"Двойно интервю" (43): Йозге Гюрел и Джан Яман

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 17 август, и продължава новият трети сезон на подрубриката ни "Двойно интервю". В тазседмичното
трето за сезона и четиридесет и трето подред предстои да прочетете такова със звездите от летния хит на StarTV "Пълнолуние" (Dolunay), излъчващ се всяка вторник вечер - Йозге Гюрел и Джан Яман! Преди това обаче нека се запознаем с техните биографии.

Йозге е родена на 5 февруари 1987 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 30 години, зодия водолей. Започва актьорската си кариера през 2011 г., когато се включва в криминалната драма "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede?), в която изпълнява ролята на изчезналото момиче Зейнеп. През 2012-а пък се включва в хита "Тихата улица" (Huzur Sokagi), който е закупен у нас. По-късно изиграва малка роля и в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Следва отново малка роля в първия сезон на хитовата младежка поредица "Кварталът на богатите" (Medcezir). От лятото на 2014-а до края на 2015-а се снима в романтичната комедия "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), в която изиграва ролята на Йойкю - най-успешната в кариерата ѝ към момента, донесла ѝ световна слава. В началото на т. г. участва в провалилия се мюзикъл "Звездите са ми свидетели" (Yildizlar Sahidim), партнирайки си с Берк Джанкат, който заради ниските си рейтинги приключва набързо с едва 4 епизода. От два месец насам участва в един от най-големите хитове това лято "Пълнолуние" (Dolunay), влизайки в образа на Назлъ. 

Джан е роден на 8 ноември 1989 г. в Истанбул. В момента е на 27 години. Завършва Италианския лицей с отличие и е първи по успех в своя випуск, като още оттогава дава заявка за успешно бъдеще. След това следва в САЩ за адвокат близо пет години, но така и не се реализира в тази област за дълго. Работи в сферата на правото за малко - половин година, като през това време се занимава и с любимото си хоби, което по-късно се оказва неговото призвание и негова професия, а именно - актьорското майсторство. Първата си роля изиграва през есента на 2014 г. в сериала на StarTV "Сърдечни работи" (Gonul Isleri). Там той пресъздава екранния партньор на известната млада звезда Синем Кобал, работейки още с Бену Йълдъръмлар и Селма Ергеч. През лятото на 2015-а се включва с главна роля в тоталния хит на FOX "Нарочно любов" (Inadina Ask), изигравайки ролята на Ялън Арас. Миналото лято - през 2016-а, пък зрителите го гледаха в проекта на TRT1 "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik). Сега се снима в хита на StarTV от вторник вечер "Пълнолуние" (Dolunay), пресъздавайки героя Ферит.

Трудно ли е да работите в тези горещини?
Йозге: Да, наистина ни е много трудно. Когато снимаме на затворени пространство се разхлаждаме с климатици и вентилатори. Но в тези горещини се изпотяваме, гримът ни се разваля, прическите също. Трябва и да се преобличаме често, да сменяме костюмите. Казват, че ще става още по-топло. Горещините ни правят по-малко мотивирани, защото мислейки колко ни е топло, не можем да се съсредоточим върху ролите си.
Джан: Всъщност на мен ми е най-трудно, защото докато всички останали са по тениски и къси панталони, аз трябва да съм в костюми. Имаше сцена от високо на къщата, в която снимаме. Снимахме я в продължение на 7 часа. Това също много ни затрудни.

Йозге, мисля, че на вас - жените, ви е по-трудно...
Йозге: Да, постоянно имаме проблеми с грима, бързо се размазва и така.

Не можете ли да вземете някакви мерки относно това?
Йозге: Не можем (смее се). За момента снимаме на задушни места и няма какво да се направи по въпроса. Докато снимахме първия епизод бяхме още по-притеснени, защото ни беше за първи път и внимавахме много. Със следващите се отпуснахме малко по малко.
Джан: Първият епизод и без това винаги е труден за заснемане. Трябва да свикнем с героите си, да се напаснем с екипа и с начина му на работа... И май това е причината, че първият епизод го снимахме цял месец.

Участвайки в летен сериал, се лишавате от лятна ваканция. Помислихте ли за това, преди да приемете отправените ви предложения?
Йозге: Не само през лятото, през зимата също е трудно да се работи. Но се чувствах готова да работя, когато получих предложението за участие в "Пълнолуние". Освен това не съм длъжна да почивам през лятото. Не съм от хората, които обичат морето, пясъка и слънцето. Казах си: "Защо да не работя, след като се чувствам готова и съм пълна с енергия?". 
Джан: Никога не си давам почивка. Веднага след края на снимките на "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) започнах работа по "Пълнолуние" (Dolunay). Ако не работя на тази възраст, кога ще работя? И без това дългите ваканции не ми се отразяват добре. Не ми трябват повече от 10 дни, за да си почина.

Ако един актьор не спира да работи и да се снима от сериал в сериал, зрителят не се ли уморява да го гледа?
Йозге: Да, в един момент зрителят ти се насища. Затова е много важно кога ще спреш. Мисля, това трябва да се обмисли много добре. След сериалите "Сезонът на черешите" и "Звездите са ми свидетели" участвах в игрален филм и не ми остана кой знае колко време отсъствие от снимачната площадка. Разбира се, това е свързано и с енергията, която имаш. И аз като Джан работя усилено през последните три сезона и въпреки това все още съм пълна с енергия, затова продължавам.
Джан: Не ни остава време да живеем живота си така, както го организираме. Например, къщата, в която живее моят герой Ферит, се намира в квартал Бебек. Доста близо до нея аз имам адвокатска кантора. През почивките между сцените често отивам да отдъхна там. Така и нямам досег до големите задръствания по пътя. 

Да преминем към героите ви в сериала. В какви роли ще ви видим?
Джан: Аз играя Ферит, един бизнесмен. Хладнокръвен, сериозен и труден човек. Единственото, за което мисли, е работата. Много е организиран и планира всеки свой ден много прецизно - знае точно какво ще прави след като се събуди и докато се прибере привечер у дома. Създал си е свой ритъм и свои правила, които винаги спазва. Много е привързан към семейството си.
Йозге: Аз пък играя Назлъ. Много съсредоточен персонаж, може би именно това ми харесва най-много в нея. Най-важното за нея е да се радва на живота, не толкова да постига целите си. Една от отличничките в кулинария факултет. Специализирала се е в кухнята от Далечния изток и мечтата ѝ е някой ден да отвори свой японски ресторант. Иска да направи това сама. Не изпуска нито един момент и много се забавлява. Много обичам да играя роли, които ме мотивират по този начин. Защото ме зареждат с много хубава енергия.

Как се пресичат пътищата на тези двама герои?
Джан: Ферит винаги е отдавал голямо значение на храната, но понеже е твърде взискателен и има много големи претенции, никой готвач не се задържа дълго на работа при него. А Назлъ си търси работа като готвачка и именно така пътищата на героите ни се пресичат. Назлъ започва да работи в кухнята на Ферит.
Йозге: Ферит е много труден човек. Не иска дори мястото на една чаша да се променя. Затова винаги е имал проблем с намирането на свой готвач. Назлъ ще се опита по много интересен начин да промени неговия ред. Да отвори затворения Ферит.

Ще успее ли Назлъ да промени Ферит?
Йозге: Не знам. Може да го промени, може и да не го промени. Ако го промени, дали ще бъдат щастливи...
Джан: В романтичните комедия по принцип винаги главният герой се променя. Първоначално винаги е много студен и твърд, но после омеква. Но нашият сериал не е точно романтична комедия. Има и драматична нотка. Ще видим какво ще стане, и ние не знаем.

Ясно е, че героите ви ще бъдат свързани. Каква връзка ще бъде това?
Джан: Разбира се, че ще бъде любовна връзка. Без любов не може.
Йозге: Да, всички ще бъдат много впечатлени. Но засега няма да разкриваме повече.

Джан, приличате ли си с Ферит?
Джан: Не мисля, че си приличаме. Нито отдавам голямо значение на това, което обличам, нито на това, което ям. Не следя толкова внимателно като него с какво се храня. Не съм проблемен като него.

Продуцентът на "Пълнолуние" е дъщерята на Тюркан Шорай (известна актриса-ветеран) - Ямур Юнал. Как работите с нея?
Джан: Г-жа Ямур винаги е на снимачната площадка. Винаги е пред екрана и следи всичко. Винаги е заедно с нас. Фатих Аксой също е сред продуцентите ни.

Покрай нея запознахте ли се с Тюркан Шорай?
Йозге: Не, все още не сме се запознали с нея. Много работихме над първия епизод. Но знаем, че ни подкрепя.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото двойно интервю следващия четвъртък, 24 август! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

3 коментара:

Анонимен каза...

ehoo kvo spite ,ne si opravqite dizaina ami pishete za 309

Анонимен каза...

pochva po df ot 16 4asa na mqstato na chereshkite

Тодор каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Предоставено от Blogger.