"Турските актьори 24/7" (85): от 22 до 28 август 2016 г.

август 28, 2016
Здравейте, приятели! Неделя е, 28 август, и с нови издания продължава любимата рубрика на всички Вас, читателите на СЕРИАЛИ в България - "Турските
актьори 24/7"! Броеве от нея ще можете да четете отново, по традиция, всяка неделя, като в тях ще продължим да Ви информираме за всичко ново около любимите Ви актьори и актриси от турските сериали! Без да увъртаме повече, време е да започваме! Какво се случи с любимците Ви от екрана през изминалата седмица - от 22 до 28 август 2016 г., разбирате сега от осемдесет и петото ѝ издание!

1) Неочаквано! Изключително популярната турска актриса Белчим Билгин, която у нас сме гледали в сериала "Пламъкът на сърцето" (Yol Arkadasim), напуска екипа на хитовата мелодрама "Гордиев възел" (Kordugum) в началото на втория ѝ сезон! Чаровницата, изпълняваща главната роля в проекта на FOX и Endemol Shine Turkey - Наз, ще участва само в първите няколко серии от новия сезон, започващ през септември, след което ще се оттегли. Не е ясна причината за напускането ѝ, но сред най-спекулираните възможности е установяването на Белчим в Лондон, Англия. Феновете на поредицата обаче ще се разделят с още един неин кадър - актрисата-ветеран Айда Аксел, изпълняваща ролята на майката на Наз - Айшен. 

2) Две изключително популярни и добри турски актриси предстои да се включат в третия сезон на хитовата криминална драма "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel)! Първата е младата, но изключително талантлива Фунда Ерийт, позната у нас чрез ролята си в третия сезон на "Справедливостта на Кара" (Karadayi) и участвала за последно в провалилия се проект "Кралица на нощта" (Gecenin Kralicesi). Втората е актрисата-ветеран, за която по-горе писахме, че напуска "Гордиев възел" (Kordugum) - Айда Аксел, която у нас сме гледали в хита "Огнено сърце" (Gonulcelen). Най-вероятно тя ще изпълни ролята на тайнствената и дълго пазена от сценаристите майка на главния герой Пойраз, изпълняван от Илкер Калели ("Тайни").

3) Наскоро всестранният турски талант Джем Йълмаз и певицата Ебру Шаллъ бяха забелязани на малка яхта в курорта Бодрум, демонстрирайки интимни отношения. Това скандализира медийното пространство и журналистите непосредствено след излизането на новината с пикантните фотоси се срещнаха с изключително популярната актриса от "Любов и наказание", "Момичето, което обичах" и "Твоят мой живот" - Аху Яту, която освен това е и бившата съпруга на Джем Йълмаз, от когото преди години ражда момченце. На въпросите им какво смята за отношенията му с Ебру Шаллъ, Аху отговори лаконично със следните думи: "Не ме питайте. Вълнувам се единствено от сина си Кемал. Бившият ми съпруг не ме интересува".

4) Манията по играта "Pokemon Go" завладя цял свят и Турция не прави ни най-малко изключение. Наскоро известната млада турска актриса Синем Кобал, позната у нас чрез ролята си в тийн-драмата "Малки тайни", сподели в профила си в социалната мрежа Instagram своя снимка, на която позира спортно облечена, боса и разхождаща се по плажа. Фотосът за отрицателно време събра внушителен брой харесвания, но по-любопитно бе по-късното пояснение, направено от Синем, която разкри, че на плажа е била в търсене на виртуални чудовища в култовата игра. Очевидно през свободното си време съпругата на Кенан Имирзалъоулу се развлича с подобни занимания.

5) Миналата неделя, 21 август, се ожени изключително популярният и харесван актьор Берк Октай! Любимецът на българските зрители от "Опасни улици" и "Надежда за обич" сключи брак със своята любима Мерве Сарапчоулу, с която има връзка вече от пет години, на бляскава и пищна сватбена церемония. Сред гостите на сватбата на Берк бяха неговите колеги от хитовата романтична комедия "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) - Серен Шириндже, Еда Едже ("Огледален свят"), Памир Пекин ("Сезони на любовта"), Нурсели Идиз ("Цената на славата"), Гюлден Авшароулу и други. Екипът на СЕРИАЛИ в България пожелава на прекрасния Берк и съпругата му много щастливи моменти!

6) Чаровната актриса Бааде Ишчил, позната у нас чрез ролите си в хитовете "Езел" и "Север-Юг", наскоро се завърна от лятната си ваканция. Блондинката прекара почивката си на малък и спокоен остров в продължение на няколко седмици. Преди дни тя бе забелязана от журналисти по улиците на Истанбул, като те не пропуснаха да ѝ зададат няколко въпроса относно приключилата ѝ ваканция и животът извън големия град, на които тя отговори със следните думи: "Хората на острова живеят много здравословно и се хранят с изцяло органични продукти, отгледали сами. През времето, прекарано от мен там, аз също придобих тези техни навици и се чувствам много добре. На острова е много спокойно, няма нищо общо с живота в големия град. Най-голямата разлика е, че тук всичко се случва на много по-бързи обороти".

7) Още подробности около новия дългоочакван сериал с Туба Бююкюстюн и Къванч Татлъту! Наскоро стана ясно, че освен сценария си, той променя и своето заглавие, което от "Черно и бяло" (Siyah Beyaz) става "Смели и красиви" (Cezur ve Guzel). Вече са избрани имената на героите на двамата главни актьори - този на Къванч ще се казва Ферхат, а тази на Туба - Ширин. Към актьорския състав на проекта на Ay Yapim, чиито снимки започват съвсем скоро, се включват още актрисата-ветеран Деврим Якут, която ще пресъздаде образа на майката на Ферхат, и Еркан Авджъ, познат у нас чрез ролята си на Неждет в "Справедливостта на Кара", който пък ще изиграе екранния брат на Татлъту.

8) Аслъ Тандоан от "Мелодията на сърцето" и "Изкушение" избра живота на село! Чаровницата наскоро даде интервю за августовския брой на списание "All dergisinin", в което разкри доста интересни подробности от своя живот. За известното издание Аслъ сподели, че е избрала живота в селото Рива, тъй като той ще я избави от всички стресови ситуации, в които изпада ежедневно в големия град. Тя обеща, че въпреки трудностите в началото, ще се справи със селския живот. Причина за този неин важен избор е най-вече малкият ѝ почти двегодишен син Атлас, когото иска да научи на пълноценен и здравословен живот още от малък. Тандоан се похвали, че вече има своя малка градинка със засети плодове и зеленчуци, за която много се грижи и в която малчуганът ѝ обожавал да си играе.

9) Изключително популярният турски актьор-ветеран Селчук Йонтем, когото у нас познаваме чрез ролята му в хита "Забраненият плод" и който миналата година се включи със специална роля в "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), наскоро замина заедно със семейството си на почивка в курорта Бодрум. Любимецът на възрастните зрителки, който освен като актьор, се изявява и като водещ на телевизионната игра "Стани богат" (Kim Milyoner Olmak Ister?) по ATV, си е взел отпуск в края на лятото и се възползва възможно най-пълноценно от него. Това забелязаха турските папараци, които заснеха как шестдесет и три годишният Селчук се радва на хубавото време, карайки кану в морето в продължение на цял час без прекъсване, въпреки възрастта си.

10) Наскоро младите надежди на турското кино Ханде Ерчел, снимаща се в момента в хита на ShowTV "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz), и Екин Мерт Даймаз, участващ в селската комедия на FOX "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel), отпразнуваха първата си годишнина като влюбени. Актьорите, чиито звезди изгряха миналото лято в два от най-големите хитове тогава - Ханде в "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari) и Екин в "Мирис на ягоди" (Cilek Kokusu), не са се виждали често през изминалите седмици заради настоящите си професионални ангажименти, като Даймаз дори наскоро сподели пред медиите, че през цялото лято на 2016 г. се е срещал с половинката си едва два пъти! Въпреки разстоянието обаче, двамата млади все още са влюбени един в друг.

11) Младата надежда на турското кино Ханде Сорал, позната у нас чрез ролята си в семейната драма "Малки жени", ще се омъжва! Наскоро стана ясно, че по време на почивката си в курорта Бодрум, нейната половинка и също известен актьор Исмаил Демирджи, който не е познат у нас, ѝ е отправил предложение за брак, което чаровницата, снимала се за последно в пролетния провал "Сърцето ми изгаря в пламъци" (Kalbim Yangin Yeri), е приела! А преди дни самият бъдещ младоженец и любим на Сорал разкри пред медиите повече подробности със следните думи: "Да, предложих брак на г-жа Ханде. И тя прие. Датата на сватбата все още не е напълно сигурна, но вероятно ще е следващото лято".

12) След като се завърнаха от ваканцията си в САЩ, актрисата Берен Саат ("Забраненият плод", "Пепел от рози" и "Щастливи заедно") и певецът Кенан Доулу, които преди две години там сключиха брак, се отправиха отново на лятно пътешествие, но в Гърция! Наскоро двамата заминаха за няколко дни в курорта Бодрум, където първо бяха забелязани на малка яхта, а след след това - и в близост до гръцките морски брегове. Двамата влюбени се насладиха на плуване в малка лодка, а в последствие решиха да се охладят от парещите слънчеви лъчи, влизайки във водата, където пък папараците заснеха пикантен момент - как Берен и Кенан се целуват страстно! Фотосите вижте вляво!

13) Серенай Саръкая замина за САЩ! Наскоро чаровницата, която стана известна след участието си в "Сезони на любовта" и която в момента гледаме у нас в хита "Кварталът на богатите", сподели в профилите си в социалните мрежи снимка на част от самолетния си билет за бизнес-класата на турските авиолинии, малко преди да излети за страната на неограничените възможности. Там блондинката ще заснема новата реклама на известната компания за дрехи "Mavi", като ще си партнира със световноизвестния модел Барбара Палвин. Серенай ще бъде сама по време на престоя си там, тъй като както писахме преди в изданията на "Турските актьори 24/7", нейната половинка Керем Бурсин вече не е рекламно лице на модната марка, а на негово място застава Илкер Калели от "Тайни" и "Пойраз Карайел".

14) Изключително популярната турска актриса Наз Елмас се присъединява към актьорския състав на втория сезон на историческата сага "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem)! Чаровницата, която в края на м. г. взе специално участие в първия епизод на "Гордиев възел" (Kordugum), а през пролетта се снима в провалилата се драма с Гизем Караджа "Истанбулски улици" (Istanbul Sokaklari), е приела отправеното ѝ предложение да участва в проекта, който от тази есен ще се излъчва по FOX, отправено ѝ от продуцентската компания TIMS. За Наз това няма да бъде първи исторически сериал, тъй като тя вече има немалък опит - преди време участваше в друга поредица с исторически сюжет "Филинта" (Filinta) на TRT1.

15) Четирима известни актьори отпразнуваха рождените си дни през изминалата седмица! На 25 август празнуваха трима млади и обещаващи актьори - Арас Булут Ийнемли ("Времето лети" и "Великолепният век"), навършил 26 години, Сечкин Йоздемир ("Великолепният век", "Момичето с червения шал" и "Една любовна история") - 35 години, и Ямур Танръсевсин ("Огледален свят") - 26. А в събота, 27 август, личния си празник отбеляза чаровницата Бергюзар Корал от "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", станала на 34. Пожелаваме им здраве, щастие и само успехи в личен и в професионален план!

Резултат с изображение за yuksek sosyete
16) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 29 август, ще бъде финализирано издание №124 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 30 август, започва новото №125, което ще бъде обновявано всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 1 септември, ще бъде публикувано петото за сезона и двадесет и пето подред "Двойно интервю", което ще бъде с екранната двойка от летния хит "Висше общество" (Yuksek Sosyete) Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк. В събота, 3 септември, идва ред на финалната четиринадесета за сезона и четиридесет и втора подред тема от "Любопитно", която ще бъде наистина специална. И в неделя, 4 септември, ще можете да прочетете осемдесет и шести брой от "Турските актьори 24/7"!

8 коментара:

Анонимен каза...

Не мисля, че Гордиев възел е хитов сериал, имаше доста ниски рейтинги.

Анонимен каза...

Лично на мен Гордиев възел ми беше интересен,но откакто вкараха бившето екранно гадже на Ибрахим,престанах да го гледам.Тази дама,която измести Наз от сърцето на Ибрахим е жив траведтит,не ми е лицеприятна и спрях да гледам филма.Извинявам се,че не помня името й

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
В категория AB, по-известна като група на интелигентните зрители, "Гордиев възел" постигаше отлични резултати. А също така бе и един от малкото представени турски сериали на филмовия фестивал в Кан. В чужбина също доста го купуват, затова и ще го подновят с втори сезон от септември.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
Аз лично в момента гледам сериала и аз съм с много добри впечатления. Безкомпромисно качество на сценарий и режисура в едно. А и как иначе, все пак Endemol продуцират проекта. Току-що приключих със 17 серия, в края на която се появи героят Енвер, изпълнен от Мехмет Асланту. Актрисата, която изпълнява ролята на Ейлюл се казва Саадет Ъшъл Аксой, любимка ни още от "Великолепният век" и ни е любопитно да видим как ще се справи в "Гордиев възел". Изчетохме доста положителни мнения за нея, както и отрицателни за Наз (Белчим Билгин), ще видим на коя ще симпатизираме съвсем скоро.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Стига с тази "група на интелигентните зрители"! Това е най-голямата смешка, няма таково нещо, а е просто доста глупаво измислено оправдание за продължаването на някои провалили се продукции като "Кьосем" и "Гордиев възел", в които просто продуцентите са вложили прекалено много пари и не искат да ги прекъснат, за да не си загубят инвестицията.

Админ каза...

До 4 коментар:
Здравейте,
И защо да е смешка? Да не би тази група да е била измислена специално за тези два сериала?! Та тя е съществувала винаги, просто отскоро стана доста важна за продуцентите. Факт е, че я има и че заради нея някои сериали продължават. Именно заради това от тази есен в изданията на "Какво гледат в Турция?" предстои да информираме подробно и за нея!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Точно това искам да кажа-явно винаги в рейтинговите статистики е имало и такава графа, но как досега абсолютно никой не се интересуваше от това-колко смислени и съдържателни сериали бяха прекратени по причина нисък рейтинг и точка и на никого не му пукаше какъв рейтинг са имали в специализираните графи като младежка аудитория, "интелигентна" аудитория и прочие. Затова имах предвид не че самата статистика е глупост, а това, че изведнъж се сетиха да изтъкват това като аргумент срещу спирането на 1-2 отделни провалени сериала, докато за сто пъти по-стойностни(за мен) продукции въобще не се церемониха да ги прекратят, без въобще да ги питат за "коефициента на интелигентност на зрителите им"...

Анонимен каза...

Освен това "Хайде цяла Турция да минава на IQ тест, че да видим кои сериали ще спираме и кои не" само по себе си звучи доста абсурдно-как определиха "интелигентността" на въпросната интелигентна аудитория?! Национален IQ тест за всеки, който гледа телевизия?! Или са проверявали на всеки зрител поотделно с включен в момента телевизор висшето му образование и оценките в бележниците му от училище ? :D Така че да, като цяло и самият критерий ми изглежда съмнителен.
Лека вечер от мен:)

Админ каза...

До 6 и 7 коментар:
Здравейте,
Напълно съгласни сме с Вас... Наш пример за подобни адски стойностни проекти, прекратени заради ниските си рейтинги в основната категория, е "По пътя на живота" (Hayat Yolunda)! Този проект имаше блестящи рейтинги в т. нар. "група на интелигентните", неведнъж даже я оглавяваше, но уви, спряха го след 13 серии. Но още по-жалкото е, че не бе само той... За "Кьосем" не знаем, повечето мнения, които сме изчели, са негативни, но "Гордиев възел" е един от сериалите-късметлии - качествен и заслужаващ си продължаването с нови епизоди, поне според нас.
Иначе, в рейтинговите анализи не участват всички телевизионни зрители, а избрани такива. Неслучайно въпросните анализи се наричат "представителни ИЗВАДКИ" от населението. И в България е така, и в Турция е така, и навсякъде по света. Въпросните интелигентни зрители се определят за такива заради по-високия им и важен статус в обществото - политици, социолози, артисти. Доколкото знаем в третата категория - ABC1, пък са градските зрители. А в TOTAL-а са всички събрани накуп - интелигентни, градски + всички останали в малките населени места, които всъщност са най-много и затова се получават подобни големи амплитуди между рейтингите в трите категории понякога.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.