"Втори шанс за провалите" (5): "Без теб не може"

Поради една или друга причина доста обещаващи сериали в Турция, които телевизиите готвят като козове, се провалят. Досега
в изданията на "Втори шанс за провалите" представихме четири поредици, които са имали шанса да бъдат хитове в турския ефир, но за съжаление късметът не е бил на тяхна страна... Този петък се спираме на сериал, който е с изключително силен актьорски състав, включващ много известни и харесвани звезди, но превърнал се неочаквано в тотален провал. Съдбата на драмата, на която сме се спрели в петия брой на "Втори шанс за провалите", можеше да бъде съвсем друга, но, уви, сериалът се проваля и остава незабелязан от турската аудитория. В момента главната героиня в поредицата е една от най-харесваните актриси в съседна Турция. Нургюл Йешилчай ("Любов и наказание", "Имението с лозите", "Вярна на себе си", "Твоят мой живот", "Ангелският остров") изпълнява главната женска роля, а до нея застават и други големи звезди, което обаче не помага на лентата да се наложи сред зрителите. Тя приключва сравнително рано и втори шанс така и не получава. Връщаме се шест години назад във времето. Време е да се запознаете с един наистина обещаващ проект, превърнал се в провал - "Без теб не може" (Sensiz Olmaz)!

След дълго рекламиране и огромни надежди от страна на телевизия и продуценти, на 12-ти септември 2011 г., ден понеделник, в ефира на ShowTV тръгва "Без теб не може" (Sensiz Olmaz). Главната роля в поредицата изпълнява Нургюл Йешилчай, която вече е придобила световна популярност от участията си в "Имението с лозите" (Asmali Konak) и "Любов и наказание" (Ask ve Ceza). Тя играе заедно с още една известна вече актриса - Гьокче Бахадър, станала популярна след ролята си в "Листопад" (Yaprak Dokumu). Двете актриси изпълняват главните женски роли, а мъжките са поверени на Онур Сайлак, който също вече има успешни роли зад гърба си в "Гордата Аси" и  "Огнено сърце", донесли му успех, и Мурат Хан, станал популярен от "Изоставено сърце" (Vazgec Gonlum) и от "Цената на живота" (Omre Bedel). Стартът на сериала успява да попадне сред десетте най-гледани програми за деня, но с ниски рейтинги, като негови основни конкуренти, които го побеждават, са "Опасни улици" (Arka Sokaklar), "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask), "Морска звезда" (Deniz Yildizi) и "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim). Вторият епизод покачва и рейтингите си, и позицията си, което дава надежда, че успехът му тепърва предстои. Само след две седмици обаче мелодрамата тотално се проваля и отбелязва все по-ниски и ниски рейтинги, което, разбира се, води до нейното преустановяване. Скоро сериалът окончателно е прекратен и не постига желаният успех. Освен споменатите по-горе Нургюл Йешилчай, Гьокче Бахадар, Онур Сайлак и Мурат Хан, които изпълняват главните роли, в сериала още участват Гювен Хокна ("Листопад"), Айтен Унджуоулу ("Мечтатели"), Зейно Юстюнашък ("Клетва"), Кеворк Тюркер ("Голямата лъжа"), Йешим Гюл ("Цената на живота"), Левент Аккьок и други.

Ниските рейтинги водят до прекратяване на сериала. Така "Без теб не може" завършва със само 7 излъчени епизода. Към поредицата очакванията са далеч по-големи, както и шансовете ѝ за успех, но ниските резултати така и не позволяват на драмата да излъчи един по-приличен брой епизоди. Сценаристи на "Без теб не може" са Мелис Дживелек ("Войната на розите" и "Никога няма да се откажа") и Шебнем Аксой. Режисьор на сериала е Аднан Гюлер ("Късчета живот", "Да върнеш времето назад", "Изоставено сърце", "Любов назаем", "Ифет"), който за последно режисираше "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu). Продуцентската къща на "Sensiz Olmaz" е Gold Film, която у нас познаваме от "Голямата лъжа", "Цената на славата", "Късчета живот", "Ифет", "Дила", "Надежда за обич", "Изкушение" и други и която за в момента прави "Номер: 309" (№: 309). Финалът на "Без теб не може" е отворен - драмата завършва като обикновен епизод, което означава, че винаги може да бъде продължена, но за шест години продължение така и не се създава. Тук можем да вметнем, че музиката е поверена на Джем Тунджер и Наил Юртсевер ("Времето лети", "Войната на розите", "Моят живот", "Другите отчаяни съпруги", "Надежда за обич", "Момичето, което обичах", "Гордата Аси" и "Огледален свят"). 

Въпреки че е оглавен от едни от най-известните лица на турското кино в момента, "Без теб не може" се превръща в тотален провал. Макар дори и сценаристите, режисьора и продуцентската къща да са сред най-известните и да създават рейтингови сериали, явно късметът не е бил на страната на този сериал, който можеше да има съвсем друга съдба. Може би главната причина за този провал е или денят на излъчване, или сценарият, който може би се е оказал слаб. "Без теб не може" има преведени няколко епизода с български субтитри, които можете да гледате и сами да прецените заслужен ли е провалът на този сериал.



В петък, 14 април, продължаваме със следващия провалил се в Турция сериал. Тогава ще се спрем на поредица, която се е излъчила преди пет години в южната ни съседка, отново с големи очаквания, но отново превърнала се неочаквано в провал. Подсказваме, че главната героиня в нея за пръв път гледаме у нас в "Листопад" (Yaprak Dokumu), а по-късно - и в "С Русия в сърцето". Кой е този сериал и какво знаем за него - очаквайте ни следващия петък, за да разберете!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.