Нур Фетахоулу: "Най-важна е красотата на сърцето и на ума"


Здравейте, приятели! С изключителен успех продължава третият сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2016
г. И тази пролет, както предишната, всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от отпадналите участници в проекта. Четвъртък е, 19 май, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с деветия елиминиран участник в проекта - красавицата с изумруден поглед Нур Фетахоулу! Родена е на 12 ноември 1980 г. в... Германия и по-точно Дюисбург! В момента е на 35 години, зодия скорпион. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 2007 г., когато е на 27 години, играейки първоначално малки роли в различни сериали и филми. През 2008 г. изиграва изключително успешна роля, която я превръща в една от най-популярните актриси в южната ни съседка година след започването на кариерата ѝ - тази на Пейкер в тоталния хит "Забраненият плод" (Ask-i Memnu). В този изключително успешен проект се снима до 2010 г. Година по-късно, през 2011-а, изиграва ролята на живота си, която я прави световно-популярна и обичана от милиони зрители по света, макар че пресъздава отрицателна героиня - тази на Махидевран султан в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). В него се снима през всичките му четири сезона, като приключва през 2014 г. Няколко месеца по-късно, през есента на 2014-а, се включва с главна роля в медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda), преустановена след 13 епизода заради незадоволителни рейтинги и лошите програмни решения на KanalD за излъчването ѝ. Въпреки това с образа си на доктор Шафак Гюнай успява за пореден път да докаже колко голям талант има. За последно се снима в историческия проект "Филинта" (Filinta), който напусна в края на миналата година заради напредналата си бременност. През февруари т. г. се роди нейната първа дъщеричка, която кръсти Елиса Гюзин. Време е да започваме с интервюто!

Как попаднахте на снимачната площадка на "Филинта"?
О, не питайте! Всъщност истината е, че много ми липсваше цялата тази османска обстановка, с която бях свикнала почти четири години заради участието ми във "Великолепният век". Разбира се, във "Филинта" се представят събития от напълно различна епоха в Османската империя, но въпреки това изпитвам един вид "дежавю", снимайки се в този проект. 

Каква е причината за тази Ваша любов?
Всичко е много магическо, тайнствено и различно, много далечно от съвременния свят, в който живеем. Това ме привлича толкова много в подобен тип продукции и ме кара да се влюбя в тях. Различното между героините ми във "Великолепният век" и "Филинта" е, че първата живееше и беше неизменна част от Османския дворец, докато втората в момента проследява живота на жената извън него. 

Във "Филинта" има много екшън и Вашата героиня е част от него. Как така крехка дама като Вас съумява да изпълнява такива бойни сцени?
О, на пръв поглед мога да изглеждам крехка и слаба, но всъщност съм много силна. Изобщо все едно в мен живее едно малко момче, кипящо от енергия и сила, така се чувствам. Не се оплаквам от всички екшън-сцени в новия ми проект, даже им се радвам. Именно това, че героинята ми във "Филинта" се различава много от Махидевран във "ВВ", ме привлече да приема предложението за участието в проекта.

За разлика от много други Ваши колежки, не сте възприемана за секси от мнозинството?
Нека така да бъде. И без това предпочитам да бъда възприемана именно по този начин, все пак трябва да се различаваме по нещо, нали?!

А смятате ли се тогава за красива?
Думата "красива" може да означава много неща и за всеки един човек значенията ѝ са различни. Красива може да бъде душата, енергията, сърцето, тялото на човека... Да, мога да кажа, че намирам себе си за красива. Всъщност, за да съм красива, вътрешността и външността ми трябва да са в хармония. А те, за щастие, са! Но аз не съм обсебена от красотата. Разбира се, грижа се за външния си вид, но в крайна сметка всички рано или късно ще остареем.

Коя част от човека според Вас е най-важно да бъде красива?
За мен най-важна е красотата на сърцето и на ума на даден човек. Ако той има голямо и състрадателно сърце и е природно интелигентен, за мен той е красив. Но, уви, много малка част от съвременното ни общество оценява тези качества подобаващо, а се вглежда и съди само по външните ни белези.

На 35 години сте. Според мнозина на тази възраст човек преполовява живота си...
Обичам тази възраст! С годините моето възприемане на светлината се промени, вижданията ми за живота се промениха и гледам на него с други очи, ценностите ми станаха повече, а истинските приятели - по-малко. Не се боя от старостта, но смятам, че все още съм далеч от нея, ако това имате предвид.

Кой е най-големият проблем на съвременното общество?
Аз самата!

Как така, какво искате да кажете с това?
Искам да кажа, че преди да търся проблемите в другите, първо трябва да ги намеря в себе си и да ги поправя. С всеки изминал ден се опитвам да се самоусъвършенствам и да бъда по-добре, да търся грешките първо в себе си, а след това в другите. Смятам, че именно това е най-големият проблем на съвременното общество - всеки обвинява за проблемите си другия, но не и себе си.

Разкажете ни повече за Вашето детство и спомените Ви от Германия?
Всъщност моите родители са турци, но са емигрирали от родината си в Германия. И по стечение на обстоятелствата аз, една чистокръвна туркиня, съм се родила в чужда държава. Баща ми беше архитект, а майка ми - домакиня. Когато бях на три годинки, се преместихме да живеем в Турция и от тогава досега. Нямам кой знае колко съзнателни спомени в Германия.

Има ли нещо в родителите Ви, което не одобрявате?
Разбира се, че има. Не одобрявам най-вече факта, че те винаги са ме предпазвали от неприятностите и вземането на важни и тежки решения, винаги са гледали да ме щадят и пазят. В един момент, когато навърших пълнолетие и се отделих от семейното гнездо, се сблъсках за първи път с проблеми и, разбира се, бе ми много трудно да се справя с тях. Но с времето неизбежно се научих да се справям сама с живота, неизбежно беше. 

Кои са най-изявените Ви качества, ако не броим актьорския талант?
Мога да кажа, че съм много точен човек, та дори и педантичен. Винаги, преди да изям нещо, внимателно прочитам опаковката му и се информирам за неговите съставки, за което приятелите ми често ми се подиграват. Иначе много мразя лъжите, не мога да понасям тях и хората, които ги изричат!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с десетия елиминиран участник в "Любима турска звезда 2016", чието име ще стане ясно утре, 20 май (петък), следващия четвъртък, 26 май! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

1 коментар:

Анонимен каза...

Kakvo se sluchi sus Sezonut na chereshite?Bqhte obqvili starta mu,no ne zapochna?

Предоставено от Blogger.