"Двойно интервю" (42): Ямур Танръсевсин и Керемджем

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 10 август, и продължава новият трети сезон на подрубриката ни "Двойно интервю". В тазседмичното
второ за сезона и четиридесет и второ подред предстои да прочетете такова със звездите от летния хит на KanalD "Двама лъжци" (Iki Yalanci), излъчващ се всяка понеделник вечер - Ямур Танръсевсин и Керемджем! Преди това обаче нека се запознаем с техните биографии.

Ямур е родена на 24 август 1990 г. в турския град Мерсин. В момента е на 26 години, като след две седмици ще навърши 27. Зодия дева. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 2012 г., като тогава се включва с епизодични роли в младежкия хит "Мръсната седморка" (Pis Yedili) и в драмата "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). През лятото на 2013-а изиграва най-успешната си роля досега - тази на Мелис в един от най-успешните турски младежки сериали "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken). Именно участието ѝ в проекта с Керем Бюрсин, Ханде Доандемир и Емре Кънай ѝ носи наградата "Най-добра поддържаща женска роля в тийн-сериал" през 2014 г. Малко след финала на "В очакване на слънцето" Ямур се включва с ключова роля в криминалния хит "Беглец" (Kacak). 2015-а не е успешна за Танръсевсин, тъй като през пролетта се снима в провалилия се ситком "Каза ми "Тате!" (Bana Baba Dedi), а през есента - в провалилата се драма "Майската кралица" (Mayis Kralicesi). На снимачната площадка на първия среща любовта на живота си - Оузхан Коч. През изминалата 2016 г. чаровницата се отдаде на почивка, а това лято се завърна в коренно различна светлина - в образа на Дуйгу от летния хит "Двама лъжци" (Iki Yalanci). 

Керемджем пък е роден на 28 декември 1977 г. в турската област Муула. В момента е на 39 години, зодия козирог. Занимава се професионално като актьор и като певец от 2004 г. насам. Още след първите си роли в сериалите "Nerelere Gideyim", "Pardesü", "Ağlayalım Beraber" и "Aşk Oyunu" получава признанието на зрителите и на критиците, печелейки престижни награди, една от които и "Златна пеперуда" (Altin Kelebek). Сред най-успешните му участия в сериали досега са в многосерийния "Елиф" (Elif) от 2008 г. и "Tovbeler Tovbesi" от 2011 г. Ролята на живота си обаче изиграва от зимата на 2014-а до пролетта на 2017-а като Атеш в тоталния хит "Моят живот" (O Hayat Benim), излъчващ се у нас всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили. Любопитно е, че Керемджем има изключително успешна музикална кариера, включваща осем самостоятелни песенни албума, превърнали се в хитове на турския пазар през годините. От месец насам зрителите в южната ни съседка го гледат като Серкан в романтичната комедия "Двама лъжци" (Iki Yalanci). 

Керемджем:
Последният Ви сериал "Моят живот" продължи четири сезона. След приключването му почти веднага започнахте да се снимате в "Двама лъжци". Защо не си дадохте почивка?
Колкото и успешен проект да беше "Моят живот", определено ме измори. Защото изобщо не е лесно да играеш в тежка драма в продължение на 131 епизода. Осъзнах, че ми е наистина омръзнало от пистолети, сълзи, шантажи и смърт и една сутрин си казах: "Оттук нататък ще приемам да участвам само в романтични комедии". И на вечерта ми се обади сценариста на "Двама лъжци" Гани Мюжде с предложение да участвам.

Страхувате ли се, че остарявате?
Бих се страхувал, ако погледна отвисоко. Тогава и бих паднал. Но понеже нито седя високо, нито гледам надолу, май се оказва, че не остарявам или поне не видимо.

Известен сте и като певец, но сериалите Ви са по-популярни от песните Ви. Дразните ли се от това?
В началото се дразнех. От време на време се чувствах така, сякаш изневерявам на музиката. Но вече мотото ми е следното: "Животът е това, което се случва, докато си правим планове за него". 

Отново играете комедиен герой. Не Ви ли омръзна?
В нашата история Серкан е един от двамата лъжци. И неговият чар е именно в това. И без това всеки герой е малко или много романтичен, наивен, смешен, лош... Както няма перфектни хора, така и няма перфектни герои. 

След като се разделихте с Езги Асароулу, продължихте известно време да играете заедно в "Моят живот" като влюбени. Трудно ли беше?
Все пак сме актьори и никога не сме смесвали личния си живот с работата си.

След раздялата и двамата предпочетохте да замълчите. Защо се разделихте?
Нямаме намерение да обявяваме пред медиите причината за раздялата ни. Важно е все пак да уточня, че с Езги работихме заедно в "Моят живот" в продължение на четири сезона и за мен бе чест да играя с нея, тя ми бе най-голямата опора, независимо дали сме били заедно или не. Винаги съм я ценял и уважавал и занапред също ще бъде така.

Бихте ли се влюбили отново на снимачната площадка?
Какво значи "влюбване на снимачната площадка"? Ако двама души се запознаят и влюбят в бар, наричаме ли го "влюбване в бара"? В живота се случват различни и интересни неща. Понеже не знам къде и в кого ще се влюбя, не мога да категоризирам.

Преди връзката Ви с Езги Арасоулу, се разведохте. След всичко, което сте преживели, не изстинахте ли към любовта?
Както казах, любовта не може да се категоризира.

Добре, а тогава бихте ли се оженил отново?
Бракът ни със Седа Гювен бе неуспешен, а не лош. След всичко случило се промених мирогледа си, оставих доста неща и хора в миналото. Вече, за разлика от преди, съм против брака. Придобих повече опит. Нещата не опират до брака...

Ямур Танръсевсин:
От Мерсин сте, учила сте керамика. Как станахте актриса?
Да, родена съм и израснала в Мерсин. Майка ми беше домакиня, а баща ми - търговец. Да изживея детството си в място като Мерсин беше наистина голямо предимство за мен. Помня, че постоянно бях навън, на улицата, и си играех. Кандидатствах в университета за изящни изкуства, бях приета и така трябваше да замина за Истанбул. Следвах и работех едновременно. Много съм щастлива, че получих шанс като актриса в прекрасни проекти като "Огледален свят" и "В очакване на слънцето". 

Не Ви срещаме често извън снимачната площадка. Каква сте като личност?
Принципно близките ми приятели ме описват като забавна и смешна. Когато са разстроени, веднага ме търсят. Казват, че съм добър слушател и излъчвам положителна енергия. Надявам се, че не лъжат (смее се). Прекалено дисциплинирана съм. Обичам да работя и да научавам нови неща. Ядосвам се, когато не успявам да си свърша работата така, както трябва. Никога не намирам повод да се отпускам. Много обичам да си играя с кучето си Алф и с котката си Суши.

Така хубаво се описахте... Перфектната жена! Нямате ли недостатъци?
Ако мога да го нарека недостатък, обичам често да сменям дома си. Всяка година искам да живея на различно място. Вярвам, че новият дом е нещо като ново начало и ми носи късмет.

Какво бихте казали за себе си, което ще ни шокира?
Имам особена слабост към уличното изкуство и графитите. Където и да съм, търся стени, нарисувани с графити. Понякога и аз рисувам, но не ми се отдава много.

Животът Ви изглежда много спокоен. Няма ли и лоши моменти, лоши страни?
Всичко зависи от това как наричаме нещата. Ако ги наричаме "лоши", те ще са такива. Иначе не мисля, че някой има перфектен живот. По пътя си съм срещала много пречки и болка, но никога не съм се оплаквала. Стремя се да живея живота си така, че да се концентрирам върху хубавите неща. 

В "Двама лъжци" най-големият на героинята Ви е, че срещу нея стои мъж-лъжец. Кога в личния Ви живот доверието Ви към един мъж се срива?
Когато той лъже. И няма значение дали е мъж или жена. Доверието е най-важното нещо във всяко едно взаимоотношение между хората.

Приятелят Ви и екранен партньор от "Каза ми "Тате"!" (Bana Baba Dedi) Оузхан Коч беше много впечатлен от Вас, описа Ви като спокойна и уверена. Той с какво впечатли Вас?
С позитивната си енергия. И не само мен, впечатли всички от екипа с това, че е много милосърден и пълен с любов. 

Според Вас трудно ли е двама души в една връзка да работят една и съща професия?
Това зависи от двойката, а и от професията. Двамата с Оузхан може да сме в един сектор, но работим по различен начин. Даже виждаме това, че сме с еднаква професия, по-скоро като предимство. Обичаме да си говорим надълго и нашироко и много си помагаме взаимно, взимайки решения.

Той си призна, че Ви ревнува. А Вие него?
Бих казала, че живеем така, че да не си даваме поводи взаимно да се ревнуваме.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 17 август! Припомнете си интервютата от предишните два сезона в архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.