Селма Ергеч: "Всяко зло е за добро, нищо не е случайно"

Здравейте, приятели! С изключителен успех продължава третият сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2016 г.
И тази пролет, както предишната, всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от отпадналите участници в проекта. Четвъртък е, 21 април, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с шестия елиминиран участник в проекта, отпаднал миналия петък - красавицата Селма Ергеч! Тя е родена на 1 ноември 1978 г. в град Хам, Германия. В момента е на 37 години, зодия скорпион, и живее в един от най-големите турски градове Истанбул. За първи път у нас я гледахме като Дефне в четвъртия най-харесван турски сериал, излъчван в България "Гордата Аси", в който игра през 2007 г. След това ни запозна и с персонажа си на Натали в хита "Цената на славата", в който игра през 2005 г. За последно я гледахме в най-успешната турска историческа мелодрама "Великолепният век", в който пресъздаде образа на една от главните второстепенни роли - тази на фаталната Хатидже султан, описвана от мнозина като "ледената кралица". Преди да придобие телевизионна популярност обаче, от 2000 г. тя е и професионален модел. За последно се снима в неуспешния проект на StarTV "Работа на Гьонюл" (Gonul Isleri) с главна роля, който приключи миналата пролет заради ниски рейтинги. Време е да започваме с интервюто!

Защо вместо да си починете след участието Ви във "Великолепният век", Вие избрахте да се завърнете на екран в нова поредица само няколко месеца по-късно?
Истината е, че когато ми предложиха да участвам, аз доста се колебах именно по този въпрос. Работата във "Великолепният век" беше много изтощаваща и изморителна, бях като изцедена след нея и и дума не можеше да става да се завърне толкова скоро на екран. След като обаче прочетох сценария на"Работа на Гьонюл" се влюбих в този сериал и в ролята ми! За мен е достатъчно само да прочета няколко страници от даден сценарий, за да разбера дали дадената продукция е за мен или не е. 

Водите ли се по интуицията Ви, вземайки важни решения?
О, да, определено. Винаги в трудни ситуация разчитам на вътрешния си глас и шестото си чувство да ми подскажат какво да направя и дали то ще бъде правилно или не. Вярвам в тези неща, не всичко опира до здравия разум на човека. Сърцето също доста често изиграва много важна роля. За съжаление обаче двете така и не могат да работят съвместно, а щеше да е чудесно, ако могат. Но пък всъщност нямаше да е интересно... Създадени сме, за да ни е трудно. 

Не сте ли се подвеждала понякога?
Естествено, че съм. Но все пак никой на този свят не е безгрешен. А и смятам, че всяко зло е за добро и че нищо не е случайно. С годините се научих да се уча от грешките си и да си ги обичам, защото те са безценни. Истината е, че ние израстваме като личности не заради щастието, а заради нещастието.

Какви чувства имахте, докато се колебахте за участието си във "Великолепният век"?
Същото, каквото чувствах и докато се двоумих за предложението ми в "Работа на Гьонюл" и за щастие и този път интуицията ми не ме подведе. След като прочетох сценариите и на двата сериала, без да се замислям приех да участвам в тях.

Как се чувствате сред екипа на "Работа на Гьонюл"?
Много добре, чувствам се отлично. Всички се сработихме много бързо и лесно, разбираме се прекрасно и сме като цяло едно семейство. За мен е голямо щастие отново да работя с продуцентката Дерия Тюркян, тъй като с нея работихме преди време и по филмова продукция. Всички в екипа много се уважаваме и си помагаме взаимно както за професионални, така и за лични проблеми.

С какво Ви грабна сценарият на проекта, заради който сте приела да участвате в него?
В сценария ме впечатли най-вече това, че докато чета, тръпна в очакване да разбера какво ще се случи след това, все едно чета много интересна и напрегната книга, изобщо не можеш и да предположиш какво ще се случи само след малко. Останах изненадана, като разбрах какво се случва по-нататък, сега се запознавам със сценарий за следващ епизод и направо оставам изумена, с което пък потвърждавам сама на себе си, че съм взела правилния избор.

Три години обаче сте следвала медицина... 
Да, така е. Всъщност тя бе мое временно увлечение, вече изобщо не ми е интересна и интригуваща. Следвах пластична хирургия, но след толкова години вече съм забравила абсолютно всичко. Наскоро, за да тества дипломните ми умения, един мой близък приятел и бивш състудент, който в момента се занимава с това, ми намекна, че трябва да се направят корекции по носа ми, но аз така и не виждам какво му е, явно просто се е шегувал.

Насилието върху лекари отново е на дневен ред, докато Вие следвахте медицина сблъскахте ли се с този проблем?
За съжаление - да. Докато бях на стаж веднъж един пациент с много тежък случай, който ние не можахме да поемем, ни заплаши с оръжие и дори ни посегна. Тогава се научих да запазвам самообладание и да проявявам търпение дори в най-екстремните ситуации. В подобни случаи човек трябва да бъде спокоен и да не се плаши, защото нападателите усещат това. Хм, ето че все пак съм научила нещо по време на следването си!

Родена сте в Германия, но живеете в Истанбул. Цялото семейство ли сте заедно?
Не за съжаление. Майка ми и баща ми останаха в Германия заедно с брат ми, но от Хам се преместиха в Берлин. За щастие обаче в Турция не съм сама - живея със сестра си Лейла, тя е моден дизайнер и се разбираме чудесно. С останалите обаче си липсваме много.

Какво беше детството Ви?
Бях много щастливо дете. Като малка обаче със семейството ми много често сменяхме дома си, местихме се от град на град и така и не мога сещайки се за детските ми години да си спомня за точно определено място, което да обичам истински и да изпитвам умиление към него. Но все пак смятам, че детството ми премина много добре.

Баща Ви е турчин, а майка Ви - германка...
Да, това се оказа доста добра комбинация. Истината е обаче, че майка ми говори много добре турски и обожава турската кухня, умее да готви националните ни ястия отлично. От родителите си взимам пример какви компромиси да правя в името на любовта...

"Великолепният век" счупи всички рекорди по гледаемост, известна сте навсякъде...
Е, чак пък навсякъде не съм. Но наистина ролята ми в този сериал се оказа ключова за професионалната ми кариера и изобщо развитие като актриса. Радвам се обаче, че той даде шансове и на наистина много млади таланти, които също турската публика откри чрез "Великолепният век". Изненадана съм обаче, че в чужбина интересът към поредицата е много по-голям и дори в Сараево, когато част от актьорите имахме визита, Мехмет Гюнсюр бе толкова известен сред всички, че той направо се разплака и развика от щастие. Изживях доста положителни моменти по време на този великолепен проект!

Как поддържате перфектната си фигура?
Всъщност и аз не знам. Не спазвам никакви диети, нито пък режими на хранене. Ям това, което ми се яде и което ми е вкусно. Но пък пример се старая да не поемам много мазнини и тлъстите меса например заменям с много полезната риба. 
_____________________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю със седмия елиминиран участник в "Любима турска звезда 2016", чието име ще стане ясно утре, 22 април (петък), следващия четвъртък, 28 април! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.