"Закупени в България" (10): "Малкият господин"

Десетото издание на "Закупени в България" започва, като в него ще дадем информация за още един закупен у нас турски сериал! През изминалите
седмици Ви информирахме за няколко турски поредици, чиито права за излъчване се държат от родни медии, но техният старт все още се отлага. "В очакване на слънцето", "Никога няма да се откажа", "Тихата улица", "Имам да ти кажа една тайна", "Черни пари и любов", "Къде е дъщеря ми?", "Този живот е мой", "Отново любов" и "Мълчаливите" са сред поредиците, които чакат на опашката да за излъчване у нас, като някои от тях определено се очакват с огромно нетърпение от зрителите. Половината от тях са доста хитови в южната ни съседка, където се радват или са се радвали на огромен интерес, какъвто се предвижда да постигнат и в България. Десетият закупен у нас сериал, за който ще пишем в днешния брой на рубриката, постига изключително голям успех с първия си сезон в южната ни съседка, но в последствие неочаквано се проваля. Актьорският състав включва един малък голям актьор, познат на родната публика от един от най-драматичните сериали, който е в центъра на събитията и е главното действащо лице в поредицата. Тя се приема с огромна радост от зрителите, като по време на своето излъчва разбива конкуренцията на парчета и доста често попада на първо място по гледаемост. Кой е този сериал, от коя телевизия е закупен, кога се очаква да стартира у нас, какъв е актьорският състав в него и какъв успех постига в родината си, разбирате в по-долните редове на издание №10 от "Закупени в България"!

Сериалът е в жанр "семейна комедия", като стартира в Турция още през 2014 г., излъчвайки се всеки вторник в prime-time-а на KanalD и събирайки милиони зрители пред екраните. Закупен е в пакет с две други поредици, чийто права бяха придобити от българска медия в началото на тази година. Главната роля в него изпълнява малката звезда на турското кино Емир Берке Зинчиди, станал популярен след ролята си на малкия Осман в драмата "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). Сигурно вече сте се досетили за кой сериал ви говорим - "Малкият господин" (Kucuk Aga) е закупен от българска медия! Комедията е взета от Nova Broadcasting Group, като върви в пакет с излъчващия се в момента всеки делничен ден от 22.30 часа по Диема Фемили сериал "Войната на розите" (Gullerin Savasi), който от медията закупуват в началото на тази година. И "Войната на розите", и "Малкият господин" са сериали, които в Турция се излъчват по KanalD, като вторият се излъчваше всеки вторник, а първият първоначално показваше епизоди във вторник, а по-късно - в събота. Кога можем да очакваме старта на "Малкият господин"? И тук вариантите са същите, каквито са и при останалите обявени турски сериали, закупени от Nova Broadcasting Group - поредицата ще стартира или по НоваТВ, или по Диема Фемили. Ако започне по НоваТВ, то вариантът е от 12.30 часа, излъчвайки се всеки делничен ден. Всички останали часови слотове, в които в момента се излъчват сериали, са заети поне до края на тази или средата на следващата година. По Диема Фемили лентата може да се завърти от 22.30 часа, веднага след края на "Войната на розите" (Gullerin Savasi). В Турция именно "Войната на розите" замества "Малкият господин" по време на неговата лятна пауза между първия и втория сезон. Друга възможност е поредицата да започне от 16.00 часа през уикендите, веднага след сезонния финал на "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), като да предлага по два епизода. По-малко възможно е да стартира от 18.00 през делниците - запазен предимно за повторения час. Този сериал също е от тези, които имат доста фенове у нас, което означава, че стартът му се очаква с нетърпение от родните зрители!

Да погледнем и успеха на "Малкият господин" в родината му Турция! Комедийната поредица се завърта в ефира на KanalD на 28 януари 2014 г., като се излъчва всеки вторник от 20.00 часа. Първата серия на поредицата директно я изстрелва на първото място с рейтинг от 8.76%, побеждавайки "Беглецът" (Kacak) и "Чучулигата" (Calikusu). Вторият епизод, излъчен на 4 февруари, изпраща сериала отново на 1 място, като тогава е с рекордните 12.96% рейтинг. Следващата серия, излъчена на 13 февруари, носи на проекта още по-високи рейтинг - 13.33%, който и до днешен трудно някой сериал може да отчете. Покачването продължава и със следващата серия на 18 февруари, когато епизодът отбелязва 13.46% рейтинг. Петият епизод от 25 февруари отново е с покачване и достига близо 14% рейтинг - 13.96%, като този резултат се равнява на около 2 000 000 зрители. През март рейтингите леко се понижават, но остават изключително високи и рекордни за поредицата, като тя продължава да смазва конкуренцията, заемайки първото място. Финалът на първия сезон от "Малкият господин" е показан на 1 юли (вторник), като епизодът запазва първото място на поредицата и е с 9.56% рейтинг. Втори сезон започва на 9 септември 2014 г., като първият епизод от сезона попада на 2 място със 7.89% рейтинг, победен от футболна среща. През целия септември рейтингите на сериала остават толкова високи, като го превръщат в най-гледания сериал всеки вторник, побеждавайки не по-малко силната конкуренция. През октомври се появява нов конкурент - "Част от мен" (Kaderemin Yazildigi Gun), който сваля поредицата често от първото място, но тя остава с невероятни резултати. На 10 февруари в Турция стартира хитовата романтична комедия "Отново любов" (Ask Yeniden) на FOX, която отнема първото място за постоянно на "Малкият господин", а по-късно и на "Част от мен". Със следващите си епизоди сериалът на KanalD се проваля и постига ниски рейтинги. След като излиза и от ТОП 10 за постоянно и отчита лоши в проценти резултати, от KanalD вземат решение да го финализират. Така на 17 март 2015 г. поредицата приключва с последен 50 епизод, който отчита 2.70% рейтинг и попада на 22 позиция. "Малкият господин" се състои от два сезона - първият от 23 епизода, а вторият - от 27.

Главните роли в сериала са поверени на познати на родната публика актьори и актриси, сред които Емир Берке Зинчиди ("Времето лети") - Мехмет Джан, Бирдже Акалай ("Гордата Аси") - Синем, Сарп Левендоолу - Али, Зеки Алася - Мехмет, Хакан Билгин - Махир, Назан Дипер - Есма, Шюкрю Тюрен - Аднан, Баху Зорлу - Йешим, Озан Чобаноолу - Бюлент, Ремзи Еврен - Рюшен, Ада Елбир - Едже и още много други. 

Сериалът не се превежда в интернет с българския субтитри.

2 коментара:

Анонимен каза...

Може ли да ми поясните защо публикувате за новите закупени сериали след като от 3 години двете телевизии които ги дават въртят едни и същи сериали по два пъти в годината. Колко закупени сериали са оставени във фризера и защо след като въртят до болка познати сериали?

Анонимен каза...

Горчивата истина... явно и те не знаят защо :D Хахаха.
Едни същи от години насам, и аз питам защо? :)

Предоставено от Blogger.