"Турция представя..." (46): нови летни сериали по ShowTV

Здравейте, приятели! Вторник е, 28 юни, и продължава една от най-успешните рубрики на СЕРИАЛИ в България "Турция представя...",
нови издания от която тепърва предстои да публикуваме през предстоящите летни вторници. Причината: започването на нови и нови проекти, които ще се вихрят в ефира на турските телевизии през започващия междинен летен сезон! В тазседмичното четвърто за сезона и четиридесет и шесто подред издание ще се спрем на двата нови летни сериала на ShowTV - "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) и "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter)! Преди да започнем с тяхното подробно представяне, нека обобщим накратко какво се случи с тази медия през изминалия телевизионен сезон 2015-2016 г.! Той определено не бе успешен за нея, тъй като всички нейни нови сериали, започнали през изминалите девет месеца, постигнаха тотален провал и приключиха с малък брой серии, като ще бъде цяло чудо, ако тя се вдигне на крака занапред, тъй като няма нито един хит... Първи през октомври започна драматичният проект "Безгрижен живот" (Gamsiz Hayat) с Джейда Атеш, който се излъчваше всеки понеделник и отчиташе постоянно ниски рейтинги, приключвайки с едва пет серии. След това, през ноември, стартира най-дългоочаквания и обещаващ нов сериал на медията - "Майската кралица" (Mayis Kralicesi) с Бурак Хаккъ и Ямур Танръсевсин, който се излъчваше всяка вторник вечер и също неочаквано се провали, оставяйки след себе си единадесет епизода. След това, в края на 2015-а, започна друг проект, към който от ShowTV имаха големи очаквания - мелодрамата "Горчива любов" (Aci Ask) със Сечкин Йоздемир и Селин Шекерджи, която се излъчваше всяка неделя, постигаше ниски рейтинги и приключи през пролетта с тринадесет серии. В края на месец февруари стартира друг изключително дългоочакван и обещаващ проект - "Зимно слънце" (Kis Gunesi), излъчвал се всеки вторник, провалил се и приключил наскоро с осемнадесет епизода. През март, позиционирайки се всяка събота с почти нулев успех, стартира "Разрушителят" (Oyunbozan) с Баръш Кълъч, приключил с едва пет серии. Последен, в средата на април, показвайки нови серии всеки понеделник, започна "Истанбулски улици" (Istanbul Sokaklari) с Гизем Караджа и Наз Елмаз, който също се провали и бе прекратен с девет епизода. Хитът на ShowTV "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) също отчиташе ниски рейтинги с последните епизоди от втория си сезон, като дали ще си върне успеха с третия, започващ на есен, предстои да разберем... От ShowTV много залагат на новите си летни сериали, а кои са те - нека разберем!

"Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz):
Това е първият нов летен сериал на ShowTV, който започна преди две седмици и вече показа два епизода. Рейтингите им определено не бяха блестящи и не оправдаха високите очаквания на медията, но въпреки това проектът все още има шанс да успее. Главните роли в него са поверени на двама млади и обичани от турската публика актьори, които все още обаче не сме гледали у нас - Ханде Ерчел, станала истинска звезда след миналогодишното си участие в хита "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), и Бурак Дениз. Останалите персонажи в поредицата ще бъдат изиграни от Йозджан Текдемир, Мерве Чааръан, Оузхан Карбъ, Тууче Карабаджак, Демет Гюл, Сюлейман Фелек, Бетюл Чобаноулу, Джем Емюлер, Еврен Дуян, Султан Короулу Кълъч, Елиф Доан, Метехен Куру, Оуз Окул, Гьозде Кочаоулу, Назан Дипер и други. Продуцентската компания, заела се със създаването на проекта, е все още новата на турския пазар BiYapim. Режисьор е Бахадър Индже, а сценаристи са Нурай Услу, Айлин Ерен и Юсуф Кюршад Гюрсес. В "Любовта не разбира от думи" се разказва за младата Хаят (Ханде Ерчел), която заминава за големия Истанбул от малкия Гиресун, откъдето е родом, за да си намери добра работа заедно със своите най-добри приятелки. След редица неуспешни опити и интервюта, майката на Хаят пристига в Истанбул, за да вземе дъщеря си и двете да се върнат заедно в родния си град. Девойката обаче няма намерение да се връща и моли родителката си за последен шанс. Хаят отива на предпоследното си интервю за работа, на което се среща с Мурат (Бурак Дениз). Двамата не се спогаждат и така момичето напуска фирмата ядосано, отправяйки се към следващото интервю. Там тя отново среща същия младеж, който е наследник на богато семейство и застава начело на голяма текстилна компания. Този път, по погрешка, Хаят е взета на работа като новия асистент на... Мурат. "Погрешка", защото Хаят е объркана за Аслъ - момичето, което всъщност е получило тази работа. До какво ще доведе тази грешка, предстои да разбираме в новите епизоди на романтичната комедия "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz) всяка сряда вечер след 20.45 часа по ShowTV!

"Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter):
Това е вторият нов летен сериал на ShowTV, който се очаква да започне през следващите първи дни на предстоящия месец юли. Поредицата не е от най-обещаващите, тъй като в нея участие взимат предимно млади или непознати на зрителите актьори, но въпреки това от медията също залагат на нея да постигне успех. Главните роли са поверени на Ердал Йозяаджълар (Кахраман от "Брак с чужденец", "Черни планини"), Аслъ Бекироолу, Йълмаз Кунт, Сермет Йешил ("Огнено сърце", Саръ от "Справедливостта на Кара"), Еркан Север (Йомер от "Вярна на себе си"), който доскоро се снима в "Животът е пълен с чудеса" (Hayat Mucizelere Gebe), Серай Кая, Еврим Доан, Уур Курул (Танер от "Войната на розите"), Аслъ Алтайлар, Памир Пекин (Джансел от "Сезони на любовта"), който за последно се снима в "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu: Karisik) и други. Продуцентската компания, която ще заснеме проекта, е MF Yapim, позната в Турция с проектите си "Състояние на връзката: сложно" и "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor). Все още не е ясно за какво точно ще се разказва в "Достатъчна е усмивка", тъй като самото започване на проекта бе обявен от ShowTV едва преди два дни, но въпреки това продуцентите му обещаващ изключително топла и докосваща семейна история, която ще съчетае в себе си едновременно семейните традиции и обичаи с типичните за подобни проекти комедийни нотки. От трейлърите към сериала става ясно, че главната героиня Ясемин (Аслъ Бекироулу) се омъжва за богатия и по-възрастен от нея Лютфю (Еркан Север). По време на първата им брачна нощ обаче булката бяга и се скрива в дома на своя дядо Хасан (Ердал Йозячълар), като идвайки да я намери, я заварва в едно легло с нейната истинска любов - младия Сарп (Йълмаз Кунт). Така Ясемин се развежда и се омъжва за Сарп, който обаче се оказва влюбен в друго момиче - Гюл (Серай Кая) - млада и успешна докторка, изпитваща чувства към своя колега Кемал (Памир Пекин). Как ще се развие този любовен многоъгълник, представен по изключително комичен начин, предстои да разберем в епизодите на новата романтична комедия "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter) скоро по ShowTV! Първи трейлър вижте от тук, втори - от тук, а трети - от тук!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от четвъртото за сезона и четиридесет и шесто подред издание от рубриката ни "Турция представя..."! Очаквайте следващия брой следващия вторник, 5 юли, когато ще представим двата нови летни сериала на KanalD "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali) и "Доказателство в огъня" (Kanit: Ates Ustunde)! Припомнете си предишните издания от поредицата чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

"на 26 юни (неделя) с нови издания се завръща и другата ни изключително успешна поредица, която също бе прекъсната през пролетта поради технически причини - "Турските актьори 24/7"! Издания от нея ще можете да четете отново всяка неделя през лятото!" Пак излъгахте,много несериозни!

Предоставено от Blogger.