"Пътят на живота" (13): преразказ на дванадесети епизод

Здравейте, приятели! Днес е петък, 12 юни, а това означава, че предстои да прочетете новото тринадесето издание от новата пролетна рубрика
на СЕРИАЛИ в България "Пътят на живота", в която всеки петък преразказваме по един епизод от едноименната турска медицинска мелодрама, излъчила се миналата есен по KanalD "Hayat Yolunda". В предишния ѝ дванадесети брой преразказахме единасетата серия, в която Мелис шантажираше Йелда, че ако не ѝ помогне да отдалечи Шафак от Алп, щеше каже истината на лекарката за миналото на Джем и това, че той всъщност ѝ е изневерил с най-добрата ѝ приятелка. Йелда не искаше да се съюзи с арогантната жена, която обаче разказа истината на Шафак. Младата лекарка бе повече от шокирана от чутото, като бе бясна на Джем и Йелда, които пък бяха много разстроени от случилото се. Шафак се изнесе от дома на Йелда и се нанесе на хотел, като Алп се възползва от това, за да подобри отношенията си със съпругата си. Селим, след като бе наръган от брата на Сеза, се възстанови и дори му прости тази негова постъпка. Какво се случва след това, разбирате сега в преразказа ни на дванадесети епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!

Джем е пред вратата на Мелис. Тя, виждайки го през шпионката, е изплашена, но въпреки това му отваря. Той, въпреки въздействието на алкохола, запазва хладнокръвие и спокойно я пита защо е постъпила така, каква полза има от това да го скара с Шафак. Мелис се държи арогантно и му казва, че всичко ще става така, както тя пожелае. Джем презрително я пита дали някога някой я е обичал. Тя е поразена от този негов въпрос, като се ядосва и затръшва вратата, заключвайки се. Обажда се на Алп, но той не вдига, защото е при Шафак и Едже. Мелис се обажда на охраната, която идва и отвежда пияния Джем, който изкрещява, че Мелис ще загуби и Алп. Тя е ядосана. 
Йелда и Селим се задремали в хола на дома на първата. Тя се събужда и го целува, а след това изважда писмо, което е за Шафак. Спомня си за миналото, когато в нощта, в която Джем е изневерил на Шафак с нея, тя го е открила на масата, а след това е видяла Джем да лежи безпомощно в стаята си, поел отровни медикаменти с цел да се самоубие. 
На сутринта в двора на болницата са Йелда и Джем. Тя му напомня за писмото. Предлага му да го покаже на Шафак, за да го прочете тя и да разбере на какво е бил готов Джем в името на любовта им. Той обаче не се съгласява, защото си мисли, че така, ако Шафак му прости, ще бъде само от съжаление. 
Съпругът на бивша пациентка на Шафак, която е починала след автомобилна катастрофа, леди Шафак. Той е психични отклонения и смята, че именно тя е виновна за смъртта на жена му. Решен е да си отмъсти, като проследява Алп и Шафак до къща, която бизнесменът иска да купи за съпругата и дъщеря си. Мъжът насочва пистолета си към лекарката, но той засича и не успява да я простреля. Междувременно тя не е съгласна да приеме подаръка на Алп и влиза в колата му, а следящият я си тръгва. 
Мъжът се връща в болницата и говори с Тайфун, като го пита кога може да разговаря с Шафак. Шеговитият лекар му обяснява, че ще има събрание и след него тя ще е на разположение. Чува ги Мелис, която идва и насаме пита мъжа за какво му е Шафак. Той ѝ разказва, че преди години по нейна грешка съпругата му е починала, като главната лекарка го кани в кабинета си, за да ѝ разкаже всичко в подробности. 
В болницата в тежко състояние пристига добър приятел на Алп, който е и известен спортист. Всички се заемат с него и го настаняват в болницата, като докторите обсъждат какво да правят, след като лекарят му е поставил диагноза, с която обаче Селим не е съгласен. На събранието Алп отказва предложението му да се направят нови изследвания, както и Мелис и Ебру, като след това то приключва. Доктор Вейсел задържа Шафак и Йелда и ги пита какво се случва между тях, като дъщеря му отговаря, че това са техни отношения и ще говорят за тях само двете. Шафак ядосана си тръгва, като Йелда я последва и я моли за прошка. Шафак ѝ отговаря, че няма да я получи. 
Мелис се договаря с психично болния мъж да напише писмо от негово име до министерството на здравеопазването, за да бъде отнето правото на Шафак да лекува и практикува лекарската професия, както и да организира очна ставка с журналисти, чрез която случаят да се популяризира и да бъде взет още по-сериозно от властите. Така Мелис се възползва от разярения мъж, за да огорчи Шафак, без да знае какво всъщност върши. 
Йелда, въпреки молбата на приятеля си, носи писмото от Джем на Шафак и ѝ разказва за всичко - как Джем е бил готов да се самоубие заради любовта им и как самата тя е била неговата най-голяма грешка. Шафак взима писмото, но вместо да го прочете, тя без да се замисли го къса. Йелда е разочарована, че приятелката ѝ е станала толкова коравосърдечна и излиза от кабинета ѝ. 
На вечерта Шафак си спомня за миналото - далечното и близкото, като се замисля и решава да прости на Джем. Същевременно той и Ебру вечерят в предишния им семеен дом, като бившата съпруга на младия лекар прави още един опит да го спечели. Шафак пристига с автомобила си пред дома им и минавайки към входната врата, вижда през прозореца как Ебру понечва да целуне Джем. Той вижда Шафак отвън и бързо излиза, за да ѝ обясни, че все още я обича. Тя е разстроена и разочарована, като си тръгва ядосана. 
Алп е при Едже, за да ѝ пожелае лека нощ. Момиченцето пред Мелис споделя, че иска отново тримата - то, майка му и баща му, да прекарат една вечер заедно, като арогантната жена го чува и се ядосва. Когато Едже заспива, Алп отива при нея и я укорява, че се държи така с дъщеря му, но тя се разплаква и го моли да помисли и за бебето ѝ. Тя, със сълзите си, отново успява да омае любовника си, като се опитва да го разнежни още повече, но той удържа и я отблъсква. 
След нелепата ситуация Джем чука на вратата на хотелската стая на Шафак. Тя отваря и безизразно го пита какво иска. Той ѝ дава писма, които ѝ е писал през годините, докато не са се виждали, които обаче не е могъл да ѝ прати. Тя ги взема и ядосано ги хвърля през балкона си. Джем разочарован си тръгва, а Шафак след това не спира да плаче, като е повече от разстроена. 
На другия ден Ебру и Шафак се засичат в болницата. Шафак заядливо я пита как е, защото изглежда повече от добре, след като бившият ѝ мъж се е върнал отново при нея. Ебру отегчено ѝ отговаря на Шафак, че е много глупава, щом си мисли така, защото Джем никога не е бил неин. Шафак се замисля над думите ѝ. 
Приятелят на Алп се влошава. Близките му не позволяват на Селим да го излекува по друг начин, тъй като безрезервно вярват на личния им лекар, поставил обаче грешна диагноза. Селим на своя глава започва друг вид лечение, но Алп, Мелис и близките на пациента разбират за това, а Алп прибързано го уволнява. Селим обаче не се спира пред това и с Джем и Сеза измислят план, чрез който да направят изследвания на пациента и да установят дали в действителност диагнозата му е грешна или не. В крайна сметка, въпреки рискованите им действия, те успяват да направят изследванията, след което пред Алп и Мелис им показват, че предположенията на Селим са били верни. Така те му позволяват да го оперира, като манипулацията минава успешно, а младият лекар бива оценен най-накрая и получава извинения от Алп за думите му. 
Вейсел и Йелда имат план, чрез който младата лекарка и Шафак да се сдобрят. Възрастният доктор се обажда на Шафак и ѝ предлага да пият кафе заедно в кафенето, където са ходили, когато са били студенти. Шафак, без да мисли, се съгласява, но на срещата всъщност я чака не учителят, а Йелда, която се надява на последен шанс да се сдобри с приятелката си.
На излизане от болницата, запътвайки се към кафенето, Шафак бива следена от психично болния мъж. 
Братът на психично болния мъж притеснен е при Мелис и ѝ обяснява, че брат му не е добре с психиката и че Шафак не е виновна за смъртта на съпругата му. Братът обвинява главната лекарка, че е съдействала на мъжа, като тя изпада в паника, защото разбира, че животът на Шафак е поставен в опасност, тъй като болният мъж я следи и иска да я убие. Мелис изпада в паника и бързо казва на Джем и останалите за опасността, като той отива към кафенето много притеснен. 
Шафак пристига в кафенето и не се изненадва, когато вместо доктор Вейсел, вижда да я чака Йелда. Тя за пореден път моли приятелката си за прошка, като е решила да използва последния си коз - тяхното дългогодишно приятелство. Шафак обаче отново с насмешка реагира на думите ѝ. Йелда изведнъж вижда психично болният мъж, който е насочил пистолет към Шафак и точно когато той натиска спусъка, Йелда се изпречва пред нея и така бива простреляна. Шафак е шокирана, като бързо идва Джем. Двамата заедно качват ранената Йелда в колата на Шафак и я карат към болницата, като дъщерята на доктор Вейсел, въпреки че се превива от болка, моли приятелката си за прошка. След като Шафак ѝ казва, че ѝ прощава, Йелда изпада в несъзнание.
Мелис притеснена е при Алп. Не след дълго идва полиция, която моли главната лекарка на болницата да се яви в полицейския участък, за да даде показания, защото е обвинена от брата на психично болния мъж, че му е съдействала в плана му за отмъщение за Шафак. Алп е шокиран от постъпката на любовницата си, а тя се разстройва, защото отново ще го загуби с тази си постъпка.
Джем и Шафак, заедно с ранената Йелда, пристигат в болницата, като спешно я оперират. Куршумът е попаднал в лявата част на гръдния кош и е близо до сърцето, като много притеснен пристига доктор Вейсел. Нужна е рискована операция, на която възрастният лекар трудно се съгласява. Докато Джем и Шафак оперират Йелда, пулсът ѝ спира.

В следващия последен 13 епизод очаквайте: състоянието на Йелда е критично, като Селим е много разстроен от това и се моли любимата му да оцелее, правейки планове за бъдещето им. Тайфун също е много притеснен за своята несподелена любов. Междувременно Мелис прави изключително необмислена и глупава постъпка, рискуваща живота и на нея, и на Шафак. Дали Йелда ще оцелее и какво ще се случи с Мелис и Шафак, както и каква ще бъде развръзката в сериала, очаквайте във финалния тринадесети епизод от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)! 
_________________________________________________________________________________

Е, това беше всичко от тазседмичното тринадесето издание на новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в което преразказахме дванадесетия епизод от едноименната турска медицинска драма "Hayat Yolunda". Следващият ѝ и последен четиринадесети брой, в който ще можете да прочетете преразказ на последния тринадесети епизод, очаквайте следващия петък, 19 юни! А дотогава можете да си припомните предишните ѝ издания чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.