Берк Джанкат: "Да сме щастливи, е избор"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 15 март, днес започва публикуването на интервюта с участниците в петия сезон на най-успешното онлайн-състезание на СЕРИАЛИ в България - "Любима турска звезда" за 2018 г. Тазседмичното е с първия отпаднал участник от формата - Берк Джанкат. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 9 май 1984 г. в турската столица Анкара. В момента е на 33 години, зодия телец. Преди да започне да се изявява като кино-актьор, е театрален. Първата постановка, в която взема участие, е от 1999-а, когато е на 15 години. През 2013-а прави дебюта си на екран в хитовата младежка поредица "Ще ти издам една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim). През 2014 г. следва участие в първия сезон на друг сериал в този жанр - "Кварталът на богатите" (Medcezir). През лятото на същата година започва да се снима в романтичната комедия с Гизем Караджа "Градско момиче" (Guzel Koylu), която се излъчи през изминалата година по БТВ. През лятото на 2017-а в България го гледахме и в първия сезон на историческата драма "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). В началото на миналата година се снима в провалилия се мюзикъл "Звездите са ми свидетели" (Yildizlar Sahidim), приключил само след 4 излъчена епизода заради нисък рейтинг. В момента взима главна роля в драмата "Гюлизар" (Gulizar), излъчваща се всяка съботна вечер по KanalD. Да започваме с интервюто!

Да започнем с новия Ви сериал "Гюлизар"! Какво ще кажете за него?
Работим в много спокойна обстановка, което е голямо удоволствие за целия екип. "Гюлизар" е проект, представящ живота отвътре. С всеки изминал ден снимаме все по-интересни и задълбочени сцени. Проектът е наистина много симпатичен.

Какво почувствахте, след като за първи път прочетохте сценария на "Гюлизар"? Какво Ви спечели, за да приемете да участвате?
На първо място, че режисьор на сериала е Чаан Ърмак. Това много ме развълнува. Чаан Ърмак ще разкаже историята на "Гюлизар" и мисля, че именно този факт ме спечели и ме накара да приема предложението за участие в проекта.

Какво влагате от себе си в изграждането на образа на Мурат и по какво се различавате от него?
Мурат е човек, който поставя на първо място щастието на всички останали, а своето - на заден план. Лесно жертва собственото си щастие. Мисля, че да сме щастливи, е избор. А понякога не сме щастливи заради съвсем дребни и маловажни неща. Нужна е само дълбока глътка въздух и благодарност.

Мурат има много силна връзка със семейството си. А Вие?
И аз съм същият. Най-добрите ми приятели и семейството ми ми вдъхват спокойствие винаги. Голям късметлия съм, защото мога да споделя винаги всичко с някого и защото знам, че винаги ще има някой, който ще застане зад мен и ще ме подкрепи. Ето това е най-голямата причина да съм щастлив!

Имате ли цел, свързана с актьорската Ви професия?
Да участвам във всеки проект, който ме развълнува; да изиграя всеки образ, който ме затрудни; да научавам нови и нови неща по време на работа. Сигурен съм, че всеки актьор, вършещ работата си с любов, иска същото. Но това не зависи от нас, защото системата постоянно ни поднася едни и същи истории. А аз се опитвам да вдъхвам живот на възможно най-различни един от друг персонажи, доколкото е възможно.

Доволен ли сте от обратната връзка, която получавате от страна на зрителите?
Препоръчвам "Гюлизар" на всички. Всички, които го гледат, много го харесват и, разбира се, да виждаме цялата тази обич, за нас е голямо щастие и гордост.

Какъв трябва да е един актьор? 
Аз специално залагам на качества като здраве, гъвкавост и енергичност. Опитвам се да се храня здравословно, доколкото мога, и задължително спортувам през почти цялото си свободно време. Обичам и да научавам нови неща. Да се обогатявам - може да е от филм, от книга, от разговор... Понякога оставам насаме със себе си. За един актьор е важно да храни душата си.

Какво трябваше да жертвате, когато избрахте да станете актьор?
Откакто застанах пред камера и разбрах как протича снимачният процес, не съм гледал филми или сериали. Понеже знам как се случва всичко, започвам да се вглеждам в задните планове, в актьорите, в позицията на камерата, в звука. Това ми пречи да се отпусна и да се насладя на филма или сериала. Това май не се брои на жертва, но е първото, за което се сетих. Иначе всичко в живота ми е по старому.

Не Ви виждаме често в пресата, стоите далеч от нощния живот. Сам ли го избрахте?
Да. Мисля, че е по-редно личният ми живот да си остане личен.

Какво е най-важно в живота Ви?
Семейството ми, приятелите ми и спокойствието ми.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с втория отпаднал участник от "Любима турска звезда 2018" следващия четвъртък, 22 март. Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.