"Втори шанс за провалите" (9): "Съвършената двойка"

За девета поредна седмица връщаме времето назад, за да ви запознаем с турски сериал, който се проваля в Турция и приключва без време! Рейтингите
са много важен  фактор за телевизиите и продуцентите на сериалите, за което масово доста обещаващи проекти се провалят. Тази седмица ще представим такъв, излъчен преди 7 години, който е комедия и към който очакванията са високи. В тази великолепна романтична комедия, гарантираща много забавление във всеки един епизод, главната роля е поверена на една от най-обичаните актриси в момента, която зад гърба си има много успешни поредици, превърнали я в доста популярна. Главната мъжка роля пък е поверена на актьор, който няма много успешни продукции зад гърба си. В следващите редове предстои да се запознаете със "Съвършената двойка" (Mukemmel Cift)!

"Съвършената двойка" (Mukemmel Cift) е с участието на Сонгюл Йоден в главната роля - актрисата, която у нас познаваме от един от най-големите хитове - "Перла" (Gumus), както и от "Изоставено сърце" (Vazgec Gonlum) и "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadinlari). В "Перла" и "Изоставено сърце" тя се снима преди участието си в "Съвършената двойка", като двете драми носят огромна слава на актрисата. За партньор на Сонгюл е избран Тарду Флордун, когото у нас сме гледали единствено в "1001 нощ" (Binbir Gece). Актьорът е главен и в друг сериал, провалил се в Турция, който представихме преди няколко издания - "Последно лято на Балканите". Сериалът е изпълнен с доста смях и забавни моменти между двамата главни герои. "Mukemmel Cift" стартира на 22 юни 2010 г. (вторник) в Турция като част от лятната програма на KanalD. Първият му епизод бележи страхотен резултат и нарежда сериала на второ място с 5% рейтинг. Следващия му епизод отчита с 1% по-нисък резултат, но той остава напълно задоволителен. От третия си епизод нататък обаче започва да бележи голям спад в рейтингите си, като това довежда до преместването му от вторник в събота. И там положението с резултатите продължава да е критично. Въпреки попадането в ТОП 10, сериалът едва достига 3% рейтинг, и то доста рядко. Така на 14 август същата година е излъчен финалния му епизод, който отбелезва едни от най-ниските резултати на поредицата. Заедно със Сонгюл Йоден и Тарду Флордун, в сериала участват още: Сердар Орчин ("Перла"), с когото Сонгюл се снима за втори път, Зафер Алгьоз ("Отмъщението"), Седа Акман ("Истанбулска приказка", "Да върнеш времето назад", "Малки тайни", "Опасна красота"), Юлкю Дуру ("Готова на всичко"), Бенги Йозтюрк ("Цената на славата", "Дила", "Тиха буря"), Синан Сюмер ("Сълзи над Босфора"), Гизем Ердем, Сойдан Сойдаш ("Перла") и други.

Актьорският състав на поредицата е с доста познати и полулярни лица, но това не ѝ помага на да се превърне в хит. Той приключва със само 8 излъчени епизода. Сценарист на "Mukemmel Cift" е Ахмет Саатчиоулу, работил за последно върху "Завръщане у дома" (Eve Donus). Режисьор на поредицата е Жале Атабей, която за последно работеше по сериала "Семейна топлина" (Aile Isi). Продуцентската компания на "Съвършената двойка" е Endemol Shine Turkey, които създадоха един от най-успешните сериали - "Твоят мой живот" (Paramparca), както и провалите "Зимно слънце" (Kis Gunesi), "Гордиев възел" (Kordugum), "Дворец на врабчето" (Serce Sarayi) и "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim), а в момента работят по "Детско ухание" (Evlat Kokusu). Тимур Савджъ, който е създал изключително големи хитове в южната ни съседка, сред които "Великолепният век", е продуцент на поредицата. Финалът на сериала е очаквано щастлив, но остава отворен.

Още един сериал, в който играят предимно познати на зрителите актьори, който обаче не постига желания успех. Вероятно сценарият не е спечелил зрителското внимание, въпреки че комедията започва именно през лятото, когато конкуренцията е по-слаба и комедиите са предпочитани от аудиторията. Слабият рейтинг на "Съвършената двойка" (Mukemmel Cift) води до преждевременния му финал, а проектът остана в историята като поредния провал в южната ни съседка.
_________________________________________________________________________________
Продължаваме следващата седмица, 12 май, ден петък, когато се спираме на още един историчрски проект, провалил се в Турция. Главната роля в него изпълнява една актриса, станала известна най-вече с ролята си в "Листопад" (Yaprak Dokumu), както и с роля в сериала "Ифет" (Iffet). Кой е сериалът и какво знаем за него - очаквайте ни, за да разберете!  Бърз достъп до предишните издания от "Втори шанс за провалите" имате в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.