"Турция представя..." (24): какво да очакваме това лято по ShowTV?

Здравейте, приятели! Вторник е, 9 юни, и днес със своя нов четвърти сезон продължава рубриката на СЕРИАЛИ в България "Турция представя...",
в която представяме най-новите турски мелодрами, стартиращи в южната ни съседка! В днешното четвърто за сезона и двадесет и четвърто подред издание предстои да Ви запознаем с четирите нови летни проекта на ShowTV, която през летния сезон ще излъчва изключително разнообразна и интересна програма. Преди да започнем с представянето им, нека накратко да обобщим какво се случи с медията през изминалата пролет! През изминалите месеци по телевизията стартираха цели 4 нови сериала, като равносметката след тях е изключително интересна - два успяха, два се провалиха. Ще започнем със спрените мелодрами! Първата стартирала пролетна продукция на ShowTV, започнала още в средата на февруари, бе "Спешно отделение" (Acil Servis) - римейк на едноименния американски хит, която обаче само след 3 показани епизода спря заради доста ниските си рейтинги, въпреки последвалата след тях смяна на деня на позициониране. Вторият провал на телевизията бе "Невинна лъжа" (Beyaz Yalan), който се изправи срещу големите хитове в понеделник и съвсем естествено - не успя да се справи с конкуренцията в тяхно лице. Премести се в събота, когато конкуренцията е по-слабо, след като не постигна по-високи резултати, но и там не намери своята аудитория и преустанови излъчването си. За щастие, ShowTV излъчи цели 2 два нови хита тази пролет! Най-успешната нова мелодрама на медията, стартирала през изминалата пролет, безспорно е "Никога няма да се откажа" (Asla Vazgecmen) с Толгахан Сайъшман, която всеки четвъртък се нарежда до най-гледаните телевизионни програми и напоследък често дори е вторият най-гледан сериал за деня. Вторият нов сериал, постигнал успех, който стартира последен сред всички останали, е комедийната драма "Спешно търсене на любов" (Acil Ask Araniyor), която всяка неделя привлича голяма аудитория и постига доста добри и прилични резултати, не излизайки от ТОП 10. След като направихме равносметка на случилото се с новите четири сериала на ShowTV през изминалата пролет, е време да преминем към четирите нови проекта през лятото!

"Какви отношения" (Ne Munasabet):
Това е първата нова лятна поредица на ShowTV, която предстои да направи премиерата си през настоящия и първи летен месец юни! В нея главните роли са поверени на не чак толкова познати на широката аудитория актьори, сред които Сарп Левендоулу, Пелин Акъл, Инан Улаш Торун, Бенги Идил Ураш, Джихат Тамер, Айше Кьокчу и други. Продуцент на романтично комедийната поредица ще бъде Фатих Енес Йомероулу, режисьор Чааръ Байрак, а сценаристи - Хакан Хаксун и Баръш Башар. В "Какви отношения" се разказва за двама коренно различни млади влюбени, които по стечение на обстоятелствата случайно започват връзка. Демир (Сарп Левендоулу) е млад, умен и забавен мъж, израснал в богато семейство, без да се лишава от нищо, въпреки че не е в особено добри отношения с баща си и двамата постоянно се карат. Демир, завършил "право", е истински плейбой и трудно се задържа за дълго време с една жена, като след време разбира, че това не носи предимства, а недостатъци в живота му. Нил (Пелин Акъл) е млада и честна дама. Тя работи като адвокат и постоянно е в търсене на истината и справедливостта. Успяла в кариерата, тя не се чувства пълноценна в живота и няма никакво самочувствие, като е стеснителна и избягва контактите с много хора. По стечение на обстоятелствата, докато са в съда на работа, двамата юристи - Демир и Нил, случайно се срещат и се влюбват от пръв поглед, като започват да излизат заедно. Какви ще бъдат последствията от този тотален сблъсък на характери и дали те, въпреки различията си или именно заради тях ще продължат отношенията си, ще разберем в епизодите на новия летен сериал по ShowTV "Какви отношения", чийто старт предстои скоро! 

"Състоянието на връзката е сложно" (Ilişki Durumu Karmaşık):
Това е втората нова лятна поредица на ShowTV, която също предстои да направи премиерата си през настоящия и първи летен месец юни! В нея главните роли ще бъдат поверени на сравнително познати на южносъседската и родната публика актьори, сред които Берк Октай ("Опасни улици" и "Надежда за обич"), който през изминалата есен се снима в провала на StarTV "Не можеш да избягаш от любовта" (Asktan Kacilmaz), и Памир Пекин ("Сезони на любовта"). Техни екранни партньорки ще бъдат все още непознатите нито в Турция, нито у нас актриси Серен Ширинче и Еда Едже, които предстои да направят телевизионния си дебют в родината си. Продуцент на "Състоянието на връзката е сложно" ще бъде Баръш Йош, а сценарист - Бану Киремитчи Бозкюрт. Продуцентската компания, която ще създаде проекта, е "MF Yapim". В "Състоянието на връзката е сложно" ни очаква изключително интересен, колоритен и почти невъзможен сюжет. Питате за защо да е невъзможен? Защото ни очаква любовен, забележете, четириъгълник, в който един ще обича втори, той пък ще обича трети, трети ще обича четвърти, а той - първия! Любов, ревност, гордост и приятелство ще вървят ръка за ръка в новата мелодрама, като тя няма да остави безучастен нито един зрител. Очаквайте стартирането на "Състоянието на връзката е сложно" съвсем скоро през предстоящия юни месец по ShowTV!

"Момичето на фабриката" (Fabrika Kizi):
Това е третата нова лятна поредица на ShowTV, която също като предишните две предстои да направи премиерата си през настоящия и първи летен месец юни! В нея главните роли ще бъдат поверени на някои познати, а други не чак толкова актьори, сред които Фуля Зенгинер ("Малки жени"), Исмаил Демирджи, Фърат Албайрам, Йозге Коркмаз и други. Продуцент на поредицата ще е Серкан Чичекоулу и Енгин Ачунер, режисьор Хакан Арслан, а сценарист - Гьокхан Хорзум. В "Момичето на фабриката" се разказва за Айлин (Фуля Зенгинер) - млада дама в началото на тридесетте години, която притежава всичко, за което мечтае една жена - богат и обичащ съпруг и успешна кариера. Тя е амбициозна в работата и страстна в любовта. Животът ѝ обаче ще се промени изведнъж след като точно в навечерието на сватбата им, съпругът на Айлин неочаквано и без обяснения я напуска и изчезва, като остава годеницата си съвсем сама. От тогава всичко в кариерата ѝ започва да върви надолу и не след дълго несправящата се сама с бизнеса си млада жена загубва работата си и успешната ѝ фирма фалира. Айлин изпада в безизходица и не знае какво да прави, когато се досеща, че в покрайнините на града е наследената от нея фабрика на баща ѝ. Младата и амбициозна дама няма друг избор и отива да работи в нея, като за първи път се сблъсква с физическия труд и преумората, но за сметка на това предприемчивият и амбициозен характер ѝ помагат да се приспособи към новата среда, въпреки всичките трудности, съпътстващи я в новото начинание. Дали Айлин ще успее да изплува от дъното и с фабриката на баща си да си възвърне спокойния живот, а и да намери новата любов, предстои да разберем съвсем скоро в епизодите на продуцирания от "Organize Filmer" нова комедийна драма "Момичето на фабриката" по ShowTV!

"Сума в сума" (Tutar mi Tutar):
Това е четвъртата и последна към този момент нова лятна поредица на ShowTV, която подобно на останалите три обявени предстои да направи премиерата си през настоящия и първи летен месец юни! В нея главните роли ще бъдат поверени и на много популярни и обичани лица, и на непознати и дебютиращи на малкия екран млади надежди на турското кино. Сред първите е звездата Джейда Атеш ("Огледален свят"), която през изминалата есен се снима в хита на същата медия "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), а сред вторите - Пашхан Йилмъзел, Джахит Гьок, Бахадър Ефе, Зейнеп Канконде и други. Компанията, която ще създаде новия комедиен проект, е "BKM", продуцент - Неджати Акпънар, режисьор - Шенол Сьонмез и сценарист - Еркан Ерсезер. "Сума в сума" ще припомни на турските зрители за добрите стари времена, когато така наречените "квартални сериали" властваха в ефира и забавляваха и младо, и старо. Дали обаче този сюжет ще привлече носталгичните към тези продукции зрители или мястото му отдавна са заели съвременните мелодраматични развития, предстои да разберем! В новата поредица на ShowTV се разказва за двама много близки приятели, които живеят в малка, но пък изключително кипяща от живот махала. Двамата, пораствайки, ще се сблъскат с материалната любов, със семейните скандали и със "събуждането" им в живота, но всичко това поднесено не по драматичен, а по толкова комедиен начин, че всеки ще поиска да му се случи. Комедийните сериали напоследък в южната ни съседка не са сред най-гледаните и се провалят, но дали и с този ще се случи същото или както се казва "ще счупи каръка", предстои да разберем в епизодите на "Сума в сума" съвсем скоро по ShowTV!

Освен тези четири нови летни сериала, през горещите месеци ShowTV ще предложи на зрителите си и два изключително интригуващи и интересни риалити формата! Първият е "Kapisma", който е музикален и в който журито и участниците ще се надпреварват заедно едни срещу други в четири отбора от по 18 състезатели - певци любители, които ще бъдат оглавявани от треньорите си - журито, известни певци в южната ни съседка. На края на състезанието ще остане само по един участник във всеки отбор, който ще запише дует с треньора си, но само един от тях накрая ще спечели голямата награда от 20 000 лири. "Във и извън" (Bir İçeri Bir Dışarı) е вторият развлекателен проект, който ще бъде телевизионна игра, в която всеки един зрител ще може да спечели страхотни парични и предметни награди. Така ShowTV се превръща в телевизията това лято, която ще предложи най-голямо разнообразие на зрителите си - от четири нови сериала и две нови шоу-програми, а дали ще успее да отчете високи рейтинги, предстои да разберем в изданията на рубриката ни "Какво гледат в Турция?" всеки понеделник!
_________________________________________________________________________________

E, това беше всичко от тазседмичното четвърто за сезона и двадесет и четвърто подред издание от рубриката ни "Турция представя..."! Следващия вторник, 16 юни, очаквайте обявяването на още нови летни продукции тази година по турските телевизии! 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.