Какво да очакваме през новия сезон 2017-2018 г. по StarTV?

август 17, 2017
StarTV е турската телевизия, чиито сериали са най-известни и гледани в България. През последните години неслучайно най-гледаната българска телевизия БТВ излъчва именно нейните най-големи хитове, сред които "Кварталът на богатите" (Medcezir), "Твоят мой живот" (Paramparca), "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun), "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) и "Градско момиче" (Guzel Koylu), а е закупила и предстои да покаже в ефир два от най-успешните ѝ проекта през изминалия сезон - "Майка" (Anne) и "Смели и красиви" (Cesur ve Guzel). Успехът на StarTV и сериалите ѝ в България не е само по телевизията. В интернет-пространството интересът към поредиците на тази телевизия е не по-малък и най-гледаните такива с български субтитри през изминалите две години са именно нейни - "Черна обич" (Kara Sevda), "Любов под наем" (Kiralik Ask), "Висше общество" (Yuksek Sosyete) и други. Интересът към StarTV и нейните сериали в нашия сайт също винаги е бил най-голям. На какво се дължи този успех, който постига тази телевизия през последните няколко години, научаваме от нейния главен изпълнителен директор Йомер Йозгюнер. В свое интервю за известната турска журналистка Оя Доан той коментира изминалия телевизионен сезон 2016-2017 г. и повдига завесата около започващия съвсем скоро нов 2017-2018 г.

Всяка година по това време започват въпросите какво ще предложи всяка една от телевизиите през новия сезон. Тази година започваме с менюто на StarTV. Наскоро се срещнахме с нейния главния изпълнителен директор (CEO) Йомер Йозгюнер, с когото си поговорихме и за изминалия сезон, и за предстоящия. С изключение на Кенан Имирзалъоулу, през изминалия сезон всички най-големи турски звезди се завърнаха в ефира на StarTV. Но докато тези най-известни актьори бяха известни с изключително успешните си предишни проекти, продължавали с години, последните им се задържаха сравнително кратко на екран. Именно заради това питаме г-н Йозгюнер "Лош ли беше изминалият сезон?". Ето какво отговори той: "През изминалия сезон забелязах една постоянна тенденция. Класическият тип драми, в които се разказва за невъзможната любов между бедно момиче и богато момче и обратното, вече не са на мода у нас. Успехът на сериали като "Майка" (Anne), "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), "Отвътре" (Icerde) и "Обещание" (Soz) е доказателство за това. Не ни убегна този преход в настроението на зрителя. Дори ни даде надежда. Имаше дни, в които две телевизии отчитаха по 10% рейтинг едновременно. Сезонът беше силен. Видяхме, че предлагайки нещо различно, зрителите го приемат". Тогава отправям въпрос за новия сезон... Ето го отговорът: "Намаляваме драмите. Защото на екран не се задържат историите за силни любови. Досега много сериали приключиха без време именно заради това. Но в крайна сметка Турция е известна със своите мелодрами. Още от периода на Йешилчам има драми. Сега търсим необикновени такива". Така Йомер Йозгюнер разкрива, че StarTV ще открие новия сезон точно с такава драма - "Черна перла" (Siyah Inci)!

Всъщност септемврийската програма на StarTV е почти ясна. В понеделник е "Обещание" (Soz), във вторник - "Пълнолуние" (Dolunay), в четвъртък - "Светулка" (Atesbocegi), в петък - "Истанбулска булка" (Istanbullu Gelin), в събота - "Г-жа Фазилет и дъщерите ѝ" (Fazilet Hanim ve Kizlari), в неделя - "Турски имот" (Turk Mali). Единственият свободен ден е сряда. А в същото време предстои да започнат доста нови сериали. Г-н Йозгюнер споделя: "За нито една телевизия вече нищо не е сигурно, преминаваме през такъв етап. Продължаваме да работим с даден екип, но ако рейтингите не са добри, най-много след 3 месеца се разделяме. И това не е лесно, трудно е. Защото си играем с търпението и избора на зрителя. Лично според мен голямо отражение върху това дава фактът, че някои сериали са с доста дълги серии, с голяма продължителност по над 120-140 минути. Затова сме длъжни да променим това". Тогава нека разберем повече за новите сериали! StarTV ще започне новия сезон с драма. Продукция на Gold Film с режисьор Ерол Йозлеви - "Черна перла" (Siyah Inci). В главните роли ще видим Ханде Ерчел, Толгахан Сайъшман, Берк Хакман и Нурсели Идиз. За този проект Йозгюнер споделя: "Разказва се за двама млади влюбени, борещи се за своята любов, чиято история започва в Чешме и продължава в Истанбул. Търсихме точно такава любовна история, много сме въодушевени за нея". "Черна перла" се планира да започне през септември. В края на септември или началото на октомври се очаква старта на другия нов сериал, този път на Ay Yapim, с работно заглавие "Малки убийства" (Kucuk Cinayetler). Главната роля е поверена на Бурчин Терзиоулу, преговаря се и с Фунда Ерийт. Сценарият е на Мерич Аджеми, а режисурата - на Али Билгин. Г-н Йозгюнер разказва следното за този нов проект: "Това ще бъде нов жанр. Разказва се за четири приятелки от гимназията, които след години се срещат. Ще видим историята на четири жени, върнали се от миналото в търсене на отмъщение. Всъщност ще е градски, модерен сериал, но няма как да не обърнем внимание и на чувствата".

Да преминем към друг жанр! Продукция на TMC със сценарист Селин Тунч и режисьор и главен герой едновременно Уур Юджел (снимал се за последно в "Отвътре"). Кастът е почти избран. Има голяма вероятност Шебнем Хасанисоугхи (снимала се в първите два сезона на "Пойраз Карайел" и в първия сезон на "Ти си моята родина") да изиграе главната роля. Г-н Йозгюнер споделя: "Сценарият на "Беглец" (Kacak) е на много високо ниво, а и е реалистичен. Ще проследим историята на баща и дъщеря. Разказва се за жена, която след дълго време се среща с баща си и попада в неговия тъмен и нелегален свят. Ще видим едновременно и добрата, и лошата страна на едно необикновено семейство. Проектът е замислен за 39 епизода. Отсега всичко е ясно". Работи се и върху римейк на известен корейски сериал с работно заглавие "Съединение" (Kefaret). Ето какво издава г-н Йомер за него: "Имаме наистина голямо доверие на Абдуллах Оуз (известен сценарист и режисьор). В момента се работи върху актьорския състав". Най-голямата новост през новия сезон по StarTV ще бъдат мини-сериалите. Най-очакваният сред тях е криминалният "Boru", който е вътрешна продукция на StarTV и е с участието на Серкан Чайоулу ("Сезонът на черешите"), Аху Тюркпенче ("Истанбулска приказка" и "Цената на славата") и Месут Акуста ("Черна роза"). Трейлърът му привлече голямо внимание. Ще бъде на екран през ноември. 

StarTV е решена относно мини-сериалите. С "Кръг" (Cember) натрупаха добър опит. Между другото, предстои втора част на "Кръг". Йозгюнер споделя, че се очаква продължителността на епизодите на мини-сериалите да бъде скъсена до 60 минути, колкото и да е трудно. Работи се и върху комедиен мини-сериал. Интересът към подобен тип проекти сред хората става все по-голям. "Влагайки повече във вътрешна продукция, губим толкова от продажбите в чужбина. Ако един сериал е много гледан в Турция и е качествен, веднага бива забелязан в чужбина. Търсим златната среда, гледаме и към двете посоки. За четири години сме увеличили печалбата си от продажбите в чужбина от 12 000 000 на 95 000 000. Това е наистина голям ръст. Но зрителите на StarTV не приемат някои неща. Каналът ни си има характер, концепция. Как да кажа, premium-телевизия сме. Не можем да си позволим някои неща. Затова сме длъжни винаги да работим с най-добрите актьори, сценаристи, режисьори и продуценти", разкрива Йозгюнер.

На въпроса дали се интересува от конкуренцията, г-н Йозгюнер отговаря: "Честно казано, интересува ме всичко, което се отнася до StarTV. Защото преди 5 години например телевизията не беше чак толкова гледана. Превърнахме се в канал, който бива предпочитан заради актьорите, продуцентите, сценаристите и режисьорите, с които работим. Вярвам, че освен това хората вярват на новините на StarTV, могат да разчитат на нас, можем да бъдем тяхната трибуна пред държавата. Това, към което се стремим, е StarTV да бъде пионер на пазара. Животът не е само конкуренция. Целта ни е StarTV да запази високото си място на пазара". И споделя относно новия сезон: "Няма да влизаме в жанрови рамки, ще наложим мини-сериалите и ще се стремим да предлагаме продукции с най-високо качество".

Баръш Ардуч се завръща на екран през януари! Къванч Татлъту, Бурак Йозчивит и Баръш Ардуч са подписали договор със StarTV. След приключването на "Любов под наем" (Kiralik Ask) всички се питат в кой проект ще се завърне Баръш Ардуч. Йозгюнер разкрива завесите: "Към момента сме отправили три предложения към Баръш. Когато получим зелена светлина от него, ще дадем повече яснота по въпроса. Това са три нови сериала, които ще стартират на по-късен етап през новия сезон. В един от тях ще участва именно Ардуч. Неговото решение е важно за нас. Защото е важно как ще се чувства и как ще продължи кариерата си. Може да подписваме договори с актьорите, но оставяме последната дума на тях. В крайна сметка те решават в кой проект ще участват. Надяваме се, че ще до януари ще видим Баръш Ардуч отново на екран". 

"Пет години StarTV използва една и съща формула и печели от нея. Приложихме я и върху "Пълнолуние" (Dolunay) и "Светулка" (Atesbocegi). Създадохме проекти, които да се харесат на младата аудитория. Това са два много силни сериала, които се надяваме, че ще продължат в ефир и през зимата. Очакваме добри резултати. В дневната ни програма продължава "Прости ми" (Beni Affet). По StarTV преминава и "Назови ме" (Adini Sen Koy). Много ще внимаваме, за да спазваме правилата на Турския съвет за електронни медии (СЕМ)", с това завършва г-н Йозгюнер (CEO на StarTV). 
_________________________________________________________________________________

След около две седмици предстои да излезе промото към новия телевизионен сезон 2017-2018 г. на StarTV! Освен вече познатите Толга Саръташ от "Обещание", Йозге Гюрел и Джан Яман от "Пълнолуние", Нилай Дениз и Сечкин Йоздемир от "Светулка", Йозджан Дениз и Аслъ Енвер от "Истанбулска булка", Дениз Байсал и Алп Навруз от "Г-жа Фазилет и дъщерите ѝ", Шафак Сезер и Нергис Кумбасар от "Турски имот", в него по план трябва да видим и новите лица на канала - Ханде Ерчел и Толгахан Сайъшман от "Черна перла", Бурчин Терзиоулу от "Малки убийства", Уур Юджел и Шебнем Хасанисоугхи от "Беглец", Серкан Чайоулу от "Boru" и Баръш Ардуч. Най-вероятно тогава и ще разберем кога започват новите сезони на вече наложилите се хитове и първата част от обещаващите нови проекти. Следете СЕРИАЛИ в България и рубриките ни "Какво гледат в Турция?" и "Турските актьори 24/7" за актуална информация! 

3 коментара:

Unknown каза...

Много добра статия с супер информация!Благодаря!

Unknown каза...

Благодаря за подробната информация за новия сезон на StarTV.
Моля,за подробности относно Kara Sevda - ще има ли 3 сезон и от колко серии ще е?Бяха пуснати трйлър на 75 серия,но никъде не откривам повече подроности относно 3 сезон.

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Благодарим!
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
След като в статията няма информация за започването на трети сезон на "Черна обич", значи такъв няма да има. Въпросните видеа, не трейлъри, които сте гледали някъде си, но не и от официален източник (демек от StarTV), са дело на фенове, на които много им се ще да има нови епизоди. Такива обаче НЯМА ДА ИМА, сериалът приключи през юни завинаги.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.