"Турция представя..." (41): нови пролетни сериали по ShowTV

Здравейте, приятели! Вторник е, 29 март, и днес предстои да прочетете поредното издание от рубриката ни "Турция представя...",
в която се информирате най-подробно за всичко около новите дългоочаквани и обещаващи проекти, стартиращи в южната ни съседка! В тазседмичното четиридесет и първо подред предстои да научите повече подробности около двата нови пролетни сериала на ShowTV - "Истанбулски улици" (Istanbul Sokaklari) и "Разрушител" (Oyunbozan)! Преди това обаче нека обобщим накратко какво се случи с тази телевизия от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г. досега! През октомври в ефира на медията започна първият ѝ есенен сериал - "Безгрижен живот" (Gamzis Hayat) с участието на Джейда Атеш в главната роля, който се излъчваше първоначално всеки понеделник, а по-късно и в неделя, като обаче не успя да оправдае високите очаквания към себе си и приключи само след няколко седмици с едва 5 епизода, проваляйки се. Отново през октомври, ротирайки се всяка вторник вечер, започна най-обещаващият нов проект на медията за сезона - "Майската кралица" (Mayis Kralicesi) с Бурак Хаккъ и Ямур Танръсевсин в главните роли, който обаче също се провали и приключи преждевременно в началото на 2016-а с едва 11 серии. В края на декември м. г. в ефира на телевизията започна трети нов сериал - "Горчива любов" (Aci Ask), който се излъчваше всяка неделя и в който главните роли бяха поверени на популярни млади и вече не чак толкова звезди като Сечкин Йоздемир, Селин Шекерджи, Хюсеин Авни Данял, Еркан Джан и други, но който също се провали и приключи наскоро с 13 показани епизода. Преди месец пък стартира друг нов сериал, може би най-обещаващ сред всички останали на медията досега - "Зимно слънце" (Kis Gunesi) с Аслъ Енвер и Шюкрю Йозйълдъз в главните роли, продължаващ и до момента да се излъчва всяка вторник вечер, но и да постига все по-ниски и по-ниски рейтинги, като вероятно до няколко седмици ще бъде преустановен. Важно е да отбележим, че отскоро се наблюдава спад и в интереса към хитовата романтична комедия на медията "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik), започнала през лятото на 2015-а и продължила заради големия интерес към себе си и през основния телевизионен сезон, която освен че вече отдавна не е лидер по гледаемост, но и понижава рейтингите си. Към момента единственият сериал, носещ огромен успех на ShowTV, е "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) с Толгахан Сайъшман, превръщащ се всяка четвъртък вечер във втория най-гледан сериал след лидера "Долината на вълците". След поредица от провали телевизията обаче няма ни най-малко намерение да се отказва от битката за рейтинг и така в момента подготвя два от най-очакваните и обещаващи проекти тази пролет, в които на екран се завръщат любими актьори и които ще завладеят аудиторията с интересни сюжети! Време е да разберем повече за тях!

"Истанбулски улици" (Istanbul Sokaklari):
Това е може би най-дългоочакваният нов сериал на ShowTV от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г., тъй като в него завръщанията си на екран ще направят кой от кой по-любими и известни актьори! Главните роли в "Истанбулски улици" са поверени на добре познати на зрителите техни любимци - Гизем Караджа ("Опасна красота", "Надежда за обич" и "Пътят на Емир"), снимала се допреди година в "Красивата селянка" (Guzel Koylu), Джанер Джиндорук, Ръза Коджаоулу ("Езел", "Север-Юг" и "Справедливостта на Кара"), участвал за последно в историческия "Филинта" (Filinta), и Наз Елмаз ("Късчета живот"), взела специално участие в първия епизод на "Гордиев възел" (Kordugum). Освен тях на важни роли в новия проект живот ще вдъхнат още Деря Алабора, Мехмет Чевик ("Двама завинаги" и "Ифет"), Йълдъз Кюлтюр "Щастливи заедно", "Двама завинаги", "Ангели-пазители" и "Малки тайни"), Мине Тебер ("Семеен сарай"), Ситаре Акбаш и други. Продуцентската компания на сериала е GoldFilm. Негов режисьор е известният Фарук Тебер ("Да върнеш времето назад" и "Ифет"), а сценаристи са двойката Зюлкюф Юджел и Зехра Юджел. По последна информация в основата на сюжетното развитие в "Истанбулски улици" ще стои темата за различията между богатите и бедните, като Гизем Караджа ще изпълни ролята на бедно момиче, страдащо от рядко заболяване и чакащо трансплантация на сърце, а Наз Елмаз - богата бизнес-дама, чийто живот е мечта за всички млади момичета. Как пътищата им ще се пресекат и каква ще бъде любовната драма в проекта, тепърва предстои да разберем. Знае се обаче какви хонорари ще прибират двете дами за участието си в една серия от него - Гизем ще получава по 35 000, а Наз - по далеч "по-скромните" 10 000 турски лири. Вижте първия трейлър към мелодрамата от тук, а втория - от тук! Очаквайте повече информация около старта на "Истанбулски улици" скоро в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?"!

"Разрушител" (Oyunbozan):
Това е вторият нов пролетен сезон на ShowTV, който също като "Истанбулски улици" се очаква да постигне огромен успех и най-сетне да донесе желания успех на телевизията си. В него главните роли са поверени на изключително популярни в южната ни съседка, а и не само актьори - Баръш Кълъч ("Огледален свят" и "Войната на розите"), Тувана Тюркай, снимала се за последно в тоталния хит "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), Серхат Тутумлуер ("Вярна на себе си", "Цвете от изтока" и "Другите отчаяни съпруги"), Гюлчин Сантърюъоулу, Кенан Бал ("Сезони на любовта"), Сердар Орчин ("Перла") и Джерен Ергинсой. С ключови персонажи в проекта ще се включат още Озан Долунай, Серхат Паръл, Илайда Акдоан, Орчун Ийнемли, Гюлсе Гьочер, Серхан Ернак, Сюеда Чил ("Двете лица на Истанбул"), Ахмет Диздароулу, Дилек Челеби, Севинч Сърма, Йозге Йозачар, Кубилай Карслъоулу, Ешреф Сеитоулу и Сервер Мутлу. Продуцентската компания на сериала е по-малко популярната Aka Yapim, а продуценти са Али Гюндоуду и Асена Бюлбюлоулу. Режисурата е поверена на Емре Кабакушак, а сценарият - на Алту Кючюк и Юмит Сает. В "Разрушител" се разказва за жаждата за отмъщение на медийния бос Махир Яманер (Серхат Тутумлуер) към неговия най-голям конкурент, отнел му преди години бизнеса и лидерското място на пазара - Емре (Баръш Кълъч). След период на затишие в студената война между тях, младата Едже (Тувана Тюркай) без да иска отново ще запали войната им и ще стане причина за катастрофални последици. Тя е момиче, завършило психология, чийто живот е изцяло объркан - след смъртта на родителите си живее в малката къща на леля си заедно с по-малката си сестричка Ада. Един ден Едже научава, че най-близкият ѝ човек - сестра ѝ, страда от рядка и почти неизлечима смъртоносна болест, като разходите за лечението ѝ са непосилни за бедната жена. Случайно тя се среща с богатия Емре, в когото се влюбва от пръв поглед, но който дори не я забелязва. От друга страна Едже получава шокиращо предложение от неговия най-голям враг - Махир, като в замяна на нейното съгласие той ще поеме всички разходи по спасението на сестра ѝ. Предложението му се състои в това да прелъсти Емре и да научи всичко за него, като същевременно да докладва на Махир и така той да съсипе опонента си. Какво ще се случи, предстои да разберем в епизодите на започващия съвсем скоро нов сериал "Разрушител" (Oyunbozan) по ShowTV, чийто два първи трейлъра можете да видите от тук и тук! Важно е да добавим, че специално участие в първия епизод на сериала ще вземе известната Аслъ Тандоан ("Мелодията на сърцето" и "Изкушение"). 

Освен новите сериали "Истанбулски улици" и "Разрушител", в ефира на ShowTV продължават излъчванията на "Зимно слънце" (Kis Gunesi) всеки вторник, "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmem) всеки четвъртък, комедийното предаване "Смях, смях" (Guldur Guldur) всеки петък и "Състояние на връзката: сложно" (Iliski Durumu Karisik) всеки петък, като обаче вероятно първият съвсем скоро ще покаже своя финал заради ниските си рейтинги.
_________________________________________________________________________________

Mожете да си припомните предишните броеве от поредицата "Турция представя..." чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.