Аслъ Тандоан: "Много ранима и чувствителна личност съм"

Здравейте, приятели! Последният ден от месец април е, 30-ти (четвъртък), и продължава рубриката ни, в която всяка седмица
публикуваме интервюта с отпадналите състезатели от втория сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2015 г.! Само след ден - утре, предстои да отпадне седмият участник от формата, като днес обаче ще прочетете интервю с шестия, който го напусна миналия петък, 24 април - Аслъ Тандоан! Тя е родена на 2 април 1979 г. в столицата на Турция Анкара. В момента е а 35 години, зодия овен. Завършва националната консерватория към университета в своя град. За първи път у нас я гледахме като Ламия в хитовата мелодрама "Мелодията на сърцето" (Dudaktan Kalbe), в която се включва през 2007 г. Две години по-рано, през 2005-а, изиграва второстепенната роля на Дилян в хита "Щастливи заедно" (Aska Surgun), също излъчен у нас преди няколко години. За последно чаровницата се включи в провала на KanalD през есента на 2013 г. "Любов" (A.S.K), в който си партнираше със звезди от ранга на Хазал Кая и Небахат Чехре, но който постигна ниски рейтинги и преустанови излъчването си само след 13 излъчени епизода. Време е да започваме!

Един от многото подкрепящи активисти за защита на животните сте, защо?
Мисля, че всеки един нормален и добър човек трябва да се отнася към животните с уважение и доброта, защото те всъщност са много повече от нас хората, те не мислят зло никому и с нищо не заслужават целия този тормоз над тях, който се наблюдава за съжаление не само в Турция през изминалите години. Аз съм много раним и чувствителен човек, много лесно нещо може да ме трогне и разплаче, но темата за защита на животните ми е присърце и определено я отстоявам и ще продължавам да отстоявам със зъби и нокти. 

Имате образование на музикант, защо не сте се специализирали именно в тази област?
Да, завърших средното си образование изобразително изкуство и скулптура, по това време бях много запалена на тази тема. След това обаче ме грабна музиката и най-вече струнните инструменти, като в консерваторията се научих да свиря доста добре на цигулка, а и на ударни инструменти. Но с времето и тази моя страст отмина, чувствах се неудовлетворена от това, което правя, и за щастие бързо след това открих призванието си - актьорството си, което и до този момент, вече повече от десетилетие, не ми омръзва.

Струнните инструменти носят романтика, романтична ли сте Вие?
Да, именно заради това много ги харесвах и продължавам да ги харесвам, но само като слушател. Като цяло когато бях малка бях много борбено и упорито дете, рядко плачех, за разлика от повечето свои връстнички, общо взето - бях мъжкараната в компанията. Затова и когато съм с мъж и се отдаваме един на друг, съм малко дървена и скована, не съм свикнала да бъда нежна и ласкава, никога не мога да завися от друг, обичам да завися единствено от себе си, може би това е лошата страна на детството ми. Тоест, не съм романтична личност (смее се).

Баща Ви е искал да Ви направи балерина...
О, да, това беше неговата мечта за мен, докато бях малка. Водеше ме на какви ли не школи по танци, ходехме на опери заедно, но аз, като типична мъжкарана, не се въодушевлявах изобщо и ми бе доста скучно, но не исках да разочаровам татко, който бе много добър с мен, и затова исках-не исках се съгласявах.

Една от актрисите с перфектни фигури сте, как го постигате?
Нямам точно определен формула, това е просто начинът ми на живот. Всичко според мен е на психологическа основа. Вредните храни в действителност са много вкусни, примамващи и изкушаващи, но когато човек разбере колко много вредят те всъщност на него и най-вече го осъзнае, тогава той вече се отвращава от него и спира да го яде. Друг ключов фактор са и продуктите, с които се храня и с които готвя, защото непременно държа те да бъдат домашни, а не купешки, така съм научена още от малка и така ми е най-вкусно, а и все пак знам какво ям, това също е много важно.

Винаги сте бодра, слънчева, лъчезарна и в добро настроение дори и в най-мрачните дни, как го постигате?
Ключът към щастието, спокойствието и тонуса през деня е сънят! Ако човек се е наспал добре и пълноценно през нощта, на следващия ден той ще е като струна - непобедим и удовлетворен от себе си, готов да се труди и да радва околните. Затова за мен е от изключително значение върху какво спя, а за целта съм се подсигурила с ортопедичен матрак и възглавница и въпреки че не са от най-скъпите, те пак ми вършат много добра работа и всяка сутрин ставам щастлива и бодра.

Една от малкото турски актриси сте, знаещи китайски и испански език...
Да, гордея се с това (смее се). Любител съм на чуждите езици и ми е много интересно да ги уча, забавлявам се и научавам много нови и нови неща. Много съм упорита и това ми помага доста при ученето на езиците, защото за него е нужно много голямо търпение. Общо взето - за една година научих китайски и съм много доволна от себе си. В момента продължавам да изучавам испанския, който също е доста интересен и различен.

Казват, че китайският език е езикът на бъдещето и ще стане по-популярен дори от английския...
Ако имате в предвид, че съм избрала да науча точно китайския умишлено и преднамерено именно заради това, то сте в грешка. Винаги се стремя да правя това, което ми е интересно. Дори преди малко споменах, че не обичам да съм зависима от когото и да било, в това число влизат и хорските мнения и прогнози, каквато е цитираната от Вас.

Досега участвахте винаги в романтични мелодрами за несподелени и невъзможни любови, искате ли да експериментирате?
Естествено! Като всяка една актриса искам да се специализирам и да натрупвам опит, впечатления и познания. За съжаление към момента наистина съм участвала предимно в такъв жанр поредици, но много ми се ще и се надявам в скоро време да получа предложение за участие и в криминален проект, независимо дали филм или сериал, тъй като обожавам екшъните и много искам макар и пред камерата да ставам част от такива. Вече съм репетирала и за опасните сцени, за които обикновено се използват каскадьори, но аз вече съм подготвена и съм само в очакване...

Жертвали ли сте се някога заради актьорската си професия?
Разбира се, че съм се. Всеки един човек, независимо в каква сфера работи и с какво се занимава, трябва винаги да е готов на компромиси със себе си в името на работата, защото той се е ангажирал и е поел отговорността да я върши професионално и да дава всичко от себе си в нея. Поне аз съм малко по-особен случай, защото смея да твърдя, че съм много дисциплинирана и доста често дори се изтезавам сама, като за мен дори и да съм болна и да имам 40 градуса температура, това не е причина да отсъствам от снимачната площадка. За да се случи това и то да бъде възможно, трябва само да съм умряла (смее се). Но все пак не ангажирам никого с моето виждане, все пак е добре в някои моменти да бъдем и егоисти и да се пазим, но поне аз не съм такава и може би тази моя свръхотдаденост на работата ми вреди. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.