"Какво гледат в Турция?" (122): от 8 до 14 август 2016 г.

Започва втората седмица на месец август! Летният телевизионен сезон в южната ни съседка вече преполови и са ясни големите хитове, които
са най-гледани през него! Всяка телевизия излъчва поне по един най-гледан сериал, който постига огромен успех. През изминалите седмици доста от летните проекти не показваха нови епизоди заради извънредните политически събития в Турция и удължените емисии новини, предавали пряко на живо случващото се. Това важи най-вече за ATV, която през изминалия почти месец не излъчваше нови епизоди от сериалите си "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) и "Колоритно" (Rengarenk). Тази седмица те най-сетне се завръщат, но първият ще претърпи промяна в излъчването си и нови серии от него вече ще бъдат показвани всяка неделна вечер след 21.00 часа, а не в сряда, както досега, докато вторият продължава всеки петък. Това са единствените промени, които предстои да се случат през тази седмица в турския ефир. Затова е време да започваме с издание №122 от единствената рубрика за рейтингите в южната ни съседка - "Какво гледат в Турция?"!

Рейтинги за понеделник, 8 август:
Миналият понеделник, 1 август, селската комедия "Селската дама" (Hanim Koylu) на StarTV показа своя финален тринадесети епизод и приключи. Така единственият му конкурент, излъчващ се по FOX - "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel), вече има възможността да отчете по-високи и задоволителни рейтинги и успя, отбелязвайки втория си най-висок процент рейтинг. Поредицата с Йойкю Челик и Екин Мерт Даймаз повишава с почти цял пункт интереса към себе си.

1. "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) - от 20.44 до 23.35 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.60%; Пазарен дял: 17.09%

Рейтинги за вторник, 9 август:
Вторник е един от дните, в които се излъчват най-много летни сериали - три! Категоричен фаворит на зрителите е семейната комедия на ShowTV "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) с Памир Пекин, която още със старта си преди месец окупира първите места по гледаемост и се превърна в един от големите хитове на сезона. Останалите два проекта, ротиращи се във втория ден от седмицата - "Чудесният зет" (Sahane Damat) на StarTV и "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde), постигат незадоволителни рейтинги и най-вероятно ще бъдат финализирани в до месец.

1. "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) - от 21.00 до 23.21 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.45%; Пазарен дял: 16.59%

8. "Чудесният зет" (Sahane Damat) - от 20.44 до 23.40 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 1.98%; Пазарен дял: 7.47%

9. "Доказателства в огъня" (Kanit: Ates Ustunde) - от 20.47 до 23.21 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 1.87%; Пазарен дял: 6.96%

Рейтинги за сряда, 10 август:
В сряда от вече месец насам се излъчват два сериала. И двата са едни от най-големите хитове на лято 2016-а и постигат повече от отлични рейтинги, оглавявайки не само класациите за деня, но и за цялата седмица. Това са "Номер: 309" (№: 309) на FOX с Демет Йоздемир и Фуркан Палалъ и "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) на ShowTV с Ханде Ерчел и Бурак Дениз, които обаче тази седмица отчитат спад в интереса към себе си от по половин процент. Доскоро техен сериозен конкурент бе също сериалът на ATV "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor), който след едномесечна пауза в излъчването си се завръща с нови епизоди в нов ден - вече всяка неделя.

1. "Номер: 309" (№: 309) - от 20.52 до 00.18 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 4.80%; Пазарен дял: 18.08%

2. "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) - от 21.01 до 00.18 часа:
Телевизия: ShowTV; Рейтинг: 4.36%; Пазарен дял: 16.39%

Рейтинги за четвъртък, 11 август:
В четвъртък вече повече от месец се излъчва само един сериал, който е сред най-големите хитове на летния телевизионен сезон тази година. Романтичната история с Хазар Ергючлю и Енгин Йозтюрк "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV е фаворит на зрителите в този ден и оглавява всички рейтинг-класации. От следващата седмица обаче в ефира се задава сериозна конкуренция за хита в лицето на новия младежки проект на KanalD "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali), който със сигурност ще повлияе на резултатите на досегашният лидер в четвъртия ден от седмицата. На 11 август обаче бе излъчен още специален ретроспективен епизод на хита на ATV "Колоритно" (Rengarenk).

1. "Висше общество" (Yuksek Sosyete) - от 20.44 до 23.46 часа:
Телевизия: StarTV; Рейтинг: 4.73%; Пазарен дял: 18.31%

30. СПЕЦИАЛНО: "Колоритно" (Rengarenk) - от 21.00 до 00.17 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 0.98%; Пазарен дял: 3.87%

Рейтинги за петък, 12 август:
След триседмична пауза в излъчването си с нови епизоди се завърна летният сериал на ATV "Колоритно" (Rengarenk) със Селин Шекерджи и Каан Ташанер. За съжаление романтичната комедия, която с първите си два епизода постигна отлични рейтинги, с третата си се провали и отчете повече от срамна гледаемост, победена от прекия си конкурент на FOX с Нилай Дуру и Нилпери Шахинкая - "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim). Той обаче също не се радва на кой знае колко голям интерес... От TRT1 за пореден път не показаха нов епизод от "Кой не ни обича?" (Hangimiz Sevmedik) със Селен Сойдер и Джан Яман, като стана ясно, че преместват излъчването на сериала вече в понеделник.

2. "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) - от 21.03 до 00.17 часа:
Телевизия: FOX; Рейтинг: 2.75%; Пазарен дял: 10.72%

21. "Колоритно" (Rengarenk) - от 20.59 до 23.01 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 1.27%; Пазарен дял: 4.75%

Рейтинги за събота, 13 август:
В събота не бе не излъчен нов епизод от хитовата романтична комедия на KanalD "Сладко отмъщение" (Tatli Intikam), която от следващата събота, 20 август, ще трябва да се изправи в пряка битка за рейтинг срещу новия сериал на FOX "Вятърът на сърцето" (Ruzgarin Kalbi), за който повече информация намирате в раздел "НОВИНИ" по-долу. Най-гледаната програма за деня е футболната среща между вечните футболни опоненти - Бешикташ и Галатасарай, предавана на живо по ATV и отчела рекорден рейтинг от 10.39%. 


Рейтинги за неделя, 14 август:
След почти едномесечно отсъствие от ефира на ATV, най-сетне с нови епизоди се завърна романтичната комедия "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor), която вече ще се излъчва всяка неделна вечер след 21.00 часа, а не както досега - в сряда. Така тя се изправи в двубой за телевизионно надмощие срещу прекия си конкурент, който досега властваше в неделния prime-time - "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) на KanalD, като го победи и то със сериозна преднина, превръщайки се дори в най-гледаната телевизионна програма за деня!

1. "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) - от 21.00 до 00.16 часа:
Телевизия: ATV; Рейтинг: 3.57%; Пазарен дял: 12.88%

6. "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) - от 20.46 до 23.42 часа:
Телевизия: KanalD; Рейтинг: 2.28%; Пазарен дял: 8.08%

НОВИНИ:
1) През новия телевизионен сезон KanalD ще завърти в ефира си обещаващия нов сериал "Татко и семейството ни" (Babam ve Ailesi)! В него главните роли ще бъдат поверени на доказали се с годините актьори, любимци както на българските, така и на турските зрители - Айча Бингьол ("Млечният път" и "Времето лети"), Бюлент Инал ("Под липите" и "Момичето, което обичах") и Джейда Дювенджи ("1001 нощ" и "Другите отчаяни съпруги"). Снимките по първите епизоди на семейната драма вече започнаха, като от тук можете да разгледате първите снимки от снимачната ѝ площадка. Скоро се очаква да излезе и първия трейлър към "Татко и семейството ни".

2) ShowTV са в трескава подготовка за новия телевизионен сезон 2016-2017 г. и вече обявиха цели два свои нови проекта, които ще завъртят през есента! Първият от тях е младежката поредица "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir), която не впечатлява толкова с актьорски състав, колкото с режисьорския и сценарния си екип. Главните роли са поверени на младите и все още непознати на болшинството телевизионна аудитория Аслъ Мелиса Узун, Идрис Неби Ташкан, Су Кутлу, Акън Акъньозю, Хаял Кьосеоулу и други. Режисурата е поверена на двама от най-добрите в турското кино, познати с предишните си изключително успешни проекти - Зейнеп Гюнай Тан и Дениз Колош! Сценарият пък се пише от Екин Аталар. Продуценти са O3 Medya. Вижте първия трейлър към "Добри приятели" от тук!

3) Вторият нов сериал, който предстои да започне през следващите месеци по ShowTV, носи заглавието "Смело сърце" (Cesur Yurek)! В него главните роли са поверени на по-известните в южната ни съседка актьори Онур Туна, Рювейда Йоксюз и Хюсеин Авни Данял. Сценаристи са Джунейт Айсан и Озан Аксунгур. Наскоро излезе и първият трейлър към продукцията на Fark Film, който можете да изгледате от тук!

4) Освен "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat), FOX подготвят още два нови сериала, които ще направят премиерите си до няколко седмици, с началото на есента. "Под звездите" (Yildizlar Altinda) e заглавието на новата романтична история, която ще бъде продуцирана от компания Surec Film и се очаква да постигне огромен успех. Главните роли в нея са поверени на познати и обичани от турските зрители млади звезди - Йозге Гюрел от "Сезонът на черешите" и Берк Джанкат от "Кварталът на богатите" и "Великолепният век: Кьосем"!

5) Другият нов сериал на FOX, който ще започне с началото на телевизионен сезон 2016-2017 г. в южната ни съседка, носи заглавието "В сърцето ми е Дениз" (Kalbimdeki Deniz)! В него главните роли са поверени на двама от доказалите се с годините като професионалисти актьори - Йозге Йозберк ("Пламъкът на сърцето") и Кутси, който освен като актьор, доскоро се изявяваше и като режисьор на комедията "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski) на KanalD.

6) Ясен е и четвъртият нов сериал на FOX, който ще се излъчва през новия телевизионен сезон! Той носи заглавието "Вятърът на сърцето" (Ruzgarin Kalbi), като предстои да започне още следващата седмица - на 20 август (събота)! Романтичната драма е с участието на младите и все още малко познати на широката аудитория актьори Дениз Байсал и Бурак Сердар Шанал, като ще се излъчва всяка съботна вечер след 20.00 часа с очаквания да постигне голям успех. Вижте първия трейлър към сериала от тук!

7) Обзор на рейтингите за седмицата: време е да научим кой беше най-гледаният сериал, коя бе най-гледаната телевизионна програма и коя - най-гледаната телевизия, за периода от 8 до 14 август 2016 г. в Турция! Тази седмица класацията ни ще бъде съставена в ТОП 6, тъй като в събота сериали не бяха излъчвани.
Най-гледаният сериал за изминалата седмица е "Номер: 309" (№: 309) на FOX от сряда, който отчита 4.80% рейтинг. На второ място се класира "Висше общество" (Yuksek Sosyete) на StarTV, привлякъл с епизода си от четвъртък 4.73% зрителски интерес. Третата позиция е за "Радостта от живота" (Hayat Sevince Guzel) на FOX от понеделник с 4.60% гледаемост. На четвърто място застава "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) на ShowTV от вторник, постигнал 4.45% рейтинг. На пето място се класира "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor) на ATV от неделя, отчел 3.57% гледаемост. И на последното шесто място се нарежда петъчната серия на "Нека се разделим" (N'olur Ayrilalim) на FOX с 2.75% зрителски интерес.
Най-гледаната телевизионна програма за седмицата е футболната среща между Бешикташ и Галатасарай от събота с 10.39% рейтинг.
Най-гледаната телевизия за периода от 8 до 14 август 2016 г. е FOX, попадаща в тазседмичния ТОП 6 с цели три свои най-гледани сериала. С по един най-гледан свой летен проект на второ, трето и четвърто място попадат съответно StarTV, ShowTV и ATV. Последната пета най-малко гледана медия е KanalD, не влизаща в класацията със своя поредица.

ОЧАКВАЙТЕ НОВОТО ИЗДАНИЕ №123 ОТ "КАКВО ГЛЕДАТ В ТУРЦИЯ?" ОТ УТРЕ, 16 АВГУСТ (ВТОРНИК)! ТО ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ВСЕКИ ДЕН С РЕЙТИНГИТЕ ЗА ПРЕДХОДНИЯ ДО КРАЯ НА СЕДМИЦАТА!

8 коментара:

Анонимен каза...

Kakvo se sluchi s dvoinoto intervu?Petuk vecher e,a nishto ne ste publikuvali....Postoqnno zakusnqvate i s malkoto si rubriki,koito vi ostanaha.Veche stavate dosta skuchni,a osobeno i s tezi postoqnni zabaveniq.....

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Съжаляваме за забавянето! Интервюто ще е пуснато до час, очаквайте го! Лято е и затова рубриките ни са в намален състав. От есента започваме с напълно обновена програма с почти изцяло нови рубрики и ново онлайн-състезание. За всичко предстоящо ще информираме съвсем скоро през август! :)
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Много Ви моля сперете да публикувате нещата със задна дата,объркващо е.В събота публикувате интервю,а го пускати все едно е публикувано в четвъртък.Понякога така изпускаме някои рубрики,защото следим последните постове,а не до ровим назад за да търсим дали пак сте публикували нещо със задна дата.Надявам се да уважите мнението и препоръките на читателите си.Хубав ден.

Анонимен каза...

Turskite aktiori 24\7?

Анонимен каза...

I otnovo publikuvate v ponedelnik,a pishete nedelq...

Админ каза...

Нали сме публикували изданията, какъв е проблемът?

Анонимен каза...

Проблемът е в това че така ни подвеждате.Повечето хора не гледат назад след като е минал деня.Това е и във ваш минус,не е добре и за нас.

Анонимен каза...

Ot skoro star tv izluchvat i nov serial s Aslı Tandoğan

Предоставено от Blogger.