"На снимачната площадка на..." (2): "Жена" (Kadin)

Здравейте, приятели! Петък е, 16 март, и продължава новата рубрика на СЕРИАЛИ в България "На снимачната площадка на..."! В нейните издания всеки петък Ви отвеждаме на снимачните площадки на шест от най-успешните турски сериали за последните години, които посетихме през изминалия месец февруари по време на екскурзията ни до най-любимия ни град - Истанбул. Във второто издание се спираме на хитовата драма "Жена" (Kadin), излъчваща се в момента всяка вторник вечер по FOX с огромен успех. 


"Жена" се снима основно на две места - в кварталите Емирган и Тарлабашъ. И двата се намират в европейската част на Истанбул - първият след втория мост над Босфора, а вторият в голяма близост до известните площад Таксим и пешеходния булевард Истиклял. В Емирган се намира домът на екранните Хатидже, Енвер и Ширин, а в Тарлабашъ - сградата, в която живеят Бахар, децата ѝ, Ариф и Джейда. Точният адрес в Емирган е улица "Кестане" №21, в голяма близост до едноименния парк, където през април е пълно с туристи заради красивите лалета, а в Тарлабашъ - улица "Пелесенк".

Първо отидохме до Емирган. До там се стига също лесно и бързо с линията на метрото М2, за която споменах в предишното издание на "На снимачната площадка на...". Ако се спускате от север и Саръйер, можете да стигнете до там и с автобус номер 25Е. Ние специално използвахме този маршрут. Вървейки из кокетните улички на Емирган, съвсем случайно се озовахме на снимачната площадка на "Жена". В близост до дома на семейство Саръкадъ се снимаше сцена, излъчила се в 16 епизод, в която участваха героите Енвер и Хикмет, съответно пресъздадени от известните актьори-ветерани Шериф Ерол и Мелих Чардак. Бях много ентусиазиран и се снимах с тях. Преди тяхното идване на сета обаче си поговорихме на дълго и на широко с един от статистите, играещ охраната на Хикмет - Сезгин Кушчу, който се снима и в други сериали, сред които "Без бандити светът е невъзможен" (EDHO). На снимачната площадка на сериала ни посрещнаха приветливо, противно на очакванията ми, че ще има охрана, която да ни попречи да се приближим до караваните и сета. Нищо подобно - много спокойни и гостоприемни хора, готови да ти помогнат и да ти разкажат пикантерии от кухнята. След отидохме до дома на Хатидже, Енвер и Ширин, намиращ се доста близко, снимахме го и си тръгнахме. 
В далечината - третия мост над Босфора


По крайбрежието на Саръйер, в далечината - Бейкоз


Втория мост над Босфора, сниман от Емирган


Статиста, с когото си поговихме. Статист, ама с 24 000 последователи в Instagram :D

С Шериф Ерол (Енвер)
С Мелих Чардак (Хикмет)
Домът на семейство Саръкадъ








На следващия ден отидохме до Тарлабашъ - другата основна локация, на която се снима "Жена". Признавам си, че това беше единственото място по време на екскурзията ни в Истанбул, на което ме хвана страх. На живо е много по-страховито и потискащо, отколкото на екран. За мен специално беше голям шок, че подобно място се намира в толкова голяма близост до може би най-големите символи на Истанбул - площад Таксим и пешеходния булевард Истиклял. Изведнъж се озоваваш на съвсем различно място като от филм на ужасите, а покрай теб минават проститутки, травестити, бежанци и всякакви други отрепки. Разбира се, не бих си го причинил, но заради вероятността да видя Йозге Йозпиринчи там си струваше риска. Влизайки в квартала, се помолих да излезем живи от там. И все пак - никой нищо не ни направи и не ни каза. От съображения за сигурност обаче гледах да не си вадя много телефона и затова не направих кой знае колко много снимки. Стигайки до сградата, в която се снима "Жена", отново видях снимачен екип и ме обзе голямо вълнение. Уви, и този път Йозге Йозпиринчи я нямаше, но въпреки това ходенето до Тарлабашъ не беше напразно, защото дадох подаръка си, направен лично от мен за Йозге, на снимачния екип там, който ми обеща, че ще ѝ го предаде. До Тарлабашъ се стига много лесно и бързо, защото е точно до Таксим, както можете да видите на картата по-горе. 

от моста над Златния рог - Халич, по който минава метрото

Saray Apartmani



Типична гледка в Тарлабашъ

Кафенето на Ариф



_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото трето издание от "На снимачната площадка на..." следващия петък, 23 март! Бърз достъп до всички броеве имате в архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.