Турските сериали, които предстои да гледаме в България

Напоследък доста се говори за закупените турски сериали в България. Истината е, че има доста такива, които чакат реда си на опашката, въпреки, че от доста време се говори за залеза на точно тази народност продукции. Всъщност, всеки закупен турски сериал, върви в пакет с няколко други такива.
Това означава, че в България са закупени доста поредици с южно-съседски произход. Турските компании-производителки, обикновено подготвят пакетите по разнообразен по отношение на рейтинг данни начин.

В следващите редове ще можете да разберете кои са закупените у нас турски сериали, които предстои да видим в най-скоро време:

"Земя, небе, любов" (Yer, Gök, Aşk) - Това е един доста интересен и хитов турски сериал на FOX. Той е закупен у нас преди година, а старта му се очаква много скоро. Едно нещо обаче е сигурно - "Земя, небе, любов" върви в пъкет с излъчващия се в момента турски сериал "Сезони на любовта" (Lale Devri), което означава, че възможната медия закупила "Yer, Gök, Aşk" е Диема Фемили. "Земя, небе, любов" е с участието на Мурат Юналмъш ("Цената на славата"), Бирдже Акалай, Селен Сойдер ("Сезони на любовта"), Бурак Хаккъ ("Мелодията на сърцето", "Изгубени години") и други.

"Юнска нощ" (Haziran Gecesi) - Турският сериал, който е с участието на Наз Елмаз, Йозджан Дениз ("Млечният път", "Имението с лозите") и Небахат Чехре ("Късчета живот", "Забраненият плод"), е закупен от българска медия още тази година. Дублажът е в начален етап. "Юнска нощ" съдържа 62 оригинални епизода по 90 минути. По неофициална информация, сериалът върви в пъкет с хитов сериал, който вече се е излъчил у нас.

"Безкрайна песен" (Bitmeyen Şarkı) - Всеки знае, че това е един от турските сериали, закупени у нас от българска медия. Турската драматична поредица, закупена у нас от НоваТВ, е с участието на Бергюзар Корел ("1001 нощ") и Бюлент Юнал ("Под липите"). Въпреки, че е закупена доста отдавна, стартът на 32-серийната продукция няколкократно се отлага. Възможно е да видим старта на сериала още тази есен, или да почакаме до догодина.

Трети сезон на "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl) - С идването на новата 2014 година, в България ще стартира и премиерния трети сезон на историческата турска поредица, в която участват Халит Ергенч ("1001 нощ", "Готова на всичко"), Мерием Узерли, Небахат Чехре ("Късчета живот", "Забраненият плод") и Селма Ергеч ("Под липите"). Третият сезон приключи в южната ни съседка преди няколко седмици, като у нас все още върви втори. Веднага след приключването му, ТВ7 ще предложи и трети, който също е толкова интересен и интригуващ, като първите два.

Шести и седми сезон на "Oпасни улици" (Arka Sokaklar) - Тепърва БТВ ще предлага на зрителите си епизоди от 7 сезон на един от най-гледаните сериали в Турция - "Опасни улици", който се очаква да стартира веднага след излъчването на шести сезон. Напомняме ви, че "Опасни улици" постига много добри резултати и в България, а това е достатъчна причина от БТВ да закупуват нови серии. В момента турският сериал е в сезонна пауза в южната ни съседка, като от него се излъчени повече от 290 оригинални епизода.

"Къде е дъщеря ми?" (Kızım Nerede?) - Въпреки, че сериала с Бурак Хаккъ ("Мелодията на сърцето", "Изгубени години") е закупен преди доста време у нас, то неговото излъчване е под въпрос. Най-вероятно "Къде е дъщеря ми?" няма да бъде излъчен, тъй като 26-серийната криминална драма е закупена от БТВ, а миналата година от медията създадоха български римейк на оригиналната чилийска версия. "Къде е дъщеря ми?" върви в пакет с друг турски сериал, закупен и излъчен от БТВ.

"Прости ми" (Beni Affet) - Това е един от най-дългите турски сериали, излъчвани в Турция, който е закупен у нас от преди близо две години. Медията закупила поредицата е НоваТВ, преди година и половина дори плъзна слух за старт на сериала в следобедните часове. Все още не е ясно кога ще стартира. "Прости ми" все още върви в Турция, като в момента от него са излъчени над 360 оригинални епизода (около 750 наши). 

"Съла" (Sıla) - Най-новият турски сериал закупен у нас е "Съла". Той съдържа 3 сезона и 79 оригинални епизода, като в него главни роли взимат Джансу Дере ("Езел"), Мехмет Акиф Алакурт, Зейнеп Еронат и други. "Съла" върви в пакет с "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam), като възможната медия закупила продукцията е БТВ.

"Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam) - Този сериал, също е закупен в България, от БТВ. Мелиса Сьозен ("Златната клетка") и Енгин Акюрек ("Пепел от рози"), които взимат главните роли в продукцията, ще пресъздадат една изключително драматична турска приказка, в продължение на 29 оригинални епизода. Сериалът вече е дублиран напълно и само чака на опашката да бъде пуснат в подходящо за гледане време.

"Сбогом, Румелия" (Elveda Rumeli) - Това е следващият сериал, който БТВ ще пусне скоро в ефира си. Историята, в която участие взимат Толгахан Сайъшман ("Сезони на любовта") и Шебнем Сьонмез, ще започне до края на тази година или следващата. "Сбогом, Румелия" съдържа 83 оригинални епизода, и се състои от 3 сезона. Всички епизоди от драмата, са закупени у нас. 

"Ифет" (Iffet) - Един от най-хитовите турски сериали в южната ни съседка, предстои да бъде излъчен и у нас. Въпреки, че Диема Фемили вече два пъти отложи старта на поредицата с Дениз Чакър и новото попълнение в турското кино - Ибрахим Челикол, свободно ефирно време за нея ще има. То ще бъде в следващите месеци, по последна информация  в края на годината. "Ифет" се състои от 40 оригинални епизода.

"Мъжът от Адана" (Adanali) - Тази година у нас беше закупен и "Мъжът от Адана", в който главните роли са поверени на Селин Демиратар ("До последен дъх"), Мехмет Акиф Алакурт, и Серенай Саръкая ("Сезони на любовта"). 79-серийната криминална история, ще стартира в България най-вероятно през следващата година, тъй като дублажа на сериала все още върви и е във финална фаза. "Мъжът от Адана" върви в пакет със сериал, който също вече е излъчен у нас.

"Животът продължава" (Hayat Devam Ediyor) - Съвсем скоро в България предстои да видим драматичната турска продукция - "Животът продължава". Има българска медия, която е закупила турския сериал още миналата година, но все още не е ясно дали дублажа е приключил или все още върви. "Животът продължава" включва в актьорския си състав Фикрет Кюшкан, Шенай Гюрлер, Розет Хубеш и други, а самия сериал се състои от два сезона и общо 46 епизода.

"Чифликът на господарката" (Hanımın Çiftliği ) - Зрителите на БТВ ще имат възможноста да проследят драматичния турски сериал "Чифликът на господарката" в продължение на 70 оригинални епизода, и то много скоро. Сериалът е закупен у нас преди близо две години, дублиран е, и вече чака подходящо време, за да стартира. В "Чифликът на господарката" участват актьори като: Мехмет Асланту ("Истанбулска приказка", "Памуковата принцеса"), Йозгю Намал, Мехмет Чевик, Фикрет Кюшкан.

"Север-Юг" (Kuzey Güney) - Този сериал е закупен у нас, след сключен договор между Nova Broadcasting Group и Kanal D, което означава, че много скоро ще можем да му се насладим в ефира на Диема Фемили или НоваТВ. Къванч Тътлату и Бура Гюлсой са главните герои в сериала, който излъчи последния си 80-ти оригинален епизоди преди седмици в Турция. Определено "Север-Юг" е един от най-очакваните турски сериали у нас, като старта му се очаква до края на тази година.

"Ангели-пазители" (Melekler Korusun) - Въпреки да не е сред най-гледаните сериали в Турция, 73-серийната турска драматична поредица е закупена у нас и ще се излъчи по БТВ. В момента турския сериал, в който участват Йозге Йозпиринчи, Рожда Демирер ("Малки тайни"), Авни Ялчън, може да се гледа с български дублаж само и единствено на онлайн платформата Voyo, а съвсем скоро ще бъде на разположение и в национален ефир. Към момента БТВ е закупила целия първи сезон, както и малко от втори, като всички закупени епизоди са напълно дублирани.

Втори сезон на "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadınları) - НоваТВ е закупила и втори сезон от турската адаптация на американската продукция "Отчаяни съпруги", а именно "Другите отчаяни съпруги". След излъчения първи сезон, феновете на сериала ще имат възможност да се радват и на втори, който е закупен у нас тази година. От НоваТВ са закупили половината от епизодите на втори сезон, от всички 43, като към момента сериала е достигнал до 80 оригинален епизод в Турция. По неофициална информация, общия брой оригинални епизоди на турската сага ще бъдат 119, побрани в три сезона.

Втори сезон на "Сезони на любовта" (Lale Devri) - В България са закупен всички епизоди от 1-ви и 2-ри сезон на един от най-успешните турски сериали в Турция на телевизия FOX, а именно "Сезони на любовта". У нас ще бъде излъчен целия първи, както и малко от втори сезон до месец септември, когато турската продукция ще излезе в сезонен финал, а след това отново ще продължи. "Сезони на любовта" постига отлични за Диема Фемили рейтинг данни, нареждайки се на второ място по гледаемост от всички продукции, излъчващи се по Диема Фемили сега. Към момента в Турция са позиционирани 117 оригинални епизоди, три сезона, като тази есен започва 4-ти, който се очаква да бъде последен.

"Дълбоки води" (Derin Sular) - От 2012 година у нас е закупена и 116-серийната продукция - "Дълбоки води". Възможно е да видим всички епизоди от сериала, и то още в близките месеци. Засега сочената медия, закупила тийнейджърската поредица е БТВ.

Втори сезон на "Времето лети" (Öyle Bir Geçer Zamanki) - Съвсем скоро у нас ще видим и целия втори сезон на турския драматичен сериал и това ще се случи в ефира на дамската медия БТВ Лейди. Въпреки, че в Турция продукцията вече приключи с последна 120-та серия, като от самото си начало беше един от най-гледаните турски сериали, то у нас рейтинга му не бе "достатъчен" за prime-time-а на БТВ. Интересен факт е, че това е най-скъпият турски сериал, който БТВ е закупувала някога, но ниския му рейтинг принуди медията да го преустанови. У нас е закупен целия втори сезон, като не разполагаме с информация дали е закупен и последният, трети.

"Край" (Son) - НоваТВ или Диема Фемили съвсем скоро ще излъчи и най-новият сериал, който е закупен у нас, а именно "Край", с Игит Йозшенер ("Мелодията на сърцето") и Нехир Ердоан. "Край" се състои от 25 оригинални епизода (около 55 наши), като старта му се очаква или тази година, или до края на следващата.

"Спомни си, любима" (Hatırla Sevgili) - "Спомни си, любима" от 2006 година, съдържа 63 оригинални епизода, а главните роли са поверени на любимците на българската публика Берен Саат ("Забраненият плод", "Пепел от рози") и Джансел Елчин ("Огнено сърце"). Закупен е в България от миналата година, като все още не се знае кога ще стартира.

"Пропаст" (Uçurum) - От тази година е закупен и сериала "Пропаст", който е с участието на Мехмет Али Нуролу и Селчюк Йонтем ("Забраненият плод"). Той се състои от 24 оригинални епизода, като старта му засега е предвиден за догодина.

Както виждате, у нас са закупени 23 турски продукции. Но това не е всичко... Някои от тези сериали се продават заедно с три-четири други в пакет. Средно, закупените в България турски сериали са над 30, като скорошен старт за някои от тях не се очаква.

36 коментара:

Анонимен каза...

Доставихте ми истинско удоволствие с подробната информация за турските сериали,които рано или късно ще видим по нашите телевизии.От сърце Ви благодаря.Не си представям ежедневието без турски сериали по простата причина,че поне засега те са най-смислените сериали,които поне аз мога да гледам.С удоволствие бих гледала и сериали закупени от други държави ,но към момента няма такива.

Анонимен каза...

"20 минут) ("Yirmi dakika") ще се закупи ли? Ако да ,кога горе -долу?!!! Благодаря за информацията и приятен ден :)

Анонимен каза...

Bravo!

Анонимен каза...

Бог да ми е на помощ.

Анонимен каза...

има официална информация, че сериала 20 МИНУТИ с Туба е закупен от БТВ.

krisikit19kin каза...

Филма "Спомни Си Любима"/Hatirla Sevgili 2006г кога би започнал и по коя Телевизия ще
излъчва?Благодаря

Админ каза...

До 1-ви коментар:
Здравейте,
Радваме се, че статията Ви е допаднала. Занапред ще публикуваме по-често такива статии, вижда се, че много се харесват на читателите.

До 2-ри коментар:
Здравейте,
Тъй като БТВ в момента има сключен ексклузивен договор със StarTV, "20 минути" ще бъде предложен първо на нея. Но мислим, че медията, която ще закупи сериала е Диема Фемили, все пак Туба им е една от любимките.

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Благодарим Ви за милите думи! Очаквайте такива статии вече по-често.

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Е, всички от изброените сериали ще се излъчат постепенно, няма всички наведнъж.

До 5-ти коментар:
Здравейте,
Все още не е сигурно.

До 6-ти коментар:
Здравейте,
"Спомни си, любима" е закупен от НоваТВ.

Анонимен каза...

strahotni seriali bravo

Анонимен каза...

6te se zakupqt li vtoriq sezon na melodiqta na surceto i 3 sezon na nezabravima?

Анонимен каза...

A shte se zakupi li i Prilivi i Otlivi

Анонимен каза...

A shte se zakupi li i Prilivi i Otlivi

Анонимен каза...

и аз ви благодаря, продължавайте в същия дух, нямам търпение да гледам пак Берен в спомни си любима, дано закупят и отмъщението и чучулигата. Успех.

Анонимен каза...

Благодаря за подробната информация относно предстоящото излтчване на турските сериали!
Интересува ме дали е закупено продължението на Долината на вълците - Засада от някоя БГ медия?
Благодаря предварително за отговора и ще разчитам на Вас за допълнителна информация по темата.

Анонимен каза...


Bravo-ima mnogo ymni xora!

Informaziqta e mnogo dobra-radvam se.

Blagodarq Vi!

Анонимен каза...

zdraveite 6te ima li 2 ri sezon na Imenieto s lozite

Анонимен каза...

Тази вечер разбрах, че преди няколко дена е пуснат сериалът "Опасна красота" по Diema Family и мога да кажа че този сериал е супер тъй като съм го изгледал по турската телевизия.Очаквах един мой любим фаворит просто свръх истински турски сериал [номер 1 може би в турция], който да е попаднал в този списък със закупените но не го видях.Сериалът се казва "Beni Böyle Sev - Обичай ме такъв" и върви по турския канал TRT1 всяка понеделник вечер от 19:45 или в Youtube за предишни серии.Препоръчвам го на повечето млади хора!!!Но за съжаление няма превод на бг!!!

Анонимен каза...

благодаря за информацията за предостящи за излъчване турски сериали Моля ви от мое и на още много зрители да се превеждат със български субтитри това помага на много желаещи да учат турски език

Анонимен каза...

Кога ще свърши сезони на любовта ? Ще го дават ли пак ? Ще има ли още сезони на филма ?
Колко серии са ?

Знаете ли кога ще откупят филма ''Между небето и земята '' там участват почти същите актьори ?

Ще очаквам вашият отговор :)

изгодна почивка Турция каза...

Много ви благодаря за хубавата статия и най - вече за информацията,която ни споделихте.Сериали винаги са се гледали независимо по кое време на деня и сега ако пуснете каналите ще видите, че те преобладават. Има един филм,който остави приятни чувства и това е "Опасни улици" , който несъмнено постига много добри резултати и в България. Много жалко, че точно сега е в сезонна пауза в южната ни съседка,но все пак и до нашият ред ще дойде, щом е сниман пък и щом върви и има гледаемост.Приятно е след работа да изгледаш някой лек и приятен филм с който да с =е разтовариш.

Анонимен каза...

Ще има ли нов сезон на "Мелодията на сърцето"?Някъде пишеше, че в края на май 2014 ще започнат новите епизоди...Мненията са противоречиви. Виждам, че Вие сте информирани и си мисля, че верният отговор бихме получили от Вас!Благодаря предварително!

Анонимен каза...

Ще има ли втори сезон на сериала "Момичето което обичах",закупен ли е? и кога ще се излъчва?

Анонимен каза...

Много хубава новина за Спомни си, любима. Нова ТВ кога ще го излъчват?

Анонимен каза...

Много хубава новина за Спомни си, любима. Нова ТВ кога ще го излъчват?

Анонимен каза...

Koga hte se vtori sezon na Sezoni na liobovta?

Анонимен каза...

Трябва да има продалжение на "Момичето, което обичах". Не мисля, че рейтинга е нисък.

Анонимен каза...

"Не си представям ежедневието без турски сериали по простата причина,че поне засега те са най-смислените сериали,които поне аз мога да гледам"

Tova samo edin neyravnovesen i neobrazovan chovek moje da go napishe,koito tyrskite seriali sa my vtalpili izmislena realnost..Opredeleno tova veche ne e balgariq a vtora tyrciq.I shtom balgarite ili pone po-golqmata chast se kefqt na takiva tip smotani seriali,gibelta na darjavata ni e kam svoeto nachalo.

Анонимен каза...

моля да ми кашете от кога запо4ва филма сила

Анонимен каза...

koga ste pysnete posledniq sezon na nezabravima

Анонимен каза...

Ще има ли 2-ри сезон на "Мелодията на сърцето"?

Анонимен каза...

shte ima li 3 sezon na milost

Анонимен каза...

Shte ima li 2 ri sezon na s rusiq v surcheto i koga ?

Анонимен каза...

Da

Delisiniz каза...

e то тази статия няма нищо общо с истината. Написана е миналата година и досега.. нищо.
Да не говорим, че така неграмотно е написано всичко... "пЪкет"... "Въпреки, че сериала с Бурак Хаккъ ...", сериалЪТ се казва. Не знаете ли кога се ползва пълен член и кога не?
Ни Юнска нощ, ни Къде е дъщеря ми, ни Земя,небе,любов.... А хората се вързват и благодарят. За какво благодарят? Че ги заблуждавате ли?

Анонимен каза...

на няколко места сте писали "пакет" с Ъ... "пЪкет"?
Вие нормални ли сте? Това е фрапираща неграмотност!

Анонимен каза...

edinstveno turskite filmi sa smisleni i pulniat du6ata!artistite si izpulniavat rabotata s izlu4vane a na6ite siaka6 sa zombirani!iskam da pitam dali 6te povtariate "listopad"?blagodaria vi

Diema Family каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Предоставено от Blogger.