Джансу Дере: "Не съм срещнала мъжа, за когото бих се омъжила"

Здравейте, приятели! Всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от участниците в утре приключващия
трети сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2016 г.! Четвъртък е, 9 юни, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с класиралата се на седмо място в него участничка - загадъчната като Мона Лиза турска актриса Джансу Дере! Родена е 14 октомври 1980 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 35 г., зодия везни. Израснала е в семейство на гръцки емигранти. Средното си образование получава в Измир, а по-късно завършва специалност "археология" в Истанбулския университет. Започва да се занимава активно с актьорската професия от 2000 г. насам, когато е едва на 20 години. Първата си роля обаче изиграва 2 години по-късно, през 2002 г., в продукцията "Muhteris Ruhlar". Голямата популярност обаче я спохожда четири години по-късно, през 2006 г., когато пресъздава първата си главна роля, тази на Съла в тоталния хит "Завръщане" (Sila), партнирайки си си Мехмет Акиф Алакурт. През 2009 г. обаче изиграва героинята на живота си, тази на Ейшан в една от най-скъпите турски продукции, закупувани някога у нас "Езел" (Ezel), в която също пресъздава протагонистката. През 2013 г. пък за кратко се включи в актьорския състав на 3 сезон на най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), като към момента това е и последната ѝ роля. Да започваме с интервюто!

Защо и как решихте да станете актриса?
Мой приятел от детството, който в момента е изключително успешен продуцент, но няма да споменавам името му, ме подтикна да го направя! Благодарение на него, след успехите ми на модния подиум, се осмелих да се явя на кастинги за различни роли, той ме насърчаваше, вдъхваше ми увереност и доверие. Но аз сравнително късно започнах да се занимавам с професията си - на 20. Така е, защото принципно по онова време от децата се искаше от доста по-рано да изберат с какво ще се занимават в живота - на около 16-17 години, като мен ме спрягаха за археоложка, например. Трудно си се представям като такава, сигурно и Вие!

Изглеждате много по-млада от възрастта си. Как го постигате?
Често ме питат този въпрос. Първо, смятам че всичко зависи от генетиката на човек, при всеки е различна. Второ - мисля, че пропорциите ми са идеални - висока съм и тежа 56 килограма, като няма да отслабвам повече. Трето - водя сравнително здравословен начин на живот - сутрин тичам, вечер плувам, не пия, не пуша... Но не можете да си представите какво прави гримът в това отношение да изгледам по-млада. Без грим съм коренно различна и сигурно не бихте ме разпознали. Като две различни Джансута съм със и без макиаж. 

А какъв е хранителният Ви режим?
За щастие, не си падам особено по сладкишите и изобщо всички захарни изделия. От по-калоричните храни обичам да си похапвам например солени пайове със сирене, месо, зеленчуци... Ако вече реша да се разглезя наистина, си купувам печени кестени, пуканки или пържени картофи, но не прекалявам, естествено. Спрягаха ме по едно време за вегетариантка, но не съм. Да, не ям толкова често месо, но ако ми сервират на гости например, не бих отказала. Най-много обичам зеленчуците! Обичам от тях да си правя различни салати, в които задължително добавям зехтин! И него обожавам, най-вече ароматът му! 

Знаете ли какво означава на украински името на Вашата героиня в "Завръщане" Съла?
Не.

Означава "сила"!
Наистина ли!? И преди съм чувала, че има турски думи в украинския, но не вярвах много. Нека обаче хората не си мислят, че съм най-силната (смее се).

Вашата героиня се омъжва за напълно непознат човек. Как бихте постъпили на нейно място?
Никога досега не съм си задавала този въпрос, защото никога не съм си мислила, че ще ми се случи подобно нещо. Мога само да се благодаря, че съм се родила в големия град в семейство със съвременно мислене и култура и че не ми се е случило подобно нещо. За съжаление, това обаче е честа и много срещана практика в малките провинциални турски градове. В тях младите момичета стават буквално платежно средство между две семейства, което е ужасно! Все пак живеем в 21 век! Много ми е тъжно, че има жени, които нямат право на най-важния избор в живота си - с кого да го прекарат.

Смятате ли, че в днешно време бракът е приеман от обществото като отживелица?
Бракът в Турция е много важно нещо. Сключването на брак означава, че намеренията на двама влюбени души един към друг са сериозни и те истински се обичат, готови на този компромис. За мен също е много важен! Не мога да си представя да живея с някого, без да съм омъжена за него. Не мога да си представя цял живот да се събуждам до един човек, без да сме сключили брак. Но уви, досега не съм била такава късметлийка, че да намеря човека, за когото ще съм готова да се омъжа!

Кое е нещото, което е малко вероятно да Ви се случи?
Не малко вероятно, а направо невъзможно е например папараци да ме хванат пияна или дрогирана, тъй като не употребявам подобни вещества. Но, за сметка на това, могат да ме хванат да тичам сутрин задъхана и да не забелязвам червената светлина на светофара за пешеходци (смее се). 

Какво обичате да правите през свободното си време?
Обичам да снимам! Харесва ми да заснемам настроенията на хората, дори и непознати. Харесва ми и да уча чужди езици, въпреки че съм малко мързелива в това отношение и досега знам само два - английски и френски. Много ми се ще обаче да науча и украински, преоткрих този език като изключително нежен и благозвучен!

ИНТЕРВЮТО Е ПРЕВЕДЕНО ОТ РУСКИ НА БЪЛГАРСКИ ОТ УКРАИНСКО ИЗДАНИЕ.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с класиралата се на шесто място в "Любима турска звезда 2016" Бурчин Терзиоулу следващия четвъртък,  16 юни! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.