Толга Текин: "Йозкан е искрен, наивен и чист като дете "

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 4 февруари, и продължава публикуването на интервюта с Ваши любими актьори и актриси от турските сериали
всеки четвъртък. През изминалия месец януари прочетохте четири такива, които бяха не с кои да е, а с актрисите от хита "Твоят мой живот" Лейля Танлар (Джансу), Алина Боз (Хазал), Нурсел Кьосе (Кериман) и Ебру Йозкан (Дилара). Заради големия интерес, който предизвикаха те, през месец февруари продължаваме да публикуваме интервюта с още звезди от "Твоят мой живот". Днес предстои да прочетете такова с актьора Толга Текин, който играе ролята на алчния, арогантен и импулсивен Йозкан! Преди това обаче нека се запознаем накратко с биографията му! Той е роден на 19 март 1973 г. в турската столица Анкара. В момента е на 42 години, зодия риби. Започва да се занимава с актьорската професия още през 1996 г., когато е на 23 години и когато изиграва първата си роля в театрална постановка. От тогава до 2011 г. вече има зад гърба си цели 26 роли в театъра, чрез които получава доста голям опит с актьорството и е напълно готов за телевизията и киното. През 2009 г. се включва с малка роля в младежката драма "Морска звезда" (Deniz Yildizi), а след това - през 2010 и 2011 г., играе роли в няколко други проекта, най-успешният сред които е полицейската драма "Бехзат Ч." (Behzat C.). През 2012 г. изиграва епизодична роля в историческия хит "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), а в края на 2014 г. се включва с една от главните роли в тоталния рейтингоразбивач "Твоят мой живот" (Paramparca), пресъздавайки ролята на живота си, тази на Йозкан Гюлпънар. Време е да започваме с интервюто!

Разкажете ни повече за себе си!
На 42 години съм, родом от Анкара. Покойният ми баща бе турчин, а майка ми е имигрантка от България. Имам двама братя. След като завърших университета "Хаджеттепе", започнах да следвам в театралната консерватория. След това работих осем години в Държавния анкарски театър, където се научих на много важни неща. Всъщност, играех в различни театрални постановки и пиеси в продължение на 11 години само в Анкара.

Какъв беше животът Ви в Анкара?
Много приятели ме питат защо, след навършване на пълнолетието си, не съм се преместил да следвам актьорско майсторство в Истанбул, а съм останал в Анкара... Аз много харесвам родния си град! Анкара е далеч от хаоса, животът там е спокоен и много приятен. Оценявам факта, че съм се родил, израснал съм и съм се обучавал в този град, приемам това като подарък на съдбата, а не като нещо лошо, подобно на много мои набори. За съжаление, през последните години, колкото и да не ми се ще, прекарвам много повече време в Истанбул.

Вашият герой в "Твоят мой живот" Йозкан е представен като егоистичен и алчен човек. Той ли е отражението на днешния мъж?
Йозкан, започвайки нещо, независимо какво, никога не може да го довърши. Не е нито силен, нито смел, нито търпелив, нито честен. Вместо това винаги търси краткия и заобиколен път към постигането на целите си. Да, в действителност е егоистичен и алчен, но според мен най-големият му недостатък е, че все още не може да порасне и се държи и мисли като малко дете. Детинското му поведение и често срещано и има много хора като Йозкан сред нас. Не мисля обаче, че той е отражение на днешните мъже, не всички са като него!

Харесват ли според Вас жените мъже като Йозкан или си падат по-скоро по любезните, възпитани и интелигенти господа?
Ако една жена желае истински да се забавлява и брачният ѝ живот да бъде изпълнен с приключения и да бъде пъстър - и спокоен, и скандален, трябва да избере мъж като Йозкан! Жени, ако бъдете с такъв човек, много ще се забавлявате! Четох мнения в интернет от зрителки на "Твоят мой живот", че намират моя герой за секси, както и за "симпатичния скитник", "секси психопара" и т. н. Това хем ме разсмя, хем се замислих какво всъщност е мнението за моя персонаж и как той бива възприет от хората.

Смятате ли се за сексапилен мъж?
Със сигурност не съм по-секси от Йозкан... Но, да си признаем, него сценарият го прави такъв! Мисля, че сценаристите малко са се поувлекли, представяйки го за толкова сексапилен мъж... Определено са преувеличили! А и щом успя да преспи само с Джандан и то само за една нощ, значи всъщност не е чак толкова секси!

Йозкан е определян като "безмозъчен идиот". Съгласен ли сте с това?
Главата му наистина си е празничка, но сърцето му - изобщо! Йозкан е от хората, които вършат всичко със сърцето си, макар често да греши, но въпреки това той е един от най-искрените, натурални и истински хора, които познавам, което го прави нелош човек, а просто твърде наивен и импулсивен.

Ако попаднете в ситуацията от "Твоят мой живот" и разберете, че детето, което сте отгледал, не е Ваше, как ще реагирате?
О, това е много сложен въпрос! Не знам как да Ви отговоря... Смятам обаче, че това да си баща съвсем не опира само до кръвната и генетична връзка, а е нещо много повече! То е отношение и една много силна връзка, която се създава дълго време, но след това продължава цял живот. Моят герой, по стечение на обсоятелствата, не може да се нарече баща на нито едно от двете момичета в "Твоят мой живот", тъй като само кръвната му връзка с Джансу не е достатъчна, и е бил много дълго време разделен от Хазал и не е успял да създаде силна връзка с нея. Да си кажа най-добре - нека въобще не се стига до подобни ситуации и лекарите да си гледат внимателно работата!

Как Ви приемат хората, разхождайки се навън по улицата?
Понякога някои се държат остро и дори гневно към мен, все едно че ме мразят, но повечето са много мили и осъзнават, че всичко е само една роля, която не съм аз в действителност! Снимат се с мен, прегръщат ме, искат ми автографи, такива неща... За да бъда честен, нито веднъж не са ме обидили явно и буквално, но погледите на някои хора го показват. Хората са интелигентни и разбират нещата такива, каквито са - разграничават ме от Йозкан.

Като цяло сте известен с поддържащите си роли, а не с главните си. Страдате ли от това, че често попадате в сянката на главните герои?
Може би вече съм изгубил тази възможност и не съм се възползвал от нея, когато е трябвало. Така както например един старец не може да тича, така сме и актьорите - с напредване на възрастта някои неща вече не са по силите ни. Когато бях по-млад и започвах да се занимавам с актьорската професия, имах коса, бях по-слаб, по-привлекателен... Тогава имаше период, в който играех доста главни роли, но, естествено, в театъра, може би заради това широката аудитория си прави впечатление, че играя предимно поддържащи образи. Жалко е, че хората си правят изводи за кариерата и таланта на актьорите само от играта им в сериали и филми. Истината е, че тази в театъра е много по-истинска и по-въздействаща, все пак почти всички сме започнали от там...
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 11 февруари, когато предстои да прочетете такова с актьора Дживан Джанова от "Твоят мой живот", пресъздаващ образа на интриганта Рахми Гюрпънар! Ако много Ви липсваме дотогава, можете да си припомните предишните ни интервюта чрез архива на рубриките ни от тук

1 коментар:

Анонимен каза...

от скоро чета сайта ви и оставам с впечатлението че този сайт по прилича на Сериали в Турция,понеже публикувате данни за турски актьори,турски филми,а би трябвало щом е Сериали в България да публикувате неща и за Български актьори,български филми,а точно вие последни разбирате дали ще излезе бг сериал.А и най-лошото е че плюете по сериалите от друга националност..Извинявам се ако се обиждате от написаното от мен

Предоставено от Blogger.