"Втори шанс за провалите" (7): "Лъжовна пролет"

Отново е петък и отново е време да дадем втори шанс на сериал, който е бил изключително обещаващ и дългоочакван, но който по
стечение на обстоятелствата, най-често напълно неочаквано, се проваля и приключва преждевременно! Днес, 21 април, в седмото издание от новата пролетна рубрика на СЕРИАЛИ в България "Втори шанс за провалите" ще се спрем на сериал, в който главните роли са поверени на добре познати и обичани от милиони фенове по света актьори. Сериал, чието начало всички очакват със затаен дъх, но който не успява да се хареса на аудиторията и става жертва на ниските рейтинги. Връщаме се шест години назад, за да припомним как изключително обещаващата мелодрама "Лъжовна пролет" (Yalanci Bahar) се проваля и приключва без време!

"Лъжовна пролет" (Yalanci Bahar) е с участието на мега-звездите Фахрие Евджен ("Листопад", "С Русия в сърцето" и "Чучулигата") и Джансел Елчин ("Огнено сърце") в главните роли. Започва на 5 септември 2011 г. като най-силният коз на телевизия StarTV през тогава започващия телевизионен сезон. Излъчва се всяка понеделник вечер от 20.00 часа, като с първия си епизод постига един доста добър и обещаващ резултат - класира се на 4 място с 4.00% зрителски интерес, победен от "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD и "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask) на FOX. С втория си епизод, излъчен на 12 септември, отново попада на 4 позиция, но със занижени цифри - 3.50%. Със своята трета серия, показана на 19 септември 2011-а, драмата излиза от ТОП 10, попадайки на 13 място с доста лош рейтинг от 2.90%. Четвъртият епизод дава надежда за по-добри резултати занапред, тъй като е на 10 позиция с 3.30%. Петият е привлича същият зрителски интерес, но е на 12 позиция. С шестия "Лъжовна пролет" отчита най-лошия си резултат до момента - 24 място и 2.60% рейтинг. Седмата серия е на 30 позиция и отчита 2.30%. Така заради тези свои лоши рейтинги, въпреки обнадеждаващите си резултати в началото, проектът на StarTV приключва в края на октомври 2011 г. с финален 9 епизод. 

Освен Фахрие Евджен и Джансел Елчин, в "Лъжовна пролет" (Yalanci Bahar) участие взимат още други звезди, сред които Серкан Ерджан, Мерве Севи, Айда Аксел ("Огнено сърце"), Джевдет Аръджълар, Онур Кълъч, Бахар Акча, Йозджан Варайлъ, Зейнеп Къзълтан, Енгин Гюрмен и други. Продуцентската компания, създала серала, е GOLD Film, която в момента продуцира хитът "Номер: 309" (№: 309) в Турция. Продуцент е Фаргут Тургут. Режисьори са известните Серкан Ипекьорен и Гьоркем Тургут, режисирали допреди това хитът "Огнено сърце" (Gonulcelen).

Дали заради сценария си, който клони към мистериозния жанр, или заради нещо друго, един от най-обещаващите и дългоочаквани сериали в южната ни съседка през 2011-а година - "Лъжовна пролет" (Yalanci Bahar), се проваля. Въпреки участието на звезди от ранга на Фахрие Евджен и Джансел Елчин, проектът не успява да се наложи сред зрителите и да се пребори с тогавашната конкуренция в лицето на "Опасни улици", "Земя, небе, любов", "Момичето с червения шал" и "Без теб не може" (за който писахме преди две седмици в петото издание на "Втори шанс за провалите"), приключвайки едва два месеца, след като е започнал, с едва девет епизода...

ЕПИЗОДИТЕ НА "ЛЪЖОВНА ПРОЛЕТ" С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ МОЖЕТЕ ДА ИЗГЛЕДАТЕ ОТ ТУК!
_________________________________________________________________________________

Не ни пропускайте следващия петък, 28 април! Тогава ще ви запознаем с още една поредица, постигнала провал в Турция. Коя е тя - очаквайте ни, за да разберете! Бърз достъп до предишните издания от "Втори шанс за провалите" имате в архива ни рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.