Ибрахим Челиккол: "Доверявам се изцяло на интуицията си"

Здравейте, приятели! Всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от участниците в приключилия трети сезон
на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2016 г.! Четвъртък е, 30 юни, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с класиралия се на четвърто място в него участник - емоционалния Ибрахим Челиккол! Роден е на 14 февруари 1982 г., навръх празник на влюбените "Св. Валентин". Родният му град е Измит, Турция, но е учил в Бурса, а в момента живее в Истанбул. В момента е на 34 години, зодия водолей. Докато следва в университета в Бурса, той се занимава професионално и с баскетбол, но заради тежка травма прекъсва това си занимание. По-късно, премествайки се в Истанбул, 6 години работи като модел в известна компания. След това един от най-известните режисьори и продуценти в Турция - Осман Сънав, го вкарва в актьорската професия. Първата му роля е във филма "Наркотерор", снима се и в историческата кино-продукция "Превземането на Константинопол". През 2011 г. се включва с главна роля в излъчващия се в момента у нас турски сериал "Ифет" (Iffet). През 2013 г. пък отново с главна роля участва в хита "Милосърдие" (Merhamet). На снимачната площадка на "Ифет" той среща любовта в лицето на екранната си партньорка Дениз Чакър ("Листопад" и "Великолепният век"), с която точно преди да се оженят, се разделя. През есента на 2014 г. се снима в провалилата се криминална драма "Реакцията" (Reaksiyon) на StarTV, а в момента участва с поредна главна роля в новия хит на FOX "Гордиев възел" (Kordugum). Време е да започваме с интервюто!

Каква беше изминалата 2015 година за Вас?
Като цяло сега, след като приключи, свързвам тази година с отделянето ми от Турция, от познатото. Посетих няколко страни в чужбина, присъствайки на различни фестивали и трупайки по малко опит отвсякъде. Преминах и през професионален курс по актьорско майсторство, от който също научих доста неща. Изобщо 2015-а за мен бе като подготовка, а 2016-а ще бъде реализацията!

Как се адаптирате към новите си роли, когато ги получавате?
Винаги съм се интересувал изключително много както от предишните ми, така и от сегашните ми герои. Принципно винаги съм се стремил да не "разкоствам" персонажите си още от началото, а да приемам, че просто трябва да им вдъхна живот и с времето да ги опознавам все повече и повече. Мисля, че така е много по-интересно както за актьорите, така и за зрителите, които виждат как с всяка следваща серия нещо в нас се променя.

Животът е баланс между победата и загубата. Как успявате да победите Вие и кога губите?
"Загуба", "победа", "баланс", "дисбаланс"... Тези думи според мен присъстват в съзнанието на ограничените хора, които възприемат случващите се с тях и около тях неща от една гледна точка и задължително като победи или загуби. А всъщност губейки, ние не знаем какво печелим и обратното... Трябва да приемаме всички т. нар. "победи" и "загуби" като възможности и да се възползваме от тях. Така никога няма да губим!

Започнал сте като баскетболист, след това сте продължил като модел, а сега сте актьор. Какво следва?
Преди си мислех, че всичко в живота ми се случва на принципа на съвпаденията и случайностите, но с времето разбрах, че нищо в живота не се случва по този начин, всичко си има смисъл, който трябва да разберем и да запомним. Не знам какво следва за мен от тук нататък, към момента не смятам да спирам с актьорството, ще видим по-нататък...

Харесвате ли се като актьор, как се самооценявате?
Мисля, че все още е твърде рано да правя оценки на работата и кариерата ми. Това ще се случи вероятно когато остарея, вече не мога да се снимам и имам време за подобни мисли - равносметки, оценки и т. н. А и за мен не е толкова важно как се оценявам аз самият, колкото как ме оценяват зрителите. Не знам дали имам правилна себеоценка за себе си, тъй като никога не съм обичал да правя коментари за себе си. 

Освен Вас, има ли друг турски актьор, който преди да започне с актьорството, се е занимавал с баскетбол?
О, не знам, не съм се замислял за това. Но знам със сигурност за един - Биркан Сокуллу (у нас известен чрез ролите си в "Малки тайни" и "С Русия в сърцето"), с когото дори започнахме заедно да тренираме и заедно се запалихме по този спорт. Дългото ни приятелство с него започва именно от баскетболния терен. Заедно тренирахме в отбора на Фенербахче. Като цяло не само това ни свързва с него... Нашите житейски истории са подобни, а в някои отношения да не кажа и напълно идентични.

Не давате и изявления интервюта често. Не обичате ли публичността?
Смятам, че е достатъчно феновете ми да знаят с какво се занимавам в момента в професионален план и да гледат проектите ми. Не мисля, че е необходимо да знаят с кого например имам връзка, къде прекарвам свободното си време, къде почивам, къде живея - неща, които много мои колеги излагат в публичното пространство. Всъщност това мое отношение не само спрямо медиите, а и спрямо хората, които познавам. Аз не обичам да се показвам и да говоря много. Най-близките ми приятели са ми казвали, че има много интересни неща, които мнозинството не знае за мен, и са ме питал защо не ги споделям. Такъв човек съм!

За какво тогава обичате да говорите, за да знаем занапред, когато Ви интервюираме?
За професията ми мога да говоря много. Смятам, че е е нормално и дори нужно, след като тя е публична и е достояние на милиони хора, да се говори повече за нея, отколкото за личния ми живот.

Къде предпочитате да прекарвате почивките си - в гората или на плажа?
Няма значение. По-точно, аз не съм човек, който обича да си прави планове и да се стреми към тяхното изпълняване, защото по този начин умът изобщо не си почива, а само се напряга. Убедих се, че когато си правим някакви планове, те много често не се осъществяват, най-често за добро. Искам да бъда там, където ме отведе животът! Обичам да се понасям по бризът на душата ми и интуицията ми - те ме отвеждат на точното място и в точните моменти.

Не обичате да имате и правите програми, но професията Ви изисква точно това...
Аз разграничавам професията си от личния си живот. Съобразявам се с многобройния си екип и винаги се стремя да идвам на време на снимки, защото никой не обича да чака закъсняващите. Опитвам се да използвам логичния си ум и разума предимно на снимачната площадка, снимайки, а след това - в личния си живот, да се доверявам на интуицията и вътрешния си глас. Така ми е по-интересно!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с класиралата се на трето място в "Любима турска звезда 2016" Йозге Йозпиринчи следващия четвъртък,  7 юли! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.