Дамла Сьонмез: "Поддържам се във форма с плуване"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 27 април, и продължава публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното
ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък през пролетния сезон прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като седмото е с една от любимите млади актриси Дамла Сьонмез, превърнала се в седмия елиминиран участник миналия петък, 21 април. Тя е родена на 3 май 1987 г. в най-големия турски град Истанбул. Скоро предстои да навърши 30 години, зодия телец. Започва актьорската си кариера през вече далечната 2004 г., когато е едва на 17 години. Първоначално участва в редица игрални филми и сериали, но с малки и епизодични роли, които не разкриват безспорния ѝ талант и не дават шанс на младата звезда да изгрее. Това обаче се случва едва през 2013 г., девет години по-късно, когато изиграва най-успешната си към този момент роля - тази на Джейлян в излъчения през лятото на 2014-а по БТВ турски сериал "Една любовна история" (Bir Ask Hikayesi), където си партнира със звездата Сечкин Йоздемир. От лятото на 2014 г. до зимата на 2016 г. пък се снима в хита на KanalD "Войната на розите" (Gullerin Savasi), излъчил се миналата година по Диема Фемили, който също ѝ донесе много голяма популярност навсякъде по света. За последно тази пролет взе участие в провалилата се драма "Гордост и предразсъдъци" (Ask ve Gurur) на ShowTV. Време е да започваме!

Как се разбирате с екранните си партньори във "Войната на розите" Джанан Аргюдер и Баръш Калъч?
Много добре! Изключително щастлива съм, че имам възможността да играя с такива големи професионалисти като тях. С Баръш се познавахме още преди да започнем снимките по този проект, имахме общи приятели. Джанан пък съм я гледала в многото ѝ театрални постановки и винаги съм се възхищавала на професионализма и страстта, с които се раздава на сцената. С нея много исках да играя на една сцена или на една снимачна площадка и съм много щастлива, че мечтата ми се сбъдна!

Какъв сериал е "Войната на розите"?
Хубавата черта на този проект е, че в него се набляга най-вече на любовната история. Естествено, има и елементи на отмъщение и семеен конфликт, каквито присъстват и при почти всички други сериали, но тук не са чак толкова застъпени. Именно това привлече вниманието ми, четейки първоначално сценария на сериала. В този сериал зрителите ще имат възможността да видят добрата черта на всеки един герой, дори и той да е злодей.

Разкажете ни повече за героинята си Гюлру?
Това е младо момиче, отраснало в пристройка към имението, в което работят родителите ѝ. Собственичката на това имение е г-жа Гюлфем - много известна и успешна дизайнерка, която е уважавана навсякъде. Гюлру винаги е имала за свой еталон в живота именно тази дама, като си е мечтала за нейния живот. Един ден мечтата ѝ за добро или зло се сбъдва и се случва така, че Гюлру идва на мястото на Гюлфем както в професионален, така и в интимен план. Властната жена, естествено, ще се бори със зъби и нокти това да не се случи, което ще я озлоби доста към моята героиня. Това мога да издам засега!

Гюлру ли ще е злодейката в сериала, т. е. Вашата героиня?
Не, Гюлру в никакъв случай не е злонамерено момиче. Нейната мечта за живота на Гюлфем винаги е била невинна, тя винаги се е отнасяла с уважение и почит към тази жена и ще продължи да го прави. 

Щом родителите на Гюлру работят в имението на Гюлфем, значи семейството на героинята Ви е скромно и бедно...
Да, така е. Семейството на моята героиня дълго време работи в имението на г-жа Гюлфем, но всъщност живее в малка къща в предградието на големия град, където по принцип е населено предимно от по-бедната прослойка на обществото. Това, че работят в голямото имение, не значи, че те ще скъсат връзката със стария си дом, даже напротив - една от сестрите на Гюлру остава да живее там.

Каква беше причината да приемете предложението за участие във "Войната на розите"?
Именно тази - че Гюлру е скромно момиче, идващо от бедно семейство, което обаче има големи мечти. Привлече ме и комедийната страна на героинята ми - колкото и финна и млада да е тя, доста често е много тромава и небрежна, а това определено води до доста комични ситуации. Всъщност точно тромавите и небрежни хора са истински мощни герои както в реалния живот, така и в сериалите, те винаги имат късмет!

Как се подготвяте за ролята си?
Постоянно чета сценариите към епизодите на сериала. Докато не съм навън и няма никой около мен, направо влизам в роля и започвам да съм Гюлру. Надявам се тази подготовка да е достатъчна и да се справям добре пред камерата!

Спечелихте престижна награда от филмовия фестивал "Златен портокал" (Altin Portakal). Как се чувствате?
Да, спечелих наградата за най-добра поддържаща женска роля във филм. Много съм горда от факта, че именно аз получих това признание сред всички останали мои колежки. Това определено вдигна самочувствието и увереността ми както в живота, така и в кариерата, тези две неща вървят ръка за ръка и ако едното не е наред, и другото няма да е. 

В миналото сте се занимавали с музика, защо не продължихте?
Да, преди доста години взимах уроци по цигулка и по пиано. Музиката, за разлика от актьорството, изисква доста повече усилия и дисциплина, за да се получи всички на ниво. Тогава бях все още твърде млада, буйна и нетърпелива и може би именно това ме отказа от това ми начинание. Все още обаче у нас имам пиано, на което понякога свиря мелодийка, останала в мозъка ми от онези времена. 

Живеете ли със семейството си?
Не, вече четири години живея сама. Естествено, те винаги са близко до мен и винаги мога да получа подкрепата им, когато почувствам, че имам нужда от нея и от самите тях.

Как поддържате перфектната си фигура?
Чак пък перфектна не мисля, че е. По принцип практикувам пилатес през студените месеци, но веднага щом дойде лятото и времето се затопли, започвам активно да плувам. 
_____________________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с осмия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 4 май! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

3 коментара:

Анонимен каза...

Zakonite na sadbata sega go davat ot ponedilnik do petak 2 4asa prezno6ta po nova nadali e proval ina4e nqma da gubqt 1 4as vreme da go davat a dli nqma da go pusnat kato svar6i....Patq na Emir 16:00 sabota i nedelq??? ai katogled nikoi ne e dovolen 4e sago sprqli v feicbook stranicata diema family i drugi stranici horata sa nedovolni ai go sprqha na nai interesnoto..a koga 6te davat seriala Da6terqta na anandi???

Diema Family каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Diema Family каза...

Сериала "Законите на съдбата" повече няма да бъде излъчван. Причината е нисък рейтинг , за кой път да ви се каже?! Относно "Дъщерята на Ананди" по - добре да не го пускат , защото няма нито един от старите актьори. Всякаш е нов сериал. Приемете че сериала свърши с смъртта на Ананди! ;) ;D

Предоставено от Blogger.