Пратюша Банерджи: "Никога не съм се отказвала от нищо"

Здравейте, приятели! Петък е, 17 юни, днес приключва пролетната рубрика на СЕРИАЛИ в България, в която всеки петък публикувахме
интервюта с четиринадесетте участници в приключилия първи сезон на онлайн-състезанието ни "Любима индийска звезда" за 2016 г.! Тазседмичното последно ще бъде с големия победител в него - една от най-големите звезди на боливудското кино Пратюша Банерджи, която почина преди повече от два месеца и смъртта ѝ разтърси цял свят! Тя е родена на 10 август 1991 г. в индийския град Джамшедпур. Почива на 24 години. Зодия лъв. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 2010 г., като прави дебюта си на телевизионния екран в тоталния хит "Малката булка" (Balika Vadhu), играейки не коя да е роля, а тази на главната героиня - порасналата Ананди! Продуцентите гласуват доверие на изключително младата и неопитна, но много талантлива актриса, която за щастие се харесва на мнозинството телевизионни зрители и се превръща в тяхната нова любима актриса! Пратюша, освен като актриса, се изявява повече от успешно и като танцьорка. През 2012 г., докато се снима в "Малката булка", тя участва в петия сезон на индийското издание на шоуто "Dancing Stars", представяйки се на едно изключително високо ниво. Банерджи почива на 1 април 2016 г., самоубивайки се. Версиите за смъртта ѝ и причините за това нейно фатално решение са много. Най-широко разпространената теория е, че главни виновници за смъртта на звездата са нейният приятел и неговата бивша половинка, като дори се твърдеше, че именно те са убили красавицата, а не тя сама е сложила край на живота си. Според тези тези любовта е погубила Пратюша, тъй като нейният годеник я тормозел заедно с бившата си, с която продължавал да има тайна връзка. Най-голямата мечта на красавицата бе да бъде булка и именно заради това на изпращането си от този свят тя бе кремирана, облечена именно като такава. Банерджи ще остане завинаги в сърцата на своите фенове като най-добрата и красива "Малка булка" и като най-усмихнатата, лъчезарна и добра актриса на Индия! Почивай в мир, Пратюша!

Представяме най-интересните извадки с цитати на Пратюша от последните ѝ интервюта:
"Още когато бях на три години, проявявах интерес и нюх към артистичните неща. Когато пораснах малко, вече започнах сама да се лакирам, да се гримирам, да влизам в образи пред огледалото и пред семейството ми. Това ме забавляваше и ми доставяше удоволствие!"

За първото си заминаване в големия град Мумбай, Банерджи споделя: "Майка ми ми беше казала като малка, че каквото и да постигна в живота си, винаги ще тръгвам и ще се връщам у дома. След първото ми заминаване в големия Мумбай с нея не се бях чувала около половин година, тъй като все още нямахме телефони."

Родена в малък град, Пратюша разказва как се е научила на нужното поведение, попадайки в Боливуд: "Още щом се преместих в големия град, по пътя към мечтата си да стана актриса, аз се запознах с няколко приятели, имащи мечти като моите, които наистина много ми помогнаха да се справя с всичко. Те ме научиха как да говоря на публични места, как да се обличам по различните поводи... Те ми обясниха, че е много важно да прегръщам хората, които уважавам и които биха ми помогнали".

За попадането си на снимачната площадка на "Малката булка" разказва: "Един ден продуцентите на сериала ми се обадиха по телефона и ме поканиха да се явя на кастинга за новата Ананди в проекта им. Забелязали ме и ме харесали от профила ми във фейсбук. Изобщо нямах планове в близките дни да ходя на каквито и да е прослушвания и се явих на кастинга без никакви очаквания, без грим и в една обикновена дълга рокля. Интересното е, че преди това бях отказала три предложения за участия в сериали, явно съм усещала, че ми предстои нещо по-добро."

За пътя си преди "Малката булка" Пратюша споделя: "В продължение на няколко години след пристигането ми в големия град, следвайки мечтата си, аз всеки понеделник се явявах на различни кастинги за различни роли в различни проекти на различни продуцентски компании. Винаги са ме отрязвали, но аз никога не съм се отчайвала и никога през ум не ми е минавало да се отказвам от мечтата си!"

За снимките на "Малката булка": "Да получиш дадена роля е много по-лесно, отколкото след това да я изиграеш успешно и да оправдаеш очакванията към себе си, снимайки се ежедневно почти без почивка. В продължение на три-четири месеца след включването ми към екипа на "Малката булка", режисьорът много ми се караше и много ме мъмреше, но сега, спомняйки си, аз му благодаря за всичко, тъй като от него научих много неща. Разбрах, че работата няма да бъде лесна, след като на първия снимачен ден ми взеха телефона, за да не се разсейвам."

За участието си в "Dancing Stars" Банерджи разкрива: "Всъщност аз не напуснах "Малката булка" заради "Dancing Stars", както се твърдеше, даже напротив. Напуснах танцовото шоу по средата му, тъй като имах нужда от нещо различно, от промяна, каквато успях да намеря именно в сериала и в героинята ми Ананди. Принципно никога не обичам да върша едно нещо твърде дълго време, обичам промяната и разнообразието!"

Любопитно е, че Пратюша се е снимала и в излъчващия се в момента у нас сериал "Ритъмът на мечтите" (Sasural Simar Ka)! Ето какво споделя тя за участието си в него: "Продуцентите на проекта ми се обадиха с предложението да се включа в техния проект. Когато обаче разбрах, че ще играя отрицателно роля - на вещица, категорично отказах. Добре че беше баща ми, та да ме разубеди! Именно заради него размислих и приех предложението на екипа. Той ме върна към мен самата и ми напомни, че аз съм променяща се личност, която не бива да отхвърля просто така отправените ѝ предизвикателства!"

А дали е преминала успешно през предизвикателствата в "Ритъмът на мечтите" и отрицателния образ... "Моята героиня в сериала вършеше много лоши и долни неща. Каквото можах, направих за нея. Но в един вече не издържах и реших да напусна. Очевидно тази роля не бе за мен и неслучайно първоначално я отказах, но въпреки това не съжалявам, защото все пак и в "Ритъмът на мечтите" получих някакъв опит."

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.