"X Factor 4" започва на 8 септември в 21.00 часа по НоваТВ

Есенният телевизионен сезон настъпва с пълна силна... Идва по-очакван от всякога... По-грандиозен, по-вълнуващ... Началото му бе
донякъде дадено още преди дни, на 17 август, когато стартира новият сезон на "Big Brother 2015: 100% натурален" по НоваТВ и националната селекция за "Детската Евровизия" по БТВ. Както винаги досега обаче, от септември започва същинският телевизионен есенен сезон, който тази година се очаква да бъде повече от интересен - завръщат се любимите на зрителите родни предавания, дава се началото на нови такива, стартират нови сериали - българският зрител ще има огромен избор за това какво да гледа. Вече официално е ясно и каква ще бъде есенната програма схема на любимата на зрителите НоваТВ, а повече за това от кога се завръщат най-гледаните родни предавания и кога стартират новите сезони на други такива - вижте в по-долните редове!

Започваме обзора ни на есенната програма на НоваТВ подред, с програмата, с която зрителите се събуждат! През летния и отпускарски сезон изданията на сутрешното публицистично предаване на медията "Здравей, България"! стартираха с цели четиридесет минути по-късно от обикновеното - в 07.00 часа, като продължаваха традиционно до 09.30 часа. Съвсем скоро, вероятно от 31 август (понеделник) или от 7 септември (понеделник), блокът с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев отново преминава в старото си разписание, а именно: начало в 06.20 часа и край в 09.30 часа всяка делнична сутрин, така че той да бъде в синхрон с навиците на зрителите, които през есента определено се променят.

Продължаваме нататък с друга сутрешна любима телевизионна програма в ефира на телевизията със синьото кръгче. Както сигурно се досещате, говорим за развлекателното предаване "На кафе", което ще се завърне на екран с новия си сезон след лятната отпуска, в която излезе от средата на миналия месец юли, също вероятно или на 31 август (понеделник), или на 7 септември (понеделник). Толк-шоуто с водещ Гала и ко-водещ Деляна Маринова-Джуджи ще продължи да се излъчва в старото си разписание, гласящо всеки делничен ден между 09.30 и 11.30 часа, веднага след края на сутрешния блок "Здравей, България!". Дали тази есен "На кафе" най-сетне ще премине във формат на картината 16:9, както почти всички останали предавания в ефира на НоваТВ, предстои да разберем. Веднага след изданията на развлекателното шоу, насочено предимно към дамската аудитория, между 11.30 и 12.00 часа младите кулинари Лора Найденова и Стоян Сейменски продължават да творят за Вас гурмета в кухнята с предаването си "Бон Апети", след тях - от 12.00 до 12.30 часа започва обедната емисия на "Новините на Нова".

И през есенния сезон дневните сериали на НоваТВ продължават! Всеки делничен ден между 12.30 и 13.30 часа медията ще продължи да позиционира епизоди от класиката "Наследството на Гулденбург" (Heritage of the Guldenburg). Веднага след нея, от 13.30 до 14.30 часа, пък ще започват двойните епизоди от премиерният индийски сериал на синята телевизия "Моята карма" (Uttaran), разказващ за любовта на младите влюбени Ичха и Виир. Единственият премиерен турски сериал, въртящ се в ефира на НоваТВ - "Прости ми" (Beni Affet), продължава и през есента да разказва за невъзможните любови на Фериде и Джунейт и Бахар и Кемал всеки делничен ден между 14.30 и 16.00 часа. Краят на маратона от мелодрами дава най-гледаният сериал на медията - индийският "Малката булка" (Balika Vadhu), който продължава и през есенните дъждовни месеци да показва по три епизода всеки делничен ден между 16.30 и 18.00 часа. Единствената пауза между излъчванията на тези четири сериала ще са следобедните емисии на "Новините на Нова", даващи се от 16.00 до 16.30 часа всеки делник.

Както ни обещаха още в края на миналия си девети сезон, от септември с нови издания се завръща най-обичаната телевизионна игра в българския ефир "Сделка или не". Предаването с водещ Румен Луканов, което предстои да стартира своя юбилеен десети сезон, зрителите на НоваТВ ще могат да гледат отново от 7 септември (понеделник) всяка делнична вечер в запазения си вече от години наред часови пояс - между 18.00 и 19.00 часа. От екипа на шоуто обещават много изненади, свързани с десетия си сезон, като една от тях вече е факт - всички фенове на "Сделка или не" във фейсбук наскоро имаха реалният шанс да станат участници в предаването, без да попълват познатите до момента анкетни карти. Какво друго ново са подготвили за зрителите си Румен Луканов и продуцентската му къща, свързано с играта, предстои да разберем! Да се надяваме, че една от изненадите е именно преминаването на "Сделка или не" най-сетне във формат на картината 16:9, в какъвто са почти всички останали предавания на медията. Както винаги, всяка делнична вечер между 19.00 и 20.00 часа по НоваТВ и през есента предстои да бъдат излъчвани централните емисии на "Новините на Нова", веднага след изданията на телевизионната игра.

Сега идва ред на най-интересното от есенните акценти в програмата на НоваТВ - prime-time-а! От няколко дни в ефира на медията усилено се въртят рекламни промота и шапки към новия сезон на френско-канадския сериал, направил премиерата си в ефира ѝ миналата година - "Транспортер" (Transporter). Екшън-поредицата, създадена от популярния в цял свят Люк Бесон, се завръща с новите си епизоди на 8 септември (вторник), като изненадващо или не, те ще продължат до 11 септември (петък) и ще се излъчат между 22.30 и 23.30 часа.

Да се върнем с ден назад - отново на 7 септември (понеделник)! Тогава в ефира на НоваТВ предстои да бъде показан специалният концерт на най-успешното комедийно шоу на медията "Като две капки вода", който се състоя в края на месец юни т. г. в зала №1 на НДК, където всички фенове на предаването, които не успяха да гледат на живо телевизионните му издания, успяха да го направят. Музикалното събитие, в което участие взеха 10 звезди от трите сезона на формата - Рафи Бохосян, Милица Гладнишка, Станимир Гъмов и Албена Михова от първи сезон, Невена Бозукова и Стефания Колева от втори сезон и Ненчо Балабанов, Филип Аврамов, Криско и Жана Бергендорф от трети сезон. Концертът ще бъде показан в ефира на телевизията на горе-упоменатата дата между 21.00 и 23.30 часа. Веднага след него, от 23.30 часа, в традиционното си разписание се завръщат късните емисии на "Новината на Нова", които ще продължават всеки делничен ден до 00.00 часа, когато пък започват новите издания от публицистичното предаване на Милен Цветков "Часът".

Време е да преминем към същинската част и козовете на НоваТВ за есенния телевизионен сезон! Както вече от няколко дни усилено се рекламира, новият четвърти сезон на най-харесваното музикално шоу в цял свят "X Factor" започва на 8 септември (вторник). Първите два епизода от него ще бъдат показани именно на горе-упоменатата дата и 10 септември (четвъртък) между 21.00 и 22.30 часа. От следващата седмица обаче разписанието на формата с водещи Алекс Раева и Мария Игнатова леко се променя - той отново ще се излъчва във вторник и четвъртък, но вече между 21.30 и 23.00 часа, когато вече ще е приключил сериалът "Транспортер" (Transporter). Напомняме, че тази година голяма част от журито във "X Factor" бе променена, като в състава му се включват рап-сензацията Криско, поп-певицата с големи успехи в чужбина Люси Дяковска и продуцентът му Маги Халваджиян. Единствено Станислава Армутлиева-Саня от предишния сезон запазва мястото си сред журито, като тази година тя ще се седне на него за трети път. През септември се очаква да бъдат излъчени първите три етапа от шоуто - кастингите, отсяването на избраните и избирането на финалистите в "къщите на съдиите", а от октомври да стартират и големите концерти на живо.

Преминаваме към другият голям проект на НоваТВ тази есен, който стартира преди няколко дни, на 17 август (понеделник) - "Big Brother 2015: 100% натурален"! Той ще продължи и през целия предстоящ месец септември, като обаче ще промени разписанието си. Считано от 14 септември (понеделник) шоуто, продуцирано от компанията на Нико Тупарев "Old School" вече ще има по две живи предавания седмично, като по традиция те ще бъдат излъчвани в понеделник и сряда между 20.00 и 23.00 часа и ще бъдат водени от Ники Кънчев. Напомняме, че в момента седмично се позиционира по едно такова само в понеделник и то от 20.00 до 22.00 часа. Дейли епизодите на предаването с водеща Алекс Сърчаджиева също ще претърпят промяна. Считано от 15 септември (вторник) те вече ще бъдат с удължена продължителност, като ще започват както обикновено в 20.00 часа, но ще приключват в 21.30 часа, всеки вторник, четвъртък и петък. Напомняме, че в момента те се излъчват от вторник до петък и са само по един час - от 20.00 до 21.00 часа. Според различни информации от октомври предстои да започне ежегодният сезон на "Големия брат" с известни личности, а именно "VIP Brother 2015", като за това предстои да Ви информираме скоро!

Също от 14 септември (понеделник) в ефира на НоваТВ с нов сезон се завръща комедийното шоу на НоваТВ "Господари на ефира". Както винаги до сега, през идващата есен негови водещи ще бъдат любимците на цяла България Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Предаването на "Global Films" ще се излъчва всяка делнична вечер между 23.00 и 23.30 часа, веднага след изданията на големите prime-time продукции на медията. И този сезон, както винаги досега, обещава да отразява всички телевизионни гафове, както и да отстоява правата на гражданите и животните и да продължи да бъде една от най-важните институции в родината ни, на която гражданите вярват повече от общоприетите. С новия сезон на "Господари на ефира" предстои да видим на екран и нови адреналинки, които да заемат местата на досегашните такива Вики, Ками и Пепи.

Последният до момента обявен от НоваТВ есенен вечерен формат, който присъства в рекламната тарифа на медията за идния първи дъждовен месец септември, започва на 18 септември (петък). Става въпрос за завръщащото се след години отсъствие от екран романтично предаване "Фермер търси жена" с водещ популярната репортерка на "На кафе" Диди. То ще се излъчва всяка петъчна вечер между 21.30 и 23.00 часа, считано от горе-упоменатата дата. Напомняме, че първият епизод от новия му сезон беше излъчен в началото на изминалия месец юли, когато бяха представени десетимата фермери, търсещи своите половинки. От всички десет обаче само петима ще продължат участието си във формата, като те ще са тези, събрали най-много писма от своите обожателки, които имаха възможността да се запишат за участие до края на юли месец.

Време е да преминем и към уикенд-програмната схема на НоваТВ, която също ще бъде изпълнена с промени през идващия месец септември! Съвсем скоро, вероятно от 5-ти или 12-ти септември (събота) промяна в своето разписание предстои да направи съботно-неделният сутрешен блок на медията "Събуди се...". Публицистичното предаване с водещ Мира Иванова съвсем скоро предстои вече да се излъчва отново всеки уикенд, но вече между 08.00 и 11.00 часа. Така от ефира на НоваТВ пада другият публицистичен външен формат, даван до изминалия сезон през уикендите всяка сутрин - "На светло..." с водещ и автор Люба Кулезич, което бива спряно заради решението на медията със съньото кръгче да излъчва изцяло вътрешни политически и актуални предавания.

Междувременно също или от 5-ти, или от 12-ти септември (събота) своето завръщане на екран предстои да направи най-успешният български телевизионен съд "Съдебен спор". Форматът с водещ Нана Гладуиш ще продължи да се излъчва всяка събота и неделя в запазения си часови слот между 11.00 и 12.00 часа. Напомняме, че в момента, през лятото, всяка делнична вечер между 18.00 и 19.00 часа в ефира на НоваТВ можете да гледате повторения на най-интересните епизоди от изминалия сезон на предаването със съдии Иван Сотиров и Ирена Александрова и главен редактор Жоро Игнатов, които ще продължат до 4 септември (петък).

И през есенния сезон през уикендите също ще се излъчват обедни емисии на "Новините на Нова", които ще продължат да се излъчват всяка събота и неделя между 12.00 и 12.30 часа, както тези през делничните дни. В съботите след тях, между 12.30 и 13.00 часа, предстои да бъдат излъчвани повторения на документалното предаване на НоваТВ "Темата на Нова", които правят премиерите си в ефир всяка неделя след централните емисии. Всяка събота между 13.00 и 15.00 часа и между 15.00 и 17.00 часа предстои да бъдат излъчвани игрални филми, като след тях, от 17.00 до 18.00 часа предстои да бъдат излъчвани повторения на избрани епизоди от документалното риалити на медията "Съдби на кръстопът". След него, между 18.00 и 19.00 часа, в запазения си часови слот, с нов сезон се завръща нестандартното авторско предаване на Даниела Тренчева и Елена Чопакова "Ничия земя". В съботите, съвсем скоро от септември, се завръща и най-щедрото шоу в родния ефир "Национална лотария", чиито нови издания предстои отново да гледаме всяка съботна вечер веднага след централната емисия на "Новините на Нова" между 19.30 и 20.00 часа с водещ Захари Бахаров и ко-водещ Рая Пакова.

В неделя веднага след обедните емисии на "Новините на Нова" в 12.30 часа и през септември ще се излъчват игрални филми, продължаващи до 14.15 часа. Точно тогава маратонът от избрани любими на зрителите кино-ленти продължава с друга такава до 16.00 часа. Точно сега идва ред на може би най-голямата промяна в уикенд-програмата на НоваТВ! От септември, вероятно 5-ти или 13-ти, публицистичното предаване "Комбина", което стартира през изминалата пролет и се излъчваше всяка събота между 15.00 и 18.00 часа, преминава излъчването си в неделя. Вътрешният проект на медията с водещи Лора Крумова и Галя Щърбева променя и часовия си пояс, като блокът вече ще се върти между 16.00 и 19.00 часа. Така "Комбина" взема мястото на също сваленото от програмата на НоваТВ друго публицистично предаване "Дикoff" с водещ Сашо Диков, което се излъчваше в този ден и в това разписание. Вероятно устатият журналист предстои да стартира своя рубрика в "Комбина", тъй като договорът му с Nova Broadcasting Group, подновен миналата есен, все още не е приключил.

И през предстоящите есенни уикенд-вечери НоваТВ няма да остави зрителите си да скучаят, защото отново предстои всяка събота и неделя да позиционира в prime-time-а си най-очакваните и обсъждани кино-ленти в запазените им часови пояси - между 20.00 и 22.00 часа и 22.00 и 00.00 часа всеки уикенд.
_________________________________________________________________________________

В програмната схема на НоваТВ за септември не присъстват предаванията от изминалия телевизионен сезон, които се очакваше да бъдат подновени тази есен - "Съдби на кръстопът" и "Мис Пепеляшка", както и новият риалити-сериал "София - ден и нощ", чийто кастинг все още се провежда и който се очакваше да започне през септември. Вероятно тези предавания ще се завърнат и ще започнат в ефир през октомври, като повече информация за това очаквайте от нас скоро!

В близките дни очаквайте и есенните акценти в програмата на БТВ!

5 коментара:

Аслъ Емре Кадер каза...

Чакам я ! Явно в пълната статия ще пишете за бТВ, Евроком...?

СЕРИАЛИ в България каза...

Здравейте,
Не, няма да пишем за БТВ, тъй като тяхната програмна тарифа все още не е излязла и когато това стане, тогава ще съобщим какво да очаквате от септември и там. За Евроком няма официална информация за промените, които ще настъпят през септември. Когато се появи такава с официални дата и час, ще отбележим промените!
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Здравейте,относно интервютата:
Може да не са двойни ,а просто да комбинирате интервюта с актьорите , повечето репортери питат едно и също : детсво,любов,как стана акьор,промени ли те известноста,как получихте ролята и т.н ,така че не е трудно да се комбинират. Давам идея за да ка доволни всички.

Фериде каза...

А Мистични истории ще се завърне?

СЕРИАЛИ в България каза...

До 3-ти коментар:
Здравейте,
Опитваме се да намерим интервюта с всеки един от пожеланите от Вас актьори и актриси и в най-скоро време ще публикуваме конбинирани интервюта. Благодарим за предложението, имаме го впредвид!
Леки и успешни дни! :)

До 4-ти коментар:
Здравейте,
Не, предаването не се хареса на зрителите и за съжеление няма да бъде продължено, поне не на този етап.
Леки и успешни дни! :)

Предоставено от Blogger.