Сюрека Сикри: "Като млада исках да стана журналистка"

Здравейте, приятели! Петък е, 15 април, и продължава новата пролетна рубрика на СЕРИАЛИ в България, в която всеки петък публикуваме
интервюта с четиринадесетте участници в приключилия първи сезон на онлайн-състезанието ни "Любима индийска звезда" за 2016 г.! Миналата седмица прочетохте такова с петия отпаднал - Киншук Махаджан от "Цветовете на любовта", а тази шестото ще бъде с шестата елиминирана Сюрека Сикри! Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 19 април 1945 г. в индийския град Ню Делхи. В момента е на 70 години, зодия овен, като след дни предстои да навърши 71. Започва да се занимава активно с актьорската професия през 1978 г., когато е на 33 години, играейки първоначално малки роли в различни филми, а след това все по-важни и големи персонажи. Ролята, с която става известна у нас, е тази на Каляни Деви в тоталния хит "Малката булка" (Balika Vadhu), излъчващ се вече две години по НоваТВ. Първоначално образът ѝ не бе приет добре от аудиторията, която с всеки следващ епизод я намразваше заради егоистичните ѝ и жестоки постъпки. Преди време обаче настъпи преломен момент, след който всички започнаха да я харесват и тя претърпя метаморфоза - от лоша се превърна в добра героиня, превръщайки се в своеобразен феномен! В "Малката булка" тя се снима от 2008 г., включвайки се в екипа на сериала още в самото му начало, като продължава да се снима и до днес, въпреки достолепната си възраст! Любопитно е, че като млада плановете ѝ са били да стане журналист, но съдбата ѝ я е насочила към друга професия - на актриса, с която постига огромен успех. Време е да започваме с интервюто! 

Какви са спомените Ви от един от първите Ви телевизионни проекти - "Tamas"?
От заснемането на "Tamas" досега изминаха почти тридесет години, снимах се в него през далечната 1986 г. Допреди това работех в театри и участвах в театрални постановки. Един ден, докато с екипа изнасяхме едно представление, се срещнах с продуцентът на "Tamas", който ме забелязал на сцената и ми предложи да се снимам в неговия нов проект. Аз с охота приех и след това си спомням колко много се старах на снимачната площадка, отдавах внимание на всеки един детайл, за мен беше голямо удоволствие и чест да се снимам в този филм!

Смятате ли, че историята в "Tamas" е подходяща и би се харесала на съвременното общество?
Макар че изминаха тридесет години, откакто се снимах в този филм, неговата история продължава да бъде съвременна и според мен ще си остане такава винаги! Защото главната поука в проекта е, че всеки трябва да се учи от грешките си и да не ги повтаря. Мисля, че по онова време филмът оказваше повече влияние върху зрителите и хората, като смятам още, че даже е наложително той да бъде завъртян повторно или по кината, или по телевизията, тъй като днешното общество има голяма нужда да се учи от погрешните си постъпки... 

Как според Вас влияе телевизията на обществото?
Телевизията е един от най-влиятелните фактори в поведението на съвременното общество! Смятам, че всички телевизионни програми по някакъв начин ни подтикват към определени действия - някои добри, други лоши. В новините често на дневен ред се поставят проблемите на обществото и така се създава илюзията, че в него има само такива, а това не е така. В сериалите пък се засягат социално значими теми и ги разглеждат понякога доста интересно, което също влияе върху психиката на хората. Телевизията трябва да показва и доброто, и лошото, но по-важното е да ги разграничава ясно за доброто на зрителя! 

Ветеран сте в театралната област. Какво Ви привлече към в нея?
*смее се* Всъщност като млада много исках да стана журналистка, но тази моя мечта така и не се сбъдна. Не знам как попаднах в театъра, всичко се случи напълно случайно и като изневиделица за мен. В началото не смятах, че през целия си живот предстои да се занимава с това, а че е временна работа, но не... Веднъж влезеш ли в играта, няма излизане! Спомням си, че в началото играех в доста нескопосани пиеси с лоши реквизити, но пък по този начин натрупах опит и се научих да разграничавам качественото от некачественото.

В момента живеете в Мумбай, но преди - в Делхи. Къде Ви харесва повече?
Напоследък не съм посещавала Делхи, но съм сигурна, че градът се превръща във все по-зелено и чисто място, приятно за живеене. Аз се пренесох от Делхи в Мумбай през 1980 г. и първото нещо, което ми направи впечатление в новия град, бе боклука и мърсотията по улиците. Та, първото ми впечатление бе лошо! Но с годините свикнах, въпреки че в момента е доста по-чисто от преди, но не достатъчно и колкото в Делхи.

Филмографията Ви е сравнително малка. Защо, имайки толкова голям талант и потенциал, не сте се снимала в повече проекти?
Винаги съм се стремяла да подбирам доста добре филмите и сериалите, в които се снимам. Винаги съм вземала решенията си трудно и бавно, анализирайки всички плюсове и минуси, и може би именно в тези размисли и мисли съм изпуснала и отхвърлила доста интересни и добри предложения... Но не съжалявам за това! В момента киното е доста по-атрактивно за мен и аз самата съм по-атрактивна за него, така че ще се постарая да наваксам изпуснатите роли.

В какъв филм бихте приела да се снимате?
В момента нито гледам филми, нито имам намерението да се снимам в такива, тъй като съм изцяло заета със снимките на "Малката булка". Но, ако все пак се появи някое по-интересно и различно предложение, ще бъде склонна да приема, но отново сигурно ще размишлявам и ще изгубя времето и шанса си.

Героинята Ви в "Малката булка" се превърна в обществен феномен. Защо? 
Ще издам, че в началото, когато за първи път прочетох сценария на сериала и се запознах с героинята си Каляни Деви, изобщо не са ми казвали, че ще претърпи подобна метаморфоза от зла в добра. Само ми съобщиха, че ще бъде типична селска жена, израснала в малко градче с големи обичаи и традиции, на които ще бъде стожер и ще прави всичко възможно да спазва, независимо дали за добро или зло. Чак след това ми казаха, че тя ще се промени, като това в началото ме изненада и дори притесни, но малко по-късно разбрах, че точно това е трябвало да се случи с нея! Каляни нямаше да бъде феномен, ако не се беше променила!

Какво Ви привлече към телевизията?
Започнах да се снимам активно в телевизионни проекти, след като се преместих от Делхи в Мумбай. Много ми помогна това, че нямах никакви задръжки и не се притеснявах от това, че по телевизията ще ме гледат милиони, въпреки че допреди това в театъра са ме гледали много малко хора. Иначе аз не правя голяма разлика между театралното и филмовото изкуство, а се старая да влагам еднакво голяма енергия и в двете!

Как прекарвате свободното си време? 
Много обичам да чета книги, при това всякакви! Интересувам се много от свръхестественото и нематериалното, от духовното! Интересувам се и чета всякакви материали на тема енергия, раждане, смърт, прераждане... Изобщо, интересуват ме тайните на духовния живот. Тези теми неизвестно защо ме привличат адски много! Също така много обичам да слушам музика, най-вече индийска народна! Много обичам и да посещавам различни театрални постановки, но за съжаление го правя рядко заради недостик на време. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю с участник от "Любима индийска звезда 2016" следващия петък, 22 април! То ще бъде със Сидхарт Шукла, познат в България от хита "Малката булка" (Balika Vadhu)! Предишните интервюта можете да намерите бързо и лесно чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.