Бурчин Терзиоулу: "Благодаря за всичко, което ми се случва"

Здравейте, приятели! Всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от участниците в приключилия трети
сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2016 г.! Четвъртък е, 16 юни, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с класиралата се на шесто място в него участничка - чаровната и лъчезарна Бурчин Терзиоулу! Родена е на 9 март 1980 г. в един от най-големите турски градове Истанбул. В момента е на 36 години, зодия риби. У нас е позната чрез ролите си в четири сериала - "Готова на всичко" (Aliye), "Ангелският остров" (Melekler Adasi), "Езел" (Ezel) и "Милост" (Merhamet), като обаче голямата популярност и у нас, и в Турция я споходи именно след тези в последните два. Истинската любов я спохожда през 2008 г. на снимачната площадка на мелодрамата "Бурята" (Firtina), на която се запознава със световно-популярния Мурат Йълдъръм, с когото малко след това се женят. Уви обаче, една от най-харесваните турски двойки се разпадна през 2014 година след почти шест години щастлив съвместен живот. В момента в Турция се излъчва хитовата поредица с нейно участие "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) всяка сряда по KanalD. Именно на снимачната площадка на този проект тя се среща и влюбва в актьора Илкер Калели, с когото има връзка вече повече от година и половина. Да започваме с интервюто!

Никога не сте била забелязвана пияна, никога не сте правили скандали на снимачните площадки на проектите си, никога не сте били в бурни отношения с половинките си. Мнозина определят живота Ви като скучен...
Ако наистина изглеждам скучна, много се радвам и съм много доволна! За мен самата аз имам наистина забавен живот. Готвя вкъщи, каня приятели със и без повод, по празници или просто така, обичам да пея, да танцувам... Благодаря за живота, който имам! В мен живеят много хора, понякога Бурчин е комична и шегуваща се, понякога е палава като дете, понякога е дръзка, понякога е зряла... Но винаги е в мир със себе си! Приемам живота като забавен и предизвикателен и гледам на него само от положителната му страна. По този начин ничий живот не би бил скучен и отегчителен!

За първи път сте стъпила на снимачната площадка на четири годинки. Сега, връщайки се назад във времето, Вие ли избрахте да станете актриса или това решение бе взето от родителите Ви?
Никога не съм се замисляла за това! Хм, сега се чувствам зле (смее се). Шегата настрана, но наистина съм отраснала в семейство и с родители, които са се занимавали по един или друг начин с актьорската професия. Изглеждаше неизбежно и за да поема по техния път. Не мога да преценя дали аз съм взела сама решение да се занимавам с тази професия или нашите са се възползвали от детското ми несъзнаване и са ме подтикнали към нея.

Била ли сте известна в училище?
Е, чак пък известна... Познавах се с повече деца от другите класове, бях по-общителна от обикновено, поздравявали са ме за участията ми и така.

Досега, въпреки че все още сте млада, сте изиграла общо 50 роли в различни проекти. Изгуби ли се между някои от тях истинската Бурчин?
Не, никога не съм страдала от раздвоение на личността! Именно заради това и съм изчаквала поне няколко месеца след края на даден проект, за да се отърся от него, и чак след това съм се включвала в друг. През този период на почивка съм успявала да се съхраня и да водя своя начин на живот. Но винаги съм си взимала някаква поука от всяка моя героиня и съм се учела от нея.

Много хора разбраха за Вас след връзката и развода Ви с Мурат Йълдъръм. Тогава бяхте на първите страници на вестници и списания, ТОП тема в Google и интернет...
След като за медиите нашите отношения с Мурат бяха толкова важни за обществото, добре. В крайна сметка, няма лоша реклама. По този начин те ми направиха един много добър PR, без да искат, за което им благодаря. Хората, които е трябвало да ме познават допреди това, са ме познавали и са оценявали труда и таланта ми. Мнозина ми се нахвърлиха, че съм станала известна заради Мурат. Но нека им припомня, че двамата се срещнахме и влюбихме на снимките на сериала "Буря" (Firtina) още през 2006 г., а с него се разделихме през 2014-а...

Как се промени живота Ви през изминалата година?
Събитието, което беляза последните месеци от живота ми, без смъртта на майка ми. Преживях това много трудно и не ми беше лесно да приема факта, че тя вече не е сред живите. Но именно след нейната смърт разбрах смисъла на поговорката "Всяко зло за добро". Смъртта на майка ми ми даде много отговори за живота и аз като че ли започнах да го живея отново, сякаш преродена. Започнах да благодаря и да ценя всичко, което имам. Защото разбрах, че няма нищо вечно и че всичко е до времето си. А благодарейки, усетих истинския смисъл на живота и тръпката от него, чувствах се и продължавам да се чувствам щастлива! Съвзех се по-бързо и благодарение на подкрепата, която получих от моите фенове, за което искрено им благодаря!

Имате ли критерии за любовта?
Не мисля, че за истинската любов може да има критерии! Хората си създават илюзии, че някой ден ще срещнат мъжа или жената на техните мечти, мъжа или жената от техните сънища и т. н. Това води само до разочарования! Никой не е перфектен и никой не се е родил по нечии мечти или сънища. Любовта е точно заради това - за да се приемат двама души както със своите качества, така и със своите недостатъци. Именно това са изпитанията, които определят една любов като истинска или фалшива. Никога не съм си правила планове какъв ще бъде мъжът до мен, а винаги съм го чакала такъв, какъвто ще е. Важното в една връзка е да има обича, уважение, изслушване и доверие! 

Възможно ли е след раздяла двама души да останат приятели?
Разбира се, че е възможно! Но всичко зависи от обстоятелствата, поради които са се разделили. В случая не говоря само за раздяла между двама влюбени... В живота си хората срещат други хора, с които изминават дадени пътища заедно. Някои са по-дълги, други по-къси, някои са еднодневни, други са до края на живота им. Важно е да се научим да благодарим на тези хора, дори и след раздялата ни да не останем приятели, че са били до нас за добро или зло. Аз поне смятам така!

Разкажете ни повече за героинята Ви в "Пойраз Карайел" Айшегюл?
Айшегюл е завършила медицина и специалист в областта на кардиологията. Дъщеря на мафиот е. Но на добър мафиот, който след години направени грешки, се поучава и се превръща в добрия баща на мафията. Преди години, след трагично събитие в семейството, за което вини баща си, Айшегюл прекъсва всякаква връзка с него и дори променя фамилното си име, за да не бъде свързвана по какъвто и да е начин с родителя си. Израснала в лъжи и привидно щастие, предпазвана винаги от баща си след смъртта на майка си, тя не знае какво е любов, ласка, нежност... Но на това ще я научи полицаят, в когото ще се влюби и който ще промени живота ѝ, както и този на цялото ѝ семейство, неизбежно!

Защо хората трябва да гледат "Пойраз Карайел" сред изобилието от сериали, с какво този се отличава от останалите?
Хората могат да гледат "Пойраз Карайел", защото този сериал не е нито прекалено драматичен, нито прекалено криминален, нито прекалено тежък, нито прекалено наивен... Нищо в него не е прекалено! Той съчетава в себе си успешно елементи и на драма, и на криминале, и на комедия.

Трудно ли е да сте жена във Вашата родина Турция?
В повечето от страните по света все още да си жена е трудно, винаги си под мъжа, винаги си в неговото управление. Но в Турция е още по-трудно! За съжаление, все още в по-голямата част от държавата хората си мислят, че мъжете имат повече права от жените, упражняват насилие над тях и на такива новини се натъкваме всеки ден по вестниците, по телевизията, в интернет... Все още, изпращайки дъщерите си на училище, хората се страхуват. В случая единствено образованите, дейни и будни хора могат да променят това, като подтикват обществото към науката, истинските морални ценности и модерното мислене! Ще бъде много трудно, но вярвам и съм убедена, че ще се случи!

Интересувате ли се от политика?
Напоследък се опитвам да следя събитията в политиката, но установих, че това е много опасно и вредно за моето съзнание и моята душа. Та аз дори не мога да погледна в очите тези хора, наречени "политици", които ни управляват! 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с класиралия се на пето място в "Любима турска звезда 2016" Кадир Доулу следващия четвъртък,  23 юни! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.