Джейда Атеш: "Най-важно е да сме красиви вътрешно"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 21 май, и продължава рубриката ни, в която всяка седмица публикуваме интервюта с отпадналите
състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да се завърне един от отпадналите до този момент девет участници във формата, като днес ще прочетете интервю с деветата състезателка, която го напусна миналия петък,  15 май - Джейда Атеш! Тя е родена на 14 септември 1987 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е на 27 години, зодия дева. Кариерата ѝ не е много богата на продукции, но въпреки това чаровницата за отрицателно време се превръща в любимка на зрителите. За първи път я гледахме като Лейля в най-успешната турска тийн-мелодрама "Мечтатели" (Kavak Yelleri), в която се снима през 2009 г. Ролята, която обаче я изстрелва на върха е тази на Ханде в най-харесваната турска мелодрама, излъчвана у нас - "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum), чрез която и придоби световна популярност. През 2012 г. пък се включва и в неуспешния трети сезон на поредицата, озаглавен "Пътят на Емир" (Emir'in Yolu), който обаче постига пълен провал и спира излъчването си. Преди това обаче, през 2009 г., се снима в хита "Сбогом, Румелия" (Elveda Rumeli), а през 2010 г. в закупения у нас сериал "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask). През лятото на 2014 г. участва в провала на TRT1 "Çırağan Baskını", който спря излъчването си след 8 излъчени епизода и в който си партнира с Енгин Алтан Дюзятан. За последно актрисата участва в хита на ShowTV, излъчващ се и у нас всяка сряда вечер по ShowTV - "Отмъщението на змиите" (Yilanlarin Ocu), който обаче през октомври м. г. напусна и в момента си почива. Време е да започваме с интервюто!

Разкажете ни повече за новия Ви проект "Çırağan Baskını"! 
Това е сериал на TRT1, като към момента към момента сме заснели първите осем серии и сме в очакване на рейтингите, които ако са добри, ще продължим да снимаме, но ако не са - спираме. Това е историческа продукция, която ще бъде с мелодраматичен привкус, няма как иначе (смее се). Но честно казано не си правя планове за някакъв грандиозен успех, по-скоро бях любопитна да видя какво е да се снимаш в исторически проект. Беше ми интересно, но отсега нататък всичко зависи от рейтингите.

Каква е Вашата роля в този нов сериал?
Аз ще изиграя ролята на Електра. С излъчването на епизодите зрителите ще научат, че въпреки първоначалното си мнение за нея, което вероятно ще си изградят, тя ще се окаже добър персонаж, но заради наивността и неопитността си ще се замеси в доста интриги и лъжи, които няма да ѝ повлияят добре. Героинята ми е лутаща се, незнаеща какво иска, млада, безразсъдна... Интересно ми е да я играя.

"Çırağan Baskını" е исторически сериал по действителен случай, запознахте ли се отпреди това с историята?
Честно казано - не. Имах любопитството да разбера повече за това събитие, но не съм от хората, на които ще им е интересно да се ровят из стари и овехтели книги, чието съдържание в повечето случаи е почти неразбираемо. Научих какво е историческото събитие буквално по време на снимките на сериала, като голяма помощ получих от нашия сценарист Фатих Йозджан. А и мисля, че така ми беше по-интересно, отколкото предварително да знам за какво се разказва. Обичам неизвестното!

За първи път ли играхте заедно с Енгин Алтан Дюзятан?
Да, дори за първи път се срещнахме и запознахме на снимачната площадка на "Çırağan Baskını". Единственото, което мога да кажа за него, е, че, е изключително добър актьор и човек, бързо се сприятелихме и все още продължаваме да поддържаме прекрасни отношения, радвам се, че срещнах този наистина голям професионалист. Той наистина ми помогна доста.

С какво друго се занимавате в момента?
Наскоро завърших образованието си в Америка и общо взето през последните няколко месеца постоянно пътувах от Турция за САЩ и обратното, сигурно съм прекарала общо цяла седмица, пътувайки в тези самолети. Както казах, нямам големи очаквания към "Çırağan Baskını", затова в момента съм в очакване на предложения за участия във филми или реклами. Реших в близкото бъдеще да не се снимам в сериали, защото е доста изморително, а и доста често се случва така, че поредицата не се гледа и бива спирана, което е доста жалко. Но по принцип това не означава, че окончателно спирам да се снимам в сериали, просто в момента периодът е такъв. Но нека да не се заричам, защото не знам какво ще стане с мен утре, а пък мисля толкова дългосрочно (смее се).

Не смятате ли да се установите в САЩ?
Доста често съм се замисляла за този вариант, но все още не мога да си представя как бих се разделила с родината ми, със семейството и приятелите ми, с любимите ми места, всички мои спомени са тук, в Турция. Завърших образованието си в Америка и опознах доста неща там, но нищо не е по-уютно и хубаво от родината. И дори в САЩ да бих имала по-голяма перспектива и по-подсигурено бъдеще, не бих се съгласила да емигрирам. Но пак казвам - не знам какво ще ми се случи утре, затова и не се заричам какво бих и какво не бих направила.

Колко е важна за Вас красотата?
Красотата или общо казано външният вид никога не са били от някакво голямо значение за мен. Никога не съм се хвалила с красотата си, никога не съм се имала за нещо повече от останалите момичета на моята възраст. За мен всеки един човек е красив по свой собствен начин, всеки има своя чар. Но най-важно е да сме красиви отвътре, стремя се да оценявам вътрешната красота у хората!

Имате ли планове за сватба?
Това е изключително неуместно зададен въпрос. По-скоро, преди да питате когото и да било дали има планове за сватба, е редно да го запитате дали е готов за това важно житейско събитие! Като цяло обаче бракът е изключително лично, свещено и свято нещо, което поне според мен е невъзможно да се планува, то винаги в най-неочаквания момент и именно това е най-сладкото и хубаво. Искам да създам семейство, да имам деца и мъж, но все още не смятам, че съм достатъчно готова за това, а и все още съм млада, не мислите ли? (смее се).

Доста хора осъдиха предишните Ви постъпки, когато се снимахте почти гола...
Нека да не засягаме тази вече болезнена за мен тема в момента, става ли? Всичко, което се случи тогава, го изживях много тежко и наистина бях срината психически от всичките нападки на хората. Била съм млада, сгрешила съм, какво толкова? Нима нито едно нормално човешко същество не е допускало грешки в живота си? Нима има безгрешни хора? Не съм убила човек, нито съм нагрубила някого, нито съм откраднала, нали? Отдавна смятам, че ние, известните личности, сме подложени на голямо напрежение и сме станали много уязвими, защото всеки се бърка и се интересува от нашето лично пространство ни съди с някакви абсурдни доводи, защото по някаква причина не ни харесва, но същевременно никой не се замисля какво ни е на нас в такива моменти! С какво сме заслужили това, ние ли сме виновни, че сме избрали да работим такива професии?

Тогава уважавате ли чуждото мнение?
Естествено, че го уважавам, стига обаче то да не накърнява чувствата на хората и да ги прави уязвими. Стремя се да изслушвам хората, когато ми говорят, когато отправят критики към мен, но само когато те са прави, казват ти го без нападки и злоба, а поучително и добронамерено. Иначе - не си правя труда.
_________________________________________________________________________________

Забележка: интервютото е взето през лятото на 2014 г. след края на снимките на сериала "Çırağan Baskını"!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.