Шюкрю Йозйълдъз: "Правя това, което ми идва отвътре"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 4 май, и продължава публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното ни
онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък през пролетния сезон прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като осмото е с един от любимите млади актьори Шюкрю Йозйълдъз, превърнал се в осмия елиминиран участник миналия петък, 28 април. Той е роден на 18 февруари 1988 г. на в Измир, Турция. Зодия водолей. Започва да се занимава с професионално с актьорско майсторство през 2011 г., като първата му роля е в проекта "Дълбоки води" (Derin Sular). Следват малки участия в хитовете "Пепел от рози" (Fatmagul'un Sucu Ne?) и "Чучулигата" (Calikusu). Първата си главна роля изиграва през 2014-а, когато се включва като Озан в поредицата "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var). След нея го очакват само нови главни персонажи, но в провалили се проекти - "Въпрос на чест" (Seref Meselesi), "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar) и "Зимно слънце" (Kis Gunesi). Преди два месеца се завърна на екран в новия хит на FOX, излъчващ се всяка четвъртък вечер и отчиташ доста високи рейтинги - "Пастирска звезда" (Coban Yildizi). Да започваме с интервюто!

Как взехте решение да станете актьор?
Актьорството беше вътре в мен. Не съм  изпадал в ситуация да вземам решение или да избирам. Но знаех, че или ще ставам всяка сутрин рано, ще тръгвам за работа в девет и ще се прибирам в пет, водейки еднообразен начин на живот, или ще правя това, което искам и когато искам. Актьорската професия е една от най-динамичните и гъвкави. Естеството ѝ е такова, че никога не ти омръзва. 

Как по-точно тръгнахте по този път?
Докато следвах специалност "бизнес администрация" в университета, проучих и се включих в една програма, с която заминах за Португалия, където взех първите си курсове по актьорско майсторство. Бях много впечатлен. Връщайки се в Турция, продължих да посещавам уроци по театрално и кино изкуство. Прочетох много книги, наистина много. Най-вече на тема човешка психология и личностно развитие. Едва впоследствие разбрах, колко много са ми помогнали. Никога няма да ми омръзне да анализирам постъпките и емоциите на хората. Актьорската професия до голяма степен ми поднася това на тепсия, но разчупено под друг ъгъл, защото анализирам и вниквам във вътрешните светове на героите си.

В днешно време е много лесно да станеш известен. Свикнахте ли със славата?
За себе си аз не съм известен. Живея като нормалните хора, няма нищо по-специално. Не се осланям на славата си. Никога не бих го направил. Когато случайни хора ме спират на улицата, за да се снимат с мен, все още се изчервявам. Понякога си говорим с приятели и те ми казват, че май съм забравил, че съм актьор. И наистина понякога забравям. Защото аз живея живота си като Шюкрю. Не като някого друг. Когато станах актьор, вече бях с изграден характер. Актьорството не ме променя по никакъв начин. То най-вече ме обогатява.

Как си почивате?
Честно казано, не ми остава много време за почивка. Много обичам да си седя у дома. Имам и вила в покрайнините, много обичам да прекарвам време и там. Ходя и на фитнес. Понякога излизам навън. Но почти никога не си почивам за по-дълго време. При първа възможност обаче, когато даден проект приключи, заминавам за чужбина. Обожавам да се разхождам и да пътувам. Умирам си да обиколя целия свят! Чувствам се така, сякаш трябва да видя всяко кътче на земята!

Определян сте за един от най-стилните мъже. Какъв е стилът Ви?
Обичам да съм облечен в удобни дрехи. В гардероба ми винаги има по няколко чисти тениски и чифтове маратонки. Стилът ми е простоват и семпъл, но е добър. Не си падам по аксесоарите. И да, обичам да се обличам хубаво. Кой не обича?

Участвахте в "Сладко и опасно" (Sevimli Tehlikeli). Какво е да работите с Йозджан Дениз?
Преди да започнат снимките на филма, се подготвях два месеца и половина за ролята на Зарок. Поради спецификата на героя ми, който по сценарий изпълнява доста екшън-сцени, движи се много и прави опасни каскади, се подготвих доста добре физически. Тук е мястото да благодаря на екипа, който ми помогна. От друга страна героят ми много ме развълнува и докосна. Именно затова не използвах каскадьор за нито една от сцените. Исках да изпитам това, което изпитва той. Йозджан Дениз е много дисциплиниран режисьор, истински професионалист. Нито по време на снимките, нито по време на подготовката преди тях не съм имал никакъв проблем. Филмът бе по негова идея, той го бе създал в изцяло свой стил. А когато няма спорещи режисьори на снимачната площадка, за актьорите е много по-спокойно и лесно да играят.

Кино, телевизия, театър... Как съчетавате всичко това?
Сериалите привличат най-голяма аудитория, по принцип. Започваш да играеш даден герой, но не знаеш какво ще се случи с него след три епизода. Актьор трябва да е наистина добре подготвен за подобно приключение. Героят в сериал става като витрина за актьора. Кино пък не можем да снимаме 24/7. Заснемането на филм е определено откъм време. Има определена продължителност. И настройката на самия актьор е по-лесна. Знаеш, какъв е героят ти от начало до край. При сериалите това не е така. За един актьор филмът е път с ясен край. Сериалите - с неясен.

Не сте сред словоохотливите звезди относно връзките си. Все пак, какво очаквате най-много от една връзка?
Нямам очаквания. Нима връзките се случват такива, каквито сме ги очаквали и планирали? Знам, че жената до мен е влюбена, когато разкрие напълно себе си пред мен, разкрие характера си. 

Почитател сте на краткотрайните и страстни отношения или на сериозните и продължителни?
Нима, започвайки връзка с някого, мислим колко време ще продължи тя? Ако поставяме срокове на любовта си, то значи тя не е истинска. Защото истинската любов не позволява да се мисли за нищо друго. 

Как се справяте с разочарованията?
Преди всичко друго, човек трябва да се чувства успешен и щастлив. Вярвам в това, че не трябва да позволяваме на външния свят да влияе на вътрешния ни. Щом изживяваме разочарования, значи сме позволили това да се случи. И преди да се опитваме да се справяме с тях, трябва да поработим над вътрешния си свят. Защото оттам идва всичко.

Разкажете повече за преживяванията си в Португалия!
Това е наистина интересно място, което ме впечатли много, но най-важното е, че там получих безценен опит. Нали казват, че преди човек да умре, животът ми минава като филмова лента пред очите му? Сигурен съм, че когато някой ден това се случи с мен, преживяванията ми в Португалия ще бъдат част от този филм. Много се разхождах там, много се забавлявах. От малък тренирам Муай Тай и Жиу Жицу. Там се специализирах и даже станах официален член на клубовете им. Португалия ми даде онази смелост, от която имах нужда, за да започна. 

Млад човек сте и животът е пред Вас. Какви са плановете Ви за бъдещето?
Нямам такива. Правя това, което ми идва отвътре. Стремя се към това да съм верен на себе си и на чувствата си, на принципите си. Да съм полезен и на себе си, и на близките си.

Споделяли сте, че Зеррин Текиндор Ви е научила на много неща. Кои са другите важни хора, на които бихте благодарили?
Даниел-Дей Люис и, разбира се, Халюк Билгинер.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с деветия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 11 май! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.