"Какво гледат в Турция?" (173): от 14 до 20 август 2017 г.

Остава само месец до началото на новия телевизионен сезон 2017-2018 г. в Турция! Остава само месец до започването на новите сезони на
любимите сериали и до премиерите на новите обещаващи такива. Очаква ни изключително силен сезон, тъй като в ефир с нови проекти се завръщат не само най-обичаните актьори и актриси, но и сценаристи и режисьори, пожънали големи успехи с предишните поредици, по които са работили. След като от StarTV, FOX и ATV обявиха по един нов свой сериал, наскоро KanalD също го направи и завъртя рекламата на нова романтична комедия, повече информация за която намирате в новините по-долу!
Летният сезон е в своята кулминация! С рейтингите, които ще постигнат през последните летни седмици, ще стане ясно кои летни сериали продължават през есента и кои приключват. През новия сезон със сигурност ще продължим да гледаме "Пълнолуние" (Dolunay) във вторник, "Светулка" (Atesbocegi) и "Птици без криле" (Kanatasiz Kuslar) в четвъртък и "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) и "Сърцебиене" (Kalp Atisi) в петък. Проектите, които започнаха последни - "Сън" (Ruya), "Мерием" (Meryem) и "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin), са със средни резултати от около 4% и най-вероятно също ще им бъде даден шанс през новия сезон. Уви, "Лудо сърце" (Deli Gonul), "Двама лъжци" (Iki Yalanci) и "Име-легенда" (Adi Efsane) ще приключат, тъй като привличат нестабилен и дори нисък зрителски интерес. 
Преминаваме към новото издание №173 от единствената рубрика за рейтингите на турските сериали в родното интернет-пространство - "Какво гледат в Турция?", за да разберем как ще се представят летните сериали през седмицата от 14 до 20 август 2017 г.!

Рейтинги за понеделник, 14 август:
Конкуренцията в първия ден от седмицата намаля, след като миналия понеделник бе излъчен финалът на криминалния мини-сериал "Кръг" (Cember). Въпреки това обаче останалите два сериала не отчитат ръст в интереса към себе си, а дори обратното - сериозен спад. Драмата "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX отстъпва първото място на хитовия филм "Реджеп Иведик" (Recep Ivedik), излъчен по StarTV и отчел 3.77%, и така пада на второ с понижение в рейтинга си от половин пункт. Романтичната комедия "Двама лъжци" (Iki Yalanci) на KanalD отбелязва най-ниския си резултат досега от 3%. 

2. "Лудо сърце" (Deli Gonul) - от 20.13 до 22.03 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 3.40% | пазарен дял: 12.00%
AB:      място: 1 | рейтинг: 4.30% | пазарен дял: 14.43%

3. "Двама лъжци" (Iki Yalanci) - от 20.35 до 23.32 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 3.08% | пазарен дял: 10.67%
AB:           място: 2 | рейтинг: 3.93% | пазарен дял: 13.00%

Рейтинги за вторник, 15 август:
Рейтингите във втория ден от седмицата остават без промяна. От самото си начало досега категоричен лидер е романтичната комедия на StarTV "Пълнолуние" (Dolunay) с Йозге Гюрел и Джан Яман, която се радва на изключително висок интерес от близо 6%. Втората позиция, с добър резултат от над 4%, бива заета от драмата "Сън" (Ruya) на ShowTV. В ТОП 10, макар и в края му, остава вторият сезон на младежката поредица "Име-легенда" (Adi Efsane) на KanalD, който отбелязва доста нисък рейтинг от под 2% и съвсем скоро ще приключи, по неофициална информация - с 31 епизода.

1. "Пълнолуние" (Dolunay) - от 20.57 до 00.16 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 5.65% | пазарен дял: 18.68%
AB:          място: 1 | рейтинг: 5.36% | пазарен дял: 17.41%

2. "Сън" (Ruya) - от 21.04 до 23.45 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 4.20% | пазарен дял: 13.50%
AB:             място: 4 | рейтинг: 2.68% | пазарен дял: 8.46%

10. "Име-легенда" (Adi Efsane) - от 20.30 до 23.20 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 1.86% | пазарен дял: 6.05%
AB:           място: 5 | рейтинг: 2.63% | пазарен дял: 8.58%

Рейтинги за сряда, 16 август:
В третия ден от седмицата ставаме свидетели на изключително интересни рейтинги! Новата драма на KanalD "Мерием" (Meryem) не само запазва лидерството си, а и отбелязва огромен ръст в интереса към себе си от цели два пункта и така той вече е над 6%! Това означава, че поредицата с Фуркан Андъч, Айча Айшин Туран, Аджеля Топалоулу и Бестемсу Йоздемир в главните роли със сигурност продължава своето излъчване и през новия телевизионен сезон 2017-2018 г.!

1. "Мерием" (Meryem) - от 20.37 до 23.16 часа:
телевизия: KanalD | рейтинг: 6.14% | пазарен дял: 19.94%
AB:           място: 1 | рейтинг: 6.36% | пазарен дял: 22.82%

Рейтинги за четвъртък, 17 август:
Обрат в рейтингите на сериалите в четвъртия ден от седмицата! Романтичната комедия "Светулка" (Atesbocegi) на StarTV пада с цял процент в гледаемост и така отстъпва първото място на своя основен конкурент - драмата "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) на ATV. И двете поредици се радват на висок зрителски интерес от около 5% и именно заради това ще продължат с нови епизоди и през новия телевизионен сезон 2017-2018 г.

1. "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) - от 20.57 до 00.17 часа:
телевизия: ATV | рейтинг: 4.82% | пазарен дял: 16.39%
AB:      място: 2 | рейтинг: 4.60% | пазарен дял: 15.39%

2. "Светулка" (Atesbocegi) - от 20.53 до 00.15 часа:
телевизия: StarTV | рейтинг: 4.70% | пазарен дял: 15.96%
AB:          място: 1 | рейтинг: 4.84% | пазарен дял: 16.21%

Рейтинги за петък, 18 август 2017 г.:
Рейтингите в петък са изключително интересни! Романтичната комедия "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX отбелязва рекорден рейтинг от цели 9% с новия си епизод, като така се затвърждава като най-успешния летен сериал за 2017-а година. Поредицата с Башак Парлак и Йозгюрджан Чевик със сигурност продължава през новия телевизионен сезон 2017-2018 г. На второ място с понижен, но все така голям зрителски интерес остава медицинската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi) на ShowTV.

1. "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) - от 20.49 до 00.17 часа:
телевизия: FOX | рейтинг: 9.00% | пазарен дял: 30.03%
AB:      място: 1 | рейтинг: 6.15% | пазарен дял: 22.03%

2. "Сърцебиене" (Kalp Atisi) - от 20.45 до 23.38 часа:
телевизия: ShowTV | рейтинг: 5.88% | пазарен дял: 19.19%
AB:             място: 2 | рейтинг: 6.04% | пазарен дял: 21.45%

Рейтинги за неделя, 20 август:
Тази седмица единственият излъчващ се в неделя сериал, а именно семейната поредица "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) на Kanala D е с понижени рейтинги. Въпреки резултата си, който е под 4%, сериалът успя отново да се изкачи на първото място и да бъде най-гледаната програма за деня, след като няма никаква конкуренция в лицето на друг сериен филм по конкурентна телевизия. До няколко седмици обаче неделните сериали се завръщат след лятната почивка и определено предстои да видим интересни сблъсъци в последния ден от седмицата!

1. "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) - от 21.00 до 23.51 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 3.86%; Пазарен дял: 13.56%

НОВИНИ:
1) KanalD обяви първия си нов сериал за новия телевизионен сезон 2017-2018 г.! Романтичната комедия "Подай ръка, любов" (Ver Elini Ask) ще направи премиерата си в ефир съвсем скоро. В главните роли ще видим Али Ил ("Под липите" и "Малки жени"), снимал се за последно допреди половин година в криминалния хит "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), и Севда Ергинджи ("Черна роза"), която за последно гледахме в младежката поредица "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir). Вижте първия трейлър към сериала от тук!

2) Най-гледаният дневен сериал през изминалия телевизионен сезон сменя канала си! Многосерийната драма "Назови ме" (Adini Sen Koy), която излъчи първия си сезон в ефира на националната TRT1 с голям успех преминава в ефира на StarTV! Поредицата с участието на Хазал Субашъ и Еркан Мерич в главните роли, която през изминалия сезон се ротираше всеки делничен следобед, ще дели дневния ефир на StarTV през новия сезон с новите епизоди на вечния хит "Прости ми" (Beni Affet). "Назови ме" вероятно ще се завърне в началото на предстоящия месец септември.

ОБЗОР:
Време е да научим кой е най-гледаният сериал, коя е най-гледаната телевизионна програма и коя е най-гледаната телевизия за периода от 14 до 20 август 2017 г. в южната ни съседка!
На първо място, като най-гледан сериал за седмицата, се класира епизодът от петък на комедията "Шевкат Йеримдар" (Sevkat Yerimdar) на FOX, отчел редкордния 9.00% рейтинг. Втората позиция бива заета от драмата на Kanal D от сряда "Мерием" (Meryem), привлякла 6.14% зрителски интерес. На трето място застава романтичната комедия на StarTV "Пълнолуние" (Dolunay) от вторник, която отбелязва 5.65% резултат. Четвъртата позиция е за драмата на ATV от четвъртък "Птици без криле" (Kanatsiz Kuslar) с 4.82% рейтинг. На пето място се класира серията от неделя на семейната комедия"Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin) с 3.86% рейтинг. И на шеста позиция остава понеделнишката драма "Лудо сърце" (Deli Gonul) на FOX с 3.40% резултат.

7 коментара:

Анонимен каза...

Назови ме е единствения сериал, който съм гледала донякъде и много съм съжалила, че съм си изгубила времето. Започва доста добре, но след време започва да цикли. Непрекъснато прескачах напред за да избегна досадни моменти. Най-талантливият актьор напусна и отиде в Безименните. Главната героиня започнаха да я обличат по някакъв отвратителен начин, по-добре направо да и бяха сложили бурка и да се свершва! Дано star tv да оправят нещата,но нямам никакво желание да го гледам повече.
А Еркан Мерч е спечелил Мистър модел в София. 😊

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Доколкото знаем това е римейк на индийския сериал "Пътеки към щастието". По принцип дневните сериали не са привлекателни, първо защото съдържат много серии, второ защото се създават с много малък бюджет и следователно качеството им е много под това на вечерните, които се излъчват веднъж седмично. Така няма как да очаквате нещо повече.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Качеството не се измерва в бюджет, ни най-малко даже.

Админ каза...

До 3 коментар:
Здравейте,
Напротив. Нали, за да наемеш добри актьори, трябва да има с какво да им платиш? Същото важи за сценаристите, режисьорите и всички останали от екипа до гримьорите и т. н.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

В случая като че ли в един момент промениха основно таргета. Преди това дори успя в някои дни да влезе в топ 10 или някъде там. Не помня точно, но тогава се чудих, че не го отразявате.

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=yIaJ6vLmfZo

Поздрав за сериали в България!!! :-)

Unknown каза...

Здравейте,
много ще съм благодарна ако ми дадете информация ,кога ще започне вторият сезон на Истанбулска невеста.Страхотен филм великолепна игра на актьорите.Факта ,че е създаден по действителен случай го направи един от фаворитите ми!

Предоставено от Blogger.