Дениз Чакър: "Не късметът, а ние самите определяме съдбите си"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 11 юни, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с отпадналите
състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои двама да отпаднат след полуфиналната надпревара и да започне голямата финална, в която останалите 5 участници ще се борят за победата във формата! Днес ще прочетете интервю със състезателката, класирала се на девето място и отпаднала след четвъртфинала миналия петък, 5 юни - Дениз Чакър! Тя е родена в навечерието на Нова година, на 31 декември 1982 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 31 години, зодия козирог. Израства и учи в родния си град, следвайки в държавната театрална консерватория. След завършването си се премества да живее в друг голям турски град Истанбул. Първото й участие в сериал е през 2004 г., когато изиграва малка роля в поредицата "Ако жената поиска" (Kadın İsterse), а година след това, през 2005, отново с малка роля се включва в мелодрамата "Любов между двама" (İki Arada Aşk). През 2006 г. обаче изиграва ролята на живота си, тази на Ферхунде в семейна драма номер едно в Турция "Листопад" (Yaprak Dökümü), след която придобива световна популярност, а героинята й се превръща във феномена "добра злодейка". След нея прави няколкогодишна пауза в кариерата си, завръщайки се с гръм и трясък през 2011 г. с втората си по успешност роля, коренно различна от тази на Ферхунде, тази на Ифет в едноименната мелодрама, излъчила се у нас по Диема Фемили. През същата година взима участие и в кино-лентата, в която си партнира с Йозджан Дениз, "По-късно" (Ya Sonra). През 2013 г. участва с второстепенна роля в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). Последната й роля бе миналата година в неуспешната турска историческа драма "Забрана" (Yasak), която само след 9 излъчени епизода бе свалена от ефир заради ниски рейтинги. През тази есен обаче предстои да се завърне в нова криминална драма отново по ATV, от която се очаква да постигне високи рейтинги. Време е да започваме с интервюто!

Как бихте се описали с пет думи?
Поне към момента смятам, че съм перфекционист, практична, забавна, надеждна и нежна. Но с времето сигурно ще изгубя някои от тези качества, но пък ще придобия други. 

Мислите ли, е ролята на Ферхунде в "Листопад" Ви състари?
Наистина този персонаж добави доста години към възрастта ми, а и доста килограми към теглото ми. Ферхунде беше жена, изпълнена със зрялост, каквато по това време аз все още не бях. Именно и заради това най-вероятно е изглеждало, че съм по-възрастна. Но за мен това не е толкова лошо нещо, аз обичам да експериментирам със себе си. За мен няма значение дали ще съм по-слаба или по-дебела, по-млада или по-възрастна, важното е да изигравам ролите си пълноценно и да правя всичко, на което съм способна за тях.

Как открихте актьорския си талант?
Не съм го откривала, а и не смятам, че за подобно нещо човек разбира изведнъж. Всичко се случва, докато действаме и дори самите ние не разбираме какво всъщност става. Още като малка обичах да играя, да се правя на известни по това време личности и мои идоли, да пресъздавам историите от телевизията, като това много ни харесваше и ме забавляваше. В училище спонтанно реших да се запиша на школа по актьорско майсторство и всичко потръгна. 

Какво е качеството, което Ви тласка напред и чрез което изпъквате пред останалите?
Перфекционизмът ми. Винаги, когато се гледам на телевизионния екран след като сме заснели сцените, си казвам, че мога да пресъздам ситуацията или образа още по-добре и по-добре, като се старая след това да го направя. Човек никога не може да достигне до съвършенството, но въпреки това аз съм една от лудите глави, които се стремят към него. Странно, това ми носи само положителни емоции и по-високи достижения както в професията, така и в живота.

В "Ифет" пресъздадохте образа на главната героиня, чието име означаваше "целомъдрие"...
Да. Точно чрез тази своя роля разбрах, че имената на героите носят голяма символика със себе си и че точно те са формулата за успеха към максимално доброто ми представяне. Но не е само това... За съжаление младите, които искат да се занимават с актьорство, гледат само материалната страна и си казват, че ако станат актьори, ще си играят ролите и ще си вземат парите, а останалото няма да ги засяга. Е, така не става! Човек трябва да вникне в персонажите си и да съпреживее тяхната съдба, иначе няма как да му се получи. Ифет бе една от героините ми, които най-много ме развълнуваха и трогнаха, а името ѝ напълно се припокрива с качествата ѝ. 

Добре, но след ролите си в "Ако жената поиска" и "Листопад" изградихте образа на лошо момиче...
О, аз не съм такъв човек в реалния живот и се надяват повечето зрители вече да разграничават ролите на даден актьор от самия него, тъй като е много неприятно, докато се разхождаш, някой все още заблуден да те спре и да ти се кара защо и какво си направил. Хората, които ме познават, знаят, че съм много добър човек. Точно в "Ифет" развенчах този образ на злодейка, от което много се радвам, а и защото хората ме видяха в друга, непозната за тях моя светлина.

Помните ли първия си ден в театъра?
А вие как мислите? Естествено, че го помня, никога няма да го забравя. Влезнах изплашена, затворена и скромна, но след това бързо се отпуснах и запознах с много нови хора, с някои от които все още поддържаме добри отношения. Няма да забравя и първата пиеса, в която взех участие - "Стимул" (Uyarca). Бях много развълнувана и щастлива. 

А помните ли първия си ден на снимачната площадка?
Тук вече ме затруднихте. Тогава бях още по-развълнувана и кипяща от щастие, като явно съм била толкова омаяна от цялата обстановка - камери, микрофони, прожектори, че не съм осъзнавала какво ми се случва и не помня почти нищо от тогава. Спомням си само как всичко започна като на шега, а след това нещата потръгнаха.

Вече се появявате много по-често по телевизията, отколкото в театъра...
В грешка сте! Старая се да комбинирам ролите си в пиесите с тези в сериалите и филмите, не искам да подценявам нито едните, нито другите. Уви, в момента трамплинът към славата и успеха не е сцената, а снимачната площадка и за съжаление всички млади и амбицирани актьори се целят точно натам, от което пък страда театъра. За съжаление телевизията се превърне в индустрия, а за мен трябва да бъде част от нас, хората, да ни вълнува, развлича и да показва, че на материалното, а духовното е на първо място, а и да не бъде за сметка на другите сфери. Силно се надявам в скоро време нещата да се променят!

Коя е най-голямата Ви мечта?
Мечтата ми е най-сетне хората да ме разберат, а и не само мен - всички да се уважаваме взаимно, да приемаме изборите, решенията и мненията на околните, без да ги съдим или упрекваме за тях. 

Ако можехте да се върнете назад във времето, бихте ли променили нещо от миналото си?
Не, не бих направила нищо по-различно от това, което вече съм. Интересувам се единствено за близките си, защото много ги обичам, а и защото те ме подкрепят и разбират най-добре. А те винаги ще са с мен, независимо дали в миналото, настоящето или бъдещето. 

В конфликт ли сте със самата себе си?
О, да, особено преди години. Постоянно се боря със самата себе си, с характера си, с мнението си, с импулсивността си. Като че ли допреди години над мен властваха чувствата и емоциите ми, но сега, с времето, се замислям, че съм станала по-разумна и мислеща жена. 

Имате ли късмет в живота?
Късметът е твърде общо понятие и поне за мен то не влияе върху живота ни. Човек сам написва съдбата си, сам решава какво да прави и какво да не прави, сам взема решения, сам мисли, сам действа, не зависи от никого. Да не би живота ни да зависи от късмета? Всеки живее живота си така, както си е заслужил и или страда, или се радва от постъпките си. 

3 коментара:

Анонимен каза...

Трябваше да има въпроси за връзката и с Ибрахим,знаете че той има много фенове....

Админ каза...

До 1 коментар:
Здравейте,
Та това е интервю с Дениз Чакър, не с Ибрахим Челиккол? Не Ви ли е интересно да научите нещо и за нея?! А и поне според нас тя е доста по-известна от него и в Турция, и у нас.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

Посъветвах за въпроси относна връзката им,не интервю с Челиккол.

Предоставено от Blogger.