"Турция представя..." (37): новите сериали по FOX и ATV

февруари 02, 2016
Здравейте, приятели! Вторник е, 2 февруари, и предстои да прочетете новото трето за сезона и тридесет и седмо подред издание от една от най-
харесваните ни рубрики "Турция представя..."! В момента в южната ни съседка се случват изключително интересни неща - започват и приключват сериали. Хубавото е, че стартиращите са повече, защото само от началото на новата 2016 г. досега започнаха четири изключително обещаващи нови мелодрами, които към момента постигат задоволителни и дори много високи рейтинги. В момента пък има още пет, които предстои да направят дългоочакваните си премиери, като за две от тях - "Песента на живота" (Hayat Sarkisi) на KanalD и "Зимно слънце" (Kis Gunesi) на ShowTV, вече Ви информирахме в предишните издания на "Турция представя...". Време е да представим още два - новата семейна комедийна поредица "Двойно щастие" (Cifte Saadet) на FOX, започваща още тази събота, и новата криминална драма "Кехлибар" (Kehribar) на ATV! Да започваме!

"Двойно щастие" (Cifte Saadet) - FOX:
Това е вторият нов сериал на телевизията както от началото на 2016 г., така и от началото на телевизионен сезон 2015-2016 г. в Турция. Продуцентската компания, която ще го създаде, е Pastel Film, която вече три сезона успешно продуцира друг голям хит на FOX "Този живот е мой" (O Hayat Benim). Режисьор на проекта е Бора Текай, сценарист е Енвер Сюлюк. Главните роли в новия сериал са поверени на трима от най-харесваните актьори в южната ни съседка - Шебнем Бозоклу, снимала се за последно в младежката драма на KanalD от лятото на 2014 г. "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul), Фикрет Кушкан, познат у нас чрез ролята си в "Златната клетка", и Долунай Сойсерт, станала популярна след чрез ролите си във "Великолепният век" и "Тайни". Останалите персонажи са поверени на Дилара Данъшман, Нехир Чаала Яшар, Каан Бюке, Бедиа Енер ("Листопад" и "Черни пари и любов") и други. Историята в "Двойно щастие" е изключително интересна! Перихан (Шебнем Бозоклу) и Метин (Фикрет Кушкан) израстват заедно в малко и сплотено градче край областта Коня и са много добри приятели. Когато порастват, двамата се женят един за друг и създават семейство. За да издържат себе си и трите деца, които имат, отварят магазинче за хранителни стоки. Един ден обаче Перихан е поканена на къната преди сватбата на своя близка приятелка, живееща в Бурса. За да я уважи, тя приема поканата и заминава за града с автобус. За нещастие, по пътя се случва катастрофа и след нея всички пътници в автобуса умират. Семейството на Перихан, която също е смятана за мъртва, е покъртено и решава да започне нов живот, премествайки се в друг град. Там Метин намира своята нова любов - Хюлия (Долунай Сойсерт), за която се жени и от която също има дете. След доста години Перихан, шокиращо за всички, се завръща в семейството си, сякаш е паднала от небето и е възкръснала, като това ще доведе до доста проблеми за всички нейни близки, започнали нов живот без нея. Те обаче ще бъдат представени по изключително забавен и комичен начин, което превръща новия сериал в един от най-обещаващите и интересни откъм история в южната ни съседка. Мнозина дори го оприличават с приключилата през изминалата есен семейна комедия на FOX "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), в която изгубеният син на едно семейство се завръща след почти 30 години. "Двойно щастие" (Cifte Saadet) започва тази събота, 6 февруари, от 20.15 часа по FOX, като трейлъра към първия епизод можете да видите от тук

"Кехлибар" (Kehribar) - ATV:
Това е вторият нов сериал на телевизията за новата 2016 г. и шестият ѝ подред за телевизионен сезон 2015-2016 г. в Турция, стартирал през септември месец м. г. ATV е турската телевизия, известна с най-гледаните си и харесвани криминални поредици, като именно нейният сериал "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) е най-гледаният криминален такъв в южната ни съседка вече месеци подред, побеждавайки тоталните хитове на KanalD "Долината на вълците" и "Опасни улици". Сега оранжевата медия предстои да стартира още един нов изключително обещаващ проект на криминална тематика, който ще бъде продуциран от една от по-новите продуцентски компании в Турция Surec Film, създала успешните проекти "Отново любов" (Ask Yeniden), "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), "Дъщерите на Гюнеш" (Gunesin Kizlari), "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) и "Бягство" (Kacak). Любопитно е, че главната роля в "Кехлибар" ще бъде изпълнена от известния актьор-ветеран Гюркан Уйгун, който работеше със Surec Film допреди година именно в криминалния хит "Бягство", който също се излъчваше по ATV. Останалите роли в сериала са поверени на други също толкова обичани и популярни актьори, сред които Неджип Мемили, Берк Хакман, Хакан Бояв, Айча Върлъер ("Перла" и "Любов назаем"), Йозге Йоздер ("Мелодията на сърцето" и "Другите отчаяни съпруги"), Аслъхан Гюнер, Фърат Алтунмеше, Сибел Ташчъоулу ("Кварталът на богатите"), Шебнем Гюрсой, Ахмет Уз ("Брак с чужденец" и "Незабравима") и други. Все още не е ясно за какво точно ще се разказва в "Кехлибар", но само от трейлъра, който можете да видите от тук, можем съдим, че ще присъстват мотивите на завръщане от миналото и, естествено, на отмъщение! Очаквайте началото на "Кехлибар" съвсем скоро по ATV. Сериалът ще се излъчва или в единствения свободен ден на медията - петък, или в сряда, ако поредицата "Завръщане у дома" (Eve Donus) не подобри рейтингите си и не приключи преждевременно. Следете рубриката ни "Какво гледат в Турция?", за да разберете първи кога да очаквате "Кехлибар", срещу кои хитове ще се изправи той и какви рейтинги ще постигне!

По FOX, освен новият сериал "Двойно щастие" всяка събота, продължава излъчването на хитовете на медията "Отново любов" (Ask Yeniden) всеки вторник, "Гордиев възел" (Kordugum) всеки четвъртък, "Черна роза" (Karagul) всеки петък и "Този живот е мой" (O Hayat Benim) всяка неделя.
По ATV пък, освен новия проект "Кехлибар", можете да гледате сериалите "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) всеки понеделник, "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) всеки вторник, "Достатъчно" (Yeter) всеки четвъртък, "Гущерите" (Kertenkele) всяка събота и "Омъжени и яростни" (Evli ve Ofkeli) всяка неделя. Съдбата на "Завръщане у дома" все още не е ясна, като е напълно възможно сериалът да спре заради ниските рейтинги, които отчита напоследък.

3 коментара:

Анонимен каза...

Защо не отговаряте в АСК

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
Отговорили сме на всички въпроси там.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Защо нашите фоксове не правят бг сериали,а тези в турция си правят техни?

Предоставено от Blogger.