Какво да очакваме през новия сезон 2017-2018 г. по ShowTV?

август 25, 2017
ShowTV е турската телевизия, която през изминалите години губи битката срещу своите конкуренти. Телевизия, по която винаги върви голям хит. Хит, който никога не е достатъчен, за да я вдигне отново на крака и да я превърне в най-гледана, каквато бе преди години. През изминалия сезон видяхме как тя след дълго време успя да класира свои проекти сред най-успешните - това бяха криминалната драма "Отвътре" (Icerde) и романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin). Какво следва оттук нататък и дали тенденцията интересът към ShowTV да се повишава бавно, но сигурно, ще се запази?Това и още научаваме от нейния главен изпълнителен директор Суави Доан, който разкрива повече подробности около програмата на канала през новия телевизионен сезон 2017-2018 г. пред известната турска журналистка Оя Доан.


Остават броени дни до началото на новия сезон и този път ще представим менюто на ShowTV. Именно затова с главният изпълнителен директор на канала г-н Суави Доан сядаме на една маса. Честно казано, миналата година по това време всички си мислехме, че сериалите на ShowTV не успяват да се задържат на екран. "Отвътре" (Icerde) ни опроверга. За една година представите ни за канала се промениха. Миналия месец (юли) ShowTV бе най-гледаната телевизия. Голяма е вероятността да бъде лидер и за август. "Отвътре" се превърна във феномен, "Новата булка" (Yeni Gelin) също се настани на върха. Затова първо задавам въпроса "Каква бе изминалата година?" на г-н Доан. Той отговаря: "За нас това бе първата година, след като се разделихме с TMSF. Измина една страхотна година. Правейки ретроспекция, установих, че през януари-февруари т. г. направихме грешка. Понеже не съм от тези, които обичат да взимат по 20 нови сериала на сезон, се оказа, че през февруари, март и април не бяхме много стабилни. След това веднага се съвзехме. Миналия месец бяхме най-гледаната телевизия. Взех си поука от грешките, които допуснахме през изминалата година. Затова поне до януари 2018-а сме заложили на малко на брой, но качествени проекти. Всъщност "Отвътре" можеше да продължи и през новия сезон, но го завършихме с 39 епизода. Подписахме за прекрасен финал. Ако питате защо не продължихме толкова успешен проект като "Icerde", веднага Ви отговарям: проектът бе доста сложен за заснемане, сценарият изискваше много сложни за осъществяване сцени и т. н. Именно и с това се различава. Въпреки че искахме да го продължим, този път отстъпихме. С екипа му взехме общо решение. Договорът беше за 39 епизода. Казахме си, че е по-добре да го приключим, преди да сме се опиянили от успеха. Чувството във вечерта на финала, когато видяхме реакцията на зрителите ни, беше великолепно. Оставихме този проект на върха и сме много горди, че излъчвахме "Отвътре"


Изненадата това лято бе "Сърцебиене" (Kalp Atisi). От около 5 години насам гледаме летни сериали, в които винаги жените тичат след мъжете. В "Сърцебиене" гледаме много силна жена и тичащ след нея мъж. Суави Доан коментира: "Точно заради това взехме "Сърцебиене". Това е римейк на корейски сериал. Взех решението да го купим и да го излъчим само за пет минути. Проектът е различен, няма друг такъв в ефира. И без това, както знаеш, си падам по риска. Знаех, че и този път вътрешният ми глас няма да ме излъже. Този успех ме вдъхнови. И още отсега подготвяме следващи различни сериали като този за излъчване през следващата година". Да преминем към новия сезон... Какво ще се излъчва по ShowTV в понеделник след успеха на "Отвътре"? Предстои отново проект на Ay Yapim. Сценарист ще е Гьокхан Хорзум, режисьор ще е Селим Йозтюрк, музиката ще е на Тойгар Ъшъклъ, сериалът е с кодово име "Арас" (Aras) и по първия му епизод ще работи и Улуч Байрактар. Главната роля е поверена на Арас Булут Ийнемли. Изглежда, че ще заеме мястото на "Отвътре", тъй като ще бъде създаден от същия екип. Г-н Доан споделя: "И ние, и зрителите свикнахме с екипа на "Отвътре" и Ay Yapim в понеделник вечерите. Именно затова поискахме и новият им проект отново да е в този ден. В сериала се разказва за млад музикант, отдалечен от семейството си, който е много силна, но и тъмна личност. Екранният баща на Арас Булут Ийнемли ще бъде Ерджан Кесал. Проектът започва през октомври"


Вторият нов проект на ShowTV e със заглавие "Момчетата на клавиатурата" (Klavye Delikanlilari). Продуценти ще са Surec Film, а режисьор - Мурат Шекер. Мурат, известен като кино-режисьор, вече ще работи върху сериал. "Работим по проект, какъвто досега не се е излъчвал в ефир. Комедиен е, но и криминален. На всички, които искат да гледат нещо различно и нетипично, ще им хареса. В сериала ще участва и Вилдан Атасевер", разкрива Суави Доан. Да преминем към третия нов проект... Продуценти са Tims&Bi Productions, сценарист е Етхем Йозъшък, режисьор е Осман Ташчъ, работното заглавие е "Отвъд нощта" (Gecelerin Otesi). "Когато прочетох сценария, си казах, че ще го направим. Разказва се за момиче-полицайка и момче-престъпник. Пътищата им се пресичат. Всъщност ще гледаме една много голяма любов, градяща се върху полицейска тематика. Напомня на "Господин и госпожа Смит". Изборът на актьорски състав все още продължава", споделя Доан. По телевизията продължават "Смях, смях" (Guldur Guldur Show), "Сърцебиене" (Kalp Atisi), "Новата булка" (Yeni Gelin) и "Сън" (Ruya). В дневната програма ще присъства ново обещаващо кулинарно предаване с водещ известната млада актриса Пелин Карахан ("Мечтатели" и "Великолепният век"). През януари се очаква началото на нова драма със заглавие "Сбъдващи мечти" (Ruya Iscileri). Това ще бъде вторият проект на Ay Yapim. Работи се върху напрегната история на бързи обороти за една силна жена. Питайки дали не е рисковано да се залага на драми в днешно време, Суави Доан отговаря: "Не. На хората им омръзна от един и същ тип мелодрами. Този сезон ще гледаме полицейски, мъжки и вълнуващи истории. Но все пак зрителя ще иска и драма. И точно тогава ще предложим една различна такава, която ще взриви ефира"

Суави Доан е бивш телевизионер. Особено успешна е била работата му по телевизионни формати и шоу-програми. Бил е продуцент на изключително успешното предаване "Звездите на Турция" (Turkiye'nin Yildizlari), от което са излезли мега-звезди като Берен Саат и Енгин Акюрек. Откакто Суави Доан е главен изпълнителен директор на ShowTV, по телевизията се излъчват доста предавания и шоута. Той споделя: "Дойдох от сферата на телевизионните формати и именно поради факта, че зрителите ги харесват, те продължават по ShowTV. Само че има глобален проблем, свързан с тях. И той е, че в Турция няма лица, които са достатъчно добри като водещи на предавания. По принцип всички учат за актьори, малко - за водещи, това остава на заден план. Да си водещ е много трудно. Никой не иска да гледа как някой направо се насилва и преиграва като водещ. Обмисляме догодина да подновим с нов сезон "Звездите на Турция" (Turkiye'nin Yildizlari). Така едновременно ще създадем нови лица в телевизионния сектор и ще забавляваме зрителите по наистина качествен начин". 


Стана ясно, че интернет-сериала "Фи" (Fi) ще се излъчи по ShowTV. Защо телевизията е закупила интернет-сериал? Суави Доан отговаря: "Ако сте директор на телевизия, не бихте ли проявили интерес към толкова качествен и успешен проект? Мисля, че това ще бъде една от правилните стъпки към налагането на новото лице на канала ни. Вярвам, че рейтингите ще бъдат високи. От март 2018 г. правата за излъчване са в нас. Ще излъчим сериала в периода от март до юни. Понеже епизодите са с продължителност от по 60 минути, ще излъчваме по два седмично, т. е. в продължение на 13 седмици. Ако сериалът продължи, ще купим и продължението. За първи път в историята на телевизията ще направим подобен опит. Договарянето продължи доста дълго. През това време ни дойдоха доста идеи. Договорът, който направихме за "Фи", ще ни служи за пример занапред"

3 коментара:

Анонимен каза...

А ATV и Fox?

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Очаква се съвсем скоро информация и за техните програми. Следете ни през следващите дни!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Ок. Благодаря :)

Предоставено от Blogger.