Демет Йоздемир: "Докато снимам, съм като малко дете"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 25 май, и продължава публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното ни
онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък през пролетния сезон прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като десетото е с една от любимите млади актриси Демет Йоздемир, превърнала се в десетия елиминиран участник миналия петък, 19 май. Тя е родена на 26 февруари 1992 г. в Коджаели, като е най-малка от трите деца в семейството. В момента е на 25 години, зодия риби. След като родителите ѝ се развеждат, тя остава да живее с майка си и по-голямата си сестра, като трите се местят в Истанбул. В юношеството си се занимава с танци. Първата ѝ телевизионна изява не е нито във филм, нито в сериал, а в клипа към песента на известния певец Мустафа Сандал "Запали огън и забрави" (Ateş Et ve Unut). Малко по-късно, през 2013 г., изиграва първата си роля в сериал, която, забележете, е главна - тази на Айлин в летния хит на FOX "Имам да ти казвам една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim). След това, през 2014-а, взема второстепенна роля в излъчения у нас исторически проект "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) - тази на Айля. През лятото на 2015 г. се включи с главна роля - тази на Аслъ, в сериала "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu). В момента пък се снима в една от най-гледаните романтични комедии и най-гледан летен сериал през изминалата 2016-а "Номер: 309" (№: 309) на FOX, пресъздавайки героинята Лале. Да започваме с интервюто!

Всяка сряда вечер "Номер: 309" сякаш хипнотизира зрителите пред екрана. Защо е толкова дяволски добър?
Дяволски добър е наистина най-точното определение. Големи късметлии сме, защото и продуцентската ни компания, и сценаристът ни, и режисьорът ни, и целият екип зад и пред камера работи по проекта, влагайки всичко от себе си и възможно най-позитивната енергия. Всички сме много щастливи, че работим заедно. Това е цаката.

Защо се съгласихте да участвате в сериал, подобен по жанр на предишния Ви - "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu)?
Истината е, че след края на "Мирис на ягоди" обмислях да се завърна на екран в драма. Един ден обаче ми се обади г-н Фарук Тургут (собственик на Gold Film) и ми каза, че иска да прочета сценария на "Номер: 309". Прочетох го и много ми хареса. Толкова много, че щеше да ме бъде много яд, ако някой друг беше изиграл моята героинята. Затова приех предложението.

Как се подготвихте за ролята на Лале?
Лале е специална най-вече с връзката си с майка си. Тя е едновременно екстровертна и много социална, но и чувствителна и жертваща всичко за майка си. За мен е чест да работя с майстори в бранша като Сумру Явруджук (Сонгюл) и режисьора ни Хасан Толга Пулат. Много ми помагат и благодарение на тях зрителите могат да видят Лале в пълния й блясък.

Голяма късметлийка сте, щом играете дъщеря на Сумру Явруджук. Какво ще кажете относно екранния си партньор Фуркан Палалъ?
Наистина, да играя със Сумру е най-големият ми шанс. Нейната енергия и нейният талант толкова много ме зареждат и толкова много ми помагат! Всички в екипа сме актьори. С Фуркан си паснахме и е добър екранен партньор. Изобщо целият екип сме много енергични и позитивни и това се предава и на зрителите, няма как.

Кой е най-забавният момент по време на снимки?
Честно казано, не мога да определя точно кой, защото те са адски много. Толкова неща сме преживели досега и не мога да си представя колко още ни предстоят. Мога да призная, че неведнъж сме изпадали в кризи от смях и не сме могли да си поемаме въздух, коремите са ни болели.

Коя е любимата Ви сцена от сериала?
Тази от първи епизод, когато Лале обърка масите и седна на тази на Онур, на която се и запознаха, след това напиха и накрая прекараха нощта заедно.

Има ли сцена, която бихте искали да заснемете отново?
Ние почти всяка сцена я снимаме по няколко пъти, рядко се случва от първия път. Разсейваме се, много ни е смешно. Не мога да се сетя точно коя бих искала да заснема още веднъж. 

Според Вас каква е формулата за добър сериал? Какъв трябва да бъде, за да се влюбите в него?
Трябва да се отличава с добър сценарий и с добро начало, да участват силни актьори и, разбира се, екипът зад камера да е на едно много високо ниво.

Какъв е добрият актьор според Вас?
Според мен добрият актьор на първо място трябва да се научи да играе себе си, т. е. да бъде себе си. Ако успее да го направи, няма да изпита никакви затруднения, пресъздавайки други образи.

Как и кога станахте актриса?
На 18 години станах част от екипа зад камера на един проект, работата ми беше незначителна, разнасях разни неща. Тогава още не предполагах, че ще поискам да стана актриса. Но ми допадна как се случват нещата и си казах, че искам. Започнах да работя. Две години се обучавах в школа. След това дойде първият ми сериал - "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Verecegim). 

Какво Ви мотивира в професията Ви?
Докато съм на снимачната площадка се чувствам като малко детенце, играещо си вкъщи. А на малкото дете омръзва ли му да си играе? Не. Мотивацията ми идва отвътре, да си играя.

Кой е най-ценният комплимент, който сте получавала за работата Ви?
Най-ценният комплимент за мен е, когато майка ми ми каза: "Дъще, гордея се, когато те гледам!".

С всеки изминал ден ситуацията с продължителността на епизодите на сериалите става все по-сложна. Как ще коментирате това?
Да снимаш в Истанбул, с този голям трафик и в този хаос, е наистина много сложно и е трудно да останеш позитивен. Особено когато работният ти ден става все по-дълъг и по-дълъг. Истината е, че от дългата продължителност на епизодите страда най-много екипът зад камера. Защото когато ние, актьорите, изиграем сцените си, можем да седнем и да си починем, докато за тях няма почивка и постоянно работят - по грим, по облекло, по осветление, по камерите, по микрофоните...

Кои са думите, които Ви описват най-добре?
Всъщност няма такива. Чувствам много неща и съм много гъвкава, много разнообразна. В мен има от всеки цвят, от всяка емоция по малко или по много.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с класиралия се на девето място участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 1 юни! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.