"Музиката от турските сериали" (32): "Двете лица на Истанбул"

Здравейте, приятели! Днес е 10 юни, сряда, и публикуваме тринадесетото за сезона и тридесет и второ подред издание от любимата
на мнозина от Вас рубрика "Музиката от турските сериали", единствено в която даваме пряк израз на чувствата и емоциите! В тазседмичния ѝ брой предстои да анализираме музикалните теми от турската драма, която предстои да започне у нас - "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye). Време е да започваме!

Стартираме както обикновено, а и както подобава с представянето и анализа на заглавната музикална тема от сериала, чиито мелодии разглеждаме в днешното издание на "Музиката от турските сериали" - "Двете лица  на Истанбул"! Тя започва рязко и неочаквано, със звучене на струнни и духови на преден и на клавишни и ударни на заден план, като първоначално надделява духовият, който придава на мелодията така характерното за музикалните теми от турските сериали чувство на носталгия и тъга по нещо отминало, за което сме говорили много пъти досега в предишните издания на рубриката ни. Не след дълго обаче започва същинската част на заглавната интродукция към хитовата поредица с участието на младите надежди на турското кино Неслихан Атагюл и Кадир Доулу, в която надделява струнният инструмент, който носи със себе си повече чувство на драматизъм и напрежение, отколкото на носталгия, която обаче също не липсва. Тези емоции, които мелодията носи на слушателите, намират своя връх в започването на нова подтема, в която духовият и клавишният инструмент спират да звучат, като тя бива изпълнявана единствено от струнният и ударният и отново е изпълнена с напрежение и драматизъм. След нея започва друга нова подчаст, в която духовият инструмент излиза на преден план, като прави мелодията по-спокойна, лирична и баладична. Не след дълго обаче струнният отново започва да звучи и така мелодията отново става напрегната и драматична, като тези чувства не спират да градират, но намират своя върхов момент във финала на заглавната тема от стартиращия на 24 юни (сряда) нов турски сериал по Диема Фемили "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye), която приключва рязко и неочаквано, както и всъщност започна. Можете да я чуете от тук!

Тъй като българските зрители все още не са опознали достатъчно останалите музикални теми от "Двете лица на Истанбул" (Fatih Harbiye) и заглавната музикална тема ще звучи и през голямата част от самите епизоди, по време на развиване на действието, други мелодии от мелодрамата няма да представим, но за по-любопитните любители на класическите и традиционни турски мелодии, от тук можете да чуете останалите теми в сериала! 
_________________________________________________________________________________

E, това беше всичко от тазседмичното тринадесето за сезона и тридесет и второ подред издание от рубриката ни "Музиката от турските сериали"! Очаквайте последния за сезона четиринадесето брой следващата сряда, 17 юни, а дотогава можете да си припомните предишните ѝ броеве чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.