"Втори шанс за провалите" (8): "Пламъци" (Alev Alev)

Тази седмица отново ще представим сериал, станал жертва на рейтингите. Провалите в южната ни съседка Турция са много и в изданията
на "Втори шанс за провалите" продължаваме да се спираме на такива. Днес предстои да прочетете осмото издание на рубриката, в което ще се спрем на осми подред сериал, провалил се напълно неочаквано в Турция, но пък започнал с големи очаквания. Ще върнем лентата с пет години назад, като в сериала, за който ще прочетете повече в по-долните редове, главната роля изпълнява актриса, която преди този провал има няколко успешни роли, а главната мъжка роля изиграва актьор, който въпреки този провал, участва и до ден днешен в хитови поредици. Време е да научите повече за "Пламъци" (Alev Alev)!

"Пламъци" (Alev Alev) е с участието на Рожда Демирер в главната роля, която у нас познаваме от "Ангели-пазители" (Melekler Korusun) и "Късчета живот" (Candan Ote), като и двете поредици са успешни в кариерата на актрисата. Редом до Рожда застава още един доста популярен в момента актьор - Берк Октай, който изпълнява главната мъжка роля, но преди това се снима в "Опасни улици" (Arka Sokaklar). След това взима участие в "Надежда за обич" (Benim Hala Umudum Var), "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karasik) и в момента се снима във "Войник" (Savasci). Една на пръв поглед обещаваща поредица, която стартира в Турция на 29-ти септември 2012 г., ден събота, излъчвайки се в ефира на ATV. С първия си епизод попада в ТОП 10, но с рейтинги под 3%, като по това време категоричният избор на зрителите е бил "Сезони на любовта" (Lale Devri). Със следващите си епизоди продължава да попада в края на ТОП 10, като отбелязва не повече от 3.50% рейтинг. С времето резултатите най-после се покачват и достигат до 4%, което е задоволително за продължаването на драмата. Идва време обаче, когато лентата започва да отчита все по-често рейтинги под 4%, а най-добрия си резултат отчита в началото на януари, когато е с близо 6% резултат. Въпреки това, на 19-ти януари 2013 г. сериалът приключва, като преустановяването му е следствие на непостоянните рейтинги, които по-често са ниски. Освен Берк Октай и Рожда Демирер, в сериала участват още: Илкер Инаноулу ("Опасни улици"), който също е главен актьор, Ханде Сорал ("Малки жени" и "Чучулигата"), Маджит Сонкан ("Вярна на себе си"), Михрибан Ер ("Голямата лъжа"), Гюнеш Хаят ("Част от мен" и "Твоят мой живот"), Толга Джошкун, Ибрахим Ерсойлу, Кеворк Тюркер ("Голямата лъжа"), Гьокхан Аталай, Тюлин Орал и други.

И макар да е с доста силен актьорски състав, "Пламъци" приключва с 16 епизода. В сравнение с предишните сериали, които разгледахме, този е с по-голям брой епизоди, но отново малко, което го прави провал. Сценарист на "Alev Alev" е Махинур Ергун, който в момента не работи по сериали. Режисьор на драмата е Атилла Дженгиз ("Вярна на себе си"), правещ в момента "Назови ме по име" (Adini Sen Koy). Продуцентската компания на сериала е Erler Film, която създава "Опасни улици" (Arka Sokaklar), а от скоро и "Обичам и двамата" (Ikisini de Sevdim). Финалът на "Пламъци" е щастлив - поредицата приключва подобаващо, въпреки провала, който постига.

И макар и този сериал да е с иначе популярен актьорски състав, това явно, че не му помага да се задържи по-дълго на екран. Може би заради по-слаб сценарий поредицата не успява да грабне зрителското внимание, макар и силното ѝ начало да предвещава бъдещ успех. Но пък случаят с "Пламъци" (Alev Alev) е показателен, че не трябва да се разчита само на актьорски състав, за да се псотигне успех.



_________________________________________________________________________________


Не ни пропускайте следващия петък, 5 май! Тогава ще ви запознаем с още една поредица, постигнала провал в Турция. Главната роля в нея изпълнява актриса, позната у нас от сериалите "Перла" (Gumus) и "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadinlari). Коя е поредицата, провалила се в южната ни съседка - очаквайте ни, за да разберете! Бърз достъп до предишните издания от "Втори шанс за провалите" имате в архива ни рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.