"Закупени в България" (13): "Земя, небе, любов"

Публикуването на "Закупени в България", в която всяка сряда Ви съобщаваме за един закупен у нас турски сериал, продължава с пълна сила!
Много турски поредици са взети у нас от българските телевизии, като те очакват своето започване. Едни са закупени преди доста време, а други съвсем наскоро, но родните медии предпочитат да заложат на сигурно, пускайки мелодрами, които са изключително хитови и харесвани от аудиторията. Тази сряда, 8 юни, в предпоследния за сезона тринадесети брой от "Закупени в България" ще се спрем на един сериал, закупен у нас преди доста време, за който не веднъж сме писали и друг път и който все още чака на опашката да бъде показан у нас. Преди да научите кой е той обаче, нека първо си припомним за кои сериали Ви информирахме в предишните дванадесет издания! Това са "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken), "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem), "Тихата улица" (Huzur Sokagi), "Имам да ти кажа една тайна" (Sana Bir Sir Varecegim), "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), "Къде е дъщеря ми?" (Kizim Nerede), "Този живот е мой" (O Hayat Benim), "Отново любов" (Ask Yeniden), "Мълчаливите" (Suskunlar), "Малкият господин" (Kucuk Aga), "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem). Тазседмичният брой обещава да бъде не по-малко интересен, защото въпреки че сме съобщавали за този сериал, за първи път ще научите и неговия успех в Турция! Заедно с това ще съобщим и коя телевизия е закупила мелодрамата, с кои други поредици върви в пакет, кога се очаква да стартира, кой участва в нея и още други интересни подробности, за които разбирате в по-долните редове на издание № 13!

Сериалът обещава да постигне висок успех още преди да е стартирал в южната ни съседка. Точно така се случва - постига чудесни рейтинги, които го задържат в ефир няколко години и то с доста голяма аудитория. Започва през последния месец на лятото - август, като продължава три години, излъчва три сезона и приключва с повече от 100 епизода. Снима се в местността Юргюп, като през цялото време се позиционира в ефира на FOX. Главната роля в тази поредица временно изпълнява Бурак Хаккъ (Кенан от "Мелодията на сърцето" и Али от "Изгубени години"), а продуцентската компания е Avsar Film. Тринадесетият закупен в България сериал е "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask)! Драматичната поредица е закупена от Nova Broadcasting Group, като върви в пакет с хитовата сага "Сезони на любовта" (Lale Devri). Двата сериала се преплитат с идването на Селен Сойдер в "Сезоните", която изпълнява ролята на Топрак, като героите от "Земя, небе, любов" взимат участие и в "Lale Devri". Топрак Карагюл се омъжва за Чънар Ългаз, който я среща съвсем случайно и веднага решава да се ожени за нея, без дори да я познава. Така героинята се прехвърля в "Сезони на любовта", но продължава да поддържа връзка със семейството си, което пък участва в "Земя, небе, любов". Това преплитане в двата сериала се случва за първи път между две турски телевизионни поредици, което изобщо не е повлияло на успеха на двете саги, продължаващ да расте по време на тяхното излъчване. Кога се очаква "Земя, небе, любов" да започне у нас? Вероятността е малка, но има такава, тъй като правата над лентата все още не са изтекли. Ако стартира, то най-вероятно ще е в ефира на Диема Фемили, може би в най-гледаното време на медията - 22.30 часа, когато се излъчваше и "Сезони на любовта". Възможно е да започне и през уикендите, излъчвайки се например от 16.00 часа, когато обаче малко по-трудно би покрил изискванията на медията. Вариант има да започне и през делничните дни от 18.00 часа, когато вече не се излъчват премиери, както и от 21.00 часа, когато скоро няма да стартира, заради сериал, който не се очаква да приключи в близките 1-2 години. Може да се завърти и в ефира на НоваТВ, където да се излъчва всеки делник от 12.30 часа, тъй като преди няколко години там се предлагаха премиерни турски поредици. 

Да преминем към успеха на "Земя, небе, любов" в Турция! 9 август 2010 г. (понеделник) е датата, на която сагата се завърта в ефира на FOX, излъчвайки се всеки понеделник след 20.00 часа. Пилотният епизод се нарежда на 25 място с рейтинг от 1.80%, което е лош резултат. Втората серия на 16 август извежда драмата на 3 позиция с 4.20% рейтинг - едно сериозно покачване. На 23 август, когато е излъчен третият епизод, сериалът попада на отново извън ТОП 10 - на 12 място, отчитайки и 2.90% рейтинг. На 30 август попада на 8 място с 3.70% рейтинг, победен от завърналите се с нови сезони сериали "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD и "Не ме забравяй" (Unutma Beni) на FOX, който по онова време заемаше отлични позиции в ТОП 10. Следващият му епизод на 6 септември го извежда отново на 8 място с 3.90% рейтинг. На 13 септември пък попада на 4 позиция с 5.30% рейтинг, победен от "Опасни улици" и "Езел" (Ezel). Четвъртото място се запазва и през следващата седмица, но с малко по-висок рейтинг - 5.40%. През целия октомври поредицата остава закована на 4 позиция, отчитайки много по-високи рейтинги - между 6 и 8%. Тези рейтинги и четвъртото място на сериала, от което не помръдва месеци наред, се запазват до края на 2015 г. През новата година отличните цифри и места, на които попада, остават факт и носят огромен успех на поредицата. Последният за първи сезон епизод е показан на 13 юни 2011 г. (сряда), като той попада на 3 място с 5.80% рейтинг, победен от основния лидер през целия телевизионен сезон 2010-2011 г. - "Опани улици". Първият сезон приключва с 43 епизода. Вторият сезон стартира в ефира на 15 август 2011 г. (понеделник), като той веднага се изкачва на 1 място с 4.60% рейтинг. През целия август сериалът държи първото място със среден резултат от 5%. През септември се завръща "Опасни улици", който с новия си сезон продължава да попада на 1 място, от което не слиза. "Земя, небе, любов" обаче остава с чудесни резултати, попадайки винаги в челната тройка с почти 7% рейтинг, а понякога и повече. Финалът на втори сезон се излъчва по FOX на 11 юни 2012 г. (понеделник), като тогава е показан епизод 85. На 20 август 2012 г. сериалът се завръща с трети сезон, който продължава да се излъчва всеки понеделник, като отново отчита страхотни рейтинги, задържайки зрителите пред екраните с всеки нов епизод. На 23 октомври 2012 г. (понеделник) се излъчва големият финал на "Земя, небе, любов", който попада на 5 място с 5.47% рейтинг, победен от "Справедливостта на Кара" (2 място) и "Опасни улици" (3 място). "Земя, небе, любов" приключва с 3 сезона и общо 123 епизода. 

Главните роли в сериала са поверени на Мурат Юналмъш ("Цената на славата"), Бирдже Акалай ("Гордата Аси"), Мелиса Аслъ Памук, Тувана Тюркяй, Ишил Йочесой, Левенд Йълмаз, Айшегюл Гюнай, Ремзи Еврен, Селен Сойдер, Юлви Аладжакаптан, Ипек Ердем, Къванч Кълънч, Севинч Гедикташ, Селма Кутлуу и още много други. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Вече съчинявате абсолютни глупости! "Сезони на любовта" и този сериал изобщо не вървят в пакет. Живо доказателство е съседна Сърбия, където двата сериала бяха излъчени по конкурентни телевизии. Стига си измисляхте. Начетох се на глупости с това ново ваше издание.

Unknown каза...

İskam da zakupqt Güneşin Kızları tva e nay dobriq tiin serial sled Güneşin Beklerken

Unknown каза...

Годината е 2019 изобщо някога ще пускат ли сериала Земя небе любов?

Предоставено от Blogger.