"Пътят на живота" (7): преразказ на шести епизод

Здравейте, приятели и честит празник! Днес е петък, 1 май, а това означава, че предстои да прочетете новото седмо издание от новата пролетна рубрика на
СЕРИАЛИ в България "Пътят на живота", в която всеки петък преразказваме по един епизод от едноименната турска медицинска мелодрама, излъчила се миналата есен по KanalD "Hayat Yolunda". В предишния ѝ шести брой преразказахме петата серия, в която след завръщането на Шафак в болницата на доктор Вейсел Мелис търсеше начини, с които искът на лекарката в съда за прелюбодеяние да бъде отхвърлен и разбра, че ако по време на брака си тя е имала друга връзка, то това би било възможно. Сестра Сеза пък бе разочарована от доктор Селим след вечерята на екипа, като доктор Тайфун го предупреди да не я наранява повече. Мелис се запозна подробно със случая на малката Зелиш, като без да знае, че съпругът на майка ѝ ги издирва, тя изпрати за известен вестник статия за успешното лечение на момиченцето, за да вдигне имиджа на болницата. Тази нейна постъпка ѝ навличе още повече гнева на екипа, като дори избухна скандал между Джем и Алп, след който първият дори е арестуван. Фатма - майка на Зелиш, разбра от статията във вестника, че историята ѝ бе публикувана там, и знаейки, че мъжът ѝ вече сигурно бе наблизо, тя бързо си тръгна от болницата. Точно когато бе пред нея обаче мъжът ѝ я простреля и уби. Джем бе съкрушен, че не е успял да спази обещанието си към нея и Зелиш, разкая се, че момиченцето е останало без майка, а в този труден за него миг Шафак го успокои, прегръщайки го. В този момент обаче ги издебна Мелис, която засне прегръдката им. Какво се случва след това разбирате в преразказа ни на шести епизод от "Пътят на живота"! 

УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ НА РУБРИКАТА "ПЪТЯТ НА ЖИВОТА", ПОРАДИ ТЕХНИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ПРЕРАЗКАЗЪТ НИ НА ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ 6 ЕПИЗОД ОТ ЕДНОИМЕННИЯ ТУРСКИ МЕДИЦИНСКИ СЕРИАЛ БЕ ЗАЛИЧЕНА БЕЗВЪЗВРАТНО, ЗАТОВА СЕГА ТЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕРАЗКАЗАНА ПО-КРАТКО И НЕ С ЧАК ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ПОДРОБНОСТИ, А САМО С НАЙ-СЪЩЕСТВЕНОТО, ЗАЩОТО ПРЕРАЗКАЗИТЕ НИ САМО НА ЕДНА ЧАСТ НИ ОТНЕМАТ ПОВЕЧЕ ОТ 3 ЧАСА РАБОТА. ИЗВИНЯВАМЕ СЕ ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО, НО В СЛУЧАЯ ВИНАТА НЕ Е НАША! ВТОРАТА ЧАСТ ОТ СЕРИЯТА ОБАЧЕ ОЧАКВАЙТЕ ПРЕРАЗКАЗАНА НАПЪЛНО ПОДРОБНО, КАКТО ДОСЕГА! 

ПЪРВА ЧАСТ:
Йелда, Селим, Вейсел, Муазес, Сеза, Тайфун и Шафак подготвят парти-изненада за рождения ден на доктор Джем в дома на първата, който минава повече от добре и всички са щастливи. На него обаче Селим получава обаждане от майка си Зюхал, с която са много лошо скарани и с която не са се виждали с години.
На следващия ден жената пристига в болницата на доктор Вейсел и търси сина си, който обаче не желае да я вижда. Тя припада, а доктор Тайфун установява, че има тумор в главата в напреднал стадий. Селим е малко загрижен за нея и все още не може да ѝ прости.
След убийството на Фатма съпругът ѝ Ариф е осъден на 20 години лишаване от свобода. Зелиш е вече оздравяла, но няма къде да отиде. Джем и Йелда се свързват с всичките останали роднини на момиченцето, но те не могат да го приютят. Йелда предлага на Джем именно той да ѝ стане настойник, но той не желае, тъй като си мисли, че всеки, до който се е докоснал, умира, както се е случило в миналото с дъщеричката му Дефне и както се случи с майката на Зелиш.
Мелис шантажира Шафак със снимките на нея и Джем как се прегръщат. Младата лекарка е шокирана и се съгласява да подпише документите за развод по взаимно съгласие и да оттегли иска си за прелюбодействие срещу Мелис.
Доктор Вейсел се кара с Мелис и Алп няколко пъти и им казва, че първата не бива да продължава да бъде главен лекар в болницата след случилото се с майката на Зелиш. Мелис приканва любовника си да се върнат обратно в Измир и да остави акциите си на друг, но той не е съгласен, тъй като не може и не иска да се раздели с дъщеря си Едже.
Мелис осъзнава, че вероятно само снимките не биха могли да ѝ помогнат за развода и затова наема свой познат детектив да проучи предишните отношения между Шафак и Джем, същевременно и за да има вероятност Едже да бъде присъдена на Алп и така да се върне отново в Измир, каквато е целта ѝ. Така тя показва на бизнесмена стара кореспонденция на младата лекарка с младия лекар, в която тя му е писала, че няма търпение да се видят отново, защото го обича, а същевременно вече е била омъжена за Алп. Мелис смята да използва това, за да отсъди съдът Едже да остане при баща си Алп и тримата да се върнат в Истанбул.

ВТОРА ЧАСТ:
Докато Шафак чете книга в апартамента на Йелда, на вратата силно се блъска. Младата лекарка отваря, а вътре влиза повече от ядосан Алп. Той ѝ показва всичките ѝ кореспонденции и снимки с Джем и я заплашва, че ще ги използва в съда и ще вземе Едже при себе си. В яростта си заплашва Шафак и че няма да ѝ дава да я вижда и че Мелис ще бъде нейната нова майка. Младата лекарка е изплашена и шокирана.
В болничната стая на майката на Селим Зюхал влиза именно той. Тя го вижда, а той я пита защо е дошла и какво иска от него. Тя му отговаря, че не иска нищо, а е дошла, за да види сина си за последен път, тъй като умира. Жената се разплаква, но Селим не се трогва и ѝ казва да не се прави на жертва, защото за него тя отдавна е умряла. Той излиза от стаята и решава да отиде у дома си, за да се успокои и да пийне нещо, но Йелда го вижда и не иска да го оставя сам, като му предлага да дойде с него.
Джем съобщава на Зелиш, че скоро от социалните ще дойдат да я вземат и ще я отведат в детски дом. Той ѝ обяснява, че там ще си намери много приятели и че скоро ще дойде семейство, което да я осинови. Успокоява я, че двамата никога няма да се разделят и често ще се виждат. Момиченцето обаче е тъжно и не иска това да се случва. В същото време Шафак се обажда на Джем и му казва бързо да дойде в дома на Йелда.
Йелда и Селим разговарят за майката на втория в дома му. Той разказва на колежката си как като са били малки са живели в голямо охолство и нищо не им е липсвало, тъй като баща им бил заможен бизнесмен. В един момент обаче в дома им дошли кредитори, които изнесли всичко от него, и станало ясно, че през цялото време съдружникът на баща му го е лъгал и го заробил с борчове. Майка му същевременно е била любовница с него и заедно двамата са имали планове как да му отнемат богатството, след което са избягали и оттогава Селим не е виждал Зюхал. Йелда му казва, че причината да ѝ се сърди толкова много е наистина сериозна, но все пак му казва, че е възможно жената да има какво да му каже и го приканва да разговаря с нея.
Джем отива при Шафак в дома на Йелда. Тя избухва и му показва кореспонденциите и снимките, като го обвинява за случилото се и изпада в паника, че ще ѝ отнемат Едже. Тя му припомня как в миналото, когато без негово съгласие е заминала да учи в Америка, още в същия ден той ѝ е изневерил с бъдещета си тогава съпруга Ебру, а това е била и причината двамата да се разделят. Джем я успокоява и искрено ѝ се извинява, като ѝ обещава, че ще направи всичко възможно целите на Алп и Мелис да вземат Едже от Шафак да не се осъществят.
При малка пациентка, която уж си е изгубила паметта, чията майка е бизнес-дама и въобще не познава дъщеря си, са Тайфун и Йелда. Момичето се прави на заспало, но Тайфун, за да го разбуди, си говори с Йелда как имало тумор в главата и как за да се направи операцията, ще е нужно да му отрежат косата. Момичето веднага се "събужда" и ги моли да не го правят, а съмненията на Тайфун, че то е направило всичко, за да разтревожи най-сетне майка си за себе си и да привлече вниманието ѝ, се потвърждават. Преди това обаче той се е хванал на бас с Йелда, че причината е такава, и сега, след като го е спечелил, ще я заведе на вечеря.
На сутринта в кабинета на Селим той и Джем разговарят за майката на първия. Джем му казва да ѝ прости, но в този момент нахълтва сестра Сеза, която им съобщава, че Зюхал не е добре. Селим без да се замисля се затичва в коридора, за да я спаси, въпреки всичко, което е причинила тя на него и семейството му. Той отива при нея, като тя все още е в съзнание. Тя го моли за прошка, а той се разстройва и ѝ прощава. Двамата се прегръщат силно и се разплакват.
На двора в болницата си играе Зелиш, а доктор Джем ѝ се радва. Идват обаче служители на социалните грижи, които обясняват на момиченцето, че в новия си дом то ще си намери много приятели, ще си има отделна стая, ще бъде обичано. То пита дали с нея може да дойде доктор Джем, който се разстройва.
На вечерта Тайфун и Йелда вечерят на пейка край Босфора. Шеговитият лекар е приготвил сандвичи с риба аншоа, но Йелда не обича риба. Той обаче я кара да пробва, на нея ѝ харесва, но въпреки това не изяжда целия сандвич. Тайфун се замисля и ѝ казва, че когато даде шанс на нещо, което не ѝ харесва, то всъщност би могло да я направи щастлива, с намерението да намекне, че я харесва и че има чувства към нея. Йелда обаче не го разбира. Тайфун се опитва да изрази чувствата си направо, без да увърта, но не успява. Йелда си тръгва, но му обещава, че ще му върне жеста и го целува по бузата. Той се замечтава...
Нощта минава повече от трогателно за всички герои. Шафак е прегърнала дъщеричката си Едже силно и двете спят, Селим пък е заспал при майка си в болничната ѝ стая, Алп не може да заспи и гледа снимка на Шафак и Едже като бебе, тъгувайки по миналото, Тайфун си припомня изпълнението на Йелда от рождения ден на Джем, а сестра Муазес се грижи за доктор Вейсел в кабинета му. По средата на вечерта Селим се събужда и сяда на пейката в коридора, а до него идва и Йелда, която заспива на рамото му.
На сутринта служителите от социални грижи отвеждат Зелиш от болницата. Джем ги гледа от прозорец и се разстройва. Момиченцето постоянно се обръща в очакване да види своя любим лекар. Изненадващо Шафак, тичайки, отива при служителите и Зелиш и ѝ намигва. Джем е в стаята на Зелиш и тъгува по нея с рисунките ѝ. В този момент обаче малкото момиченце изненадващо идва и му казва, че Шафак е казала на служителите, че тя ще я вземе и не им е позволила да я отведат. Джем е повече от щастлив и излиза навън, като много благодари на Шафак и изненадващо и спонтанно ѝ споделя, че все още има чувства към нея. Тя е шокирана и изненадана, но той я моли да не казва нищо, а след делото да поговорят отново.
На сутринта Джем и Алп разговарят. Младият лекар казва на бизнесмена, че Мелис го лъже и че писмата, които му е показала, не са истински. Джем му споделя, че откакто са се разделили преди години, докато Шафак е била женена за Алп, двамата никога не са срещали, още повече след трагедията, сполетяла Джем със смъртта на дъщеричката му. Алп е замислен, но упреква Джем, че обвинява Мелис за всичко. Младият лекар го съветва да прецени още веднъж откъде е дошло предателството за него - дали от съпругата му Шафак или от любовницата му Мелис, след което си тръгва.
В дома на Йелда Шафак се подготвя за предстоящото дело. Тя ѝ разказва на приятелката си за Джем, който ѝ е предложил отново да се съберат. В този момент дъщерята на доктор Вейсел си спомня шокиращо събитие, което вероятно ще преобърне живота на всички в следващите епизоди: тя е била момичето, с което Джем е изневерил на Шафак в нощта, когато тя е заминавала за Америка и заради която изневяра двамата са се разделили. След като си го спомня, Йелда и Шафак излизат от дома на първата и се запътват към съда.
В съда пристигат Йелда, Шафак и Алп. Съдията съобщава, че Шафак и Алп искат да се разведат по взаимно съгласие и според споразумението след това дъщеря им Едже да остане при майка си. Когато съдията пита страните дали са съгласни, Шафак естествено се съгласява, но Алп не и казва, че на иска да се развежда, защото обича жена си, а това си изненадващо и шокиращо решение вероятно е взел след разговора си с Джем по-рано сутринта. Шафак е шокирана и не може да повярва на чутото. Така приключва 6 епизод от "Пътят на живота"!

В следващия епизод 7 очаквайте: след делото Мелис обвинява Шафак, че тя е причина то да бъде отменено. Младата лекарка обаче ѝ казва, че Алп е пожелал това и ѝ казва, че той вече е видял истинското ѝ лице и сега най-сетне се връща там, където му е мястото - при семейството си. Мелис не може да повярва на случилото се, а и Джем, който разбира, че Алп е пожелал да се върне при Шафак въпреки всичко. Плановете на младия лекар да се събере с бившата си приятелка очевидно са пред провал, тъй като Шафак смята да се събере отново с Алп. Младата лекарка споделя с Йелда и че е разбрала, че момичето, с което преди години ѝ е изневерил Джем, не е била съпругата му Ебру. Алп моли Шафак двамата отново да се съберат. Мелис обаче му казва, че е бременна от него, а дали това ще се окаже истина или поредната ѝ лъжа предстои да разберем в епизод 7 от "Пътят на живота" (Hayat Yolunda)!
_________________________________________________________________________________

Е, това беше всичко от тазседмичното седмо издание на новата ни пролетна рубрика "Пътят на живота", в което преразказахме шестия епизод от едноименната турска медицинска драма "Hayat Yolunda". Следващият ѝ осми брой, в който ще можете да прочетете преразказ на седми епизод, очаквайте следващия петък, 8 май! А дотогава можете да си припомните предишните ѝ издания чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.