"Какво гледат в Турция?" (124): от 22 до 28 август 2016 г.

Новият телевизионен сезон 2016-2017 г. в Турция наближава с всеки изминал ден и всички са в затаено очакване на новите трейлъри към
новите сериали, новите сезони на вече познатите такива и на самите телевизии. Би трябвало повечето от тях да излязат именно тази седмица - през последните дни на последния летен месец август. Все още продължават излъчванията на летните хитове, но постепенно ефирът започва да се пълни и с нови есенни. Тази седмица предстои да се случат още интересни събития... Във вторник, 23 август, ще бъде излъчен финалният осми епизод на романтичната комедия с Бурджу Йозберг "Чудесният зет" (Sahane Damat) на StarTV, който бива преустановен заради незадоволителни рейтинги. Предстоят и премиерите на два от първите есенни проекта - "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на FOX с Кадир Доулу и Седа Бакан започва този петък, 26 август, а "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) на ShowTV - тази неделя, 28 август! Какви рейтинги ще постигнат тези сериали, както и всички останали, които ще излъчат нови епизоди, предстои да разбирате първи в новото издание №124 от "Какво гледат в Турция?"! 

Рейтинги за понеделник, 22 август:
Няма промяна в рейтингите на сериалите, излъчващи се в понеделник. За поредна седмица категоричният лидер в първия ден от седмицата през лятото - селската комедия на FOX "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel), запазва първото си място, но запазва тенденцията да понижава бавно, но сигурно интереса към себе си. Основният ѝ конкурент - "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) със Селен Сойдер и Джан Яман, тази седмица е на по-висока позиция от миналата, но отчита малко по-ниски рейтинги в проценти, които въпреки това продължават да са задоволителни за TRT1.

1. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) - от 20.29 до 23.39 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.29%; Пазарен дял: 15.34%

8. "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) - от 20.58 до 23.30 часа:
Телевизия: TRT1; Рейтинг: 2.06%; Пазарен дял: 7.24%

Рейтинги за вторник, 23 август:
И във вторник всичко си остава по старому! Категоричен фаворит на зрителите, тази седмица с повишена гледаемост, продължава да бъде тоталният хит на ShowTV с Памир Пекин "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter)! По-интересното от вторника бе преждевременният финал на романтичната комедия на StarTV с Бурджу Йозберг "Чудесният зет" (Sahane Damat), която въпреки че с всеки свой епизод попадаше на изключително добро място в класацията, отчиташе ниски в проценти рейтинги и именно заради това приключва. А въпреки че криминалната драма на KanalD "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) отбелязва още по-нисък зрителски интерес, продължава с пълна сила излъчването си!

1. "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) - от 20.38 до 23.24 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.67%; Пазарен дял: 16.57%

3. ФИНАЛ: "Чудесният зет" (Sahane Damat) - от 20.44 до 23.43 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 2.64%; Пазарен дял: 9.57%

9. "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) - от 20.59 до 23.24 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.01%; Пазарен дял: 7.13%

Рейтинги за сряда, 24 август:
В края на летния сезон някои от летните сериали отчитат рекордни рейтинги! След като от ShowTV не излъчиха нов епизод от тоталния си хит "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) с Ханде Ерчел и Бурак Дениз, неговият основен конкурент и категоричен лидер в третия ден от седмицата през цялото лято - "Номер: 309" (№: 309) на FOX с Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ, освен че отчете най-високите си рейтинги от самото си начало, но и най-високите от началото на целия летен сезон, превръщайки се в най-големия хит! Така продължаването на поредицата и през започващия скоро основен сезон 2016-2017 г. вече е сигурно!

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.58 до 00.18 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 8.08%; Пазарен дял: 28.09%

Рейтинги за четвъртък, 25 август:
Очакван или не, има обрат в рейтингите на сериалите в четвъртък! С втория си епизод новата обещаваща младежка драма на KanalD "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) отчита с цели два процента по-висок зрителски интерес и се превръща в най-гледания сериал и най-гледаната телевизионна програма за деня! На второ място за първи път от началото на лятото застава досегашният лидер "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV с Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк, който отбелязва разлика от цял пункт с новия избор на аудиторията. Дали тези резултатите ще се запазят и занапред или битката все още не е приключила - предстои да разбирате през следващите седмици!

1. "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) - от 20.33 до 23.17 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 5.31%; Пазарен дял: 17.70%

2. "Висше общество" (Yuksek Sosyete) - от 20.43 до 23.43 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.46%; Пазарен дял: 15.06%

Рейтинги за петък, 26 август:
В последната августовска петъчна вечер в ефира на телевизия FOX стартира един от най-дългоочакваните и обещаващи нови сериали тази есен - "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на Ay Yapim с участието на Кадир Доулу, Седа Бакан, Мустафа Юстюндаа и Долунай Сойсерт в главните роли. Още с премиерата си той се превърна в най-гледаната мелодрама за деня, побеждавайки романтичната комедия на ATV със Селин Шекерджи и Каан Ташанер "Колоритно" (Rengarenk). И двата проекта отчетоха незадоволителни и нестабилни рейтинги, като бяха победени от комедийното шоу на ShowTV "Смях, смях с деца" (Guldur Guldur Show Cocuk).

2. ПРЕМИЕРА: "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) - от 20.20 до 22.33 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 3.17%; Пазарен дял: 11.33%

12. "Колоритно" (Rengarenk) - от 19.59 до 22.35 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.77%; Пазарен дял: 6.46%

Рейтинги за събота, 27 август:
От седмица насам в шестия ден от седмицата царува нов сериал - "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX, който отчита все по-високи и по-високи рейтинги и се превръща в хит! Лидерското си място му отстъпва досегашният първенец в съботите на KanalD "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) с Лейля Лидия Туутлу и Фуркан Палалъ, който отчита все по-слаб зрителски интерес и най-вероятно ще бъде финализиран с началото на новия основен телевизионен сезон 2016-2017 г.

1. "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) - от 20.29 до 22.49 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.27%; Пазарен дял: 16.26%

2. "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam) - от 21.07 до 00.17 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.71%; Пазарен дял: 10.52%

Рейтинги за неделя, 28 август:
В последния ден от седмицата се случиха изключително интересни събития. Новият лидер и категоричен фаворит на зрителите в неделя "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV запазва първото си място и дори отчита още по-високи рейтинги! Премиерата си в ефира на ShowTV направи новата младежка поредица "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir), която като за начало отбеляза нелоши резултати, но определено от нея ще се очаква много повече занапред. А доскорошният лидер в неделите - романтичната комедия на KanalD "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) с Ханде Доандемир и Серкан Чайоулу привлича все по-нисък зрителски интерес и скоро ще бъде финализирана.

1. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) - от 20.30 до 23.40 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 5.55%; Пазарен дял: 20.14%

6. ПРЕМИЕРА: "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir) - от 19.57 до 22.16 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 2.16%; Пазарен дял: 8.31%

8. "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - от 21.00 до 23.36 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.81%; Пазарен дял: 6.54%

НОВИНИ:
1) Обзор на рейтингите за седмицата: време е да научим кой беше най-гледаният сериал, коя бе най-гледаната телевизионна програма и коя - най-гледаната телевизия, за периода от 22 до 28 август 2016 г. в Турция!
И така, най-гледаният сериал и най-гледана телевизионна програма за изминалата седмица е "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда, отчел рекордните 8.08% рейтинг. На второ място се класира романтичната комедия "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV от неделя, привлякла 5.55% зрителски интерес. На трето място, с бронз, застава младежката драма "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) на KanalD от четвъртък, отбелязала 5.31% резултат. На четвърта позиция пък се нарежда семейната комедия "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV от вторник, отчела 4.67% рейтинг. Петото място е за селската комедия "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX от понеделник, привлякла 4.29% зрителски интерес. На шеста позиция застава драмата "Сърцето на Рюзгяр" (Ruzgarin Kalbi) на FOX от събота, отбелязала 4.27% резултат. И на седмо място остава премиерата "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) на FOX от петък с 3.17% рейтинг.
Най-гледаната телевизия за периода от 22 до 28 август 2016 г. е FOX, попадаща в класацията ТОП 7 с цели четири свои най-гледани сериала! На второ, трето и четвърто място застават съответно ATV, KanalD и ShowTV с по един техен проект. StarTV е на пета позиция и тази седмица не успява да класира своя продукция в класацията ни.

ОЧАКВАЙТЕ НОВОТО ИЗДАНИЕ №125 ОТ "КАКВО ГЛЕДАТ В ТУРЦИЯ?" ОТ УТРЕ, 30 АВГУСТ (ВТОРНИК)! ТО ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ВСЕКИ ДЕН С РЕЙТИНГИТЕ ЗА ПРЕДХОДНИЯ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА! 

8 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте, не е много по темата, но знаете ли дали Нова или Диема Фемили има планове да повтори Веселяци и Сърдитковци и Шеметната Анастасия?

Анонимен каза...

Какво се случва с Керем Бурсин?Няма ли да участва в нов сериал?Преговори поне водят ли се?

Анонимен каза...

Kerem Bursin’in Kanal D’de yayınlanması planlanan yeni dizisi ertelendi. Geçtiğimiz sezon Kanal D ile anlaşma yapan ve Ocak 2016’da dizisi ekrana gelmesi beklenen Kerem Bursin’in dizisinin yeni sezona ertelendiği açıklanmıştı. Peki Kerem Bursin’in yeni dizisi ertelendi! Kerem Bursin kimdir? Detaylar haberimizde...
Yapımcılığını Ay Yapım’ın yapacağı dizinin çekimlerinin Ağustos’ta başlaması, dizinin de Eylül’de yayına çıkması bekleniyordu. Fakat dizinin Ocak 2017’ye ertelendiği iddia edildi. Kerem Bursin’in yeni dizisindeki kadın başrol oyuncusu ise henüz netlik kazanmadı.


Prevedete q ako obichate.

Анонимен каза...

http://m.milliyet.com.tr/kerem-bursin-ve-hazal-kaya-ayni-gundem-2265596/

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Този сериал няма да бъде повторен.
Леки и успешни дни! :)

До останалите коментари:
Здравейте,
Във въпросния текст пише, че Керем Бурсин е подписал договор за участие в сериал на Ay Yapim, който е трябвало да започне през януари т. г. Но поради неизвестни причини и проблеми, проектът е отложен за януари 2017 г.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Super,blagodarq vi.Molq,kogato ima novini za Kerem da ni uvedomqvate.Nadqvam se qnuari da go vidim otnovo na ekran.Hubav den.

Анонимен каза...

Може ли дадете малко информация за новия сериал по show tv arkadaslar iyidir ?

Админ каза...

До 6 коментар:
Здравейте,
Разбира се, че ще информираме!
Леки и успешни дни! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
Очаквайте съвсем скоро информация за този сериал в изданията на рубриката ни "Турция представя...", завръщаща се с нов сезон от 13 септември (вторник)!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.