"Двойно интервю" (44): Нилай Дениз и Сечкин Йоздемир

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 24 август, и продължава новият трети сезон на подрубриката ни "Двойно интервю". В тазседмичното
четвърто за сезона и четиридесет и четвърто подред предстои да прочетете такова със звездите от летния хит на StarTV "Светулка" (Atesbocegi), излъчващ се всяка четвъртък вечер - Нилай Дениз и Сечкин Йоздемир! Преди това обаче нека се запознаем с техните биографии.

Нилай е родена на 3 май 1993 година в турския град Айдън. В момента е на 24 години, зодия телец. Започва актьорската си професия през 2010-а, когато е едва на 17 години, взимайки малка роля в един от най-успешните турски полицейски сериали "Анкарска полиция" (Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi). През 2011 г. участва с главна роля в историческата драма "Лилави виолетки" (Mor Menekseler), излъчвала се по TRT1. През 2013-а се включва с ключов персонаж - този на Бегюм Варол, в един от най-успешните турски младежки сериали "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), печелейки симпатиите на зрителите. През 2014 г. се снима за кратко в провалилия се проект "Ах, Нериман" (Ah Neriman) отново с важна роля. Най-успешният сериал в кариерата на младата красавица е "Отново любов" (Ask Yeniden), в който се снима от началото на 2015-а до средата на 2016-а година. За ролята си на Селин в него печели наградата "Изгряваща звезда" на "Златна пеперуда 2015" (Altin Kelebek 2015). В началото на настоящата 2017 г. изигра главната роля в провалилата се драма "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim), превъплъщавайки се като Серай. В момента я гледаме като жизнерадостната и добродушна Аслъ в комедията "Светулка" (Atesbocegi).

Сечкин е роден на 25 август 1981 г. в най-големия турски град Истанбул. Утре навършва 36 години, зодия дева. Първоначално, от 2002 г., когато е едва на 21 години, започва да води радио-програма по известна турска радио-станция. След това участва в няколко телевизионни реклами на известни компании, като "Ülker" и "Coca Cola". Първата му роля в сериал е през 2008 г. в продукцията на ATV "Дивата роза" (Yaban Gülü), в която пресъздава малка роля. Популярността обаче го спохожда три години по-късно, през 2011-а, когато взема участие в хита, направил премиерата си у нас в през 2014 г. по ТВ7 - "Момичето с червения шал" (Al Yazmalım), партнирайки си с Йозге Йозпиринчи и изигравайки главната роля. Година по-късно, през 2012 г., той взема специално участие в последните няколко серии от първия сезон на най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), пресъздавайки образа на руснака Лео, приятел на Александра (Хюррем), докато тя не е отвлечена от татарите за момиче в харема на султан Сюлейман. Роля, чрез която също печели голяма популярност, е тази на Коркут, в направилия премиерата си през лятото на 2014-а в prime-time-а на БТВ сериал "Една любовна история" (Bir Aşk Hikayesi). Последните му проекти обаче отчитат провали - през есента на 2014-а той се включи в "Грешници" (Gunahkar) на FOX, след това през пролетта на 2015-а в "Раджон - заради моето семейство" (Racon Ailem Icin) на ATV и малко по-късно в "Горчива любов" (Aci Ask) на ShowTV. В момента го гледаме като строгия и потаен Баръш в хита "Светулка" (Atesbocegi) на StarTV.

За какво се разказва в "Светулка"?
Сечкин: В "Светулка" се разказва за успешния адвокат по бракоразводни дела Баръш и за неговата нова лична шофьорка Аслъ. Всъщност няма нищо общо с филмите от периода на Йешилчам, но може да се каже, че се стараем да бъде също толкова топъл и да излъчва уют от екраните. Надявам се, че зрителите го следят с интерес.
Нилай: Съдбата свързва Баръш и Аслъ и така се ражда любовта между тях. Може да се каже, че сме вдъхновени от старите турски филми, и се радваме, че излъчваме онази специфична носталгия, която зрителите веднага усещат. "Светулка" е една приятна романтична комедия.

Излъчват се още доста сериали. С какво е различен вашият?
Сечкин: Основната история в "Светулка" не от типа, който сме свикнали да виждаме на екраните. Фактът, че младо момиче работи като таксиметрова, а по-късно и като лична шофьорка, привлича вниманието веднага. Когато започва работа при Баръш, историята става още по-странна и интересна. Създават се комични ситуации. Четейки сценария, намирам себе си в него. Това е един мъничък, топъл и уютен свят. Надявам се, че и зрителите ще усетят нещата като нас.
Нилай: Любовната история ще впечатли всички. Създадохме любов от приказка. Това, че Аслъ е таксиметрова шофьорка, ни различава от останалите сериали. Ставайки лична шофьорка, тя се запознава с един друг свят, а неизбежно - и с любовта. Много е вълнуващо. С удоволствие снимаме сериала, надяваме се и зрителите да го гледат с радост.

Ще разкажете ли повече за героите си?
Сечкин: Баръш е един от най-известните и успешни адвокати по бракоразводни дела. Мъж, чийто живот е перфектен. Само че има един проблем и той е в отношение на връзките му с жени, тъй като има травма от предишна. Смята, че няма да изпита отново любовта. Аслъ обаче разваля всичките му планове, влизайки в живота му. 
Нилай: Прякорът на Аслъ е Светулка. Умно момиче, което се радва на живота, мило и добродушно. По стечение на обстоятелствата от много млада е принудена да издържа цялото си семейство и именно заради това работи като таксиметрова шофьорка. Има чисто сърце, но е и доста мнителна. Разпитва за всичко и вярва, че всяко нещо, което ѝ се случва, не е случайно, а има причина.

Как се подготвихте за ролите си? 
Сечкин: Баръш е сериозен човек - и в личен, и в професионален план. Работя доста върху това едновременно и да го пресъздам толкова сериозен и строг, но и да се забавлявам, докато го играя, а и да забавлявам зрителите. Може би именно над това се подготвях най-много преди началото на снимките. 
Нилай: Прочитайки сценария, усетих Аслъ със сърцето си. Поставих се на нейно място и се запитах дали бих станала таксиметрова шофьорка, за да издържам семейството си. Благодарение на нашия режисьор и на нашия продуцент успях да вляза във вътрешния свят на Аслъ и да стана Светулка.

Какво почувствахте, когато разбрахте за любовната история на Аслъ и Баръш?
Сечкин: Любовта между Аслъ и Баръш не е от тези, които започват бързо. Ще изживеем период, през който ще се влюбим. И това е едно от нещата, които ми харесаха в сценария. Към момента можем да говорим само за объркания свят, в който се намират и двамата след срещата помежду си. И това ми носи удоволствие, харесва ми, защото пресъздаваме доста комични ситуации.
Нилай: Тяхната история започва със съвпадение. Това съвпадение ще ни направи съпричастни на развитието на техните отношения. Вълнувам се, защото ще разкажем и покажем как двама души от напълно различни прослойки на обществото постепенно се привързват един към друг и се влюбват, въпреки неизбежните трудности и пречки. Ще видим едни отношения, които ще се развиват постепенно - бавно, но сигурно.

Какво означава за вас любовта?
Сечкин: За мен любовта не означава точно определено нещо. В момента животът ми е само работа.
Нилай: На този въпрос ще отговоря с един цитат на Джак Дъглъс: "Любовта е от невидимите неща. Можем да видим всичко, но не и любовта".

Какво смятате един за друг? Познавахте ли се отпреди?
Сечкин: Познавахме се. Нилай е мой много добър приятел. На снимачната площадка е много добра, помагаме си взаимно, играе много чисто. За мен е удоволствие да играя с нея. Добре, че работим заедно.
Нилай: Сечкин е много позитивен човек и надежден приятел. Много беше важно, че прекарвахме часове наред заедно, работейки върху героите си. Щастлива съм, че се снимаме заедно.

Какъв е животът ви извън снимачната площадка?
Сечкин: Обичайните неща... Виждам се със семейството и приятелите си. Спортувам. Опитвам се да се разхождам в града и да се наслаждавам на това, въпреки феновете. Вкъщи гледам котка, обичам да прекарвам време и с нея.
Нилай: Във времето, когато не се снимам, съм заедно със семейството си. Не обичам много да излизам навън. Имам малък, но мой собствен свят, в който живея.

Нилай, вярвате ли в чудеса?
Нилай: Всяка сутрин, когато гледам изгрева на слънцето, съм свидетелка на чудо. Любовта не е ли също чудо? Чудеса се случват постоянно.

Сечкин, какъв тип жени Ви привличат?
Сечкин: Позитивни и енергични, усмихнати, нежни, топли, честни и почтени.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 31 август! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

2 коментара:

Анонимен каза...

Бих искала да попитам дали някъде можем да гледаме "Светулка" с бг превод?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Не се превежда никъде, за съжаление. Но на руски го има.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.