"Какво коментират в Турция?" (30): от 22 до 28 април 2017 г.

Здравейте, приятели! Събота е, 29 април, и продължава изключително успешната рубрика на СЕРИАЛИ в България "Какво коментират
в Турция?", чиито нови издания ще можете да четете и през пролетния ни сезон в запазения ѝ ден от програмата ни - всяка събота. През изминалия месец март стартираха доста нови сериали, които наложиха промени в подредбата и в рейтингите не само в ефир, но и в социалните мрежи. Какви рейтинги постигнаха сериалите в южната ни съседка за периода от 22 до 28 април 2017 г. разбирате от издание №30 от "Какво коментират в Турция?" сега!

Рейтинги за събота, 22 април:
В съботния ден битката ще става все по-оспорвана...
На второ място е драмата "Име-легенда" (Adi Efsane) на KanalD със 92 туита в минута и със 18.00% пазарен дял. Пикът си прави в 23.45 часа.
Четвъртата позиция бива заета от драмата "Г-жа Фазилет и дъщерите ѝ" (Fazilet Hanim ve Kizlari) на StarTV, отчелa 43 туита в минута и 7.04% дял. Пикът ѝ е в 22.30 часа.
На осмо място застава "В сърцето ми е Дениз" (Kalbimdeki Deniz) на FOX със 14 туита в минута и с 1.58% пазарен дял. Пикът си е направила в 23.30 часа.
И на десето място остава романтичната комедия "Новата булка" (Yeni Gelin) на ShowTV със 10 туита в минута и с 1.17% дял. Пикът си прави в 20.50 часа.

Рейтинги за неделя, 23 април:
В неделя се състоя ожесточена битка за рейтинг!
На второ място се нарежда "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) на StarTV със 41 туита в минута и с 8.87% дял. Пикът си е отбелязала в 21.30 часа.
Четвъртата позиция е за "Войник" (Savasci) на FOX със 283 туита в минута и с 6.51% дял. Пикът си прави в 20.05 часа.
На пето място е драмата "Черна орис" (Kara Yazi) на KanalD със 22 туита в минута и с 4.21% пазарен дял. Пикът ѝ е в 23.25 часа.
На седма позиция застава тийн-поредицата "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) на KanalD, която отбелязва 32 туита в минута и 3.15% пазарен дял. Пикът му е в 20.45 часа.
И на двадесето място остава комедията "Училищен патрул" (Lise Devriyesi) на TRT1 с 3 туита в минута и с 0.52% дял. Пикът си прави в 21.55 часа.

Рейтинги за понеделник, 24 април:
Голяма битка за рейтинг се състоя в понеделник...
На първо място е "Отвътре" (Icerde) на ShowTV с 261 туита в минута и с 23.85% пазарен дял. Пикът си прави в 21.45 часа.
На второ място е военната драма на StarTV с Чаатай Улусой "Обещание" (Soz), отбелязала 208 туита в минута и 20.41% пазарен дял. Пикът на интерес е в 22.25 часа.
На четвърто място се класира "Безименните" (Isimsizler) на KanalD със 79 туита в минута и е със 5.82% дял. Пикът си е направила в 22.45 часа.
На шеста позиция е мелодрамата "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) на ATV със 56 туита в минута и с 4.14% дял. Пикът си е направила в 23.40 часа.
На осма позиция остава семейната комедия на TRT1 "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik), която е с 20 туита в минута и с 2.31% пазарен дял. Пикът ѝ е в 21.50 часа.

Рейтинги за вторник, 25 април:
Във вторник ситуацията остава не по-малко оспорвана!
Третата позиция е заета от "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) на KanalD със 38 туита в минута и със 8.32% пазарен дял. Пикът си на интерес е направила в 22.05 часа.
На пето място застава "Без бандити светът е невъзможен" (EDHO) на ATV със 72 туита в минута и със 5.09% дял. Пикът си прави в 23.05 часа.
На дванадесета позиция е "Майка" (Anne) на StarTV със 10 туита в минута и с 2.24% дял. Пикът му е в 23.10 часа.
На седемнадесета позиция е "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem) на FOX с 6 туита в минута и с 0.90% дял. Пикът му е в 00.05 часа.

Рейтинги за сряда, 26 април:
В сряда ситуацията остава не по-малко интересна...
На първа позиция е "Черна обич" (Kara Sevda) на StarTV със 127 туита в минута и с 20.62% дял. Пикът му е в 23.30 часа.
На второ място застава хитът "Номер: 309" (№: 309) на FOX със 79 туита в минута и с 18.94пазарен дял. Пикът си прави в 23.50 часа. 
На осемнадесета позиция е "Детско ухание" (Evlat Kokusu) на KanalD със 4 туита в минута и с 0.59% дял. Пикът си е направил в 21.25 часа.

Рейтинги за четвъртък, 27 април:
В четвъртък се състоя изключително силна битка...
Първата позиция е заета от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) на KanalD с 461 туита в минута и с 36.84% пазарен дял. Пикът е в 22.15 часа.
На трето място се класира "Смели и красиви" (Cesur ve Guzel) на StarTV със 276 туита в минута и с 12.22% дял. Пикът си прави в 20.35 часа.
На четвърта позиция застава "Пастирска звезда" (Coban Yildizi) на FOX със 96 туита в минута и с 9.19% пазарен дял. Пикът му е в 20.55 часа.
И на четиринадесетото място е премиерата на "Обичам и двамата" (Ikisine de Sevdim) на ATV със 7 туита в минута и с 0.57% дял. Пикът си прави в 22.10 часа.

Рейтинги за петък, 28 април:
В петък също станахме свидетели на оспорвана битка за рейтинги...
На трета позиция застава "Абдюлхамид" (Payitaht Abdülhamid) на TRT1 със 67 туита в минута и с 12.39% дял. Пикът ѝ е в 21.20 часа.
На шеста позиция е финалът на "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim) на FOX с 31 туита в минута и със 4.29% дял. Пикът си прави в 23.45 часа.
На десето място застава драмата на StarTV "Истанбулска булка" (Istanbullu Gelin), която отчита 14 туита в минута и 1.46% дял. Пикът ѝ е в 23.10 часа.
На тринадесето място е "Любов и синьо" (Ask ve Mavi) на ATV с 13 туита в минута и с 1.03% пазарен дял. Пикът си прави в 23.45 часа.
И на осемнадесета позиция остава "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD с 5 туита в минута и с 0.60% пазарен дял. Пикът ѝ на интерес е в 23.20 часа.
________________________________________________________________________________

Това беше всичко от "Какво коментират в Турция?" за тази седмица! Очаквайте следващото тридесет и първо издание следващата събота, 6 май! Бърз достъп до всички предишни броеве имате в архива на рубриките ни от тук

12 коментара:

Diema Family каза...

Защо "Моят живот" приключва ?? Историческия сериал "Кьосем" има доста по - нисък рейтинг а още се излъчва. Каква е причината?? Сериала "Търпеливо сърце" също беше много интересен и него го спряха.

Diema Family каза...

Сериала "Вътре" с Чаатай Улусой също приключва а уж беше голям хит в Турция.

Админ каза...

До 1 и 2 коментар:
Здравейте,
"Моят живот" не се ли излъчваше достатъчно дълго време? Ясно е, че го преместиха във вторник, за да се провали и за да има причина да го спрат, защото очевидно сценаристите му са се изчерпали. За "ВВ: Кьосем" много сме говорили - очевидно продуцентите му от TIMS са сключили железен договор за излъчването му с FOX при всякакви условия. А относно "Dayan Yuregim" - не се превежда "Търпеливо сърце", не знаем къде сте прочели тази измишльотина, а "Дръж се, сърце мое". Приключва защото не попадаше в ТОП 10 и отчиташе рейтинг под 4%. Колкото до "Отвътре" - още в самото му начало бе обявено, че ще има само един сезон и 39 епизода, независимо от успеха му. По-добре да приключи сега, отколкото да го разводнят. Същото се отнася и за "Майка" (Anne).
Леки и успешни дни! :)

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте, Тодор,
Всичко опира до договори. Явно от FOX са подписали договора за цял сезон на "Кьосем", за това той продължава да е излъчва и сигурно ще приключи през юни. Каквито и рейтинги да има сериалът, ако договорът е подписан за цял телевизионен сезон, телевизията няма право да го спира. Може да го излъчват и след полунощ, както е сега, но трябва да го излъчват. Най-вероятно за това от StarTV са се отказали от сериала - заради ниски рейтинги. Договорите при останалите сериали също се подписват за определен брой епизоди. Ако по време на излъчването си сериалът не отчита задоволителни рейтинги, могат да го финализират. Спомнете си случая с "Не можеш да сложиш белезници на надеждата" - подписан договор за 15 епизода, по време на които сериалът не отчете желаните рейтинги, заради което и спря. А колкото до "Отвътре" - тук вече продуцентите решават колко сезона да има. Но договорът на този сериал е подписан за 39 епизода, така че дори и да имаше ниски рейтинги, тези епизоди щяха да се излъчат.
Леки и успешни дни! :)

Diema Family каза...

Ами колегите ви от Теленовелас така го превеждат "Търпеливо сърце" и мисля че превода е верен!!!

Diema Family каза...

Добре , благодаря за отговора! :)

Админ каза...

Преводът е абсурден и няма нищо общо с реалността. "Dayan" на турски означава заповедна форма на "Дръж се" или "Търпи". Без да сте запознати, не се изказвайте. ;)

Diema Family каза...

Еми точно "търпи" . Съответно може да се преведе и като "Търпеливо сърце". Голям турчин се оказа многознайко! Ти виж си оправи блога и не се заяждай с читателите!

Анонимен каза...

Давам идея на създателите на блога, защо не направите една седмична рубрика за препоръки за сериали?

Примерно публикувате:

Първо издание: Пепел от рози, което е празно, но отгоре може да напишете някакви въпроси от типа на:
- напишете нещо за сюжета, за музиката в сериала, бавен ли е бърз ли е, актьорите, героите
тоест по някакъв начин да го препоръчат на другите, които не са го гледали
и последно ако има някакъв минус самия сериал

и хората в коментарите да ви отговарят тези които са го гледали да пишат за него мнения и да отговарят на въпросите по-горе

и в края на седмицата вие да обновявате статията като слагате избрани цитати от коментарите на хората,и така всяка седмица различен сериал

Целта ще бъде хубавите сериали, които все още се разпространяват в интернет да бъдат препоръчани на повече хора, които се чудят какво да гледат и да чуят мнения от хора, които вече са ги гледали. По този начин освен това ще си създадете едно по-голяма общност, която да коментира и чете, а не само да преглежда статиите.

Админ каза...

Тодор, ама ти май не правиш разлика между глагол и прилагателни, а? И в турския ги има, ако не знаеш. Може би щом водя блог за турски сериали и превеждам сериали, знам повече турски от теб, не мислиш ли? Какво има да му се "оправя" на блога? Няма да споря с хора, които си нямат друга работа, освен да се заяждат.

До 9 коментар:
Здравейте,
Много благодаря за идеята! Ще я имаме предвид! :)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Кои сериали превеждате?

Админ каза...

В момента "Новата булка". Участвал съм и в превода на втория сезон на "Гордиев възел".

Предоставено от Blogger.