"Пътят на живота" (10): преразказ на девети епизод

Здравейте, приятели! Днес е петък, 22 май, а това означава, че предстои да прочетете новото десето издание от новата пролетна рубрика на
СЕРИАЛИ в България "Пътят на живота", в която всеки петък преразказваме по един епизод от едноименната турска медицинска мелодрама, излъчила се миналата есен по KanalD "Hayat Yolunda". В предишния ѝ девети брой преразказахме осмата серия, в която Алп съобщи на Мелис, че не желае бебето и че ще я свали от поста "главен лекар" в болницата на доктор Вейсел. Арогантната жена обаче отново обърна всичко в своя полза и въпреки че рискова живота на детето си, отново успя Алп да я съжали и да преосмисли дали да я напусне. Възникна неочаквана близост между Йелда и Селим, който намери утеха след смъртта на майка си в приятелката си, но дали всичко е било само заради това? Шафак и Джем, въпреки обърканите си взаимоотношения, накрая на епизода решиха окончателно да се съберат, въпреки молбите на Алп Шафак да се върне при него. Младата лекарка пожела да осинови малката Зелиш, останала без родители, но за целта бе нужно съгласието на съпруга ѝ Алп. Той постави условие, че за да даде подписа си и Зелиш да бъде осиновена от Шафак, трябва Джем да напусне болницата и повече да не се появява в живота им. Какво се случва след това разбирате в преразказа ни на девети епизод от "Пътят на живота"!

В дома на Йелда Шафак е в новата детска стая на Зелиш. Двете си говорят. Момиченцето ѝ показва кукла, ръчно направена от покойната му майка, която обаче е скъсана. Шафак я взема, за да я зашие. Зелиш моли младата лекарка никога да не се разделят. Шафак я успокоява и ѝ пожелава лека нощ.
Шафак говори с Йелда. Дъщерята на доктор Вейсел недоумява защо Алп продължава да упорства и сега с цялото си безочие да включва Зелиш в мръсните си интриги. Шафак ѝ обяснява защо мъжът ѝ е толкова ядосан - заради казаното от нея на него, че обича Джем. Йелда е изненадана и я пита дали това в действителност е вярно или Шафак му го е казала, за да го ядоса. Тя ѝ споделя, че наистина все още го обича, но все още е разколебана и объркана дали отново да му се довери. На Шафак ѝ хрумва идея и тя се обажда на адвоката си, като го пита дали е възможно заради бременността на Мелис бракоразводното ѝ дело с Алп да се ускори. Юристът ѝ отговаря, че е възможно, а младата лекарка е повече от щастлива. След малко обаче ѝ се обаждат от социални грижи относно Зелиш, като ѝ съобщават, че срокът е изтекъл и в утрешния ден ще дойдат да вземат момиченцето.
Шафак решава да съобщи на Джем за това, който пък е на гости на Селим. Младият лекар е шокиран след чутото и е объркан, като се ядосва и решава лично да се разправи с Алп, но Селим го спира и му казва, че така само ще влоши нещата. На Джем му хрумва идея и за това веднага отива в болницата и в своя кабинет, където работи на компютъра повече от въодушевено...
Шафак е притеснена и заедно с Йелда се чудят какво да направят, за да не вземат в утрешния ден социалните Зелиш. Малкото момиченце все още не е заспало и решава да отиде при тях двете, но качвайки се по стълбите, чува разговора им и се разочарова, като се връща в стаята си и се моли на Бог да остане в дома да живее в дома на Йелда. Шафак също има идея и излиза навън, въпреки късния час.
Мелис се връща при Алп в хотелската стая. Тя е доволна, че отново е успяла да го омагьоса и че бременността ѝ е помогнала това да се случи. Алп обаче все още е хладен към нея и затова не иска да спят в една стая заедно. На вратата се звъни, като и двамата се чудят кой може да ги търси в този късен час. Алп пита кой, а отвън му отговаря Шафак. Той прави знак на Мелис да се върне в стаята си, но тя се скрива зад вратата, за да подслушва. Шафак влиза и моли още веднъж Алп да подпише документите. Той обаче е непреклонен и ѝ казва, че докато Джем не напусне, няма да го направи. Шафак се ядосва и го предупреждава, че чрез тази си постъпка завинаги ще загуби нея и Едже, а и че ще използва бременността на Мелис в съда и така ще развали репутацията му в бизнес-средите. Мелис не се крие повече и казва на Алп, че Шафак е права. Тя си тръгва разстроена и ядосана.
На сутринта в болницата на доктор Вейсел Тайфун, Сеза и Муазес са повече от доволни, че повече няма да са под ръководството на Мелис. След малко обаче хубавото им настроение е развалено от пристигането на арогантната жена, която им съобщава с широка усмивка на лицето, че продължава да работи в болницата.  Те се натъжават и са неприятно изненадани.
В болницата пристигат Шафак, Йелда и Зелиш, като момиченцето е тъжно и казва на двете лекарки, че е чуло разговора им вчерашната вечер. Шафак му обяснява, че заради проблем с документите временно ще се наложи то да остане в детски дом. След малко Джем също идва, като Зелиш е повече от радостна да го види и двамата се прегръщат. Когато остават насаме и Йелда завежда Зелиш да закуси, Джем съобщава на Шафак, че е подал заявление и молба да осинови Зелиш и така да остане да работи в болницата, въпреки страховете му лошия му късмет в миналото да не сподели и малкото момиченце. Шафак е много радостна от чутото.
В болницата тежко ранен идва млад мъж на име Серкан, който е брат на Сеза. Тя е неприятно изненадана от това, но въпреки това го настанява в болницата и го преглежда. Опитва се да зашие раната му, тъй като той иска да си върви, но тя е дълбока и е нужна операция. Мъжът не желае да го преглеждат доктори и моли сестра си да не казва на никого за случилото се. Тя обаче казва на доктор Тайфун и Селим, като се заемат със случая, но ги предупреждава и моли да не викат полиция по молба на брат си.
Йелда е в кабинета на Джем и му споделя какво ѝ е казала Шафак предната вечер - че обича Джем и заради това Алп е толкова ядосан, след като тя самата му го е казала. Джем е много приятно изненадан от чутото. Йелда му споделя, че иска въпреки миналото, когато заради нея двамата са се разделили, сега да се съберат отново и да се обичат. Джем също ѝ се извинява, че е наранил чувствата ѝ.
Йелда и Шафак са в кабинета на доктор Вейсел, като си говорят за акциите. При тях идва Мелис, която им съобщава, че вече няма намерението да напуска, но още по-шокиращата новина, която им споделя, е, че вече притежава 10% от акциите в болницата. Доктор Вейсел е шокиран и неприятно изненадан от чутото, Шафак и Йелда също. Мелис им намеква, че ще е жалко да се разделят с добър професионалист като Джем, а Йелда се ядосва още повече и за малко да не посегне на арогантната жена, която с присмех реагира на шока им.
Джем съобщава на Зелиш, че тя вече ще живее при него. Момиченцето е объркано и му казва, че не иска да се разделя с Шафак и Едже, защото е свикнало с тях, но Джем го успокоява, че ще ги вижда всеки път, когато поиска. Зелиш се обвинява, че е лошо дете и затова никой не я иска, но Джем отново я успокоява и ѝ казва, че е много добра и е един голям ангел.
Алп води в кабинета на доктор Вейсел нов кардиохирург, който да заеме мястото на Джем. Възрастният лекар се ядосва и съобщава на бизнесмена, че самоинициативите му в последно време не му допадат и че няма намерения да наема нов лекар, защото Джем ще продължи да работи в болницата. Алп се ядосва и му казва, че не иска да вижда Шафак и Джем заедно и го заплашва, че ще му отнеме болницата, след което ядосан си тръгва. Шафак се обвинява, че всичко се случва заради нея и желае да си тръгне, но Вейсел и Йелда категорично я спират и я молят да не го прави.
Мелис разговаря с Джем и му казва, че може да накара Алп да се съгласи да подпише документите за осиновяване на Зелиш от Шафак, без той да напуска болницата. Младият лекар с ирония ѝ отговаря, че не желае да става част от мръсните ѝ игрички и че  повече няма да позволи на нея и бизнесмена да нараняват Зелиш след всичко, което ѝ причиниха, защото именно той ще я осинови.
Сеза се притеснява за брат си Серкан. Тя е разстроена и не знае какво да прави - дали да изпълни молбата му да не викат полиция или да разнищи случая и виновникът за състоянието му да си понесе последствията. Селим я успокоява и я прегръща, като тя се разплаква в прегръдките му. Вижда ги Йелда, която пожелава на Сеза всичко да мине без проблем. Сестрата я моли да не съобщава на полицията за случилото се.
Мелис казва на Алп, връщащ се от кабинета на доктор Вейсел, че Джем ще осинови Зелиш. Алп се ядосва още повече и за да му попречи, моли любовницата си да го свърже със социалните, за да ги предупреди, че Джем е агресивен човек и не може да му бъде поверена Зелиш и така той да не я осинови, а да спаси условието му да напусне болницата. Той разговаря със социалната работничка, като тя му отговаря, че ще вземе думите му напредвид, след което разговаря и с Джем, който не подозира какви ги е наговорил Алп.
След края на разговора им, социалната работничка си тръгва. Алп вижда Джем и го заплашва, че ще му попречи да осинови Зелиш. Без да иска, слушател на разговора им става социалната работничка, която е объркана и не знае чия страна да вземе. Джем отговаря на Алп, че този път плановете му да манипулира всички няма да се осъществят, като запазва хладнокръвие.
Идва полиция, извикана от Йелда, за Серкан. Сеза му казва това, като той я моли да им отвлече вниманието. Тя излъгва полицаите, че брат ѝ все още е в безсъзнание след операцията. Междувременно по-късно оперираният мъж решава да избяга, но на входа на болницата припада, а Сеза отново се разстройва за брат си, тъй като ще е нужна още една операция.
Джем и Шафак разговарят за Зелиш, която за щастие временно отново е останала у Йелда. Младият лекар прави намеци на Шафак за чутото от Йелда, като тя се досеща и му казва, че наистина все още го обича и именно заради тези ѝ думи Алп е толкова ядосан и не желае да подпише документите. Джем ѝ обещава, че повече никога няма да я наранява и ще се постарае да обгрижва нея, Зелиш и Едже. Шафак му се доверява и двамата се прегръщат и целуват.
На вечерта Алп е в хотелската стая заедно с Мелис и получава телефонно обаждане от социалните, като научава, че молбата на Джем да осинови Зелиш е отхвърлена. Той е доволен и се радва, че само чрез неговия подпис момиченцето ще се върне отново при Шафак. Мелис му казва, че не постъпва правилно, но той ѝ съобщава, че ще си потърси ново жилище.
Йелда и Селим вечерят, като той ѝ казва, че има чувства към нея. Тя се съмнява в думите му и му напомня, че го познава добре и че всяка красива жена му размътва мозъка, но след това бързо му омръзва. Той я моли да му даде шанс, а тя му казва, че ще си помисли.
На сутринта социалната работничка съобщава на Шафак и Джем, че младият лекар не е одобрен да осинови Зелиш. Тя ги уверява, че момиченцето няма да остане на произвола на съдбата, като им съобщава, че Мелис иска да я осинови. Джем е шокиран и моли да не отвеждат момиченцето, защото то вече е свикнало с Шафак, но служителката е безкомпромисна.
Йелда намира в кабинета си букет с цветя, оставен от Селим, като се замечтава и е много щастлива, смятайки да приеме предложението му да имат връзка. Тя се запътва към интензивното, където той, като същевременно той говори със Сеза за брат ѝ. Тя му благодари и му казва, че отново му се е доверила след случката с онази целувка. Селим се чувства неудобно, като ги чува Йелда и се шокира, но осъзнава, че не е могла да очаква друго от Селим, след което си тръгва разстроена.
Шафак и Джем отиват при Мелис ядосани. Тя им казва, че иска да осинови Зелиш, защото изпитва вина към нея след случилото се с майка ѝ и се чувства длъжна да се погрижи за нея и да ѝ осигури добър живот. Шафак възкликва, че я съжалява, защото всички я ненавиждат, а тя продължава да се опитва да им се хареса, след което си тръгва от кабинета ѝ. Мелис се замисля над думите ѝ...
В болницата има пациент с раздвоение на личността, който се мисли за учител. Той се разхожда из болницата и случайно влиза в кабинета на Мелис. Тя идва, а той, мислейки я за директор на училището, в което преподава, я укорява за това, че иска да изгони ученик, защото не си плаща таксата. Мелис се изплашва и след няколкото си молби да излезе, тя започва да вика охрана, но идват Тайфун и психологът на болницата, които я успокояват и отвеждат смахнатия пациент. Така ставаме свидетели на поредната комична ситуация.

ПЛАН НА ОСТАВАЩАТА ЧАСТ:
Идва времето Зелиш да бъде отведена...
След чутото за целувката Йелда казва на Селим, че не желае между тях да има нищо повече от приятелство, тя е разстроена...
Сестра Муазес търси Мелис в кабинета ѝ, но нея я няма, тя намира във шкафчето ѝ инсулин и си спомня за деня, в който е припаднала, дава го на Шафак и ѝ казва за съмненията си, че главната лекарка сама е предизвикала припадането си...
Йелда предлага на Тайфун да излязат и да вечерят в нов ресторант, той е въодушевен и се съгласява...
Шафак е при Мелис и ѝ казва, че ако тя не се откаже да осинови Зелиш и не убеди Алп да подпише документите, ще му покаже инсулина и ще му разкаже за фалшивия припадък, Мелис е шокирана, но се съгласява...
Алп е при Мелис, тя го моли да не постъпва така със Зелиш, той се замисля, а тя е доволна от себе си...
Сеза кани Селим на вечеря по случай оздравяването на Серкан, той отказва...
На сутринта Мелис влиза в кабинета на Шафак и без никакви думи ѝ дава документа, подписан от Алп, като самодоволно излиза...
Шафак и Джем отиват да вземат Зелиш и са много щастливи...
Празнува се завръщането на Зелиш в дома на Йелда, Селим го няма, а Джем му се обажда да дойде...
Селим обаче отива на вечерята на Серкан, а Сеза е изненадана, но радостна...
Празненството за Зелиш е към края си, като докато отсервира, Йелда благодари на Джем, че я е спрял да каже на Шафак истината за миналото, защото е нямало в този момент да могат да седят заедно на една маса, тя обаче ги чува, но си мисли, че говорят за Зелиш...
Джем се държи странно и си тръгва, като Шафак и Йелда се чудят какво му е, той се сбогува със Зелиш, докато спи...
На излизане от дома на Йелда Джем си спомня как по-рано през деня е говорил с Алп и се е съгласил да замине, за да подпише, но му е поставил условие да продаде акциите си на Селим и да снеме Мелис от длъжността "главен лекар", двамата се виждат и си стискат ръцете...

В следващия епизод 10 очаквайте: Селим уверява Йелда, че между него и Сеза няма нищо общо и че целувката между тях е била просто една грешка. Без да иска, слушател на този им разговор става братът на Сеза - Серкан, който се ядосва и вдига скандал в болницата, засрамвайки по-голямата си сестра, която според него е опетнила името на семейството. Той е разярен и в яда си наръгва с нож в гърба Селим. Всички са шокирани след случилото се. Какво се случва след това и дали лекарят ще оживее, ще разберете в следващия епизод 10 от медицинската драма "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!
_________________________________________________________________________________


Е, това беше всичко от тазседмичното десето издание на новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в което преразказахме деветия епизод от едноименната турска медицинска драма "Hayat Yolunda". Следващият ѝ единадесети брой, в който ще можете да прочетете преразказ на десети епизод, очаквайте следващия петък, 29 май! А дотогава можете да си припомните предишните ѝ издания чрез архива на рубриките ни от тук!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.