Лейля Танлар: "Хобито ми е да уча чужди езици"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 22 март, продължава публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с втория отпаднал участник от формата - Лейля Танлар. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 13 декември 1997 г. в Истанбул. В момента е на 20 години, зодия стрелец. Учила е в елитния Италиански лицей в Истанбул. Проявява голям интерес към актьорското майсторство още от малка, като мечтае да стане актриса.  Детската ѝ мечта се сбъдва и така в края на 2014 г. се включва с главна роля в един от най-гледаните и успешни сериали в южната ни съседка "Твоят мой живот" (Paramparca), изигравайки ролята на благородната, честна и състрадателна Джансу. Милионите зрители в Турция се влюбиха в лъчезарната и красива млада актриса още с появяването ѝ на екран, като в момента тя се радва на изключително голям интерес от своите сънародници, а и не само. Всички български фенове на Лейля, знаещи английски, италиански, немски или турски (да, толкова езика знае тя), могат да се свържат лично с нея чрез официалния ѝ профил в социалната мрежа Twitter от тук! Отскоро Танлар се снима в новия исторически сериал "Мехмед, завоевателя" (Mehmed Bir Cihan Fatihi), излъчващ се всяка вторник вечер по KanalD. Да започваме с интервюто!

Как попаднахте сред екипа на "Твоят мой живот"?
Още когато бях в детската градина, си спомням, че гледах анимационното филмче "Малката русалка" и много исках някога аз да бъде като нея. По-късно започнах да ходя на курсове по актьорско майсторство в един културен център и не след дълго стъпих за първи път на голямата театрална сцена! Оттогава се влюбих в актьорството! След това, докато учех в гимназията, бях член на клуба по драма, организиращ се в нея, именно където разбрах много интересни неща за тази професия и желанието ми да стана актриса стана още по-голямо! С всеки изминал ден исках все повече и повече да стана актриса, като веднага щом научих, че има кастинг за роля в нов сериал ("Твоят мой живот"), се явих на него и ето, че сега вече съм част от този проект!

Първата Ви роля е именно в "Твоят мой живот", успяхте ли да свикнете с нея и с екипа на сериала?
Много съм благодарна на съдбата, че ми предостави шанса да се снимам в толкова успешен и интересен проект и с толкова големи и известни професионалисти. Не ми беше трудно да свикна с моята героиня Джансу. Много бързо я опознах и заобичах, може би защото двете доста си приличаме - както тя, така и аз имаме изключително силна връзка с бащите си, а и както тя, така и аз имаме страхотни братя, които винаги ни подкрепят и са с нас! Най-близък сред всички мои колеги чувствам Еркан Петеккая, може би защото той играе бащата на моята героиня Джансу и сцените с него най-много ме вълнуват! Смятам, че Джансу и Джихан са най-добрият пример за силна връзка и обич между баща и дъщеря. Разбираме се много добре и с Нургюл Йешилчай (Гюлсерен), както и с Ебру Йозкан (Дилара) - те са мои идолки, от които мога само да се уча. Целият екип на "Твоят мой живот" ме предразполага да се чувствам много добре, всички са много мили и внимателни с мен и другите ми млади колеги. А и вече играем толкова много месеци заедно, че станахме като едно истинско голямо семейство. Надявам се да продължим да работим заедно още дълго време! 

Как участието Ви в "Твоят мой живот" промени живота Ви?
Най-голямата промяна, която усетих след участието си в сериала, бе отношението на напълно непознати хора към мен - докато се разхождах по улиците, всички ме спираха и ми се радваха, което беше много сладко и забавно. Вероятно хората ме харесаха толкова, тъй като героинята ми е доста добра - зрителите се влюбват в мили, добри и невинни момичета като Джансу. Винаги ми казват хубави неща и най-често се обръщат към мен с "Tatlım!" (в превод от турски: "Сладурче!"), а след това и ме прегръщат. Всички знаем обаче, че не всеки на улицата е добронамерен, затова станах доста по-предпазлива и внимателна, докато се разхождам. Иначе личния ми живот не се е променил особено - животът ми вкъщи си е същият, както и отношението към мен в училище. 

Кое е най-милото нещо, което са Ви казвали досега на улицата?
О, много пъти са ми казвали, че на живо съм по-хубава, отколкото по телевизията, което много ме е трогвало!

Как бивате приемана в училище след участието Ви в "Твоят мой живот"?
Мога да кажа, че всичко е както преди! Повечето хора в училище много ми се радват и ме поздравяват за добрата ми работа. Е, всеки вторник, след излъчения в понеделник вечер епизод от сериала, в клас си говорим с господина за случилото се в него, като се раждат много интересни дискусии и мнения.

За какво мечтаете в момента?
В момента моите връстници мечтаят за успешни кариери в чужбина, тъй като там възможностите са много по-големи, отколкото в родината ни. Всеки иска да се докосне до международните стандарти и да ги направи свои, те да станат неговия начин на живот. Детската ми мечта да стана актриса се сбъдна, като сега вече искам да стана световно-популярна и да участвам и в чуждестранни проекти, за да покажа таланта си на целия свят! Нека първо обаче да завърша висшето си образование (Лейля следва специалност "визуални изкуства" в университета "Коч") и чак тогава ще мисля за световна реализация!

Ако не бяхте станала актриса, с какво щяхте да се занимавате?
По принцип много ме влечат медиите, може би щях да се изявявам именно в тази сфера. Смятам обаче този мой интерес като лично качество, а не като нещо, с което бих си изхранвала прехраната и с което да се занимавам професионално. Вярвам обаче, че някой ден ще успея да съчетая двете мои страсти - медиите и актьорството, така че да печеля и от двете! 

Донесе ли Ви щастие и любов славата, която придобихте чрез участието си в "Твоят мой живот"?
Славата и популярността са неща, които невинаги носят на човек щастие и любов... Прекалената слава дори може да доведе и до фатален край, като на ум в момента ми идва Робин Уилямс, който светът загуби! Любовта и щастието са прекалено сложни и дълбоки понятия, с които предпочитам в момента да не се затормозявам. 

В "Твоят мой живот" между Джансу и Хазал има доста скандали. Какви са отношенията Ви с Алина Боз (актрисата, играеща Хазал) извън снимачната площадка?
Обичам я! Обичам и сцените, в които се караме с нея, тъй като са много забавни и доста често и двете прихваме в смях, гледайки се злобно и нервно една друга. Изключително щастлива съм, че се запознах със страхотен човек като нея! 

Мечтаете ли да се снимате в игрален филм?
Откакто се помня, винаги съм искала! За мен киното е много по-различно от сериалите, та то направо си е цяло изкуство, цяла култура, която много ме впечатлява! Нивото на турското кино през последните години стана изключително високо, като се произвеждат все повече качествени и интересен ленти на големия екран, като силно се надявам някой ден и аз да стана част от някоя толкова впечатляваща. Мечтата ми е обаче да участвам в някой филм на средновековна тематика, като действието да се развива в Европа. 

Обичате ли да четете?
Четенето е един вид бягство от ежедневието ми! Успявам да се откъсна от натоварения си живот или пътувайки надалеч, или четейки. Литературата е неизменна част от моя живот! В момента съм се запалила най-вече по английската и италианска литература, като след като започнах да чета италиански произведения, разбрах колко много това ми помага, за да уча по лесно уроците си в Италианския лицей. Обичам да чета както стари книги, така и съвременни, модерни. Голям фен съм на фентъзи-романите. Обичам да чета книги, които ме запознават с елфи, джуджета и други мистични същества и които ме отвеждат в далечни и магически места!

Ако трябва да напишете книга, каква ще е тя?
Бих събрала на едно място биографиите на хората, които са оставили трайна следа в живота ми и са повлияли най-много на живота ми - на тези, на които се възхищавам истински! Така хем ще разкажа на света повече за тях, хем ще им благодаря за всичко, хем читателите на тази книга може би ще открият и своя собствен идол или човек, на когото най-много благодарят! Искам книгата да вдъхва надежда!

Как, ако не четете или пътувате, прекарвате свободното си време?
Имам голяма страст към ученето на езици и винаги, когато ми се отдаде възможност, уча по малко от някой, който ми е интересен.

Кои езици знаете и кои искате да научите?
Чуждите езици, които владея, са английски, италиански и немски. Знам и малко латински. При първа възможност бих научила френския и персийския. 

Лейля, на какво най-важно нещо Ви научи животът досега?
Научих се, че човек не трябва да не се спира пред нищо, борейки се за мечтите си и осъществявайки целите си! Научих, че никога не трябва да се страхувам от бъдещето, а да се вкопча за него и да го посрещна такова, каквото е! Научих, че никога материалните неща не могат да бъдат пречка за нас, хората! Нашият живот не зависи от оценките в училище или парите, които изкарваме!

Много искрен и естествен човек сте, кой Ви възпита да бъдете такава?
Аз давам изключително голямо значение на семейните отношения и приятелските връзки в живота, като съм отраснала в едно сплотено семейство с топла атмосфера, за щастие! Искам много да благодаря на майка ми, която ме е създала и възпитала да бъда такава, каквато съм, както и на двете ми най-добри приятелки, които винаги са ме подкрепяли във всичко! Според мен семейството, в което израства един човек, е най-важно за неговото по-нататъшно развитие! Семейство на Джансу в "Твоят мой живот" и моето не могат да се сравняват - в семейство Гюрпънар цари студената формалност, докато в моето - топлите и истински отношения! За разлика от Дилара, която не е доволна от постиженията на Джансу, моите родители никога не са ми се карали, когато получа по-ниска оценка, а са ме насърчавали другия път да се постарая и да уча повече. Именно семейството ми ме направи толкова естествена, аз винаги изразявам емоциите си и никога не ги тая, винаги съм положително настроена към всичко и бързо завързвам приятелства с хората, не си мълча пред несправедливостите! 

Ако на Вас Ви се случеше същото, каквото на Джансу в "Твоят мой живот" - да разберете, че сте била разменена при раждането си в болницата, как щяхте да реагирате?
Щях да съм адски шокирана, много трудно бих преживяла подобно нищо и със сигурност в момента нямаше да давам това интервю!

Какво трябва да бъде момчето, в което ще се влюбите истински?
Трябва и да изглежда като батко ми, и да се държи като него! И тъй като на този етап все още не съм срещнала втори уникален човек като него, няма да говоря повече по тази тема. А и честно казано, в момента нямам толкова време, че да се влюбвам и да създавам връзки.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с третия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 29 март. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.