"Любопитно" (33): от модния подиум на снимачната площадка

Здравейте, приятели! Събота е, 16 април, и продължава публикуването на третия сезон от една от най-успешните и четени рубрики на СЕРИАЛИ в
България "Любопитно"! Новите издания продължават да се публикуват в запазения ѝ ден - всяка събота, и да привличат изключително голям интерес. Днес продължаваме с петото за сезона и тридесет и трето подред издание, в което ще се спрем на доста интересна и любопитна тема - кои актьори са започнали своята актьорска професия от... модния подим! Време е да започваме!

Почти всеки един актьор и всяка една актриса в даден момент от кариерата си е заснемал/а фотосесии и е ставал лице на различни рекламни кампании, заставал/а е на кориците на най-четените списания и т. н. Иначе казано - занимавал се е с мода. Има обаче актьори и актриси, които преди да започнат да се занимават с актьорската професия и да се снимат във филми и сериали, са били модели и дори са печелили престижни конкурси за красота, като именно по този начин продуцентите са ги забелязвали и канили да участват в техни проекти, поверявайки им главни роли. Нека разберем кои са тези Ваши любимци! 

Селен Сойдер е сред най-популярните турски актриси, чийто път в актьорската професия е започнал от модния подиум. През 2007 г. печели престижния конкурс за красота "Мис Турция", а същата година се състезава и на международния "Мис Свят", на който се класира на петдесет и седмо място. Тогава продуцентите на филми и сериали в южната ни съседка забелязват нейния чар и необикновено красиво излъчване и така през 2010 г. тя за първи път стъпва на снимачна площадка. Това се случва в сериала "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask), като година по-късно - през 2011 г., Селен се включва с главна роля в една от най-незабравимите турски мелодрами "Сезони на любовта" (Lale Devri), с която печели любовта на зрители от цял свят. За последно се снима в провала "Реакцията" (Reaksiyon) през есента на 2014 г.

Къванч Татлъту, освен че е най-харесваният и популярен турски актьор през последните години, е имал изключително успешна кариера и като модел и то преди да се захване с актьорството! През 2002 г. мечтата на всяка жена печели конкурсът "Най-добър модел на Турция", като през същата година печели още по-престижното състезание "Най-добрият модел в света" и още от тогава става световно-популярен. Следващите му роли в едни от най-успешните турски сериали, създавани някога - "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг" и "С Русия в сърцето" само затвърждават неговата популярност и я правят още по-голяма.

Толгахан Сайъшман е друг изключително известен турски актьор, който е започнал развитието си от модния подиум. Любимецът на милиони зрителки по света печели през 2004 г. престижният конкурс за красота "Manhunt International", провел се в Южна Корея, като тогава бива забелязан от турските продуценти на филми и сериали и остава завинаги в съзнанието им с различната си харизматичност. Толгахан започва да се изявява професионално като актьор две години след високото си постижение на модния подиум - през 2006-а, като най-успешните му роли досега са в хитовете "Сезони на любовта" (Lale Devri), чрез който става световно-популярен, и "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem).

Чаатай Улсусой е най-харесваният и популярен млад актьор в южната ни съседка! Неговият професионален път в актьорските среди също започва от модния подиум, тъй като през 2010 г. Чаатай се явява на престижния конкурс "Най-добър модел на Турция", който безапелационно печели и така привлича интереса не само на продуцентите и на различни агенции към себе си, но и на младите момичета, които лудват по него. През 2011 г. Улусой, въпреки все още малкия си опит на снимачната площадка, се включва с главна роля в най-харесвания турски сериал, излъчван в България - "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum) и още от тогава влиза в списъка с най-обичаните актьори в южната ни съседка. В периода от 2013 до 2015 г. утвърждава тази своя известност чрез участие в другия си изключително успешен проект - "Кварталът на богатите" (Medcezir). За последно се снима във филма "Див мед" (Delibal), постигнал феноменален успех, като скоро предстои да се завърне на малкия екран с нов сериал!

Айшенур Йозкан е сред младите актриси в южната ни съседка, също започнала от модния подиум. През 2013 г. тя печели конкурсът "Най-добър модел на Турция" и така бива забелязана от големите продуцентски и модни агенции, като започва да се снима за различни реклами и става лице на рекламни кампании. Големият успех в актьорските среди я спохожда през есента на 2014 г., откогато започва да се снима в един от най-успешните сериали от последните години в Турция - "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun), излъчващ се в момента у нас всяка делнична вечер по БТВ. В него екзотичната Айшенур изиграва ролята на Джанан - по-голямата дъщеря на една от основните двойки в историята Якуб и Шюкран.

Кенан Имирзалъоулу започва своята актьорска професия именно от модния подиум, тъй като през вече далечната 1997 г., преди почти двадесет години, печели престижния конкурс за красота в южната ни съседка "Най-добър модел на Турция"! По-важното и интересно в случая е, че любимецът на милиони зрителки по света по-късно през същата година печели международната надпревара "Най-добър модел в света" и е първият представител на Турция, извоювал тази престижна победа! Актьорската кариера на Кенан започва година след успеха на модния подиум - през 1998 г., когато се включва с главна роля в показани преди години у нас сериал "Диво сърце" (Deli Yurek). По-късно пресъздава други свои изключително успешни персонажи в хитовете "До последен дъх", "Езел" и "Справедливостта на Кара", като по последна информация тази есен се завръща на екран в нов сериал с Фахрие Евджен.

Бурак Йозчивит е сред най-известните млади актьори в южната ни съседка, които са започнали своя път в медийните среди именно като модели. През 2003 г. той печели престижният конкурс за красота "Най-добър модел на Турция", а две години по-късно - през 2005-а, се явява на още по-оспорваното състезание "Най-добър модел в света", където завършва на второ място като първи подгласник. През 2007 г. започва да се занимава активно с актьорската професия, а допреди това, след големия си успех в модните среди, работи с различни агенции. Сред най-успешните му роли, с които придобива световна популярност, са тези в "Малки тайни", "Великолепният век" и "Чучулигата". В момента Бурак се снима в тоталния хит на StarTV "Черна обич" (Kara Sevda) и за пореден път пленява сърцата на милиони зрителки по света, вкл. и на българските.

Бурак Хаккъ е сред известните турски актьори, които преди да застанат пред камерите на снимачната площадка, са били под прожекторите на модния подиум. През деветдесетте години той печели различни престижни конкурси за красота, сред които "Vizonshow" през 1993-а, "Най-добър модел на Турция" през 1994-а и австралийският "Mr. Photogenic" през 1995-а! Започва да се снима с актьорската професия през 2000 г., но голямата популярност в тези среди го спохожда чак през 2006 г., когато изиграва главната роля в драмата "Изгубени години" (Kaybolan Yillar). Следват още изключително успешни участия в хитове като "Мелодията на сърцето", "Малки жени" и "Къде е дъщеря ми?". За последно Хаккъ се снима в провала на ShowTV от миналата есен "Майската кралица" (Mayis Kralicesi). 

Мехмет Акиф Алакурт е сред най-известните актьори в южната ни съседка. Той, също като останалите, на които се спряхме досега, е бил носител на престижната титла "Най-добър модел на Турция", като това се случва през 2001 г. Три години по-рано, през 1998-а, печели друго престижно модно състезание - "Принц на Турция". Започва да се занимава с актьорско майсторство професионално от 2003 г. насам, като най-успешната си роля, чрез която става световно-популярен и превзема сърцата на милиони зрителки по света, е тази на Боран ага в тоталния хит "Завръщане" (Sila), партнирайки си с Джансу Дере. По-късно изиграва втората си по успешност роля - в "Мъжът от Адана" (Adanali), но след това отчита редица провали в проекти като "Капитан" (Reis), "Завоевателят" (Fatih) и "Безопасност" (Emanet).

Берк Октай започва да се занимава с професията на професионален модел още когато е на крехката възраст от шест години. Тогава той за първи застава пред камерите и под прожекторите и продължава да се развива и до днес. Участва на престижния конкурс за красота "Най-добър модел на Турция", като след това през 2004 г. заминава в чужбина заради многото свои професионални ангажименти, свързани с модния подиум. Три години по-късно, през 2007-а, се завръща в родината си, за да завърши образованието си, като това е ключов момент в живота му, тъй като получава предложение за участие във филмов проект, което приема. Така започва неговата актьорска професия, продължаваща и до днес. Сред най-запомнящите се негови участия са тези в хитовете "Опасни улици", "Надежда за обич" и "Състояние на връзката: сложно".

Бегюм Кютюк също се явява на конкурса "Най-добър модел на Турция" през 2001 г., като се класира сред първите места, а година по-късно - през 2002-а, е забелязана от продуцентите на филми и сериали и изиграва първата си роля, която дори е главна, в телевизионния сериал "Ангел" (Melek), . Бива забелязана от широката аудитория обаче чак през 2011 г., когато се включва с второстепенна роля във втория сезон на най-незабравимата турска приказка без начало и край "Огнено сърце" (Gonulcelen) изигравайки ролята на Джерен. През 2013 г. пък се включва с важна роля в приключилата миналата седмица у нас романтична поредица "Чучулигата" (Calikusu), а за последно се снима в мелодрамата, излъчваща се всяка делнична вечер по БТВ - "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun).

Арзу Онан е сред най-екзотичните турски актриси. Преди да започне да се изявява като телевизионна и кино актриса, през 1993 г., когато е едва на двадесет години, тя печели престижните конкурси за красота "Мис Турция" и "Мис Европа". Прави пробива си в актьорските среди през 1997 г., като най-успешните ѝ роли в сериали, с които бива запомнена от турските зрители и от цял свят, са тези в хитовете "Цвете от изтока" (Sahra) и "Тиха буря" (Sessiz Firtina). През последните години обаче чаровницата се оттегли от снимачната площадка и се отдаде на другата своя голяма страст - скулптурата.

Хатидже Шендил също е сред актрисите, започнали своя път в медийното пространство от модния подиум и преминали след това към снимачната площадка. През 2001 г. чаровницата се класира на трето място в престижния конкурс за красота "Мис Турция", като въпреки че не е победителка, именно тя представлява южната ни съседка същата година на още по-оспорваното състезание "Мис Европа", на което застава на четвърто място! Още същата година Хатидже стъпва за първи път на снимачна площадка и започва актьорската си кариера. Най-успешните ѝ роли са тези в хитовете "Черни планини" (Karadaglar), "Дила" (Dila Hanim) и "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun).

Ще завършим днешното изключително интересно издание от "Любопитно" с един от най-младите представители на турската актьорска гилдия, който отскоро е звезда в южната ни съседка! Това е Берк Атан, който през 2012 г. печели престижния конкурс за красота "Най-добър модел на Турция", като оттогава за младото момче предстои най-доброто. Година след този свой огромен успех на модния подиум - през 2013-а, е забелязан от турските филмови продуценти и изиграва главните роли в двата младежки проекта "Altindagli" и "Hayat Yolunda Merkez". Големият успех в актьорските среди обаче го споходи през изминалата 2015 година, когато лятото започна да се снима в изключително успешната тийн-драма на KanalD "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), приключила преди месец в южната ни съседка, пресъздавайки образа на любимия Саваш.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от петото издание за новия сезон на "Любопитно"! Очаквайте следващото шесто за сезона и тридесет и четвърто подред следващата събота, 23 април, когато също предстои да се спрем на изключително интересна тема от света на турските сериали. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните изданията от предишните два сезона на "Любопитно" чрез архива на рубриките ни от тук!

9 коментара:

Анонимен каза...

A kude e Serenay Sarykaya? I oshte dosta drugi ima....

Анонимен каза...

Zashto taka se podigravate s nas? VSICHKI SERIALI,KOITO STE IZBROILI DO SEGA SA OBQVENI OT NQKOLKO GODINI I TO OT VAS! Daite ni nova informaciq,a ne samo da ne zabalamostvate.... Mnogo se izlagate naposledak ,eto da si prilomnite kakvo ste pisali za da sprete da se povtarqte : http://www.serialiofbg.eu/2014/09/blog-post_12.html?m=1

http://www.serialiofbg.eu/2013/08/blog-post_5851.html?m=1


Nie ne sme maloumnici,ako na tova se nadqvahte.


I kude e turskite aktiori 24\7 ili shte go ima veche vednuj v meseca?

Unknown каза...

Наистина "турските актьори 24/7 " е най-интересно както "любопитно" но напоследък не качвате нищо!! Качете нещо за Серенай,Керем техния живот Мави ?? Половината неща,които пишете понякога не са верни особено онова за малкия турски актьор за това че се е срещнал с Ирина Шейк и за това че тя е още гадже с Роналдо - пълни лъжи!!! Те двамата не са заедно от многи време насам,даже години!!

Unknown каза...

Наистина "турските актьори 24/7 " е най-интересно както "любопитно" но напоследък не качвате нищо!! Качете нещо за Серенай,Керем техния живот Мави ?? Половината неща,които пишете понякога не са верни особено онова за малкия турски актьор за това че се е срещнал с Ирина Шейк и за това че тя е още гадже с Роналдо - пълни лъжи!!! Те двамата не са заедно от многи време насам,даже години!!

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Серенай Саракая е започнала първо като актриса, а след това като модел. В темата на "Любопитно" се спряхме на актьорите, които са започнали от модния подиум и така са стигнали на снимачната площадка.
Леки и успешни дни! :)

До 2 коментар:
Здравейте,
С никого не се подиграваме, не пишете глупости! В изданията на "Закупени в България" информираме за всички подробности около закупените турски сериали у нас - от коя телевизия, с кои други в пакет, кога се очаква да започнат, какъв успех са имали в Турция, за какво се разказва в тях, кои актьори участват и т. н., а не само споменаваме за тях, както в прикачените от Вас материали. През изминалите две седмици публикувахме издания на "Турските актьори 24/7", но няма кой да ги отрази, винаги се гледа чашата наполовина празна... Утре ще има ново издание, бъдете спокойни!
Леки и успешни дни! :)

До 3 коментар:
Здравейте,
В "Турските актьори 24/7" отразяваме това, което намираме в турската преса. При новини за Серенай и Керем винаги сме информирали за тях, ама винаги! Относно Емир Берке Зинчиди - да, интервюто беше старо и очевидно вече неактуално, но не намерихме друго по-ново в интернет.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Интересно защо връщате статиите си със задна дата? Цяла седмица нищо не публикувахте и хоп в петък всички статии са в блога публикувани в дните в които сте обявили. Защо лъжете?

Анонимен каза...

ОХ, АМА НЕ МОГА ПОВЕЧЕ ДА ВИ ИЗТЪРПЯ. ТОВА НАИСТИНА Е ПРОТИВНО. АМИ ВМЕСТО ДА ЗЛОБЕЕТЕ И ДА ПОКАЗВАТЕ КОЛКО СТЕ НЕВЪЗПИТАНИ НАПРАВЕТЕ СИ БЛОГ И ПИШЕТЕ НА ВОЛЯ КАКВОТО СМЯТАТЕ ЧЕ Е АКТУАЛНО. МНОГО Е ЛЕСНО ЦЯЛ ДЕН ДА СИ СТОИШ НА ЗАДНИКА И ДА ЧАКАШ НЯКОЙ ДА ТИ ГО ДАДЕ НА ГОТОВО И ПОСЛЕ ДА КРИТИКУВАШ. И ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕТЕ ДУМАТА СЕ УВЕРЕТЕ ЧЕ СТЕ ИНФОРМИРАНИ ПРАВИЛНО, А НЕ ДА СЕ ИЗКАЗВАТЕ НЕПОДГОТВЕНИ.

Анонимен каза...

А къде е Джансу Дере, тя е еднакво успешна и като модел и като актриса, всичките и участия са забележителни както на модния подиум като модел , така и на червения килим в Кан като рекламно лице на голяма френска козметична компания, а екранни участия са всички са много успешни и запомнящи се?

Админ каза...

До 6 коментар:
Здравейте,
Преди да публикуваме въпросните статии бяхме съобщили, че това се случи накуп в събота. А и нали изданията ги има, какъв Ви е проблемът? Ако не Ви харесва, просто спрете да ни посещавате! ;)
Леки и успешни дни! :)

До 7 коментар:
Здравейте,
Много хора забравят, че правим всичко на доброволчески начала и подтикнати изцяло от страстта си към сериалите и ни съдят. Благодарим Ви за подкрепата! :)
Леки и успешни дни! :)

До 8 коментар:
Здравейте,
Благодарим за добавката!
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.