Зафер Ергин: "Аз самият вече се бъркам с татко Ръза"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 6 април, и продължава публикуването на интервюта с участниците в четвъртия сезон на най-успешното ни
онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2017 г.! Всеки четвъртък през пролетния сезон прочитате такива с всеки следващ отпаднал състезател, като четвъртото е с един от любимите актьори-ветерани Зафер Ергин, превърнал се в четвъртия елиминиран участник миналия петък, 31 март. Той е роден на 30 август 1942 г. в турската столица Анкара. В момента е на 74 години, зодия дева. Завършва Историческо-Географския факултет, както и катедрата по История на изкуството след това. Присъединява се към Пробният театър в Анкара като след време се появява в различни филми и телевизиони сериали. Една от най-значимите му изиграни роли е във филма "Долината на вълците" (Kurtlar Vadisi) излъчван в периода на 2003-2005 г. От 2006 г. до ден днешен играе в полицейският сериала "Опасни улици" (Arka Sokaklar), в ролята на главен комисар (до 3-и сезон) и началник на полицията Ръза Сойлу (след 3-и сезон). Да започваме с интервюто!

Как ще коментирате огромния успех на "Опасни улици" за тези 10 години в ефир?
Вече 10 години рейтингите ни са добри, даже напоследък много добри и сме първи всяка петъчна вечер. Това много ни радва и ни показва, че зрителите уважават труда ни. Винаги сме били в ТОП 3. Дали има нещо, което вече не е наред? Май ще трябва да разследваме (смее се).

Всички полицаи в сериала сте от "добрите". Смятате ли, че това е причината да сте толкова обичани?
Разбира се. В подобен полицейски сериали сценаристи и режисьори трябва много добре да изградят образите, които ще представят. Да са едновременно и реалистични, но и да се харесат на аудиторията. Ако например бяхме от тези полицаи, разхождащи се по улицата и стрелящи наред, със сигурност щеше да възникне проблем. В сериала задължително трябва да има не само динамика, но и спокойствие. Стараем се във всеки един да показваме и двете страни на нашите герои.

Постоянно в сериала някой се бори за живота си, ранен е и хората се питат: "Ще оцелее ли или ще умре?". Защо се получава така?
Винаги се случва така, че някой от екипа да не е доволен от хонорара си и докато се изясни с продуцентите, се случва героят му да е на косъм от смъртта (смее се). 

Вече 10 години пресъздавате един и същ образ. Това не се ли отрази на самия Вас, не заприличахте ли на татко Ръза?
Нямаме такъв проблем в екипа. Всички сме професионалисти.

Невъзможно е никога да не са Ви спирали по улицата и да са Ви наричали татко Ръза, все пак...
О, много такива ситуации съм имал. Даже аз самият се бъркам понякога и когато се обадя на непознат по телефона и отсреща ме питат кой съм, отговарям: "татко Ръза". Но не съм стигнал все още дотам, че сам да се възприемам като него. Вкъщи на шега ме наричат "началник", "комисар", а понякога така се обръщат към мен хората и на улицата. Не се обиждам, в никакъв случай.

Откога не сте плащали пътна глоба?
От много отдавна, но не заради ролята ми, а заради това, че карам внимателно (смее се).

Спирали ли са Ви на пътя?
(смее се) Разбира се. Не всички "колеги" ме разпознават, когато съм в колата. Но като сваля джама и ме видят, ми казват: "Заповядайте, началник, продължавайте!". Понякога на шега, но понякога и наистина. И в такива случаи оставам без думи. Толкова голямо влияние има сериалът над хората...

Всеки сезон в сериала се включват нови герои...
Да, така е. Всеки нов герой носи нов цвят, нов колорит на сериала. И изглежда, че продължаваме в същия дух. Във всеки епизод се случва нещо интересно, което привлича вниманието на зрителя. Вече 10 години, това е повече от трудно за постигане. Но новите герои го правят по-лесно.

Какво ще правите, когато един "Опасни улици" приключи?
Всяка седмица ще пътувам из чужбина, а после - в Бодрум...
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю, което ще бъде с петия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2017", следващия четвъртък, 13 април! Припомнете си предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.