"На снимачната площадка на..." (4): "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler)

Здравейте, приятели! Петък е, 30 март, и продължава новата рубрика на СЕРИАЛИ в България "На снимачната площадка на..."! В нейните издания всеки петък Ви отвеждаме на снимачните площадки на шест от най-успешните турски сериали за последните години, които посетихме през изминалия месец февруари по време на екскурзията ни до най-любимия ни град - Истанбул. В четвъртото издание се спираме на един от най-гледаните и харесвани сериали в момента в Турция - модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), излъчваща се всяка вторник вечер по StarTV!


"Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) се снима в европейския истанбулски квартал Зекериякьой, като в самия сериал го наричат Сармашък. Основните локации са две - домът на Оя (Гьокче Бахадър) и този на Мерве (Аслъхан Гюрбюз). По време на екскурзията ни до Истанбул успях да посетя дома на екранната Оя, който се намира, както вече споменах, в Зекериякьой и по-точно - на улица 10, №3. Тъй като тогава все още не бях започнал да гледам "Малки убийства", посетих това място, защото преди там се снимаше "Отново любов". Но, разбира се, знаех, че в момента е снимачна площадка на "Ufak Tefek Cinayetler". Можете да видите къде точно се намира на картата по-горе! 

До Зекериякьой или екранния Сармашък се стига посредством линията на метрото M2, след което от последната му спирка (Haciosman) ще е нужно да се прекачите на автобус №152, който ще ви отведе почти до дома на Оя (спирката, на която ще трябва да слезете, ако решите да отидете там, е Migros), след което да повървите малко по 4 Cd. Макар на екран Зекериякьой или Сармашък да изглежда доста луксозно място, не ме впечатли особено. Даже леко ме подразни с това, че всички къщи са еднакви и е много лесно да се загубиш. Самото място стои някак неестествено, не като квартал, а по-скоро като жилищен комплекс, но не с блокове, а с къщи. Магазини там почти няма и като цяло е доста спокойно. Но както казах - някак прекалено и неестествено. Както обичат да се изразяват в момента - стилизирано. Бързо и лесно открих дома на Оя, който по-рано бе обитаван от екранните Зейнеп и Фатих от "Отново любов" (Ask Yeniden), снимах го, поогледах го отвън и си тръгнахме. Като цяло - нищо особено. Ако нямате определена цел, няма да изгубите нищо, ако пропуснете Зекериякьой от маршрута ви. Интересно е, че в този квартал живеят доста от звездите на Турция. Именно там е домът на Йозджан Дениз, където наскоро той се ожени тайно за годеницата си. Съвсем наскоро пък в същия комплекс къща си купи и Чаатай Улусой - с намерение да се пренесе да живее там, далеч от шума и тълпата, присъщи на Истанбул.

Много кокетно къще

Домът на Оя


Тръгвайки си в обратната посока с автобус №152, слязохме на крайбрежната на квартал Саръйер. Там попаднахме на едно много хубаво заведение, на пръв поглед незабележимо и невзрачно отвън, но отвътре - огромно. Прегладнели, влязохме вътре с неголеми очаквания, но какво да видим - беше пълно! Пълно с има-няма към 100-150 души. Късмет беше, че намерихме свободна маса. Самото заведение пък си имаше специалитет - пилешки крилца. Толкова вкусни бяха, че си облизах пръстите. Пък и гледката беше прекрасна - виждаше се Босфора. Не помня как точно се казваше но бяха нечии братя, демек Kardesler и в името присъстваше думата "крилца", тоест - "kanatlar". Точно на крайбрежната е. Ако имате път натам, непременно идете. Излишно е да споменавам, че след като се нахраните, ви сервират чай безплатно - като комплимент от заведението.


_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото пето издание от "На снимачната площадка на..." следващия петък, 6 април! Бърз достъп до всички броеве имате в архива на рубриките ни от тук!

2 коментара:

Анонимен каза...

"Öz Kanatçı Kardeşler" ?

Админ каза...

Същите. ;)

Предоставено от Blogger.