Арас Булут Ийнемли: "Черпя вдъхновение от музиката"

Здравейте, приятели! С изключителен успех продължава третият сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2016 г.
И тази пролет, както предишната, всеки четвъртък продължаваме да публикуваме интервюта с всеки един от отпадналите участници в проекта. Четвъртък е, 14 април, и те продължат, като предстои да прочетете интервю с петия елиминиран участник в проекта, отпаднал миналия петък - младият Арас Булут Ийнемли! Той е роден на 25 август 1990 г. в Истанбул, Турция. В момента е на 25 години, зодия дева. Започва да се занимава активно с актьорската професия от 2010 г. насам, когато е едва на 20 години, а първата му голяма роля, след която всъщност придобива огромна популярност, е тази на Мете във семейната драма №1 след "Листопад" "Времето лети" (Öyle Bir Geçer Zaman ki). Преди това обаче, година по-рано през 2009 г. взима епизодична роля в най-успешната турска криминална драма с цели 10 сезона към момента "Опасни улици" (Arka Sokaklar), в оригинален епизод №122. През 2013 г., веднага след края на "Времето лети", Арас получава роля в най-успешната турска историческа поредица "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), в който изиграва една от второстепенните роли, тази на един от синовете на Хюррем Султан, принц Баязид в последния 4 сезон. През 2011 г. получава признание за най-добра поддържаща роля за тази на Мете във "Времето лети", на "Телевизионни награди Анталия". За последно се снима в провалилия се проект "Марал" (Maral), в който си партнираше с мега-звездата Хазал Кая. Време е да започваме с интервюто!

Как се подготвяте за ролята Ви на принц Баязид във "Великолепният век"?
Имах доста малко време за подготовка, но смятам, че ще се справя. Специално за този герой важна бе физическата ми тренировка, купих си 13 меча, с които се упражнявам за бойните ми сцени, започнах уроци по езда... Като за историческа продукция.

Но "Великолепният век" е известен с изтощителния си режим на снимане...
Честно казано, аз съм много щастлив на снимачната площадка на сериала. Разбирам се чудесно с техническия екип, колегите ми актьори, сценаристите, режисьорите, с всички. Всеки от нас се опитва да си свърши работата по възможно най-добрия начин, именно и заради това снимачния процес е дълъг и уморителен, защото не претупваме нещата, а ги правим професионално и качествено, без да пестим време и енергия. Чувствам се късметлия, че попаднах в този сериал.

Завършил сте авиационно инженерство в техническия университет в Истанбул, защо обаче избрахте да се занимавате с актьорската професия?
Всъщност аз наистина исках да се занимавам с инженерство, исках и да завърша тази специалност, но от малък мечтах да играя във филми и сериали и може би актьорството надделя над авиационното инженерство.

Как попаднахте в актьорските среди?
Всъщност се очакваше да стане така, тъй като брат ми също е актьор и телевизионен водещ, а сестра ми - певица и художник, т. е. всеки в семейството ни се занимава с изкуство. Майка ми обаче настояваше аз да стана инженер, в което също има изкуство, но това е свързано и с точните науки, а и аз не се дърпах. И въпреки това, както авиационното инженерство, така и киното и театъра ме влечеха и всъщност избрах тях.

Откъде черпите вдъхновението си?
От музиката, качествената и чувствената. Музиката изключително много влияе на емоционалното настроение на хората, музиката може да те накара хем да плачеш, хем да смееш. Определям жанра на музиката, която слушам, според настроението ми на момента, така и черпя вдъхновение и идеи. 

Ревнив ли сте?
Да, мога да кажа, че съм ревнив във връзките си, а не знам дали това е правилно или не.

Как попаднахте в екипа и актьорския състав на "Времето лети"?
Преди да участвам в този сериал, участвах в телевизионна реклама. Сценаристката на "Времето лети" един ден ми се обади, след като гледала рекламата с мое участие, и ме покани да се срещнем, за да ми предложи роля в сериал. Когато се срещнахме ми разказа подробно за образа на Мете, обясни ми, че аз най-добре бих се справил с него, каза ми и, че единственото нещо, което се изисква от мен е да съм готов да изпълня ролята. Остави ме да помисля една седмица, след това ми се обади и аз вече бях взел решение, приех. Не очаквах, че за толкова кратко време щях да обърна живота си на 180 градуса, буквално.

Смятате ли да следвате и учите за театър, да документирате таланта си?
Не, не смятам. Аз вече съм реализиран актьор и за мен в моя случай нужда от допълнително образование няма. За мен всичко е талант, който с обучение не може да се купи, или го имаш, или го нямаш, това е. 

Във "Времето лети" първоначално играете проблемно дете, в каква сред обаче сте отраснал в действителност?
Израснал съм в спокойна семейна среда, в момента майка ми е пенсионирана домакиня, а баща ми работеше като сателитен техник, но в момента вече не може да работи, тъй като вече е стар, на 62 години е. В момента живеем в Бешикташ. И въпреки това съм съпричастен с Мете, както и с всички други такива деца, останали неразбрани и чувстващи се самотни и нещастни, за съжаление има доста такива.

Влюбвал ли сте се в своя учителка, както стана с Мете в 1 сезон на сериала?
Не, за щастие не съм се влюбвал в моя учителка. 

Какво е за Вас идеалното момиче, в което можете да се влюбите?
За мен е важно да има физическо привличане между двама ни, важно е приятелката ми да е с хубава външност и хубаво тяло. Естествено, да е умна също е от значение, но смятам, че в последно време това стана клише. Истината поне за мен е, че без физическо привличане, една любов или връзка е невъзможна. 

Поддържате ли връзка с феновете Ви, имате ли профили в социалните мрежи?
Да, опитвам се да изградя стабилна връзка между мен и почитателите ми. Винаги, когато ме спрат на улицата и ме помолят за автограф или снимка се съгласявам, естествено обаче ако не бързам. А колкото за профилите в социалните мрежи - според мен тяхното поддържане изисква много време, в един момент твоя живот се пренася в профила ти във facebook или twitter, а аз съм много зает и не ми остава време, а и не искам да живея чрез компютър. Но имам facebook, въпреки, че много рядко влизам в него, в първия ден когато го създадох получих сигурно над 500 писма и още толкова покани за приятелство, не можах да им насмогна и затова се отказах. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с шестия елиминиран участник в "Любима турска звезда 2016", чието име ще стане ясно утре, 15 април (петък), следващия четвъртък, 21 април! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните интервюта чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.