"Любопитно" (32): отново заедно на снимачната площадка

Здравейте, приятели! Събота е, 9 април, и продължава публикуването на третия сезон от една от най-успешните и четени рубрики на СЕРИАЛИ в
България "Любопитно"! Новите издания продължават да се публикуват в запазения ѝ ден - всяка събота, и да привличат изключително голям интерес. Днес продължаваме с четвъртото за сезона и тридесет и второ подред издание, в което ще се спрем на доста интересна и любопитна тема - кои актьори са се снимали заедно повече от веднъж и са срещали повече от един път на снимачните площадки на различни проекти! Време е да започваме!

Срещат се в началото на снимачния процес на даден филм или сериал, заснемат го заедно, разделят се и прекъсват контакт... Така протичат взаимоотношенията между повечето от актьорите в южната ни съседка. Има такива обаче, които отново биват събирани заедно след това в друг проект и се срещат отново. Едни биват събрани отново заедно заради химията помежду си, други заради хилядите молби на феновете им, трети заради приятелството помежду си, а четвърти - по стечение на обстоятелствата. Нека разберем кои са те!

Берен Саат и Есра Дерманджъоулу са две от актрисите в южната ни съседка, известни със силното приятелство помежду си. Двете се срещат през лятото на 2010 г. на снимачната площадка на един от най-успешните турски сериали, създавани някога - "Пепел от рози" (Fatmagul'un Sucu Ne?), изпълнявайки две коренно различни роли - Берен тази на невинната и влюбена Фатмагюл, а Есра - на нейната алчна и безскрупулна снаха Мукаддес. Различията между героините им обаче не попречва на двете актриси да завържат изключително силно приятелство, продължаващо и до днес. Когато ѝ предлагат да изиграе ролята на Кьосем султан в едноименното продължение на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), едно от първите условия, които Берен поставя на продуцентите, е да включат по някакъв начин в проекта нейната близка приятелка Есра. И това се случва, като от есента на 2015 г. двете отново се снимат заедно, но този път на снимачната площадка на "Великолепният век: Кьосем" (Muhtesem Yuzyil: Kosem), който, уви, се провали. 

Къванч Татлъту и Зеррин Текиндор се срещат за първи път през 2008-а на снимачната площадка на друг изключително успешен и харесван турски сериал - "Забраненият плод" (Ask-i Memnu). В него Къванч изиграва ролята на егоистичния бунтар Бехлюл, а Зеррин - на премерената и интелигентна Дениз, по-известна като Мадмоазел. След приключването на проекта двамата не поддържат контакт и всеки поема по своя път. Е, пътищата им отново се пресичат през 2011 г., когато се срещат отново на снимачната площадка на друг голям хит "Север-Юг" (Kuzey Guney), в който и двамата пресъздават роли, коренно различни на тези в "Забраненият плод". Къванч изиграва образа на претръпналия и на пръв поглед безчувствен Кузей, а Зеррин - на простоватата фризьорка, мислеща най-вече за материалната изгода Гюлтен. Героите и на двамата обаче в последствие претърпяват развитие и се променят. По време на снимките и на този сериал обаче двамата не показват кой знае какви отношения един към друг. 

Нур Фетахоулу и Енгин Йозтюрк са едни от актьорите, които не само се снимат заедно в повече от един проект, но и предизвикват интереса на зрителите и феновете си по този начин. Двамата се срещат за първи път през 2013 г., когато в актьорския състав на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" се включва младият Енгин в ролята на принц Селим. В същото време Нур продължава да се снима в проекта като безскрупулната Махидевран султан, като принц Селим е един от основните конкуренти за престола на султан Сюлейман на нейния син Мустафа и първороден син на един от най-великите османски владетели. Само половин година след приключването на "ВВ", през есента на 2014-а, Нур и Енгин отново се срещат, но този път в съвсем различен сериал и със съвсем различни роли... Двамата протагонизират медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda) и изненадват зрителите, тъй като героите им са главната двойка в проекта. Така докато в предишния им проект можем да кажем, че бяха врагове, тук те бяха буквално влюбени един в друг. 

Мерием Узерли и Окан Ялабък се срещат за първи път през 2011 г. на снимачната площадка на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Двамата пресъздават роли, които са врагове. Мерием изиграва героинята на доведената като подарък за султан Сюлейман руска наложница Хюррем хатун, по-късно и султан, а Окан - неговият най-приближен и близък човек Ибрахим паша. Двамата са в непрестанна вражда по време на целия сериал. През изминалата есен, година и половина след края на "Великолепният век", професионалните пътища на Мерием и Окан се пресякоха отново, но този път на снимачната площадка на филма "Майчина рана" (Annemin Yarasi), направил премиерата си в турските кина преди месец. Истината е, че в реалността Узерли и Ялабък поддържат доста добри отношения, за разлика от героите си във "ВВ".

Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит са от актьорите, снимали се повече от веднъж заедно и то като двойка, заради огромната химия помежду им, която е и реална, тъй като за всички техни фенове е известно, че двамата имат връзка и в реалния живот. За първи път се срещат през 2013 г. на снимачната площадка на един от най-обещаващите сериали през последните години, чийто финал у нас ще бъде показан тази вечер по Диема Фемили - "Чучулигата" (Calikusu). Искрата между тях пламва бързо и така не след дълго те обявяват пред целия свят, че са заедно в реалността и са лудо влюбени един в друг. Година по-късно, през есента на 2014-а, турските продуценти решават да заложат на сигурно и избират за главна двойка във филма си "Любовта прилича на теб" (Ask Sana Benzer) именно Фахрие и Бурак, които безспорно са една от главните причини за феноменалния успех на проекта, направил премиерата си в южната ни съседка в началото на миналата година. 

Джансу Дере и Халит Ергенч се срещат за първи път през 2009 г. на снимачната площадка на един от най-успешните турски игрални филми, излъчвани и у нас - "Горчива любов" (Aci Ask). Двамата, заедно със Сюнгюл Йоден и Езги Асароулу, изпълняват главните роли във филмовия проект, постигнал небивал успех. Три години по-късно, през 2013 г., Джансу се включва със специално участие в третия сезон на най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), в който както знаете, главната роля е поверена именно на Халит Ергенч. Между героинята на Джансу - Фирузе, а по-късно Хюмейра, и този на Халит - султан Сюлейман, за кратко има любовна афера. Любопитното е, че един от най-упоритите слухове през последните месеци свърза Джансу и Халит за трети път заедно на снимачната площадка, тъй като се твърдеше, че именно те ще изиграят главните роли в един от най-очакваните турски сериали този телевизионен сезон, около който все още няма никакви подробности. Всичко към момента продължава да бъде само един слух... 

Нургюл Йешилчай и Йозджан Дениз са от актьорите, които все още не са се снимали заедно в повече от един проект, но на които това предстои да им се случи съвсем скоро! За първи път двамата се срещат през вече далечната 2002 г. на снимачната площадка на един от първите изключително успешни турски сериали - "Имението с лозите" (Asmali Konak), изигравайки главните роли - тези на влюбените Бахар и Сеймен. Ако не броим участието им във филма "Имението с лозите: Живот" (Asmali Konak: Hayat), който бе своеобразно продължение на едноименния сериал, двамата все още не са се срещали отново на снимачната площадка на някой друг, но това тепърва предстои да им се случи, защото Нургюл и Йозджан предстои да изиграят главните роли в един от най-очакваните игрални филми тази година - "Втори шанс", в който ще пресъздадат главните роли и снимките по който започват съвсем скоро. 

Туба Бююкюстюн и Гюнай Караджаоулу са сред актрисите, които са се снимали повече от веднъж заедно на снимачната площадка. Двете чаровници се срещат за първи път през 2010 г. на снимачната площадка на най-незабравимата приказка без начало и край, чието изключително успешно писмено продължение СЕРИАЛИ в България създаде през изминалите години - "Огнено сърце" (Gonulcelen)! В него двете изиграха една от най-обичаните и харесвани двойки сестри в турските сериали изобщо - тази на Хасрет (Туба) и Гюлназ (Гюнай), винаги подкрепящи се и изградили изключително силна връзка помежду си. Двете завързват силно приятелство по време на снимките на хитовия проект и продължават да се срещат често и след неговия финал. В края на 2012 г. обаче съдбата отново ги срещна в професионален план и двете се включиха в криминалната драма "20 минути" (20 dakika) с коренно различни от предишните си роли, но отново подкрепящи се, макар и в съвсем различна обстановка - тази на затвора. 

Йозге Йозпиринчи и Орхан Алкая се срещат за първи път през 2011 г. на снимачната площадка на хитовия сериал "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim). Младата надежда и ветеранът на турското кино пресъздават съответно образите на Асие и Салих. В драмата, показана преди две години премиерно в ефира на ТВ7, двамата изиграха ролите на снаха и свекър, тъй като Асие бе влюбена в сина на Салих. Три години след приключването на "Момичето с червения шал", през 2015-а, Йозге Йозпиринчи и Орхан Алкая отново се срещат на снимачната площадка, но този път на хитовата романтична комедия на FOX "Отново любов" (Ask Yeniden). Най-интересното в случая е, че героите на двамата в този изключително успешен и необикновен проект отново се падат снаха и свекър, тъй като героинята на Йозге - Зейнеп, е съпруга на сина на героя на Орхан - Фехми. Какво съвпадение само, нали?!

Илхан Шешен и Юнал Силвер са двама от най-известните турски актьори-ветерани, които изиграват изключително важни роли в най-незабравимия турски сериал "Огнено сърце" (Gonulcelen) в периода от пролетта на 2010 до лятото на 2011 г. Илхан изиграва ролята на бащата на главния герой Мурат (Джансел Елчин), а Юнал - бащата на главната героиня Хасрет (Туба Бююкюстюн). Така техните герои в приказката без начало и край се падат сватове, тъй като техните деца се влюбват и женят. Сега, почти пет години по-късно, двамата отново се срещнаха на снимачната площадка, на този път на новия обещаващ проект на телевизия FOX "Любовта обича лъжите" (Ask Yalani Sever), като по-любопитното е, че и техните герои, също като Йозге Йозпиринчи и Орхан Алкая, се падат същи откъм роднинска връзка с предишните си в "Огнено сърце"! Това е така, тъй като новият образ на Илхан е баща на главния герой Ферит, а Юнал - на главната героиня Пери в "Любовта обича лъжите", като според дадената заявка за любов между двамата млади, можем да кажем, че и тук Шешен и Силвер ще се падат сватове! Има и още едно съвпадение - и тук героят на Илхан е от богатото семейство, а този на Юнал - от по-бедното.

Гюлер Йоктен и Бедиа Енер са пък две от най-известните турски актриси ветеранки, които са се снимали повече от веднъж заедно на снимачната площадка. За първи път те играят заедно в най-успешната турска семейна драма "Листопад" (Yaprak Dokumu), като Гюлер пресъздава един от най-колоритните образи в историята на турските сериали - този на сприхавата интригантка баба Джеврие, а Бедиа - на скромната и възпитана съседка на семейство Текин. Години по-късно, в началото на 2014 г., двете възрастни актриси се срещат отново и се снимат пак в проект на продуцентска компания Ay Yapim - "Черни пари и любов" (Kara Para Ask). В него и двете изиграват коренно различни от предишните си героини, като Гюлер влиза в образа на мъдрата и справедлива Елван, а Бедиа - в този на глуповатата и наивна Фатма. И докато в "Листопад" героинята на Енер можеше да съди и поучава тази на Йоктен, в "Черни пари и любов" се случи точно обратното. Какво точно - скоро ще разберете, тъй като както вече знаете от рубриката ни "Закупени в България", хитовата криминалната драма е закупена у нас!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от четвъртото издание за новия сезон на "Любопитно"! Очаквайте следващото пето за сезона и тридесет и трето подред следващата събота, 16 април, когато също предстои да се спрем на изключително интересна тема от света на турските сериали. Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните изданията от предишните два сезона на "Любопитно" чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.