Танер Йолмез: "Посрещам несгодите със спокойствие"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 13 април, и продължава публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното ни
онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък през пролетния сезон прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като петото е с един от любимите млади актьори Танер Йолмез, превърнал се в петия елиминиран участник миналия петък, 7 април. Той е роден на 9 август 1986 г. в Истанбул. В момента е на 30 години, зодия лъв. Този зодиакален знак определено прави иначе скромния Мерт от "Кварталът на богатите" (Medcezir), в който се снима от 2013 г., истински непокорен и буен млад мъж в реалния живот. Любопитно е, че той все още следва в Държавната консерватория на Истанбул, като споделя, че рядко се явява на изпити, защото е изключително зает в професионално отношение и именно заради това все още проточва образованието си. Споделя обаче, че истинските си актьорски заложби един човек развива в работна обстановка и на сцената или на снимачната площадка, а не по време на обучение. За него професорите и учителите, както и техните оценки, не са толкова важни, колкото зрителите и тяхното мнение. Разкрива, че от малък е с интерес към изкуството, като в училище рецитирал стихотворения. Въпреки че вече е усъвършенствал таланта си и има немалък опит, той все още изпитва вълнение, докато се снима, но показва привидно външно спокойствие. Голям фен на футбола е и най-вече на отбора "Бешикташ". Обожава спорта и или кара колело, или прави кросове по крайбрежието на Босфора. Опитва се да бъде повече позитивен и не обича да афишира личния си живот. Мечтае да изиграе ролята на боксьор в даден проект. Да започваме с интервюто, което е от сайта на "Кварталът на богатите"!

Как започна театралната Ви авантюра? Детска мечта ли Ви беше?
Всъщност авантюрата ми започна в средното училище, когато отидох на една постановка. Изгледах "Lüküs Hayat" с великолепната игра на Suna Pekuysal и Zihni Göktay на сцената. Всички тези имена излизаха от залата и се качваха на сцената и после пак се връщаха при зрителите. Когато минаваха покрай мен си спомням, че си помислих: "И аз може да съм един от тях." Когато излезнах от постановката си помислих колко е хубава тази работа. Мисля, че това беше първата искра. В гимназията се опитах да правя активен театър. В последната година на гимназията с помощта на преподавателите ни поставихме "Сън в лятна нощ". След завършването влезнах в Belediye Tiyatrosu и след две години работа там, издържах изпита и бях приет в театралния факултет на Истанбулския университет.

Имате театрално образование. Как преминахте в сериалите?
Не може да се каже точно преминаване. Дори и да изглеждат различни те са в основата си еднакви. Актьорството има широк спектър. В която част от спектъра се поставите ще работите според положението там. Аз работя и в театъра и пред камера. Първият ми сериал беше "Kapalıçarşı". Един ден телефона звънна, обади ми се координатора на продуцента, извика ме на среща и така се присъединих към екипа. Играх от първата до последната серия. Беше период в който не бях много натоварен в университета. Един път в седмицата ходех на сета и продължих до края на сериала. 

Коя е ролята, с която изгряхте според Вас?
Хората ме познават повече като Мерт от "Кварталът на богатите", но всяка изиграна роля добавя по нещо и така се върви по пътя. Като се обърна назад, ми се струва, че ролята на Садък в "Kayıp Şehir" ми е дала повече неща. За мен беше хубаво време тогава. Мерт за мен е много специален. Първо не прилича на нито една от ролите, които съм играл, по-енергичен е от мен и чувствата му и разума му работят по различен начин. 

Как се подготвихте за ролята в Medcezir? Вдъхновихте ли се от оригинала?
Гледах американската версия и най-вече героя чийто аналог ще играя. Беше ми интересно да видя какъв свят са създали, какъв език използват в историята. Първо с режисьора и сценариста и продуцента се срещнахме. Подготовката и първата работа започнахме заедно. Това беше много продуктивен процес. Истинската работа за актьора започва след това, когато остане насаме с героя за да му вдъхне живот, да го обвие с откритията и идеите които има за него. После всички знаем какво се случва - започват снимки! Лятото преди старта на сериала взимах уроци по ветроходство и свалих 9 кг с помощта на треньор.

Кой е актьора, с когото казвате, че един ден задължително трябва да сте на една сцена?
В Турция има много талантливи актьори и много с които искам да играя. Затова няма да започвам да изреждам, че няма да мога да свърша. 

Тогава има ли роля за която казвате, че задължително някой ден трябва да изиграете?
Обичам трудните роли да играя. И когато гледам пак те са ми любими. Например много бих искал да изиграя боксьор. Повече обичам ролите, които изискват физическа и психическа подготовка. 

По какви критерии избирате ролите си?
Сценарий, режисьор, продуцент и разбира се героя, който ще играя.

По какво се различава играта в сериал и в театъра? За Вас кое е на преден план?
В основата си са еднакви. Не мога да кажа кое е на преден план и двете са актьорство. С практиката се виждат разликите, защото и двете работи имат своя специфика. Колкото минава времето осъзнаваш допирните точки и различията и така трупаш опит. 

Как ще опишете себе си на някой, който не ви познава?
Много труден въпрос, трудно е човек да опише себе си... Много съм привързан към приятелите си, обичам футбола, фен съм на Бешикташ, винаги гледам мачовте им, когато имам възможност ходя на стадиона. Много уважавам работата си. Следя театъра. Задължително гледам постановките през сезона. Опитвам се да ходя на workshop-овете свързани с работата ми. Животът ми преминава с едни и същи хора, на едни и същи места. Всъщност няма много изненади в живота ми.

Какъв човек е Танер Йолмез в реалния живот? Нервен ли е, спокоен ли е, ревнив ли е, забавен ли е?
От всичко по малко имам, като всички хора. Живота ни поставя в различни състояния. Опитвам се да гледам и на лошите неща откъм веселата им страна. Дори и лошите неща се опитвам да ги посрещна със спокойствие. 

Добре, а любовта? Какво означава тя за Вас?
Приятелство, искреност, щастие... Да живея, красиво да живея при това!

Има ли нещо в живота за което казвате: никога няма да го направя?
Разбира се в определена ситуация мога да кажа, че няма да направя нещо, но извън конкретните ситуации не трябва да се говорят големи приказки според мен. 

Обичате ли да пътувате, да опознавате нови места? Къде сте били, кои са най-любимите Ви места за почивка в чужбина или у нас?
Много обичам. Ходил съм на много места. Обиколил съм първо Турция. Мога да кажа,ч е съм видял цяла Европа. Докато учех в университета обиколих цяла Европа с влак. Мога да кажа,ч е туризмът е любимото ми занимание. 

Кои са нещата, които придават цвят на живота Ви и от които не можете да се откажете?
Да говоря с приятелите си, да ям хубави ястия, да се разхождам и да играя PlayStation.

Как живеете в Истанбул? Какво обичате, къде ходите?
Обичам всяко място в Истанбул откъдето се вижда морето. Имам любими места - Много обичам Moda. Обожавам да карам колело по бреговата ивица от Moda до Suadiye. 

След Medcezir имате ли нов проект?
Засега няма. Medcezir и постановката "‘Katil Joe" ще продължат и през предстоящия сезон. 
_____________________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с шестия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 20 април! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.