"Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun) замества "Твоят мой живот"

От следващата седмица в програмата на БТВ ще настъпи промяна, свързана с последния за сезона епизод от турския сериал "Твоят мой живот"
(Paramparca)! От медията ще изненадат зрителите с нова обещаваща и свежа поредица, която ще можем да следим всеки делничен ден в prime-time-а на най-гледаната българска телевизия. Обратно на очакванията, че след финала на сезона на "Твоят мой живот" ще започне повторение на излъчената миналата година в ефира на БТВ Лейди турска сага с Хазал Кая "Изкушение" (A.S.K), за чийто старт старт Ви бяхме информирали, това няма да се случи. В долните редове можете да научите коя ще е новата турска сага, която се завърта още следващата седмица в ефира на БТВ!

На 17 февруари (сряда) между 20.00 и 21.30 часа в ефира на БТВ ще бъде показан финалът на сезона на излъчващата се в момента турска поредица "Твоят мой живот" (Paramparca). Поредицата с Нюргюл Шешилчай и Еркан Петеккая, която за кратък период от време се превърна в най-гледаният турски сериал за 2015 г. в България, ще завърши първия си сезон с общо 63 епизода. От БТВ са закупили част от втория сезон на мелодрамата, като него ще можем да видим през есента, когато се очаква да стартира!

Веднага след края на сезона на "Твоят мой живот" (Paramparca), от БТВ започват излъчването на друг хитов турски сериал, приключил преди месец в Турция - "Част от мен" (Kaderimin Yazildigi Gun). Поредицата, в която главните роли изпълняват Йозджан Дениз ("Млечният път", "Имението с лозите"), Бегюм Кютюк Яшароолу ("Огнено сърце") и Хатидже Шендил ("Дила", "Черни планини"), ще се излъчва всеки делничен ден от 20.00 до 21.30 часа, предлагайки по един 70-минутен епизод дневно. "Част от мен" съдържа 2 сезона и обшо 50 турски епизода, като сериалът приключи на 29 декември в Турция, където се радваше на изключително високи рейтинги. Реалният превод на "Kaderemin Yazildigi Gun" е "Денят, в който е написана съдбата ми", а поредицата се излъчваше в ефира на StarTV и е закупен от БТВ в пакет с "Твоят мой живот".

Ето за какво се разказва в "Част от мен"! Елиф (Хатидже Шендил) е селско момиче, израснало заедно със строгия си жесток баща, майка си Султан и по-малката си сестра Назлъ в малкото турско китно градче Хатай. Тя работи в поле на нарове, което е част от големия бизнес на холдинг "Юрокхан", на чието чело стои заможния Кахраман Юрокхан (Йозджан Дениз). Той има голямо и на пръв поглед задружно семейство, което обаче отвътре е изпълнено със завист и омраза... Преди години Дефне (Бегюм Кютюк Яшароулу) - съпругата на Кахраман, претърпява катастрофа, която я засяга така, че тя не може да има деца. Това дълги години измъчва двамата съпрузи и най-вече родителите на Кахраман - Къймет (Гюл Онат от "Сезони на любовта") и Зия (Метин Чекмез от "Огледален свят"), които са в очакване на раждането на наследника на голямото им богатство. Междувременно бащата на Елиф иска да я омъжи за своя много добър приятел Максут (Сердар Йозер) - бандит и лош човек, но дъщеря му се съпротивлява. Именно заради това един ден агресията на бесния родител става толкова голяма, че той се опитва да удуши Елиф, след като не може да я накара да сключи брак за Максут. Тогава нейната майка и негова съпруга го удря с голям камък по главата и той умира. Това създава много неприятности на семейството, изгубило своята глава, което за да се скрие от полицията, заминава за големия Истанбул. Там техен близък семеен приятел, работещ в имението на Юрокхан, им помага да се съвземат, но полицията хваща Султан и тя бива вкарана в затвора за убийството на мъжа си. Междувременно здравословното състояние на Назлъ се влошава и е необходима скъпа сърдечна операция за нейното оцеляване. Въпросният семеен техен приятел разказва всичко на Къймет - майката на Кахраман, която се възползва от сложната ситуация, в която е попаднала бедната Елиф и ѝ предлага нещо, което ще промени живота ѝ - да износи детето на Кахраман и Дефне като сурогатна майка, заплащайки ѝ голяма сума пари, с която да наеме добър адвокат на майка си и да излекува сестра си. В безизходната си ситуация Елиф приема това предложение и така започва историята в "Част от мен"! Разбира се, за сурогатното майчинство знаят само Елиф, Къймет, Кахраман и Дефне. Нищо обаче няма да върви по плановете на Къймет, която ще скрие нещо много важно, свързано с бременността на Елиф, от всички... Какво ще се случи с тази заплетена история, предстои да разберете!

"Част от мен" се състои от два сезона, първият от които съдържа 34 оригинални епизода, а вторият - 16. Средната продължителност на всяка серия е около 120 минути или 2 астрономически часа. В Турция сериалът започва през октомври 2014 г., като с първите си 15-20 епизода постига изключително високи рейтинги и е най-гледаният сериал всяка вторник вечер, но след появила се нова конкуренция бива изместен от първото място, отново обаче отчитайки доста добри резултати. Първият сезон приключва през юни 2015 г., като три месеца по-късно - през септември, започва вторият, при който се забелязва значителен спад в интереса към сериала и тъй като е доста скъп за правене, а не припокрива очакванията към себе си откъм рейтинги, бива преустановен с общо 50 епизода в края на декември м. г. Въпреки това обаче "Част от мен" винаги е бил сред десетте най-гледани програми в деня си на излъчване вторник и с първия си сезон е бил на около трето-четвърто място по гледаемост, докато с втория си - на около шесто-седмо. Лично аз съм гледал този сериал и всичките му серии, като мога да заключа, че е перфектен за любителите на драмата, но не и за тези, които обичат повече екшън и действие. Доста често, поне за мен, действието се развива мудно и статично, но въпреки това е доста интересен и различен откъм история от останалите! Мнозина го сравняват с хита "Твоят мой живот", но според мен двете продукции са коренно различни една от друга. Продуцентската компания, създала "Kaderimin Yazildigi Gun", е арабската O3 Production. В актьорския състав на "Част от мен" освен Йозджан Дениз, Хатидже Шендил и Бегюм Кютюк Яшароулу, влизат още Гюл Онат ("Сезони на любовта"), Метин Чекмез ("1001 нощ" и "Огледален свят"), Гюрбей Илери, Гонджагюл Сунар ("Пламъкът на сърцето"), Хакан Меричлилер, Кемал Коджатюрк, Берин Аръсой, Анъл Алтан, Сердар Йозер, Гюнеш Хаят и други.

Можем да се похвалим, че СЕРИАЛИ в България първи информира читателите си за старта на новия сериал в родния ефир! 

4 коментара:

Анонимен каза...

Mislq che dobre Vi otgovoriha http://tvnovellas.blogspot.bg/2016/02/btv.html?m=1

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Предпочитаме да си замълчим, тъй като иначе пак ние ще сме виновните и ще стават ненужни разпри...
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Shte e dobre ako pishe chas na publikuvane na statiite Vi

Анонимен каза...

Dano tozi film ne vliae na balgarite da postapvat kato vav filma?koito ima takav problem po dobro i blagorodno 6te e da osinovqt dete.




Предоставено от Blogger.